končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 6871-6880) | << predošlé 1,.,683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
OLEJOVÁ BÁBOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec\\r\\n20 dkg cukor kryštálový\\r\\n2 dcl olej\\r\\n2 dcl vlažnej vody\\r\\n20 dkg múka HRUBÁ\\r\\nprdopeč (1/2)\\r\\ncitr. kôra POSTUP PRÍPRAVY Žltky s cukrom, postupne olej a vodu, striedavo sneh z bielkov, citr. kôru a muku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♥ Brownies s tromi čokoládami. ♥POTREBNÉ PRÍSADY 180g masla, 180g tmavej /70%/ čokolády, 3 vajcia, 270g krupicového /alebo jemného kryštálového/ cukru, 80g hladkej múky, 30g kakaa /najlepšie holandského/, 80g mliečnej čokolády /nahrubo nasekať/, 80g bielej čokolády /nahrubo nasekať/... POSTUP PRÍPRAVY Do misky nalámeme tmavú čokoládu, nasekáme maslo a vo vodnom kúpeli za občasného premiešania pomaly rozpustíme. Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka a cukor šľaháme do hustej, krémovitej konzistencie, dokým sa cukor nerozpustí. Za stáleho a pomalého šľahania jemným prúdom prilievame rozpustenú čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme na čokoládovú zmes. Už len metličkou zľahka vmiešame a keď sa hmoty takmer spoja, vsypeme posekané čokolády a znovu zľahka vmiešame /Aby koláčik bol jemný a ľahký/. Na plech 20x20 cm si dáme papier na pečenie /ak taký plech nemáme , tak si pomôžeme drážkou - ráfikom, ktorý nastavíme na danú veľkosť/. Pečieme na teplote 180 °C, 35 minút - nie dlhšie, aby koláčik zostal vnútri vláčny! Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Panna cottaPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml co najviac percentnej sladkej smotany na slahanie, 20g cukru, vanilkovy lusk, 2 plátky zelatiny POSTUP PRÍPRAVY Zelatinu si dame napucat do studenej vody alebo do studeného mlieka (cca 10 minut). Vanilkovy lusk rozkrojime a vyberieme jadierka. Smotanu dáme do hrnca a zohrejeme, nevarime. Pridame do nej cukor, ktory v nej rozpustime a tiez vanilkove zrniecka. Do horúcej smotany (pozor nie priamo vo vare) dame napucane platky zelatiny a pomiesame kym sa rozpusti. Panna cottu vylejeme do pripravenej nadoby a nechame vychladnut pri izbovej teplote a dalej dame stuhnut do chladnicky cca na 4 hodiny. K panna cotte su vyborne lesne plody alebo nesladene maliny ci jahody, ja davam domacu dren jahodovu alebo malinovu s minimom cukru :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehký ovocný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g masla, 125g krupicového cukru, 3 vajcia, 50g mletých mandlí (mandľovej múky), 100g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 2 očistené jablká, višne alebo iné ovocie (ostružiny, ríbezle, maliny, čučoriedky ...) + na posýpku : 25g masla, 25g orechov (opražených lieskových alebo mletých vlašských, škorica, 2 PL trstinového cukru POSTUP PRÍPRAVY ... vyšľaháme maslo s cukrom do peny, postupne po častiach pridávame rozšľahané vajcia a nakoniec múku s práškom do pečiva ... do cesta opatrne vmiešame 2/3 pokrájaných jabĺk a zvyšné ovocie (ja som mala tentoraz višne) ...zmes dáme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie ... vrch posypeme zvyšnými jablkami a posýpkou ... pečieme v rúre vyhriatej na 160°C cca 50 minút podľa typu rúry (skúsime špajdľou) ... upečený koláč poprášime práškovým cukrom ... výborný krehký ovocný koláčik ... skúšala som prvý krát ale určite budem robiť častejšie aj s iným ovocím ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Oreo cheesecakePOTREBNÉ PRÍSADY 26 keksov Oreo (alebo NEO z Lidlu), 50g rozpusteného masla, 750g nízkotučného tvarohu, 300g smotanového syra (Philadelphia alebo Lučina), 2 balíčky vanilkového cukru, 1 a pol lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry , 110g práškového cukru, 80g hladkej múky, 3 vajcia POSTUP PRÍPRAVY 16 keksov Oreo nasypeme do mikroténového vrecúška a rozdrvíme, potom v mise zmiešame s rozpusteným maslom a pomocou lyžice vtlačíme na dno tortovej formy s priemerom 24cm vyloženej papierom na pečenie. Zvyšné dvojice keksov od seba oddelíme a zbavíme plnky. Okraj formy vyložíme 14 kolieskami a rozotrieme krém (vymiešame tvaroh, syr, pr. a van. cukor, pom. kôru, múku a postupne po jednom primiešame vajcia). Na povrch krému poukladáme zvyšné polovice keksov (odporúčam mať nejaké keksy navyše, lebo pri rozdeľovaní sa mi niektoré zlomili). V rúre vyhriatej na 160°C pečieme asi 50min. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a dáme stuhnúť do chladničky. Recept som našla na nete a hneď vyskúšala veľmi chutil. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
... domáca pepermintová zmrzlinka s tmavou čokoládouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 33% smotana, tmavá čokoláda, pepermintový extrakt ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
kráľovské rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny Svetlé cesto: 200 gmúka hladká špeciál 250 gtuk pokrmový stužený CERA 11 PLvoda studená Tmavé cesto: 6 ksvajcia 200 gcukor práškový 50 gkakao 70 gorechy vlašské pomleté Krém: 250 g (alebo HELIA)maslo 150 gcukor práškový 250 mlmlieko 2 PLmúka polohrubá 1 ksžltok vaječný 1 bal.cukor vanilkový 2 PLUm Tuzemský POSTUP PRÍPRAVY 1.Z múky, nastrúhanej studenej CERY a vody spracujeme cesto. Dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky, potom ho rozdelíme na 2 diely a vyvaľkáme. Prvú časť vyvaľkaného cesta rozdelíme radielkom na porcie a poukladáme na opak plechu. Upečieme pri 180 stupňoch asi 10 / 15 minút do ružova. Druhú časť bieleho cesta vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu a tento s ním vyložíme tak, aby bolo cesto sčasti aj na bokoch plechu. Ešte nepečieme, čakáme na tmavú piškótu. 2.Bežným spôsobom si pripravíme tmavú piškótu, oddelené žĺtky vymiešame s cukrom do peny, a postupne pridávame mleté orechy zmiešané s kakaom a tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vlejeme do hlbokého plechu vyloženého bielym cestom. Spolu upečieme na 180 stupňoch asi 35 / 40 minút. 3.Krém: Z mlieka, 2 kopcových lyžíc múky a žĺtka si uvaríme hustú kašu. Vychladenú zmiešame s maslom vymiešaným s cukrom do peny a nakoniec pridáme Um. Vyšľaháme. 4.Na upečený bielo-hnedý korpus navrstvíme krém a poukladáme štvorčeky upečeného bieleho cesta. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame. Je veľmi chutný. Prajem dobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
venčeky z lisuPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny 350 gmúka hladká špeciál 00 250 g (alebo Hera)maslo stolové 150 gcukor práškový 3 PLkakao 1/2 strukuvanilka 100 g mletéorechy 1 ksvajce 1/2 bal.prášok do pečiva (PDP) soľ POSTUP PRÍPRAVY Všetky uvedené suroviny spracujeme do hladkého, lesklého cesta (včera som nemala zvyšné maslo, tak som dala Heru a nevadilo vôbec!) a dáme na balkón, do chladničky schladiť-len na krátko kým si vymažeme plechy. Vymazané plechy si potom prehodíme s cestom a tieto dáme chladiť. Cestom naplníme lis na keksy, alebo môžeme aj vykrajovať, a postupne si vytláčam venčeky, kvietky a bohvie čo ešte, na vychladnutý plech. Ak sú plechy chladné, vtedy nemám problém s tým, že by sa keksíky neodlepovali z lisu na plech. Naplnený plech dáme piecť do predhriatej rúry na 170 stupňov len krátko, maximálne 10 minút (ja som vyberala už po 7 minúte) Z uvedeného množstva som naplnila 4 plechy (400x360) po 25 keksíkov, takže mi vyšlo 100 ks. Teplé obaľujem v práškovom cukre v ktorom skladujem vanilkové struky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
kokosovo karamelové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 10 ks bielky, 350 g cukor krupica, štipka soľ, 150 g kokos strúhaný , 7 PL múka polohrubá , 1/2 balenie prášok do pečiva , oblátky tortové. Plnka: 1 plechovka Salko skaramelizované, 250 g maslo, Poleva ganache: 225 g čokoláda várová 51%, 200 ml smotana šľahačková 33%, 1 PL maslo POSTUP PRÍPRAVY Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Pridáme kokosovú múku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech (ja 36 x 40) vystelieme tortovými oplátkami a vylejeme cesto. (Môžeme plech vymazať tukom a vysypať kokosovou múčkou). Pri teplote 175 stupňov C pečieme cca 20 - 25 minút. 2Studené skaramelizované kondenzované mlieko (aj hotové karamelové SALKO) pridáme do vopred vyšľahaného masla. Vyšľaháme plnku. Túto navrstvíme na upečený vychladnutý kokosový korpus a celé dáme do chladničky stuhnúť. 3Pripravíme si GANACHE polevu: Do kovovej misky nalámeme čokoládu a zalejeme vriacou šľahačkovou smotanou. Necháme odstáť cca 10 minút. Potom miešaním vypracujeme hladkú polevu, pridáme 1 polievkovú lyžicu masla, aby bola lesklá. Polotekutou polevou polejeme bohato vychladnutý zákusok a krájame na úhľadné rezy. Tento koláč pečiem, keď sa mi zvýši veľa bielkov, alebo na Veľkú noc, keď zo žĺtkov robím vaječný likér ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly cuketový perník :-)POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky poloh. múky (ja som dala jeden špaldový ),1 hrnček kr.cukru, 2 vajcia, 1/2 hrnčeku oleja, 1 hrnček mlieka, 1 PL kakaa, 1 perníkový prášok do pečiva, 1 KL škorice, 1 KL sódy bic,, 2 hrnčeky postrúhanej cukety (1 cuketa - tá moja mala cca 380g) POSTUP PRÍPRAVY Je sezóna cukiet, tak som si z viacerých receptov poskladala tento: Vajíčka riadne vyšľaháme s cukrom do peny.Znížime stupeň mixovania a postupne prilievame olej. Potom mlieko. Pridáme zmes z preosiatej múky, kakaa, prášku, škorice a sódy. Nakoniec pridáme na hrubo nastrúhanú cuketu. Ja som ju len ošúpala, jadierka som nechala. Vylejeme na múkou vysypaný plech a pečieme cca 20 - 25 min. na 180*C . Záleží však od vašej rúry, preto koláčik radšej sledujte. Po vychladnutí pocukrujte alebo potrite marmeládou a polejte čokoládou. Ak sa bude zdať sladký, tak uberte cukor, ak málo, tak pridajte.......... Prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 6871-6880) | << predošlé 1,.,683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ďalšie >> |