končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 681-690) | << predošlé 1,.,64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Citronovo - rukolové cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg cestovín (Najlepšie fusilli alebo farfalle), citrónová šťava z polky citrónu, kôrka z jedného nastrúhaného citrónu, 5 ks jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl olivového oleja, 4 dkg čerstvých bazalkových listov, 2 dkg čerstvých mätových listov, 7 dkg rukoly, soľ, čerstvo mleté korenie, čerstvo nastrúhaný parmezán POSTUP PRÍPRAVY Toto rýchle, pikantné a zároveň svieže jedlo je ideálny do horúcich letných dní, alebo ako letná ľahká. Vďaka cesnaku a mnohým čerstvým bylinkám je to ku všetkému aj veľmi zdravé jedlo. Recept som opäť našla na stránke www.stahl.hu 1. Dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny. Kým voda vrie, resp, cestoviny sa varia, pripravíme si omáčku. 2. Do mixéru si pripravíme všetky zvyšné suroviny: cesnak, cibuľku, bazalkové listy, mätové listy, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z polky citróna, olivový olej, rukolu, dosolíme, okoreníme a všetko spolu zmixujeme. Následne pridáme naberačku z cestovinovej vody. 3. Keď sa cestoviny uvaria, scedíme, nalejeme na ne omáčku, dobre premiešame a pred podávaním posypeme syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Plnené cannelloni v rajčinovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY množstvo závisí od toho, koľkí budete papať: 1. tavený syr (ja som dala celú veselú kravu), 2. nejaký plesňový syr, 3. mrazený alebo čerstvý hrášok, 4. kukurica v konzerve, 5. šunka alebo údené (ja som použila údené pokrájané na kocky), 6. špenát, 7. trošku mlieka, 8. cestoviny cannelloni alebo lasagne ( ja som dala lasagne lebo cannelloni sme doma nemali :) ) 9. nejaká dobrá omáčka na cestoviny, 10. korenie, bazalka, 11. strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si lasagne v osolenej vode a na papieri na pečenie necháme usušiť. Medzitým si pripravíme plnky podľa chuti. Tie moje: zmiešala som tavený a plesňový syr, okorenila som a pridala asi dve lyžice kukurice a trošku mlieka(asi dve PL). Časť som si odložila do inej misky a pridala som údené mäso. Mrazený hrášok som si prevarila asi tri minúty, scedila, nechala vychladnúť a pridala k zmesi. Do stredu plátku lasagní som lyžicou naukladala plnky a zvinula do roliek. Do niektorých som pridala pár listov prevareného špenátu. Nesolila som nič, iba vodu na lasagne, lebo plesňový syr je sám o sebe dosť slaný. Takto pripravené rolky z lasagní (alebo original cannelloni) som poukladala do rajčinovej omáčky. Kúpila som hotovú, ale kto by chcel domácu, môžem poradiť aj takú, robievam ju často, ale teraz sa mi nechcelo :). Posypeme bazalkou a strúhaným syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 200 stupňov.... Dobrotka! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekané cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY cestovina podľa chuti (ja osobne neznášam kolienka :-D), 200g šunka alebo iná údenina, prípadne možete použiť aj špekáčiky, 100g slanina, 1 konzerva šanpiónov (môžu byť aj čerstvé prípadne aj iné huby), 1 konzerva kukurice (môže byť aj mrazená), 200g tvrdý syr, 1 sladká smotana, 1PL horčica, 1PL kečup, soľ, kari korenie, tymián, bazalka, oregano,korenie na špagety, mletá červená paprika, vegeta, mleté čierne korenie, ja pridávam aj sušenú pomletú bedľu (korenie môžete dať podľa vlastnej chuti ale kari by som určite nevynechala) POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som našla asi pred 10 rokmi v nejakom časopise a keď som ho vyskúšala obľúbila si ho celá rodina. Za tie roky som ho trochu vylepšila, a vždy keď ho robím chutí trocha inak. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Monika V. (monnikk) ID 35110 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
CestovinkyPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny (podľa chuti), cca 250g mäkkej salámy (naj.točenej, alebo ako náhradu aj párky), 1 cibuľa, 1 rajčinový pretlak (ako náhradu asi 2 plné lyžice kečupu), 2-3 strúčiky cesnaku, 1 mäsový bujón, soľ POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na kôcočky pokrájanú údeninu (párky) a opražíme. Potom pridáme trochu vody, rajčinový pretlak (kečup), prelisovaný cesnak, mäsový bujón a podusíme. Premiešame s uvarenými cestovinami a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka B. (MalyBubo) ID 160432 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY ryža , por ,mrkva,petržlen,zeler,hrášok,kukurica,fazuľa,cuketa,klíčky lucerny ,morské riasy ,soľ ,korenie,cesnak biele víno,petrž.vnať ,parmezán POSTUP PRÍPRAVY ukladám si sem receptík na výborné zeleninové rizoto po ktorom sa zaprášilo ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Omáčka na špagety so sójovým granulátomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček sójového granulátu, 2 cibule (alebo 1 veľká), bujón, 1 konzerva bielej fazule v paradajkovej omáčke, 1 veľký pretlak, kečup, olivy, cesnak, bazalka, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Najprv si prichystám všetky suroviny. Z 1 kocky bujónu (ja používam slepačí) si urobíme vývar a vsypeme doň granulát. Chvíľku povaríme, aby bol mäkký a potom už vypnuté necháme len tak pod pokrievkou napučať. Cibuľku nakrájam na kocky, olivy na kolieska a očistím si asi tak 4 strúčiky cesnaku. Na oleji orestujeme cibuľku do sklovita a keď už je, všetky suroviny do nej naraz pridáme. Konzervu fazule, pretlak, trochu kečupu, napučaný granulát, nakrájané olivy a necháme spolu prevrieť. Potom už len dochutíme cesnakom (my to máme radi cesnakové), bazalkou, soľou, trochou mletého čierneho korenia a ak treba tak dosladíme kečupom. Podávame so špagetami a nastrúhaným syrom. /fazuľka tu chutí ako sójové bôby v klasickej morca delle/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Monika K. (Monchichita) ID 88482 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety CarbonaraPOTREBNÉ PRÍSADY 300g špagiet 100g anglickej slaniny 2 žĺtky 1 dcl mlieka 6 trojuholníkov syrokrému 10dkg masla 1 strúčik cesnaku soľ, korenie, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si špagety. Opražime si slaninku nakrájanú na kocky a dáme ju bokom. V slaninkovej šťave si dáme rozpustiť maslo,pridáme cesnak a neskôr uvarené špagety a chvíľku to spolu pražíme. Potom rozdelíme na taniere. V miske si rozmiešame mlieko, dva žĺtky a 6 trojuholníkov syrokrému,osolíme,okoreníme, pridáme bazalku a dáme ohriať na panvicu. Toutou zmesou polejeme špagety a posypeme opraženou slaninkou. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Denisa K. (KukulienkaLienka) ID 217944 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
klasická ryža podľa mňa...POTREBNÉ PRÍSADY 1 až 2 lyžice oleja alebo trošku masti,1 hrnček podlhovastej alebo okrúhlej ryže/ako príloha lepšia podlhovastá/,1 menšia alebo polovica cibule,3 klinčeky,trošku čierneho korenia,majoránka,soľ,vegeta,roztlačený cesnak,1.5 násobok vody POSTUP PRÍPRAVY Ryžu dáme do sita a prelejeme vriacou vodou,premiešame a chvíľu necháme vo vode.Potom zlejeme a necháme odkvapkať.Do rajnice dáme olej/masť/,pridáme na drobno pokrájanú cibuľu.Popražíme.Pridáme cesnak a premiešame.Dáme ryžu a miešame a pražíme.Pridáme soľ,korenie,klinčeky,chvíľu pražíme.Potom pridáme vegetu,majoránku a zamiešame.Zalejeme 1,5 násobkom ako sme dali ryžu,tzv 1 hrnček ryže-1,5hrnček vody.Záleží na Vás či dáte studenú alebo horúcu.Necháme rozvariť.Varíme na miernom ohni kým vodu vidíme.Potom odstavíme,odpravíte v postele,vložíte tam rajnicu,prikryjete perinou/paplónom/,necháte min.0.5hod./môže tam biť aj niekoľko hodín aspoň bude teplá/a môžete podávať... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | katarína k. (katy64) ID 219345 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
cestovinový šalátPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny Penne, 3-4 väčšie zelené papriky, 200-250 g šunkovej salámy, tatárska omáčka, kukurica, soľ, č.korenie, karí korenie POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme podla návodu a necháme vychladnúť. Potom pridáme na pásiky nakrájané papriky a salámu, kukuricu, jeden a pol malého pohára tatárskej omáčky, dochutíme soľou a čiernym korením a asi 2 až 3 kávové lyžičky karí korenia, aby to nabralo karí chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Martina K. (mathik84) ID 221880 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Boloňské cestovinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Grahamové cestoviny cessi 1/2 balíka (mušličky, kolienka alebo špagety), mleté mäsko 400g (bravčové, prsíčka, alebo zmiešané aj so sójovým), mrkva, paradajkový pretlak, tavený syrček aspoň 100g, bazalka, cibuľa, syr POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme cestoviny al dente. V mixéri nakrájame nadrobno cibuľu, mrkvu, prípadne aj kalerábik, alebo cuketku. Zeleninku osmažíme na oleji, pridáme zomleté mäso a varíme... Ochutíme bazalkou, rozpustíme tavený syr, zalejeme pretlakom, prilejeme vodu, podla potreby dosolíme. Uvarené cestoviny dáme do janskej misy, zalejeme omáčkou, zakryjeme vrchnákom a dáme piecť do rozpálenej rúry na 180°C as 3/4 hodinku. Odokryjeme a posypeme strúhaným syrom, ktorý sa pekne roztečie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 681-690) | << predošlé 1,.,64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ďalšie >> |