. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > NÁTIERKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 628 (zobrazuje sa 621-628)<< predošlé 1,.,58, 59, 60, 61, 62, 63

NÁTIERKY

Droždová teplá nátierka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 cibule, kocka droždia-42g, olej, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cibule nakrájame na malé kocky, opražíme na oleji do sklovita. Pridáme droždie, roztopíme a opekáme ešte asi 8 minút, aby sa tepelne opracovalo a prestalo pracovat :)........ na záver osolíme, okoreníme a podávame na chlebíku :)............... je to zdravé a výýýýýborné , akurát potom treba vela vetrat :) ale stojí to za to, sama som bola prvý krát prekvapená. ... Recept je na dve porcie, vyšlo mi asi na 5 polovičných krajíčkov chlebíka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Veronika T. (eseta) ID 106408 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.5.2013, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Avokádová pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšie,zrelé avokádo\r\n2 strúčiky cesnaku\r\nčierne mleté korenie\r\nsoľ (podľa chuti)\r\njedna malá cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

Avokádo očistíme a roztlačíme do misky, roztalčíme aj cesnak, pridáme všetky ostatné suroviny a zmiešame ponorným mixérom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Petronela A. (P3TRU5K4) ID 277891 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Nátierka z foie gras (pečene kŕmenej kačky / husi)



POTREBNÉ PRÍSADY

... pečeň z kŕmenej kačice alebo husi, tokajské vínko - cca 3 - 5 dl podľa veľkosti pečene, maslo, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... receptík je zo stránky http://lucylovetobake.blogspot.sk/2011/10/pasteta-z-kacacej-pecienky-alebo-foie.html ... a je skutočne výborný - málo surovín, aj keď nie práve lacných ... ale raz za čas sa dá ...jednoduchá príprava a výsledok famózny ... jemne som ho vytunovala podľa dostupnosti niektorých surovín - ale výsledok bol úúúžasný .... pečeň vložíme do zapekacej nádoby a do polovice zalejeme vínkom, prikryjeme, vložíme do väčšej nádoby naplnenej teplou vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 35-45 minút podľa veľkosti pečene - keď pichneme do pečene nesmie vytekať krv ... keď je upečená necháme trocha schladnúť ... pridáme cca 1 PL povoleného masla, pridáme soľ a korenie podľa chuti a vymixujeme na hladko ... preložíme do vhodnej nádoby a vrch potrieme brusnicovým džemom alebo zalejeme tukom aby paštéta neoschla, necháme stuhnúť ... a potom už len vychutnávame ... veeeeľkááá dobrota

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.5.2015, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Zemiakova pomazanka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg zemiakov, 2 stredne cibule, 5 sterilizovanych uhoriek, 2KL cervenej papriky, 1 majoneza, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvarime v supke. Osupeme a postruhame na vacsom struhaku. Tiez postruhame cibulu a rovnako uhorky. Vsetky suroviny zmiesame osolime pripadne dame troxhu cierneho korenia. Nechame chvilku oddycNut v chladnicke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Manželova lanýžová slast



POTREBNÉ PRÍSADY

Lanýže černé krájené tak 30g Wolčestl 0.5PL Ejdam 45% (může být i třicítka) akciové balení 100 g Tavený sýr (pro fajnšmejkri může být i Romadur) jedno střífko Kečup 1 PL Hořčice 1ČL Vegeta, pepř, šafrán (dle chuti) Petrželová ňať na dozdobení

POSTUP PRÍPRAVY

Ejdam nakrájíme na úhledné proužky. Přidat střífko taveného sýru. \r\n\r\nPotřísníme špetkou šafránu.\r\n\r\nVše smícháme a dochutíme dle chuti.\r\n\r\nOzdobíme petrželovou ňatí.\r\n\r\nNecháme odstát tak 2 - 3 hodiny v ledničce (v zimě na balkonu).\r\n\r\nPřidáme lásku, štipku vášně a a podáváme výhradně s vopečenou francozskou bagetou (nebo s houskou).\r\n\r\nExperimentátoři můžou finální dílo okorunovat sójofkou nebo vejcem natvrdo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Matilda N. (Helga88) ID 304021 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.5.2015, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Brokolicová nátierka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

.

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.hrncekoverecepty.sk/2016/06/brokolicova-natierka.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Cuketová pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

Mladá cuketa, cibula, zelená paprika, sol, korenie, vegeta, bambíno v črievku

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibulku, pridáme papriku tiež nakrájanú na malé kúsky a na drobno nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme, dáme vegetu a necháme zmäknúť. Ked je to mäkké, vytlačíme k tomu bambíno a ešte stále na sporáku necháme spojiť a syr trochu roztopiť. Dáme dolu zo sporáka a necháme vychlaadnúť a môžme podávať. Ak máte velkú cuketu, treba vydlabať jadierka a nastrúhať len časť lebo z celej by to bolo velmi vela ale ak máte mladú malú tak netreba dlabať a nastrúhať môžte celú. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tekvicová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

(3-4 porcie) : 250g očistená a na jemno postruhaná tekvica, 1 mrkva očistená a na jemno nastrúhaná, 1 šalotka nadrobno pokrajaná (alebo cibuľa), soľ, korenie, 1 ČL udena mletá sladká paprika, 1 PL Kecup alebo paradajkový pretlak + trocha cukru, 1 PL olivový olej, kusok masla, 0,5 dl biele víno (nemusí byť), 1 dl voda, 2 paradajky (bez jadierok)

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji a masle orestujeme šalotku, mrkvu a tekvicu zbavenú prebytočnej vody, podlejeme 1/2 dl biele víno, 1 dl voda, paradajkový pretlak a cukor alebo kečup, dusíme 10 minut, pridame pokrajanu paradajku, soľ, korenie, papriku, dusime ešte 10 minút - rozmixujeme, v prípade potreby odparime prebytočnú tekutinu alebo necháme vychladnúť na site aby odtiekla. Môzeme dochutiť chilli, strúhaným parmezánom, cesnakom, opečenou sušenou šunkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 628 (zobrazuje sa 621-628)<< predošlé 1,.,58, 59, 60, 61, 62, 63
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu