. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 6871-6880)<< predošlé 1,.,683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

OLEJOVÁ BÁBOVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec\\r\\n20 dkg cukor kryštálový\\r\\n2 dcl olej\\r\\n2 dcl vlažnej vody\\r\\n20 dkg múka HRUBÁ\\r\\nprdopeč (1/2)\\r\\ncitr. kôra

POSTUP PRÍPRAVY

Žltky s cukrom, postupne olej a vodu, striedavo sneh z bielkov, citr. kôru a muku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥ Brownies s tromi čokoládami. ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

180g masla, 180g tmavej /70%/ čokolády, 3 vajcia, 270g krupicového /alebo jemného kryštálového/ cukru, 80g hladkej múky, 30g kakaa /najlepšie holandského/, 80g mliečnej čokolády /nahrubo nasekať/, 80g bielej čokolády /nahrubo nasekať/...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nalámeme tmavú čokoládu, nasekáme maslo a vo vodnom kúpeli za občasného premiešania pomaly rozpustíme. Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka a cukor šľaháme do hustej, krémovitej konzistencie, dokým sa cukor nerozpustí. Za stáleho a pomalého šľahania jemným prúdom prilievame rozpustenú čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme na čokoládovú zmes. Už len metličkou zľahka vmiešame a keď sa hmoty takmer spoja, vsypeme posekané čokolády a znovu zľahka vmiešame /Aby koláčik bol jemný a ľahký/. Na plech 20x20 cm si dáme papier na pečenie /ak taký plech nemáme , tak si pomôžeme drážkou - ráfikom, ktorý nastavíme na danú veľkosť/. Pečieme na teplote 180 °C, 35 minút - nie dlhšie, aby koláčik zostal vnútri vláčny! Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Panna cotta



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml co najviac percentnej sladkej smotany na slahanie, 20g cukru, vanilkovy lusk, 2 plátky zelatiny

POSTUP PRÍPRAVY

Zelatinu si dame napucat do studenej vody alebo do studeného mlieka (cca 10 minut). Vanilkovy lusk rozkrojime a vyberieme jadierka. Smotanu dáme do hrnca a zohrejeme, nevarime. Pridame do nej cukor, ktory v nej rozpustime a tiez vanilkove zrniecka. Do horúcej smotany (pozor nie priamo vo vare) dame napucane platky zelatiny a pomiesame kym sa rozpusti. Panna cottu vylejeme do pripravenej nadoby a nechame vychladnut pri izbovej teplote a dalej dame stuhnut do chladnicky cca na 4 hodiny.

K panna cotte su vyborne lesne plody alebo nesladene maliny ci jahody, ja davam domacu dren jahodovu alebo malinovu s minimom cukru :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krehký ovocný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g masla, 125g krupicového cukru, 3 vajcia, 50g mletých mandlí (mandľovej múky), 100g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 2 očistené jablká, višne alebo iné ovocie (ostružiny, ríbezle, maliny, čučoriedky ...) + na posýpku : 25g masla, 25g orechov (opražených lieskových alebo mletých vlašských, škorica, 2 PL trstinového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

... vyšľaháme maslo s cukrom do peny, postupne po častiach pridávame rozšľahané vajcia a nakoniec múku s práškom do pečiva ... do cesta opatrne vmiešame 2/3 pokrájaných jabĺk a zvyšné ovocie (ja som mala tentoraz višne) ...zmes dáme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie ... vrch posypeme zvyšnými jablkami a posýpkou ... pečieme v rúre vyhriatej na 160°C cca 50 minút podľa typu rúry (skúsime špajdľou) ... upečený koláč poprášime práškovým cukrom ... výborný krehký ovocný koláčik ... skúšala som prvý krát ale určite budem robiť častejšie aj s iným ovocím

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Oreo cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

26 keksov Oreo (alebo NEO z Lidlu), 50g rozpusteného masla, 750g nízkotučného tvarohu, 300g smotanového syra (Philadelphia alebo Lučina), 2 balíčky vanilkového cukru, 1 a pol lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry , 110g práškového cukru, 80g hladkej múky, 3 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

16 keksov Oreo nasypeme do mikroténového vrecúška a rozdrvíme, potom v mise zmiešame s rozpusteným maslom a pomocou lyžice vtlačíme na dno tortovej formy s priemerom 24cm vyloženej papierom na pečenie. Zvyšné dvojice keksov od seba oddelíme a zbavíme plnky. Okraj formy vyložíme 14 kolieskami a rozotrieme krém (vymiešame tvaroh, syr, pr. a van. cukor, pom. kôru, múku a postupne po jednom primiešame vajcia). Na povrch krému poukladáme zvyšné polovice keksov (odporúčam mať nejaké keksy navyše, lebo pri rozdeľovaní sa mi niektoré zlomili). V rúre vyhriatej na 160°C pečieme asi 50min. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a dáme stuhnúť do chladničky.
Recept som našla na nete a hneď vyskúšala veľmi chutil.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

... domáca pepermintová zmrzlinka s tmavou čokoládou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

33% smotana, tmavá čokoláda, pepermintový extrakt

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

kráľovské rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny Svetlé cesto: 200 gmúka hladká špeciál 250 gtuk pokrmový stužený CERA 11 PLvoda studená Tmavé cesto: 6 ksvajcia 200 gcukor práškový 50 gkakao 70 gorechy vlašské pomleté Krém: 250 g (alebo HELIA)maslo 150 gcukor práškový 250 mlmlieko 2 PLmúka polohrubá 1 ksžltok vaječný 1 bal.cukor vanilkový 2 PLUm Tuzemský

POSTUP PRÍPRAVY

1.Z múky, nastrúhanej studenej CERY a vody spracujeme cesto. Dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky, potom ho rozdelíme na 2 diely a vyvaľkáme. Prvú časť vyvaľkaného cesta rozdelíme radielkom na porcie a poukladáme na opak plechu. Upečieme pri 180 stupňoch asi 10 / 15 minút do ružova.
Druhú časť bieleho cesta vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu a tento s ním vyložíme tak, aby bolo cesto sčasti aj na bokoch plechu. Ešte nepečieme, čakáme na tmavú piškótu.
2.Bežným spôsobom si pripravíme tmavú piškótu, oddelené žĺtky vymiešame s cukrom do peny, a postupne pridávame mleté orechy zmiešané s kakaom a tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vlejeme do hlbokého plechu vyloženého bielym cestom. Spolu upečieme na 180 stupňoch asi 35 / 40 minút.
3.Krém: Z mlieka, 2 kopcových lyžíc múky a žĺtka si uvaríme hustú kašu. Vychladenú zmiešame s maslom vymiešaným s cukrom do peny a nakoniec pridáme Um. Vyšľaháme.
4.Na upečený bielo-hnedý korpus navrstvíme krém a poukladáme štvorčeky upečeného bieleho cesta. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame. Je veľmi chutný. Prajem dobrú chuť! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

venčeky z lisu



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny 350 gmúka hladká špeciál 00 250 g (alebo Hera)maslo stolové 150 gcukor práškový 3 PLkakao 1/2 strukuvanilka 100 g mletéorechy 1 ksvajce 1/2 bal.prášok do pečiva (PDP) soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky uvedené suroviny spracujeme do hladkého, lesklého cesta (včera som nemala zvyšné maslo, tak som dala Heru a nevadilo vôbec!) a dáme na balkón, do chladničky schladiť-len na krátko kým si vymažeme plechy. Vymazané plechy si potom prehodíme s cestom a tieto dáme chladiť. Cestom naplníme lis na keksy, alebo môžeme aj vykrajovať, a postupne si vytláčam venčeky, kvietky a bohvie čo ešte, na vychladnutý plech. Ak sú plechy chladné, vtedy nemám problém s tým, že by sa keksíky neodlepovali z lisu na plech. Naplnený plech dáme piecť do predhriatej rúry na 170 stupňov len krátko, maximálne 10 minút (ja som vyberala už po 7 minúte) Z uvedeného množstva som naplnila 4 plechy (400x360) po 25 keksíkov, takže mi vyšlo 100 ks. Teplé obaľujem v práškovom cukre v ktorom skladujem vanilkové struky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

kokosovo karamelové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

10 ks bielky, 350 g cukor krupica, štipka soľ, 150 g kokos strúhaný , 7 PL múka polohrubá , 1/2 balenie prášok do pečiva , oblátky tortové. Plnka: 1 plechovka Salko skaramelizované, 250 g maslo, Poleva ganache: 225 g čokoláda várová 51%, 200 ml smotana šľahačková 33%, 1 PL maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Pridáme kokosovú múku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech (ja 36 x 40) vystelieme tortovými oplátkami a vylejeme cesto. (Môžeme plech vymazať tukom a vysypať kokosovou múčkou). Pri teplote 175 stupňov C pečieme cca 20 - 25 minút.
2Studené skaramelizované kondenzované mlieko (aj hotové karamelové SALKO) pridáme do vopred vyšľahaného masla. Vyšľaháme plnku. Túto navrstvíme na upečený vychladnutý kokosový korpus a celé dáme do chladničky stuhnúť.
3Pripravíme si GANACHE polevu: Do kovovej misky nalámeme čokoládu a zalejeme vriacou šľahačkovou smotanou. Necháme odstáť cca 10 minút. Potom miešaním vypracujeme hladkú polevu, pridáme 1 polievkovú lyžicu masla, aby bola lesklá. Polotekutou polevou polejeme bohato vychladnutý zákusok a krájame na úhľadné rezy. Tento koláč pečiem, keď sa mi zvýši veľa bielkov, alebo na Veľkú noc, keď zo žĺtkov robím vaječný likér

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly cuketový perník :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky poloh. múky (ja som dala jeden špaldový ),1 hrnček kr.cukru, 2 vajcia, 1/2 hrnčeku oleja, 1 hrnček mlieka, 1 PL kakaa, 1 perníkový prášok do pečiva, 1 KL škorice, 1 KL sódy bic,, 2 hrnčeky postrúhanej cukety (1 cuketa - tá moja mala cca 380g)

POSTUP PRÍPRAVY

Je sezóna cukiet, tak som si z viacerých receptov poskladala tento:

Vajíčka riadne vyšľaháme s cukrom do peny.Znížime stupeň mixovania a postupne prilievame olej. Potom mlieko. Pridáme zmes z preosiatej múky, kakaa, prášku, škorice a sódy. Nakoniec pridáme na hrubo nastrúhanú cuketu. Ja som ju len ošúpala, jadierka som nechala. Vylejeme na múkou vysypaný plech a pečieme cca 20 - 25 min. na 180*C . Záleží však od vašej rúry, preto koláčik radšej sledujte. Po vychladnutí pocukrujte alebo potrite marmeládou a polejte čokoládou. Ak sa bude zdať sladký, tak uberte cukor, ak málo, tak pridajte..........

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 6871-6880)<< predošlé 1,.,683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu