končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 661-670) | << predošlé 1,.,62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
klasická ryža podľa mňa...POTREBNÉ PRÍSADY 1 až 2 lyžice oleja alebo trošku masti,1 hrnček podlhovastej alebo okrúhlej ryže/ako príloha lepšia podlhovastá/,1 menšia alebo polovica cibule,3 klinčeky,trošku čierneho korenia,majoránka,soľ,vegeta,roztlačený cesnak,1.5 násobok vody POSTUP PRÍPRAVY Ryžu dáme do sita a prelejeme vriacou vodou,premiešame a chvíľu necháme vo vode.Potom zlejeme a necháme odkvapkať.Do rajnice dáme olej/masť/,pridáme na drobno pokrájanú cibuľu.Popražíme.Pridáme cesnak a premiešame.Dáme ryžu a miešame a pražíme.Pridáme soľ,korenie,klinčeky,chvíľu pražíme.Potom pridáme vegetu,majoránku a zamiešame.Zalejeme 1,5 násobkom ako sme dali ryžu,tzv 1 hrnček ryže-1,5hrnček vody.Záleží na Vás či dáte studenú alebo horúcu.Necháme rozvariť.Varíme na miernom ohni kým vodu vidíme.Potom odstavíme,odpravíte v postele,vložíte tam rajnicu,prikryjete perinou/paplónom/,necháte min.0.5hod./môže tam biť aj niekoľko hodín aspoň bude teplá/a môžete podávať... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | katarína k. (katy64) ID 219345 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovinove Risotto s hraskom a slaninkouPOTREBNÉ PRÍSADY Dnes sa s vami podelim o tento uzasny recept..Samozrejme recept je aj na mojom BLOGU : http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/08/cestovinove-risotto-s-hraskom-slaninkou.html 2*15 ml olivoveho oleja 150g slaniny (ja som pouzila slaninu ale vy mozte trebars chorizo ci obycajnu salamu nakrajanu na hrubsie kusky ,...co len chcete ) 150g mrazeneho hrasku 250g orzo cestoviny 625ml vriacej vody 1 PL zmeknuteho masla 2 PL nastruhaneho parmezanu POSTUP PRÍPRAVY :V panvici (odporucam vecsiu nakolko vsetko sa vari v jednej nadobe ) ci mensom hrnci si zohrejeme olej.Do chrumkava si osmazime slaninku.Pridame si hrasok a 1 minutku miesame.Pridame si orzo ,dobre to premiesame a pridame vodu.Trosku soli (Parmezan je sam o sebe dost slany takze prosim neprezente to so solou)Znizime plamen a nechame varit 10 min.Obcas si to premiesame .Ak to bude vyzerat lepkavo pridame trosilinku vody.Ked bude cestovina hotova (voda sa absorbuje ) vmiesame maslo a parmezan.A mame SUPER UZASNU veceru hotovu :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovinovy salat s tuniakomPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/cestovinovy-salat-s-tuniakom.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:450g penne 1 mala cervena cibula,nakrajane na drobno 1 mala uhorka,nakrajane na drobno 185g konzervu tuniaka,zbavime sa nalevu 2x198g konzervy sladkej kukurice 6 PL majonezy sol a cierne korenie Postup:Cestovinu si uvarime.Do misky si dame cibulu,uhorku,tuniaka,kukuricu a majonezu.Dobre premiesame a napokon do toho vmiesame cestovinu.Osolime,okorenime.A mozme papat :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.5.2014, 22:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Senzačné gnocchiPOTREBNÉ PRÍSADY Gnocchi (cca 300 g pre 2 osoby), 2 jarné cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 60 g prosciutta, 100 g parmezánu alebo syra podobného typu, 2 PL olivový olej, 1 PL maslo, 50 ml suchého bieleho vína, 150 ml vývaru, vňať jarnej cibuľky a hoblinky parmezánu na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY ... ďalší výborný recept z dielne Marcela Ihnačáka ... dnes som skúšala - je výborný, preto posúvam ďalej ... gnocchi (ja som použila hotové talianske, šikovnejšie gazdinky môžu urobiť doma) vložíme do osolenej vriacej vody a povaríme cca 1-2 minúty (keď vyplávajú na povrch sú hotové), vyberieme a odložíme do misy. Rozpálime panvicu, vložíme nadrobno pokrájané prosciutto, nadrobno pokrájanú bielu časť cibuliek, nadrobno pokrájaný cesnak, pridáme olivový olej, maslo, orestujeme, pridáme biele víno, necháme vyvariť alkohol, následne pridáme vývar a strúhaný syr, ktorý necháme vo vývare rozpustiť, osolíme a okoreníme, necháme pár minút prebublať, vložíme uvarené gnocchi, premiešame, prehrejeme a podávame, ozdobené zelenou vňaťou cibuľky a hoblinami parmezánu ... dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.10.2014, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Hraskovo pancettove risottoPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/hraskovo-pancettove-risotto.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:5 poh kuracieho alebo zeleninoveho vyvaru 1 PL olivoveho oleja 1/2 poh pancetty nakrajanej na male kocky 1 mala cibula,nakrajana na jemno 2 poh arborio ryze 1 poh bieleho vina 2 poh hrasku cierne korenie Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.1.2015, 21:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Krémové zelerové risottoPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby : 500g zeleru, 1 menšia cibuľa, 1 dl bieleho vína, 300g ryže na rizoto (Arborio, Carnaroli, ...), 1,5 l vývaru (kurací, zeleninový), 150g masla, 2 PL mascarpone (prípadne iného krémového syra - Philadelfia, Lučina), soľ, korenie, šalviové lístky na ozdobu, 4 porcie lososa alebo kuracích pŕs, 0,5 dl olivového oleja, trocha parmezánu (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY ... netradičné rizoto ... výborné ... oplatí sa vyskúšať .... zeler očistíme a nastrúhame (odporúčam na jemno), v hrnci rozpustíme 75g masla, opečieme na ňom do mäkka pokrájanú cibuľu a zeler, pridáme víno, necháme odpariť alkohol, pridáme neumytú ryžu, premiešame, postupne prilievame vývar a za stáleho miešania varíme do mäkka (cca 20 - 25 minút) ... keď je zmes tesne pred dokončením, pridáme 2/3 zvyšného masla, mascarpone a premiešame, dochutíme soľou a korením (ja som pridala aj cca 30g syra Grana padano) ... lososa alebo kuracie prsia opečieme na olivovom oleji spolu cca 7 minút ... šalviové lístky opečieme na masle (ja som využila olivový olej kým som tam dala lososa) ... a potom už len vychutnávame ... bála som sa príliš zelerovej chuti ale zbytočne, tepelnou úpravou sa typická zelerová chuť, ktorú veľa ľudí nemusí vytratila a zostala len výborná krémová chuť ... mňaaam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Risotto z petrzlenovej vnate podla Nigela SlateraPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/06/risotto-z-petrzlenovej-vnate-podla.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:50g petrzlenovej vnate\r\n1 liter zeleninoveho vyvaru\r\n1 mala cibula,nakrajanu na drobno\r\nmaslo\r\n300g Arborio ryze\r\n180ml bieleho vina\r\n4 PL nastruhaneho parmezanu\r\nPostup:Ako prve si nasekame petrzlenovu vnat na drobno (ak chcete kludne mozete stonky dat do vyvaru ).\r\nV panvici si rozpustime maslo a pridame cibulu ktoru orestujeme.Vmiesame ryzu premiesame a zalejeme vinom.Nechame bublat 1-2 min a pridavame postupne vyvar (moze sa stat ze ho nespotrebujete uplne cely ...a vzdy musite svoje risotto premiesavat)..Ked bude risotto hotove pridame maslo,parmezan a nasekanu petrzlenovu vnat...Vsetko poriadne premiesame..A mozete papat ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.6.2015, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Rajcinova omacka s ancovickami podla Marcelly HazanPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/08/rajcinova-omacka-s-ancovickami-podla.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:1 cesnakovy strucik (nakrajani ) 3PL olivoveho oleja 5 ancoviciek 400g celych paradajok z konzervy Postup:V hrnci si zohrejeme olej a pridame cesnak nechame chvilku smazit a pridame ancovicky.Poriadne premiesame a smazime az pokial sa nam ancovicky rozpustia.Napokon pridame paradajky a nechame bublat na najnizsom ohni 20-25 minut.Ked bude omacka hotova premiesame so spagetami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2015, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Jednoducha a vonava ryža v mikrovlnke - 20min !POTREBNÉ PRÍSADY Tato ryza je vhodna najma pre zeny/muzov kt. niesu az tak sikovni co sa tyka pripravy ryze :) Je jednoducha, netreba ju miesat ani sa nepripali. Za to je velmi chutna, s jedinecnou chutou a nikto ani nespozna ze je z mikrovlnky :) Budete potrebovat : Ryza (ja kupujem gulatozrnnu) Olej 1 strucik cesnaku Cibula Sol Nove korenie Klinceky Bazalka / vňatka POSTUP PRÍPRAVY Ryzu umyjem, zvacsa volim gulatozrnnu na podla mna najlepsiu chut a zatial som inu v mikrovlnke ani neskusala. Vzdy davam tak od oka, podla toho kolko jej treba. Vysypem ju do janskej misy, sklenenej, dobre sa to da zavriet a taka mensi sa zmesti do mikrovlnky. Polejem trochu olejom, posolim, zamiesam. Strucik cesnaku nakrajam na drobno, prisypem susenu vnatku alebo bazalku a zasa premiesam. Osupem 1/2 stredne velkej cibule, zapichnem do nej 5-6 klincekov a celu vlozim do stredu ryze. Pridam asi 4 cele gulocky noveho korenia. Cele zalejem vodou aby voda tvorila cca 1 cm nad ryzou, mozno trosku viac. Nakoniec zakryjem pokrievkov a vlozim do mikrovlnky na 5 minut na najvyssi stupen (900kw). Ked skonci, zapnem na 16minut na asi 350-400kw. Ked skonci, staci povyberat cibulu s korenim, premiesat a uzasna vonava ryza bez pripalenia je na svete. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia R. (LuciaLapina) ID 237587 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.8.2015, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cappellacci s tekvicou...POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 400g hladkej múky, 4 vajcia....PLNKA: 1 tekvica na pečenie, 3 PL nastrúhaného parmezánu, 1 vajce, strúhaný muškátový oriešok, soľ, strúhanka....NA POLIATIE: 100g masla, šalvia, strúhaný parmezán... POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Odstránime semienka a pečieme na 200°C asi 30 minút. Potom z nej stiahneme šupku a dužinu rozpučíme. K vychladnutej tekvici pridáme vajíčko, parmezán /3 PL/, muškátový oriešok a osolíme. zahustíme strúhankou toľko, aby sme mali hustú hmotu. Môžeme poprípade aj trochu dosladiť. Z múky a vajec vypracujeme tuhé cesto /ak je príliš suché, namočíme si ruky do vody a prepracujeme/ , vyvaľkáme na nie príliš tenký plát /mne sa podarilo na také 3 mm/ a necháme 15 minút odležať. Potom nakrájame na štvorce 6 x 6 cm, do stredu dáme za lyžičku plnky, preložíme cípmi k sebe, aby sme dostali trojuholník. pritlačíme, aby sa dobre spoje zlepili a spojíme ešte dva protiľahlé rohy /ak treba, potrieme troškou vody/. Cappellacci uvaríme vo veľkom množstve vody asi 5 minút. Keď vyplávajú na povrch vyberieme na tanier, polejeme rozpusteným maslom, posypeme parmezánom a šalviou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 661-670) | << predošlé 1,.,62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ďalšie >> |