. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 162 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie prsia plnené šunkou a syrom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie morčacích pŕs, cca 100 g šunky, 100 g plátkového tvrdého syra, soľ, olej, trojobal, zelenina ako príloha.

POSTUP PRÍPRAVY

Prsia vyklepeme na tenko, posolíme. Na každý plátok mäsa položíme plátok šunky a plátok syra. Niekedy pridám aj plátok suchej salámy alebo klobásy. Zavinieme do rolády, konce uchytíme špáradlom alebo ihlou na mäso. Niekedy roládky obaľujem v trojobale, ale niekedy ich opečiem len tak na oleji. Podávam so zeleninou a zemiakmi, ryžou alebo čímkoľvek :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.12.2010, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie kuracích pŕs, 1 väčšia cibuľa, soľ, mletá sladká červená paprika, koreniaca zmes na Gyros, ryža, hranolky, zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na kúsky. V miske si zmiešame olej, korenie, papriku, soľ a mäso vložíme do tejto zmesi a premiešame. V panvici si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Keď nám zosklovatie, pridáme mäso s marinádou a dusíme do mäkka za občasného premiešania. Podávame s ryžou, hranolkami a zeleninou. My si ešte zvykneme mäsko posypať strúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.4.2011, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

ÚŽASNÉ MASO NA ŠPAGETY (nejlepší omáčka na špagety)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300g masa ( kuřecí nebo vepřové ), 1 cibule, 50 g špeku, smetana na šlehání, olej, 2 stroužky česneku, půl mrkve, kus celeru a petržele, 3 lžíce kečupu, 5 hřebíčků, 5 pepřů, sůl,

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji rozpustit špek, osmahnout nastrouhanou kořenovou zeleninu, cibuli a lisovaný česnek. Přidáme maso a koření, podusit až je maso měkké, pak dáme kečup, trochu povařime. Přidáme smetanu a zase povařit. Na talíř podávamé špagety, zalijeme omáčkou a ozdobíme nastrouhaným sýrem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Yvona H. (homolka5) ID 174235 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 5.3.2012, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

KUŘECÍ PRSNÍ ŘÍZKY NA KARI SE SMETANOU


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600g kuřecích prsou, olej, sůl, 1 lžíce kari, 1 lžíce solamylu, 2 větší cibule, šlehačka, 1 lžíce sojovky

POSTUP PRÍPRAVY

Řízky nakrájíme na nudličky, osolime, promícháme s kari kořením a solamylem. Na pánvi osmahneme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso a sojovku a smažíme dokud není maso měkké. Zalijeme smetanou a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí. Dle chuti osolíme. Podáváme s hranolky nebo rýží

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Yvona H. (homolka5) ID 174235 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.12.2010, 15:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

ZAPEČENÉ KUŘECÍ ŘÍZKY (opravdu vynikající)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuřecí řizky, kečup, slanina, 2 cibule, 20 dkg strohaného sýra, 20dkg majonézy, sůl, pepř.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Opečené naskládáme do pekáčku a pokapeme kečupem. Potom na každé maso dáme plátek slaniny, posypeme cibulí, nakrájenou na kolečka. Posypeme strouhaným sýrem a nakonec pomažeme povrch majonézou. Zapékáme při 200°C asi půl hodiny do zlatohněda.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Yvona H. (homolka5) ID 174235 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.12.2010, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pikantné kuracie prsia


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracie prsia, 1 ks cibuľa, 1 strúčik cesnak, 1 ks červená paprika, 1 konzerva šampiňóny sterilizované, 2-3 ks chilli papričky, 2 PL grilovacieho korenia na kuracie mäso, 1 KL čierne mleté korenie , 1/2 KL drvená rasca, ttrošku pálivej mletej papriky, 5 PL ostrý kečup, 1 KL soľ, podľa potreby olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na kúsky a zmiešame s trochou oleja, grilovacím korením, čiernym mletým korením, rascou, soľou a nasekanými chilli papričkami. Vo väčšej panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, a opražíme. Pridáme zmes mäsa a korenín a za stáleho miešania restujeme asi 2 minúty. Poprášime mletou palivou paprikou. Potom pridáme na prúžky nakrájanú červenú papriku, šampiňóny, a prelisovaný cesnak. Restujeme asi 8 minút. Nakoniec pridáme kečup, premiešame, a krátko povaríme.
Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kačica na mede s vínom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kačica, 2-3 jablká, soľ, trochu drvenej rasce, 2 PL medu, 1, 5 dl bieleho alebo červeného vína

POSTUP PRÍPRAVY

Kačicu očistite, umyte, osušte, posoľte zvnútra aj zvonku a jemne posypte rascou. Dnu vložte jablká pokrájané na štvrťky, prikryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Víno zmiešajte s medom a asi po 20 min. kačku odkryte, potrite medovo-vínovou zmesou a pečte ďalej už odkrytú. Takto ju počas pečenia viac ráz potrite a podľa potreby podlejte aj horúcou vodou. Pred dopečením pridajte ešte zvyšné jablká, pokrájané tiež na štvrtky. Upečenú kačicu rozdeľte na porcie, poukladajte na misu a obložte pečenými jablkami. Podávajte s červenou dusenou kapustou, s knedľou a so šťavou z výpeku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2013, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pomaly pečená kačka so žemľovou knedľou a červenou kapustou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na kačku: 1 kačku okolo 2 kg váhy v surovom stave soľ rascu Na žemľovú knedľu: 5 rožkov 100 ml mlieka 50 ml vývaru (ja som rozpustila ¼ kocky kuracieho bio bujónu v horúcej vode) 2 vajcia soľ čierne korenie muškátový orech Na červenú kapustu: 1 malú červenú kapustu 1 cibuľu 1 ČL hladkej múky soľ mletú rascu cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Kačku si deň vopred nasolíme a posypeme rascou,ak nestíhame stačia aj dve hodiny. Osolíme aj vnútro kačky. Na druhý deň,alebo o dve hodiny vložíme kačku do pekáča s pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Necháme piecť 3 hodiny. Pekáč neodkrývame a ani neotvárame rúru. Potom zvýšime teplotu na 120 stupňov a pečieme ešte ďalšie 3 až 3 a pol hodiny. Vyberieme, otvoríme pekáč. Vylejeme tuk, ak ho tam bude veľa a dáme ešte zapiecť pod gril, aby sme dosiahli chrumkavú kôrku. Kačacie mäso bude veľmi jemné a šťavnaté:)
Žemľovú knedľu si pripravíme tak, že nakrájame rožky na menšie kocky a postupne nasucho ich opečieme na panvici. Vo väčšej miske si zmiešame vajcia, mlieko, vývar a pridáme opečené rožky. Zmiešame rukou. Ochutíme soľou, čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Vytvarujeme 2 menšie knedle, ktoré zabalíme do igelitového vrecka, upevníme tenším špagátikom a dáme variť tak na 20 min do vriacej vody.
Červenú kapustu si nakrájame na jemno a dáme ju na osmaženú cibuľku. Podlejeme vodou, ochutíme soľou, cukrom, mletou rascou, octom (keď ho pridáme na začiatku varenia kapusta si zachová farbu a chrumkavosť) a dusíme asi tak hodinku. Potom ešte dochutíme.

Prajeme dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucka N. (aplle23) ID 120743 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.11.2020, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie na kremžskej horčici s hráškovou ryžou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, pór, kremžská horčica, koreniny, ryža a hrášok

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.10.2010, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Dobré cestoviny (možno tu už také sú sorry)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cestovina, kuracie mäso, cibuľa, syr niva( klasický), sladká a kyslá smotana, šampiňóny, paradajky, soľ, čierne mleté korenie, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si cestoviny. Opražíme si cibuľku do ružova, pridáme kuracie mäsko, šampiňóny opražíme na prudkom ohni, trošku osolíme a okoreníme, podlejeme trochou vody a necháme chvíľu dusiť. Potom pridáme syr niva a necháme rozpustiť. Pridáme celú sladkú smotanu a kyslú podľa chuti. Dochutíme podľa chuti. Omáčku zmiešame s cestovinou a na koniec pridáme ošúpane a na kocky pokrájané paradajky. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Gabriela P. (gari12) ID 108667 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 162 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu