. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 672 (zobrazuje sa 641-650)<< predošlé 1,.,60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s hlivou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny akékoľvek, hliva ustricová, cibuľa, MČK, vegeta, soľ, smotana na varenie, tavený syr, kúsok masla

POSTUP PRÍPRAVY

Na cibuľke opražíme nadrobno nakrájanú hlivu, podusíme do mäkka, pridáme smotanu a v nej roztopíme syr a maslo a hotovo

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina T. (Miamai) ID 10156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané bryndzové halušky so špenátovými listami



POTREBNÉ PRÍSADY

•asi 1000g hotových halušiek (podľa vlastnej chuti použite zemiakové alebo klasické cesto), •300 - 400g bryndze•300g listového špenátu (čerstvý alebo mrazený), •3 - 4 strúčiky cesnaku, •šľahačková smotana podľa potreby, •soľ,

POSTUP PRÍPRAVY

1.očistené čerstvé špenátové listy prepláchnite a krátko sparte v horúcej vode.
2.halušky si pripravte vopred podľa vlastnej chuti, cesto klasické alebo poctivé so zemiakov
3.ešte horúce halušky premiešajte zľahka so špenátovými listami a takmer celým množstvom bryndze (nechajte si asi 100g na posypanie) vymiešanou s prelisovaným cesnakom (ak sa vám zdá bryndza príliš hustá, pridate trochu smotany)
4.zmes vložte do zapekacej misy alebo plech, navrch ešte rozmrvte zbytok bryndze a dajte zapiecť pri teplote 175C do zlatista

Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta D. (Ivetka_D) ID 30924 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s krabými tyčinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Balenie cestovín, balenie krabích tyčiniek, parmezán, cesnak, soľ, olivový olej, citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si cestoviny, ja k tomuto receptu mám najradšej špagety. Do misy si dáme očistený prelisovaný cesnak, soľ, citrónovú šťavu (ja dávam všetko od oka, podľa chuti kto ako ma rád), pridáme nakrájané krabie tyčinky a scedené cestoviny. Všetko dobre premiešame posypeme parmezánom a servírujeme. Tento recept milujem, je rýchly a hlavne ľahký.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Nikoleta K. (nikol178) ID 89000 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Indonézske rezance



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg kuracieho mäsa 5 dkg masla 2 lyžičky curry 1 lyžička čerstvého zázvoru (resp. štipka prášku) 40 dkg rôznej zeleniny (alebo čínsky mix) 2 kolieska ananásu 1 lyžica hrozienok 1 dl smotany na šľahanie 0,5 dl vodky 4 šampiňóny 50 dkg ázijských rezancov , Soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezance a v masle ich opražíme do zlatistej farby
Uvaríme rezance
Na menšie kúsky nakrájanú zeleninu pridáme k mäsu, pridáme korenia a pri stálom miešaní pražíme niekoľko minút
K mäsu prilejeme vodku, ktorú následne zapálime, kocháme sa v krásnom ohni, pričom narýchlo odstraňujeme wok z horáka
Keď oheň uhasol prilejeme smotanu, pridáme ananás a hrozienka a následne všetko premiešame s cestovinou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2010, 14:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

cestovinový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny 400g, hlávková kapusta 350g, konzerva kukurice, jedna hrsť domáceho uvareného hrášku alebo 1 konzerva, kápia 1 dvojdecový pohár, tatárska omáčka 220ml, olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

uvarené cestoviny zmiešame s nakrájanou kapustou, nakrájanou kápiou, kukuricou, hráškom, tatarkou, dochutíme soľou a môžeme podávať, samozrejme množstvá zeleniny si upravte podľa svojej chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2010, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

CESTOVINY OSAMELEJ ZIENKY (aj do 90 DD bez parmezanu)



POTREBNÉ PRÍSADY

uvarene cestoviny* cesnak* paradajky* olivovy olej* lubovolny salat,rukola,ladovy,aky chcete struhany syr na posypanie(parmezan je naj)

POSTUP PRÍPRAVY

Na olivovom oleji kratko oprazime na kolieska nakrajane hlavicky cesnaku(zamerne neuvadzam mnozstva,zalezi od toho ako velmi ste osamele,ak len menej tak ingrediencii pridate jasne ze viac :-))) ),pridame paradajky,tiez na väcsie kocky nakrajane a kratko spolu orestujeme, kym paradajky trocha zmäknu,osolime a odstavime.Oplachnute a odkvapkane cestoviny zmiesame s paradajkami,pridame lubovolny salat,este premiesame a posypeme lubovolnym syrom(najlepsie parmezanom)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.2.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Spagetthi AGLIO OLIO, tak teda trosku inak



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme sacok spagiet, v podstate jedno akych pokial si ich ustrazite a uvarite al dente, olivovy olej,, cerstve chilli, najlepsie trojfarebne, mavaju v BILLE, balene po tri kusy...cervenu, zelenu a zltu. Cherry paradajky, cesnak, bazalku a parmezan a sol.

POSTUP PRÍPRAVY

Olivovy olej nalejete do panvice, tak deci, deci a pol az dva,, cesnak nakrajame na kruzky, chili takisto, kazdy podla chuti, kto ma rad ekrazit a ma asbestovu pusu, vsetky tri chili tam dajte a celu hlavu cesnaku. 250 gramov cherry pokrajanych na stvrtiny a pekne dusime kym sa paradajky nerozvaria, supky sa same oddelia a ja ich vyberam odtial, ale nemusite, na zaver, tesne red odstavenim pridame susenu bazalku a trosicku nechame opiect. Uvarime spagety al dente, v slanej vode,nastruhame parmezan.
Na tanier nalozime spagety, do stredu omacku a parmezanu kolko hrdlo raci.

BON APETIT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Vladimira H. (vladka29) ID 40298 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.2.2010, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané farfalle



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g cestovín(podľa veľkosti zapekacej misy aj viac), 400 g rajčinového pretlaku, 100 g syra v črievku(bez príchute), 100 g strúhaného tvrdého syra + 100-200 g strúhaného syra na posypanie, olivy (stačí malé balenie), obľúbená zmes korenia(ja som použila korenie na grilované kura :))

POSTUP PRÍPRAVY

Recept ako stvorený pre rýchlu večeru. Príprava, ak nerátam pečenie, trvá dokopy 10 minút, suroviny sú lacné a je ich málo :) Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Rúru predhrejeme na 200° a pripravíme si omáčku. Pasírované paradajky rozmiešame so syrom v črievku a so strúhaným syrom. Pridáme korenie a podľa chuti aj soľ (soľ by som vynechala, omáčka je vďaka syrom sama o sebe dosť slaná) a scedené olivy. Cestoviny scedíme a zmiešame s rajčinovou omáčkou. Dáme do zapekacej misy a posypeme rovnomerne strúhaným syrom (podľa chuti). Pečieme, kým syr na vrchu nezozlatne. Po vybratí z rúry treba počkať, kým cestoviny vychladnú, leboby sa rozpadávali. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lubica M. (Bodylubi) ID 131217 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.3.2010, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Pikantné cestoviny s prosciuttom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny, 5 strúčikov cesnaku, Chilli paprička, Prosciutto, Olivový olej, Parmezán.

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché cestovinky s voňou talianska.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.2.2010, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Rizotko(4 porce)



POTREBNÉ PRÍSADY

600g vepřového masa, 2 velké cibule, olej dle potřeby, 400g mražené zeleninové směsi (mrkev, kukuřice, hrášek), pepř, sůl, 1 masox, 300g rýže, strouhaný sýr na posypání/kečup.

POSTUP PRÍPRAVY

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájené cibule a přidáme k nim nakrájené maso, zeleninu a krátce orestujeme.
Podlejeme vodou, přidáme masox, osolíme a opepříme a za občasného míchání dusíme doměkka.
Rýži uvaříme klasickým způsobem. Nakonec k masu zamícháme rýži, důkladně zamícháme a můžete ještě přidat pár lžic kečupu. Na talíři posypeme strouhaným sýrem, podáváme třeba se zelným salátem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.11.2010, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 672 (zobrazuje sa 641-650)<< predošlé 1,.,60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu