končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 651-660) | << predošlé 1,.,61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
fussili s cherry paradajkami a rukolouPOTREBNÉ PRÍSADY 350g fussili 250g cherry paradajok rukola 100g ciernych oliv 3 polievkove lyzice kvalitneho olivoveho oleja trosku soli a korenia POSTUP PRÍPRAVY Tento recept patri k jednym z najjednoduchsich, ale napriek tomu je jeden z najchutnejsich, co poznam. malo namahy a skvely vysledny efekt :) nehovoriac o tom, ze je to zdrave jedlo. takto si predstavujem skvelu a jednoduchu taliansku kuchynu. doba pripravy - cca. 25min. Dajte si zalezat, na kvalite surovin. Jedlo sa vam za to odmeni intenzivnou chutou. Cherry rajciny obvarime chvilku vo vriacej vode. Potom ich osupeme a nakrajame na sirsie pasiky. Rovnako nakrajme aj cierne olivy. Olivy opecieme chvilku na olivovom oleji, pridame nakrajane rajciny a rukolu nakrajanu na mensie kusky. Spolu podusime asi 7min. Ku koncu trosku osolime a okorenime. So solou opatrne. Uz olivy su mierne slane. V slanej vode uvarime fussili al dente. Zmiesame s omackou a moze sa stolovat. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katka R. (Katulilinka) ID 7114 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY olej, 400g mletého hovädzieho mäsa, 1 veľká cibuľa, 1/2 póru, 3 strúčky cesnaku, 2 lyžičky omáčky Pesto, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, muškátový kvet, oregano, bazalka, 150 ml bieleho vína, rezancové cestoviny, parmezán na posypanie POSTUP PRÍPRAVY pozri obrázky :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana Z. (bloomie) ID 18307 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 27.8.2010, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety s citrónom a so šunkou...POTREBNÉ PRÍSADY 360g špagiet - asi 3/4 balíčka, 100g chudšej šunky vcelku, 200ml smotany na šľahanie, 60g masla, 2PL olivového oleja,1 bio citrón, trocha soli, štipka bieleho korenia, zväzok petržlenovej vňate /nemusí byť/, 2PL parmezánu POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšom hrnci dáme variť vodu na špagety. Medzitým si rozpustíme maslo a spolu s olivovým olejom ho zahrejeme. Šunku nakrájame na kocky a na masle s olejom osmažíme. Zalejeme smotanou, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a na miernom ohni povaríme asi 5 minút. Osolíme a okoreníme. Vodu na špagety osolíme a špagety varíme do polomäkka. Keď budú hotové, odoberieme si za naberačku vody, ktorú si odložíme a špagety zlejeme, ale nepreplachujeme studenou vodou. Šupneme ich ich do hrnca, kde sa nám varila omáčka, na silnom ohni spolu s omáčkou a vodou, ktorú sme si odobrali chvíľu povaríme a odstavíme. Podávame posypané nasekanou petržlenovou /ja som čerstvú nemala, tak som tentokrát nedala :) a nastrúhaným parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety pikantPOTREBNÉ PRÍSADY 4 porce: 400g špaget, 200g uzeného bůčku, 3 PL oleje, 1 cibule, 300g rajského protlaku, 1 malá chilli paprička, sůl, strouhaný sýr POSTUP PRÍPRAVY Bůček nakrájený na kostičky osmahneme na pánvi, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Vmícháme protlak a jemně nakrájenou chilli papričku. Osolíme a vmícháme strouhaný sýr. Smícháme se špagetami a ihned podáváme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.10.2013, 7:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Kus kus na sladko a zdravo-)POTREBNÉ PRÍSADY 250gr Kus kus 2 banany 2 hrste hrozienok 1 hruska/pripadne ine ovocie, ktore mate rady 250ml mlieka 1 vanilinovy cukor 1PL kryst.cukru POSTUP PRÍPRAVY -do mlieka vsypeme vanilinovy a krystalovy cukor a dame mlieko zovriet - do zovreteho mlieka vsypeme kus kus - premiesame - na kusky nakrajane ovocie a hrozienka vsypeme, premiesame - nechame na miernom ohni dovarit cca 10 min. Dobru chut-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana S. (dvojicka) ID 2369 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.2.2011, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety s mortadelou, bravčovým mäsom a fazuľouPOTREBNÉ PRÍSADY špagety, bravčové mäso, cibuľa, olej, fazule v rajčinovej omáčke, mortadela (2 malé konzervy), syr na postrúhanie POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky a dáme na cibuľku, ktorú opečieme na oleji, potom zalejeme vodou, dáme trošku vegety a necháme variť, kým mäso nie je mäkké. Potom pridáme mortadelu a fazule aj s omáčkou. Necháme zovrieť. Uvaríme špagety a na to dáme omáčku, navrch postrúhame syr. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia P. (Louli) ID 29417 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 20.10.2011, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Taglioline z červeného vína s pečienkami na sherry omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY Na 2 menšie porcie: bordové cestoviny Taglioline Barolo (LIDL) - pol balíka (cca 150 g), 2 šalotky, 150 g kuracích pečení, 3 vetvičky tymianu, sherry paradajky, 1,5 - 2 dl sherry vína (alebo červené víno), soľ a čierne korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Kúpili ste si v Lidli zaujímavé bordové cestoviny a neviete čo s nimi? Inšpirujte sa! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 8.12.2010, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety ala rucolaPOTREBNÉ PRÍSADY *500 g špagiet * 1 veĺké bambino * 2/4l mlieka * 200 g syru niva * 1 karička * proschutto ale nie nakrájané 200g * 1 balík rucoly * 1 kopcovita ČL soli * 25 g masla Syry karička a bambino sú v strukoch. POSTUP PRÍPRAVY Špagety: Do vriacej vody si dáme na 10-12 minút variť špagety. Po 10-12 minútach ich oddelíme od vody a dáme do misky. Pridáme 25g masla a 1 kopcovitú ČL soli a potom zmiešame. Omáčka: Do hrnca vylejeme mlieko a necháme variť. Po čase pridáme syr niva a miešame do kým sa nerozpustí. Potom pridáme syr bambino a karičku. Stále miešame . Pokiaľ sa Vám zdá že je omáčka príliš hustá môžte pridať mlieko. Vytiahneme si panvicu na ktorú dáme pražiť nakrájané proschutto na pásiky. !!! Pozor !!! Proschutto nepražíme veľmi dlho ,pretože by to pustilo veľa soli a bolo by to slané. Stačí ked to pražíme také 3-4 minútky. Špagety zmiešame s omáčkou a proschuttom. Vrch posýpeme rucolou :D Dobrú chuť prajem .... :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Viktoria Š. (Victoriant) ID 196813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Tagliatelle s pečenými rajčinami a ovčím syromPOTREBNÉ PRÍSADY Pre dve osoby: Cestoviny Tagliatelle 200-250 g v surovom stave, 3 veľké rajčiny, 150 g ovčieho syra, 2 PL olivový olej, provensálske korenie resp. oregano, rozmarín, bazalka, soľ. POSTUP PRÍPRAVY 1 .Cestoviny si dáme variť do vriacej vody s trochou oleja. Po cca 10 - 15 scedíme. My máme radi cestoviny tvrdšie, ako mazľavejšie, preto ich vyberám už po 10 min. Pokvapkám olejom, aby sa mi cestoviny nepolepili kým si pripravím upečené rajčiny. 2. Rajčiny si nakrájame na hrubšie plátky cca 1 cm hrubé. Poukladáme do pekáča, ktorý predtým pokvapkáme olivovým olejom a posypeme bylinkami. POZOR! rajčiny nesolíme, lebo pustia väčšinu šťavy zo seba von. Raz za čas rajčiny opatrne premiešame. Pečieme na 250°C cca 15 - 20 min kým rajčiny úplne nezmäknú. Upečené rajčiny nakrájame na kocky, alebo tvary aké sa nám podarí. 3. Ovčí syr si nadrobíme prstami - mne sa to dnes nepodarilo, lebo bol priveľmi čerstvý, tak som ho krájala. 4. Cestoviny naložíme na tanier, na vrch naukladáme upečené rajčiny spolu s ovčím syrom a posypeme oreganom. Podľa potreby osolíme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarina P. (Lanah) ID 250627 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Jarné pennePOTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg penne (ja som použila celozrnné), soľ, 1 menšia hrsť čerstvých bazalkových listov. K dusenej, restovanej zelenine potrebujeme: 25 dkg špargle, 1 malá hlávka brokolice, 20 dkg mrazeného hrášku, 3 PL slnečnicového oleja, soľ, čerstvo mleté korenie K syrovej omáčke potrebujeme: 2 strúčiky strúhaného cesnaku, 1/2 dl olivového oleja, 3 dl šľahačkovej smotany, 10 dkg tvrdého ovčieho syra alebo parmezán, soľ, čerstvo mleté korenie, 1 KL sušeného drveného rozmarínu, mletý muškátový orech - tak na špičku noža POSTUP PRÍPRAVY Receptom som sa znova inšpirovala zo stránky www.stahl.hu od skvelej kuchárky Stahl Judit. 1. Pripravíme si zeleninu: načistíme si špargľu a nakrájame cca na 2 cm kúsky, brokolicu si umyjeme a rozoberieme na malé, približne 1 cm kúsky, pripravíme si zelený hrášok, aby sme ho mali po ruke. 2. dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny 3. K omáčke si pripravíme cesnak, očistíme ho a nastrúhame na jemno a následne ho opečieme na oleji, následne ho odstavíme a prilejeme k nemu šľahačkovú smotanu a chvíľočku spolu povaríme na stiahnutom plameni. Následne omáčku stiahneme z ohňa a pridáme polovicu syra. Vrátime na oheň a miešame, kým sa nám nerozpustí syr. Omáčku osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín a muškátový orech. Všetko to spolu dobre premiešame a odstavíme bokom. 4. Kým sa nám varia cestoviny, pripravíme si zeleninu. Na veľkej panvici približne o priemere 30 cm a výške 6 cm si rozohrejeme olej, pridáme špargľu, brokolicu, zelený hrášok, okoreníme a osolíme. Následne stiahneme oheň úplne na najnižší a zeleninu dusíme 10 - 12 minút. Následne odokryjeme a na veľkom ohni opražíme za 2-3 minútky celú zmes. 5. A tu nám už zostáva len zmiešať cestoviny, zeleninu a syrovú omáčku, ešte asi tak minútu povariť spolu a ak sa nám hmota zdá hustá, pridáme 1 naberačku z cestovinovej vody. Následne už len pridáme čerstvú, posekanú bazalku a posypeme zvyšným nastrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 651-660) | << predošlé 1,.,61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ďalšie >> |