. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > NÁPOJE, DRINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 372 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,38 ďalšie >>

NÁPOJE, DRINKY

Lahodná horká čokoláda,která zahřeje na těle i na duši



POTREBNÉ PRÍSADY

5 dcl mléka (polotučné) 20 dkg hořké čokolády (nejlépe s 80% kakaa) 1/4 lžičky skořice na špičku nože chilli vnitřek z jednoho vanilkového lusku 1 lžička maizeny 1 dcl dobrého rumu nebo cognac alternativně: 2,5 dcl smetany na šlehání 1 lžíce vanilkového moučkového cukru 1 ztužovač

POSTUP PRÍPRAVY

Do rendlíku nalijeme mléko a přidáme všechny ostatní suroviny kromě maizeny a alkoholu. Dáme na plamen a za stálého prošlehávání metličkou přivedeme skoro k varu. V šálku rozmícháme alkohol s maizenou a vlijeme do směsi v rendlíku. Vrátíme na plamen a za stálého šlehání necháme tekutinu jen "zdvihnout" a hned odstavíme. Ještě minutku šleháme. Nalijeme do předehřátých šálků (nejlepší jsou z úplně tenkého porcelánu na nožičce) a do každého šálku vyklopíme lžíci ušlehané smetany.
Kdo má rád sladkou čokoládu, bude si muset malinko přisladit. Nám ale nejvíc chutná kombinace voňavé, prakticky nesladké horké čokolády s jemně sladkou ušlehanou smetanou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Ovocné a zeleninové šťavy z odšťavovača



POTREBNÉ PRÍSADY

Naše obľúbené. Potrebný je odšťavovač a ovocie/zelenina podľa receptu.

POSTUP PRÍPRAVY

Number 1: Džús zo zeleru, mrkvy a jabĺk ( 3x zeler, 4x mrkva, 3x jablko)

Number 2: Džús z červenej repy, pomaranča a zázvoru ( 2x červená repa, 4x pomaranč, 1cm zázvoru)

Number 3: Džús z červenej repy, jabĺk, mrkvy a zázvoru: (1x červená repa, 2x jablká, 4x mrkva, 1cm zázvoru)

Number 4: Džús zo zeleru a hrozna: ( 5x zeler, 400g hrozna)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Maťuš K. (rybajz) ID 32678 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 1.1.2017, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Horúci punč - zimné potešenie



POTREBNÉ PRÍSADY

2 pomarance, 5 dl silneho cierneho caju, kusok celej skorice (alebo stipka mletej), 5 klincekov, 5 cl (nie dl,pozor!!!!) rumu, 3dl bieleho vína, 50g cukru (alebo podla chuti), 1 citron

POSTUP PRÍPRAVY

Aj ked je toto povodne vianocny punc, myslim,ze v tomto pocasi potesi x-nasobne, tak si urobme radost a zahrejme sa aj vo vsedny den :o)

Asi polovicu pomaranca nakrajame na kolieska a nechame bokom. Odkrojime si kusok umytej pomarancovej kory, pomarance odstavime. V hrnci zohrejeme caj (ked ho varime cerstvy, len nechame vyluhovat), pridame skoricu, klinceky a kusok pomarancovej kory. Varime pomaly asi 3min.
Pridame cukor (ja davam len tak od oka, podla chuti, mame radsej kyslejsi ako sladky), stavu z pomarancov a citronu, rum, vino a uz len spolu kratko prehrejeme.
Punc pijeme horuci, ozdobeny kolieskom pomaranca. Ked sa nam zvysi, da sa prihriat aj na druhy den :o)

MOJ TIP: pridajte do puncu aj trosku cerstveho zazvoru (dumbieru). Ja som ho tam nastruhala len malicky kusok (ale naozaj malicky, asi 1cmx1cm) a po chvilke precedila (prvy krat som pouzila cerstvy zazvor,tak preto radsej opatrne,ale tie,co ho pouzivaju castejsie, urcite vedia ako na to)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 1.12.2022, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Exotická Piňa Colada



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby potrebujeme: 4 cl bieleho rumu /najlepšie Havana/, 6 cl ananásovej šťavy /džúsu/, 2 cl kokosového sirupu, 2 cl smotany, drtený ľad.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Základom voňavej, exotickej Piňa Colady je jemná ľadová triešť. Tú si môžete pripraviť rozdrtením ľadových kociek v mixéri alebo ľad rozdrtíme paličkou v miske prikrytej utierkou, aby kusy ľadu neodlietali do okolia.
2. Ľadovú triešť spolu zo všetkými ďalšími ingredienciami vložíme do šejkru a dôkladne pretrepeme.
3. Kokteil nalievame do vysokých oblých pohárov, ktorých okraj ozdobíme plátkom ananásu. Kto chce svojich hostí ohromiť, môže kokteil servírovať v polovici kokosového orechu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.11.2022, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Matovo-medovkovo- bazovy sirup



POTREBNÉ PRÍSADY

4 litrový pohár, mata, medovka, baza, 2 polievkove lyžice kyseliny citrónovej, 3,6 kg cukru, rum

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som natlačila do pohára tak po 1/3 z bazy, medovky, maty a zaliala vriacou vodou. Treba nechať 24 hodín luhovať. Precedíme cez gazu do hrnca, pridáme 3,6 kg cukru, kyselinu citrónovú a necháme na ohni roztopiť. Nalievame do fliaš a hneď pridáme za malú čajovú lyžičku rumu na zakonzervovanie (vraj tak naše starké konzervovali a dávali to aj keď robili džem)\\r\\nRobievam aj len medovkovo-matovy, ten našim chutí najviac, pripomína im Rajec bylinky. Konečne mi v záhrade rozkvitla aj lipa, tak sa chystám urobiť štvorkombináciu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Silvia K. (Silvia293) ID 107097 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 27.5.2014, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR



POTREBNÉ PRÍSADY

500ml šľahačky. 50ml mlieka, 100g tmavej čokolády, 100g cukru demerara /alebo prírodného cukru hnedého/, 2ČL mletej škorice, 4dcl vodky.

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu s mliekom v hrnci zohrejeme až k varu, pridáme rozdrvenú čokoládu a premiešame až do rozpustenia.
Pridáme cukor a škoricu, premiešame a nakoniec pridáme vodku.
Dobre premiešame.
Do lievika si dáme sitko a prelejeme do fliaš.
Necháme úplne vychladnú až potom zatvoríme.
Dáme do chladničky.

Nech slúži na zdravie !

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2011, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Mätový sirup


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

plná hrsť mäty (do oboch dlaní), 1kg kr.cukru, 20g kys.citrónovej, 2 litre vody

POSTUP PRÍPRAVY

K množstvu receptov na tento sirup pridávam ďalší na inšpiráciu..
Mätu dobre umyjeme a natrháme len lístky. 2 litre vody dáme prevariť a do vychladenej vody dáme očistené lístky mäty. Túto mätovú vodu uskladníme na 24-48hod na chladné miesto (u mňa chladnička). Potom mätovú vodu precedíme (napríklad cez plátno, gázu,...) tak, aby nám ostala len čistá mätová voda bez lístkov. Precedenú mätovú vodu dáme variť na mierny plameň a pridáme kys.citrónovú a cukor (ten môžeme nahradiť hnedým alebo časť nahradiť medom) a miešame. Sirup necháme prevrieť 3minúty a plníme vysterilizované fľaše. Fľaše uskladníme na chladné miesto. Ja som robila sirup z 1a pol dávky a vyšlo mi 3,4 litra sirupu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.7.2012, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

◄ Domáci orechový likér ►



POTREBNÉ PRÍSADY

* 20 zelených nezrelých vlašských orechov *1 liter vodky * 3 klinčeky * kúsok celej škorice * 500 g cukru * 250 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Z natrhaných zelených orechov (musia sa dať ľahko prepichnúť) na Jána (24.6.) sa pripravuje orechovica, ktorá prečisťuje žalúdok, pečeň a krv, odstraňuje slabosť žalúdka a hnilobné procesy v črevách. Okrem toho je vynikajúcim prostriedkom proti hustnutiu krvi.
20 zelených orechov rozštvrtíme, naplníme nimi sklenenú fľašu so širokým hrdlom a zalejeme litrom alkoholu, tak aby bol alkohol nad orechami. Pridáme klinčeky a škoricu. Uzavretú fľašu postavíme na 4 týždne na slnko, alebo teplé miesto. Následne uvaríme sirup z cukru a vody (15 minút). Vychladený sirup pridáme do scedenej orechovice a môžeme nafľaškovať. Necháme odpočívať na chladnom mieste.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 29.6.2014, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Mliečny černicovo-hruškový kokteil



POTREBNÉ PRÍSADY

pol litra mlieka * miska černíc * 3-4 hrušky * 1 PL medu * 1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Postup som pôvodne chcela zaradiť do Špecialitiek pre detičky.... ale aby nevznikal chaos, tak som ho dala do nápojov :-)) Ak by sa tento mliečny kokteilík volal "Kakavko", tak by ho vypila aj moja dcéra.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.8.2007, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Domácí baileys



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml smetany 1/2 l rumu 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka

POSTUP PRÍPRAVY

Plechovky s mlékem vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, nesmí se vařit - bublat. Pak necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Mléko dáme do mixéru a postupně za stálého šlehání přiléváme rum a smetanu. Nalijeme do lahví. Vychlazené je to mňamka. Tak sladké pochutnání

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Jitka C. (chudlina) ID 73290 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.12.2008, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 372 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,38 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu