končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 55 (zobrazuje sa 51-55) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |
POLIEVKY |
" kišeľ " - tradičná polievka z údeného kolena na kysloPOTREBNÉ PRÍSADY údené koleno, zemiaky, bobkový list, mleté čierne korenie, 3-4 strúčiky cesnaku ( veeeeľmi podstatná ingrediencia :-P ), hladká múka na zahustenie, ocot POSTUP PRÍPRAVY Takže teraz niečo pre tých, ktorí majú nízky cholesterol a súrne ho potrebujú trošku zvýšiť ;-) Toto je polievka z údeného kolienka, presne ako ju robieva moja 81-ročná babka ( toto fakt obdivujem na našich babkách, že s minimom prísad a s pár druhmi korenín dokážu vyčariť neskutočne rôznorodé a pritom stráááášne chutné jedlá... ) A miluje ju celá naša "vegetariánska" rodina - babku aj polievku :-))) Postup: Údené kolienko umyjeme a uvaríme. Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky . Keď je mäsko už mäkké, vyberieme ho a narežeme na menšie kúsky. Do vývaru dáme variť zemiaky a vrátime doň nakrájané mäso. Pridáme 2 bobkové listy, mleté čierne korenie a pretlačíme 3-4 strúčiky cesnaku - kto koľko má rád. Chvíľu povaríme, v troške vody rozmiešame cca 3 lyžice hladkej múky a vlejeme do polievky. Keď múka poriadne prevrie a polievka sa zahustí, dochutíme ešte octom ( ja dávam tak 2-3 lyžice, opäť podľa individuálnej chuti ) a to je všetko :-) . Soliť väššinou netreba, lebo kolienko je dosť slané. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.4.2008, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
pangas najjednoduchšie, najrýchlejšie a najchutnejšie - teda aspoň podľa nás ;-)POTREBNÉ PRÍSADY filety zo siamskeho sumčeka, vegeta bez glutamátu, mleté biele korenie, olivový olej vhodný na tepelnú úpravu, trošičku masla zeleninka podľa individuálnej chuti, väčšia cibuľa POSTUP PRÍPRAVY čítala som už pár receptov na pangasa, ale nakoniec som prišla na to, že táto rybka je taká chutná a jemná, že je škoda zakrývať tieto jej velikánske prednosti výrazným korením alebo aromatickými omáčkami. preto som okľukou opať skončila pri tejto "minimalistickej" úprave, ktorú všetci doma milujeme. takže: filetky si umyjeme, nakoreníme, povegetíme a upečieme v olivovom oleji s troškou masla. do výpeku dáme zeleninku, tiež mierne okoreníme a ovegetíme a necháme chvíľočku podusiť pod pokrievkou. tesne pred koncom do zeleninky pridáme na prúžky nakrájanú cibuľu a už len minútku dodusíme. cibuľa mám ostane krásne chrumkavá a sladkastá :-))))) a to je všetkooooooooooooo :-D ako prílohu väššinou podávame americké zemiačky so šupkou. ušetrený čas, ktorý nemusíte stráviť státím pri sporáku, venujte svojim deťom, drahej polovičke, alebo len tak sebe :-))) veď si to zaslúžite ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 24.9.2010, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
kakaová plnka do kysnutých závinovPOTREBNÉ PRÍSADY dievčence, nepoznáte nejakú fakt dobrú kakaovú plnku do kysnutých závinov ? aby to nebolo nejaké práškové, resp. nechutilo to ako kakaový puding... ďakujem, môj manžel vám bude zaviazaný ;-DDD POSTUP PRÍPRAVY hmmm, veď to... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (16) posledné: 1.7.2015, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Ananásový papagájPOTREBNÉ PRÍSADY Čo MUSÍTE mať: 1 ananás, 1 banán, 1 jablko, 1dlhá špajla, špáradlá Zvyšné ovocie je už len na vašej chuti, príp. na aktuálnych zásobách :-D : napr. citrusy, jablká, hrušky, banány, kivi, hrozno atď., ale kľudne aj zavárané, napr. broskyne... POSTUP PRÍPRAVY Ak chcete prichystať napr. na zajtrajšiu silvestrovskú zábavu niečo veselé, chutné, ľahké, nenáročné na prípravu a zároveň chcete zužitkovať ovocie, ktoré ste nakúpili v rámci tradičných megalomanských predvianočných nákupov, toto je jeden spôsob :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.1.2011, 10:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrové slimáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY VAROVANIE !!!!!!!!!!! V žiadnom prípade tento recept neskúšajte doma !!!! Syrové slimáčiky sú vysoko návykové a hrozí nebezpečenstvo, že manžela od nich dostanete až vtedy, keď v miske neostane jediný exemplárik...Ale pre tie, ktoré ani toto varovanie neodradilo, tu sú prísady...CESTO: 450g polohrubej múky, 250g tuku, 1 KL práškového cukru, 1 KL prášku do pečiva, 200ml mliekaPLNKA: 250g masla, 200g tvrdého syra, 1KL červenej papriky, 2KL vegety POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime cesto, rozdelíme ho na 4 časti, rozvaľkáme na tenšie obdĺžniky. Plnku urobíme zmiešaním všetkých ingrediencií a tiež ju rozdelíme na 4 časti. Potrieme ňou cesto, zrolujeme a dáme na noc do chladničky. Na ďalší deň roládky narežeme na tenšie plátky, dáme na suchý plech , ešte posypeme vegetou a pečieme cca na 170-180 stupňoch. Veľmi chutná je aj alternatíva s Nivou , bez papriky a vegety :-) Tieto krekríky môj manžel miluje, sú ideálne k večernej pohodičke s pohárikom vínka :-))) Dúfam, že aj Vám budú chutiť... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 14.2.2014, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 55 (zobrazuje sa 51-55) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |