. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 72 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové stehno s brusnicami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

- bravčové stehno, soľ, čierne korenie - plnotučná horčica, cibuľa - moravanka, lyžica kečupu, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové stehno nakrájame na plátky, zvyšky na kocky a cez mikrotenovú fóliu naklepeme.
Jednu stranu rezňa natrieme horčicou a okoreníme čiernym korením. Pripravíme si nadrobno nakrájanú cibuľu. V hrnci zohrejeme trocha oleja a postupne rezne opečieme z obidvoch strán. Opečené vyberieme na tanier a vo výpeku opečieme do zlatista cibuľu. Pridáme k nej opečené rezne so šťavou, ktorá ostala na tanieri, osolíme a dusíme do mäkka.
Potom pridáme zeleninu z moravanky bez uhoriek, cibule a feferónky ( ak chceme aby bolo mäso pikantné, môžeme doliať troška šťavy ). Pridáme ešte lyžičku kečupu. Podusíme do mäkka a podávame s ryžou alebo zemiakmi a brusnicami... Dobrú chuť..:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária H. (Hazik) ID 280289 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Skvelá bravčová panenka s ríbezľovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová panenka, soľ, korenie, olej, ríbezle, voda, med, červené víno

POSTUP PRÍPRAVY

kompletný recept s postupom na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová "rýchlovka" - obed pre 2 osoby


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250-300g bravcove maso - ja som mal krkovicku (skuste pliecko, stehno, kare, pripadne kuracie stehna.....) 1 cibula, 1-2 struciky cesnaku, 1 paradajka (alebo cca 10 kusov datlovych cherry), 1 cervena paprika, olej, koreniny - sol / vegeta, mčk, cervena paprika pikantna (alebo sladka a dajte si nejake chilli), sojova omacka (cinska, superior dark - maju v Tescu), hnedy cukor, kecup alebo lepsie pretlak

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu a cesnak nakrajajte na male kocecky, sup na olej - cca 5 min kym zhnedne. Maso nakrajame na kocky, pripadne na slize, osolime, okorenime, opaprikujeme, cvrkneme kecup/pretlak a chilli - pridame na panvicu a opecieme sprudka opať asi 5 min. Pridame paradajku (ako inak, nakrajanu na kocky) a sojovu omacku - asi 1,5 polievkovej lyzice. Mozete priliat vodu / vyvar, ale aj nemusite - kto ako rad stavu. Dusime cca 20-25minut - pokial maso nezmakne. Tesne pred koncom pridame na kocky nakrajanu cervenu papriku - staci asi stvrtina, max polovicka. Uplne posledna ingrediencia je hnedy cukor - cca 1-2 cajove lyzicky. Dovarime spolu este asi 5 min - kym sa cukor skaramelizuje a vsetko pekne zahusti...ak nie, zahustite solamylom. Podavajte s ryzou (najlepsia ryza je jasminova zn. Giana). Bru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martin M. (Kraxprix) ID 212383 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

PÁC NA ÚDENÉ MäSO


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

10 l voda 1 kg soľ 10 dag cesnak bobkový list ,celé čierne korenie-podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu s prísadami dáme variť,cesnak postrúhame.Necháme 5 minút povrieť,vychladíme.Do takto pripraveného pácu vložíme pekné kusy mäsa a necháme v chlade 1-2 týždne.Pác je na asi 10 kg mäsa.
Následne mäso vyberieme,osušíme a zavesíme do údiarne./dime asi 5 dní,záleží od veľkosti mäsa.


Pochutíme si na ňom na Vianoce,Veľkú noc alebo len tak príležitostne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Na Ples do tomboly


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pašík od řezníka Krkovičky, zelenina,přáníčko,mašle a celofán.

POSTUP PRÍPRAVY

Vyuzený vepřík nazdobit,zabalit a vyhrát.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iva K. (Ivunka 1) ID 53941 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová kapsa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová krkovička, soľ, zemiaky, slanina, klobása, cibuľa, grilovacie korenie, alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovú krkovičku naklepeme, posolíme, poodtŕhame z alobalu kúsky, aby sa dala spraviť kapsa. Nakrájame na kolieska zemiaky, ukladáme na alobal postupne zemiaky, mäsko, cibuľu na kolieska, slaninku, pokrájanú klobásku a navrch opäť zemiaky. Posypeme grilovacím korením a zabalíme do kapsy. Takéto kapsy dáme na plech a pečieme na 180°C, kým nie je mäso hotové (dá sa jemne oddeliť)

Dobrú chuť
a.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alenka H. (Allly) ID 56692 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Domace udene


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kupili sme pol svinky cca 85kg, maso rozobrali-rozrezali na kusy.Pripravime si asi 2kg cesnaku ocisteneho,nasekaneho,sol (asi 4kg) velke krystale,. Maso,umyjeme, po rozdeleni namazeme s cenakom a solou UKladame jedno na druhe do plastovej nadoby,vacsie dame na spodok mensie kusy na vrh. Tak vrstvime a dame do chladneho priestoru,prikryte niecim,aby nepadala spina na 4dni,potom maso poobracame na druhu stranu-voda ktora je v plastovej nadobe,tu vylejeme. Po 8 az 10 dnoch maso povesame do susiarne-udiarnicky.Maso vesame na haky alebo snuru,nie celkom jedno na druhe,aby bol priestor,aby mohol oklo ist dym a vzduch. Ked maso navesame nechame do druheheo dna odkvapkat. Nalozime ohen z kvalitnejsie dreva-buk,dub a nechame odymit,potom nechame vo vnutri a na druhy den opat zapalime ohen-to nam robi kamarat No pod tym nasim mnozstvom masa zapalil 6x ohen,odymil a potom bolo maso este v udiarni dalsich 7 dni. My sme ho este zavesili v garazi,aby ˇˇoschlo stvrdloˇˇ asi dalsich 7-10dni. Mensie tensie kusky sme vzali,zabalili do papieroveho vrecka,zabalili do sackov do mrazaku a hodili do mrazaka,vacsie sme po tych dnoch,aby uschli,lebo su makksie kusy,tie velke.. Udime aj kosti z krkovicky,vynikajuce su potom na varenie, tiez koze,davam do hrnca na spodok pod holubky:)

POSTUP PRÍPRAVY

recept je pre inspiraciu:) My komplet celu polovicu tak urobime, nerobime ani skvarky ani ine zabijackove speciality,ten proces susenia este uparvim-opytam sa este raz:)Dobru chut:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.3.2019, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

udeny steak s volskym okom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

700-800g udeneho masa rolka,udena krkovicka a ine,2-3 lyzice masla alebo masti.1 cibula.4 vajcia a maslo

POSTUP PRÍPRAVY

udene maso oplachneme pod tecucou studenou vodou a potom ho v hrnci zalejeme horucou vodou.kratkopovarime.aby sa vyplavil nadbytok udenarskej soli.maso scedime,nechame oschnut a potom ho nakrajame na hrubsie platky.na panvici rozpalime maslo alebo mast a dve tri minuty na nom steaky opekame.potom ich vyberieme,vsypeme jemne nakrajanu cibulku a tiez ju opecieme.na inej panvici rozohrejeme maslo,rozklepneme nan vajcia jedno vedla druheho a zvolna ich prazime,az stuhnu.zltok ma byt polotekuty,neoprazeny.vajcia osolime az nakoniec pred podavanim.na tanieri udene steaky posypeme oprazenou cibulkou,polozime na ne volska oka a podavame so sosovicou uvarenou nakyslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

MAJA B. (barny) ID 2295 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Francuzske domace zemiaky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg zemiakov,4ks špekačiek,1 sladka smotana alebo 1 kysla,3dcl mlieka,korenie,vegeta,rasca,sol,3 vajcia cele

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky olupeme,umyjeme a nakrajame na male kocky,taktiež šperačky,ktore sme si vopred ošupali z kože.Ukladame vrstvy zemiakov,špekačky a uvedene koreniny v potrebnom množstve.Ukončime zemiakmi,polejeme troškou oleja,cele zemiaky.V miske si vymiešame mlieko ,smotanu a vajcia.Vylejeme na zemiaky a prikrijeme alobalom a lebo dalšim pekačom(janske sklo).pečieme v rure 180stup/45min...odokrijeme a dopekame ešte 20min.Su velmi chutne-skuste!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Helena Š. (kvetinocka) ID 145542 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

moje francuzke zemiaky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky podla poctu konzumentov,2-3 vajicka, kysla smotana , klobasa ,sol ,korenie ,tvrdy syr

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky uvarime v supke.osupeme,nasekame nadrobno.cast dame do vymasteneho pekaca a trochu posolime ,na to naukladame klobasu (najlepsia je domaca,lebo zemiaky kraaasne ochuti) na koliecka a na to druhu vrstvu zemiakov.posolime a okorenime.\r\nvajicka zmiesame so smotanou a zalejeme zemiaky\r\npecieme na 200 asi 50min\r\nna tanieri posypeme struhanym syrom,,mňam!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

zuzana S. (smatanovaz) ID 147869 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.3.2011, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 72 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu