končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 162 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie prsia plnené šunkou a syromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie morčacích pŕs, cca 100 g šunky, 100 g plátkového tvrdého syra, soľ, olej, trojobal, zelenina ako príloha. POSTUP PRÍPRAVY Prsia vyklepeme na tenko, posolíme. Na každý plátok mäsa položíme plátok šunky a plátok syra. Niekedy pridám aj plátok suchej salámy alebo klobásy. Zavinieme do rolády, konce uchytíme špáradlom alebo ihlou na mäso. Niekedy roládky obaľujem v trojobale, ale niekedy ich opečiem len tak na oleji. Podávam so zeleninou a zemiakmi, ryžou alebo čímkoľvek :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.12.2010, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie sotéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie kuracích pŕs, 1 väčšia cibuľa, soľ, mletá sladká červená paprika, koreniaca zmes na Gyros, ryža, hranolky, zelenina POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na kúsky. V miske si zmiešame olej, korenie, papriku, soľ a mäso vložíme do tejto zmesi a premiešame. V panvici si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Keď nám zosklovatie, pridáme mäso s marinádou a dusíme do mäkka za občasného premiešania. Podávame s ryžou, hranolkami a zeleninou. My si ešte zvykneme mäsko posypať strúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.4.2011, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
ÚŽASNÉ MASO NA ŠPAGETY (nejlepší omáčka na špagety)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300g masa ( kuřecí nebo vepřové ), 1 cibule, 50 g špeku, smetana na šlehání, olej, 2 stroužky česneku, půl mrkve, kus celeru a petržele, 3 lžíce kečupu, 5 hřebíčků, 5 pepřů, sůl, POSTUP PRÍPRAVY Na oleji rozpustit špek, osmahnout nastrouhanou kořenovou zeleninu, cibuli a lisovaný česnek. Přidáme maso a koření, podusit až je maso měkké, pak dáme kečup, trochu povařime. Přidáme smetanu a zase povařit. Na talíř podávamé špagety, zalijeme omáčkou a ozdobíme nastrouhaným sýrem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Yvona H. (homolka5) ID 174235 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 5.3.2012, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KUŘECÍ PRSNÍ ŘÍZKY NA KARI SE SMETANOUPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 600g kuřecích prsou, olej, sůl, 1 lžíce kari, 1 lžíce solamylu, 2 větší cibule, šlehačka, 1 lžíce sojovky POSTUP PRÍPRAVY Řízky nakrájíme na nudličky, osolime, promícháme s kari kořením a solamylem. Na pánvi osmahneme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso a sojovku a smažíme dokud není maso měkké. Zalijeme smetanou a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí. Dle chuti osolíme. Podáváme s hranolky nebo rýží ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Yvona H. (homolka5) ID 174235 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.12.2010, 15:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
ZAPEČENÉ KUŘECÍ ŘÍZKY (opravdu vynikající)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuřecí řizky, kečup, slanina, 2 cibule, 20 dkg strohaného sýra, 20dkg majonézy, sůl, pepř. POSTUP PRÍPRAVY Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Opečené naskládáme do pekáčku a pokapeme kečupem. Potom na každé maso dáme plátek slaniny, posypeme cibulí, nakrájenou na kolečka. Posypeme strouhaným sýrem a nakonec pomažeme povrch majonézou. Zapékáme při 200°C asi půl hodiny do zlatohněda. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Yvona H. (homolka5) ID 174235 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 6.12.2010, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pikantné kuracie prsiaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracie prsia, 1 ks cibuľa, 1 strúčik cesnak, 1 ks červená paprika, 1 konzerva šampiňóny sterilizované, 2-3 ks chilli papričky, 2 PL grilovacieho korenia na kuracie mäso, 1 KL čierne mleté korenie , 1/2 KL drvená rasca, ttrošku pálivej mletej papriky, 5 PL ostrý kečup, 1 KL soľ, podľa potreby olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na kúsky a zmiešame s trochou oleja, grilovacím korením, čiernym mletým korením, rascou, soľou a nasekanými chilli papričkami. Vo väčšej panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, a opražíme. Pridáme zmes mäsa a korenín a za stáleho miešania restujeme asi 2 minúty. Poprášime mletou palivou paprikou. Potom pridáme na prúžky nakrájanú červenú papriku, šampiňóny, a prelisovaný cesnak. Restujeme asi 8 minút. Nakoniec pridáme kečup, premiešame, a krátko povaríme. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kačica na mede s vínomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kačica, 2-3 jablká, soľ, trochu drvenej rasce, 2 PL medu, 1, 5 dl bieleho alebo červeného vína POSTUP PRÍPRAVY Kačicu očistite, umyte, osušte, posoľte zvnútra aj zvonku a jemne posypte rascou. Dnu vložte jablká pokrájané na štvrťky, prikryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Víno zmiešajte s medom a asi po 20 min. kačku odkryte, potrite medovo-vínovou zmesou a pečte ďalej už odkrytú. Takto ju počas pečenia viac ráz potrite a podľa potreby podlejte aj horúcou vodou. Pred dopečením pridajte ešte zvyšné jablká, pokrájané tiež na štvrtky. Upečenú kačicu rozdeľte na porcie, poukladajte na misu a obložte pečenými jablkami. Podávajte s červenou dusenou kapustou, s knedľou a so šťavou z výpeku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2013, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pomaly pečená kačka so žemľovou knedľou a červenou kapustouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Na kačku: 1 kačku okolo 2 kg váhy v surovom stave soľ rascu Na žemľovú knedľu: 5 rožkov 100 ml mlieka 50 ml vývaru (ja som rozpustila ¼ kocky kuracieho bio bujónu v horúcej vode) 2 vajcia soľ čierne korenie muškátový orech Na červenú kapustu: 1 malú červenú kapustu 1 cibuľu 1 ČL hladkej múky soľ mletú rascu cukor POSTUP PRÍPRAVY Kačku si deň vopred nasolíme a posypeme rascou,ak nestíhame stačia aj dve hodiny. Osolíme aj vnútro kačky. Na druhý deň,alebo o dve hodiny vložíme kačku do pekáča s pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Necháme piecť 3 hodiny. Pekáč neodkrývame a ani neotvárame rúru. Potom zvýšime teplotu na 120 stupňov a pečieme ešte ďalšie 3 až 3 a pol hodiny. Vyberieme, otvoríme pekáč. Vylejeme tuk, ak ho tam bude veľa a dáme ešte zapiecť pod gril, aby sme dosiahli chrumkavú kôrku. Kačacie mäso bude veľmi jemné a šťavnaté:) Žemľovú knedľu si pripravíme tak, že nakrájame rožky na menšie kocky a postupne nasucho ich opečieme na panvici. Vo väčšej miske si zmiešame vajcia, mlieko, vývar a pridáme opečené rožky. Zmiešame rukou. Ochutíme soľou, čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Vytvarujeme 2 menšie knedle, ktoré zabalíme do igelitového vrecka, upevníme tenším špagátikom a dáme variť tak na 20 min do vriacej vody. Červenú kapustu si nakrájame na jemno a dáme ju na osmaženú cibuľku. Podlejeme vodou, ochutíme soľou, cukrom, mletou rascou, octom (keď ho pridáme na začiatku varenia kapusta si zachová farbu a chrumkavosť) a dusíme asi tak hodinku. Potom ešte dochutíme. Prajeme dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lucka N. (aplle23) ID 120743 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 6.11.2020, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie na kremžskej horčici s hráškovou ryžouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, pór, kremžská horčica, koreniny, ryža a hrášok ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 12.10.2010, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Dobré cestoviny (možno tu už také sú sorry)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cestovina, kuracie mäso, cibuľa, syr niva( klasický), sladká a kyslá smotana, šampiňóny, paradajky, soľ, čierne mleté korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si cestoviny. Opražíme si cibuľku do ružova, pridáme kuracie mäsko, šampiňóny opražíme na prudkom ohni, trošku osolíme a okoreníme, podlejeme trochou vody a necháme chvíľu dusiť. Potom pridáme syr niva a necháme rozpustiť. Pridáme celú sladkú smotanu a kyslú podľa chuti. Dochutíme podľa chuti. Omáčku zmiešame s cestovinou a na koniec pridáme ošúpane a na kocky pokrájané paradajky. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Gabriela P. (gari12) ID 108667 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 162 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >> |