. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 678 (zobrazuje sa 671-678)<< predošlé 1,.,63, 64, 65, 66, 67, 68

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Osviežujúci jablkovo - zelerovo - feniklový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Šalát (4 porcie) : 1 veľká buľva feniklu alebo 2 malé, štvrtina veľkej buľvy zeleru, 1 jablko Dresing: šťava z 1 a pol citróna, 2 ČL medu, 1 ČL dijonskej horčice, 2 PL olivového oleja, soľ, čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... opäť a zasa recept z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... a opäť výborný ... netradičný a osviežujúci šalátik aj napriek tomu, že vzhľadovo nič moc - ale chuť vám to vynahradí ... fenikel umyjeme, rozrežeme zvislo na polovicu, prípadne na štvrtiny a potom ho nakrájame na plátky aj s vňaťou. Zeler očistíme a nakrájame na veľkosť zápaliek. Jablko rozrežeme na štvrtiny, vyberieme jadierka a nakrájame na plátky. Zmiešame všetky ingrediencie na dresing, vlejeme k pokrájaným surovinám a dobre premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Lahodný šalátik s novými zemiačikmi a schwarzwaldskou šunkou



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie : 1 kg zemiakov aj so šupkou, 100g šalátu polníček (prípadne iného šalátu alebo rukoly), 100g schwarzwaldskej šunky, 100g sušených paradajok, 4 čerstvé paradajky, parmezán alebo iný syr na posypanie, soľ, korenie, 50ml olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na 1/2 cm kolieska ... dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 40 minút do zlata ... po upečení zmiešame zemiaky so všetkými ostatnými surovinami (šunka, sušené paradajky, čerstvé paradajky, šalát) ... pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou a korením a na tanieri posypeme hoblinami parmezánu alebo iného vhodného syra ... je to výborná ľahká večera alebo aj obed ... ja som aj šunku a sušené rajčiny (mala som také bez nálevu) jemne orestovala na troche olivového oleja

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Výborné carpaccio zo surovej červenej repy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšiu červenú repu ... na marinádu : 1 dl kvalitného panenského olivového oleja, 2 PL kvetového medu, 1 PL krupicového alebo hnedého cukru, 1 PL balzamikovej redukcie(alebo 2 PL vínneho octu), 0,5 dl kvalitného pomarančového džúsu, cca 1/2 kávovej lyžičky sušený tymián, soľ, korenie, 1 PL sójovej omáčky, šťava zo strúhaného 3 cm kúska čerstvého zázvoru, 0,5 dl vody ... na dokončenie a dekoráciu 100g slaného syra, 50g Nivy, nasekané vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

... v posledných rokoch som prišla na chuť červenej repe, ktorú som v minulosti v tradičnej sterilizovanej podobe priam neznášala, a keďže sa mi aj tento rok podarilo dopestovať vlastnú - po recepte na výborné carpaccio z pečenej repy prišla na rad surová cvikla - inšpirovala som sa receptom Zdeňka Pohlreicha, ktorý som si doťukla podľa seba ... výsledok ma príjemne prekvapil, preto tento receptík posúvam ďalej ... fotografia je z pôvodného receptu, pretože po cvikli sa len tak zaprášilo ani som nestihla nafotiť - nabudúce najskôr nafotím až potom budem servírovať :-) ... očistenú surovú červenú repu nakrájame na čo najtenšie plátky (ja používam W krájač, možno by sa dalo použiť aj strúhadlo na uhorky) ... ocot, vodu, soľ a cukor dáme zovrieť, pridáme korenie, med, olej, džús, tymián a sójovú omáčku a šťavu zo strúhaného zázvoru a dobre premiešame ... pokrájanú červenú repu dáme do sklenenej nádoby alebo do hrubšieho igelitového vrecka a zalejeme horúcou marinádou, marinujeme minimálne 12 hodín ideálne až 2 dní (ja som marinovala cca 36 hodín) ... namarinovanú repu rozložíme na plytký tanier a ozdobíme kúskami slaného syra (alebo kozieho kto má rád) - ja používam slaný syr v kombinácii s kúskami Nivy v pomere 2:1 a nasucho opraženými píniovými orieškov alebo kúskami posekaných vlašských orechov ... výborné predjedlo, ktorým ohúrite každú návštevu alebo len chutná ľahká večera či obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Jarný šalát s repkovým olejom



POTREBNÉ PRÍSADY

- Baby špenát - Rímsky šalát - Šalátová uhorka - Reďkovky - Šalotky - Biele víno - Citrónová šťava - Kyslá smotana - Repkový olej - Syr Feta

POSTUP PRÍPRAVY

Čerstvý baby špenát a rímsky šalát umyjeme vo vlažnej vode a zmiešame s nakrájanou uhorkou a reďkovkami. Nakrájame šalotku a polejeme octom a čerstvou šťavou z citróna. Všetko zmiešame dohromady a necháme odstáť asi 5 minút. Pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame. Pridáme nakrájané lístky mäty, osolíme a pridáme čierne korenie. Navrch pokvapkáme repkovým olejom, ktorý zvýrazní chuť každej ingrediecie a vytvorí tak skutočne chutný pokrm. Vedeli ste napríklad, že repkový olej obsahuje až 10 krát viac Omega - 3 mastných kyselín, než repkový olej? Je to skutočne zlatý olej. Recepty a ďalšie informácie môžte nájsť na stránke www.zamilujsadorepkovehooleja.eu
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína G. (KatkaGecka) ID 320960 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Vlašský šalát - podľa nás najlepšííí



POTREBNÉ PRÍSADY

5 väčších uvarených zemiakov, 200g jemnej salámy (napr. Valašská, Liptovská), 1 pohár sterilizovaný hrach+mrkva, sterilizované uhorky,majonéza, soľ, korenie, 2PL kečup, 1PL horčica, 2PL olej, 1PL ocot, 1PL worčestrová omáčka, 1PL kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zálievku: kečup, horčicu, olej, ocot, worč.omáčku a cukor dáme do hrnca a na ohni za stáleho miešania spolu zvaríme, chvílu, kým sa cukor nerozpustí, necháme vychladnúť. Salámu nakrájame na tenké kratšie pásiky, nakrájeme cca 3-4ks väčších sterilizovaných uhoriek ma malé kocky, sterilizovanú zmes hrach-mrkva zlejeme. Zemiaky nakrájame na menšie kocky, pridáme ostatné ingrediencie, vychladnutú zálievku, majonézu, soľ, korenie a zamiešame. necháme v chladničke odstáť a môžme podávať s pečivom alebo bez. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Skvelý Waldorf šalát s hruškou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie : polovica menšieho buľvového zeleru, 2 kúsky stopkového zeleru, 2 hrušky, 3 PL kyslej smotany, 3 PL majonézy, 1-2 hrste vlašských orechov (celé alebo sekané), citrónová šťava, trstinový cukor, biele korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Očistený buľvový zeler a hrušky bez jadierok nakrájame škrabkou na tenučké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a by nezhnedli. Stopkový zeler očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou, dochutíme cukrom, soľou, korením a citrónovou šťavou. Do misiek dáme zeler, hrušky, posypeme vlašskými orechmi (mali by byť celé alebo nahrubo sekané, ja som tentoraz využila zvyšok mletých). Pokvapkáme zálievkou alebo ju podávame osobitne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Syrovo zeleninový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

300g michal.tehly, 1 cibula, 1 konzerva steriliz.hrachu, 1 pohár kápii, zavárané uhorky, soľ, korenie, voda zo zavár.uhoriek

POSTUP PRÍPRAVY

Syr nastruhame na hrubsom struhadle,nechame trochu obschnut. Kapiu a cibulu nakrajame na male kusky, hrach zlejeme a preplachneme,uhorky nakrajame na male kocky. Vsetko spolu zmiesame,osolime,okorenime a zalejeme uhorkovou stavou. Hodi sa k salamovej a sunkovej mise

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

TEST



POTREBNÉ PRÍSADY

test

POSTUP PRÍPRAVY

test

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Simona D. (uzivateldiamant) ID 333301 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 678 (zobrazuje sa 671-678)<< predošlé 1,.,63, 64, 65, 66, 67, 68
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu