. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 209 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,21 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Tip na zdravší nepečený korpus - fantastická chuť



POTREBNÉ PRÍSADY

2 banány, 200g kokosová múčka (alebo 120g kokosová múčka a 80g mleté mandle - korpus je potom menej sladký), 2 PL kakao

POSTUP PRÍPRAVY

... objavila som v rámci hľadania zdravších receptov ... uvedené množstvo stačí na okrúhlu koláčovú formu o priemere cca 24 cm ... príprava je jednoduchá ... roztlačíme banány, kokosovú múčku premixujeme aby bola jemnejšia a pridáme k banánom, pridáme kakao a dobre vidličkou premiešame ... ja som nemala dosť kokosu tak som dala aj mleté mandle (po opakovanom pokuse som zistila, že s mandľami je lepší ako so samotným kokosom, čisto kokosový je na mňa dosť sladký) ... potom dáme trocha stuhnúť do chladničky a obložíme ľubovoľným čerstvým ovocím, alebo aj tepelne upraveným (ja som podusila 1 jablko, 3 blumy a 1 broskyňu s trochou škoricového cukru) alebo kľudne použijeme aj pod krém napr. z tvarohu či mascarpone ... chuť korpusu je absolútne fantastická

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 30.6.2016, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Úžasný nepečený čokoládovo-jahodový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

330g sušienok OREO, 100g horkej čokolády s vyšším obsahom kakaa (cca 70%), 200g mliečnej čokolády (ja som použila Milku, zdá sa mi najkrémovejšia a najlahodnejšia), 200ml smotany na šľahanie, cca 20 kusov čerstvých jahôd, 110g masla, na posypanie pistácie alebo sekané orechy

POSTUP PRÍPRAVY

... tento čokoládovo-jahodový koláčik som sa chystala vyskúšať už od zimy, keď som ho videla niekde na nete a teraz keď dozreli jahody prišiel čas ... výsledok prosto úžasný, tak posúvam ďalej .... sušienky rozmixujeme, polejeme rozpusteným maslom, zmiešame a dáme do vhodnej formy tak, že z masy vytvoríme aj cca 2 cm vyvýšené okraje, dáme na pol hodinku do chladničky ... dáme si zohriať smotanu až po bod varu, čokoládu nalámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou, rozmiešame, pokiaľ sa nám čokoláda nerozpustí a nespojí so smotanou - trvá to len pár minút - necháme trocha vychladnúť a nalejeme na vychladený korpus ... uložíme umyté a osušené jahody a dáme do chladničky pokiaľ čokoládová náplň nestuhne ... po vybratí posypeme sekanými orieškami a podávame ... koláčik je výrazne čokoládový a kyslasté jahody ho perfektne dopĺňajú ... nabudúce vyskúšam s korpusom z kokosu, banánu a kakaa (postup v inom recepte)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.7.2016, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Skvelé špargľové risotto so slaným syrom a panchettou (slaninou)



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis je na 2 porcie : 1 250 ml hrnček ryže na risotto (napr. Arborio, Carnarolli, ...), 1 stredná cibuľa, 100g panchetty v kuse (talianska slanina - môžeme nahradiť prerastenou oravskou slaninou), 1/2 zväzku zelenej špargle (príp. bielej . cca 8 - 10 kusov), olivový olej, 7 dl zeleninový vývar, soľ, korenie, 50g strúhaného parmezánu, 50-70g slaného syra (môžeme nahradiť napr. ricottou alebo mascarpone), 1,5 dl suchého bieleho vína

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu restujeme na rozohriatom olivovom oleji, pridáme očistenú a na cca 1 cm nakrájanú špargľu - cca 3 cm zo spodu odkrojíme drevnatú časť (hlavičky odložíme nabok - použijeme ich na dozdobenie) pokrájanú panchettu alebo oravskú slaninu, restujeme 2-3 minúty, pridáme neumytú ryžu, premiešame, restujeme 2-3 minúty, pridáme vínko, miešame a restujeme asi 4 minúty, pokiaľ sa neodparí alkohol, následne po častiach pridávame teplý vývar a za stáleho miešania varíme pokiaľ nie je ryža uvarená, ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením, nakoniec vmiešame strúhaný parmezán a slaný syr (ricottu, mascarpone), vypneme oheň, premiešame a podávame ... ozdobíme hlavičkami špargle, ktoré sme 2-3 minúty varili vo vriacej vode - ja som povarila vo vývare, ktorý som pridávala do ryže .... výbornéééééé

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Ovocná kytica ... moja prvá



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 1,5 kg jahôd, 1 ananás, 2 kivi, menší strapec hrozna, horká čokoláda, cukrové perličky, čerstvá medovka, veľa drevených špajdlí, 1 grep, kvetináč ... odvaha a trpezlivosť

POSTUP PRÍPRAVY

... do kvetináča vhodnej veľkosti dáme celý grep tak, aby presahoval cca 1-2 cm nad okraj kvetináča ... jednotlivé ovocie umyjeme, osušíme, resp. očistíme (kivi, ananás), z kivi a ananásu vykrojíme tvary podľa potreby, bobuľky hrozna napichneme na špajdle cca po 3 kusy, jahody aj vykrojené ozdoby rovnako nastokneme na špajdle - dĺžku skracujeme podľa potreby ... čokoládové jahody si pripravíme vopred, aby čokoláda dobre stuhla ... a potom už len picháme a picháme, pokiaľ nie sme s výsledkom spokojní ... dodekorujeme čerstvou medovkou alebo niečim iným zeleným

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.5.2016, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Šalát s pečeným baklažánom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 baklažán, olivový olej, balzamikový ocot, soľ, čerstvo mleté čierne korenie ... na šalát : rukola, cherry paradajky, šťava z 1/2 citróna, soľ, korenie, štipka cukru, 1 ČL horčice alebo 1/2 ČL dijonskej horčice, trocha vody

POSTUP PRÍPRAVY

... prekvapujúco chutný šalátik na to, že je s baklažánom ... inšpirácia z netu ... recept som upravila podľa mojej chuti ... Baklažán nakrájame na kúsky o rozmere cca 1,5 x 1,5 cm,ktoré nasypeme v jednej vrstve na plech vystlaný papierom na pečenie. Pofŕkame olivovým olejom a balzamikom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190°C cca 30-35 minút do zhnednutia. Cherry paradajky prekrojíme na polovice a rýchlo opečieme na rozpálenej panvici. Dresing pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Pred podávaním polejeme rukolu s dresingom a premiešame, pridáme opečené cherry paradajky a upečený baklažán, pokvapkáme olivovým olejom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.3.2016, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Mango šalát - výbornýýýýýý



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre 4 osoby : 2 zrelé ale nie veľmi mäkké mangá, 1 stredná cibuľa (biela alebo červená), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, farebné čili papričky, pár kvapiek ryžového octu

POSTUP PRÍPRAVY

... tento šalátik, ktorý som kedysi videla v relácii Prostřeno, som sa chystala vyskúšať už veeeľmi dlho, ale stále som váhala, pretože som nevedela aká bude kombinácia manga a cibule, ale zbytočne - chute k sebe pasujú dokonale, šalátik je svieži a výborný, a pritom veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, pôvodná receptúra je len jemne doladená ... takže ideme na to : mangá ošúpeme a pokrájame na tenké rezančeky, alebo iné tvary podľa chuti, rovnako očistíme cibuľu a pokrájame na tenké pol kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé dieliky (v pôvodnom recepte je biela, ale mne sa zdala byť lepšia táto červená, ktorá v šaláte lepšie vyzerá a má jemnejšiu chuť). Jemne posolíme, okoreníme čiernym alebo farebným korením, pridáme pár kvapiek ryžového octu (odporúčam ryžový, je jemnejší ako klasický - používam ho do všetkých šalátov - stojí niečo cez 1 € a dostať ho napr. v Bille či Tescu v regáli s cudzokrajnými potravinami). Na záver pridáme po kúsku nakrájanej čili papričky, ja som použila také tie farebné čo veľmi neštípu, kto má rád pálivé môže pridať pálivú, jemne premiešame a servírujeme ... hodí sa k pečenému mäsu, rizotu alebo len tak, ako ľahký obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Fantastická cícerová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

120g sušený cícer, 125g slaný syr, 1 pomaranč, 1 kus stonky zeleru, 2 malé farebné papričky alebo farebná hrubostenná paprika (horšie sa krája na maličké kúsky), 7 ks cherry paradajky, 5 PL olivový olej, 1 PL teriyaki omáčka (dá sa vyrobiť aj doma podľa receptu z internetu), 1 PL údená mletá paprika sladká, sušená mäta (ja som nemala ale chuť je aj tak výborná), morská soľ, mletý koriander (alebo semienka rozdrviť v mažiariku), rasca mletá alebo drvená

POSTUP PRÍPRAVY

... z vegetariánskej kuchárky od Pyca (Moje jedlo 2) ... ten chalan varí fajné recepty :-)))) ... cícer namočíme deň vopred, scedíme, prepláchneme a varíme minimálne hodinu (ja odporúčam aj 1,5 hodiny) ... scedíme, necháme čiastočne vychladnúť, presypeme do nádoby vhodnej na pečenie v rúre, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme mletú údenú papriku (kúpila som v obchode normálne medzi koreninami - odporúčam, dodá hlavnú chuť a vôňu), mletú rascu, sušenú mätu (nemala som - na chuti to neubralo), štipku mletých semien koriandru (dostať tiež medzi koreninami), soľ a pečieme pri 185°C asi pol hodinu. Potom pridáme šťavu z pomaranča, teriyaki omáčku (dostala som v Bille v regáli s cudzokrajnými surovinami - bola balená vo vrecku), premiešame, navrch nadrobíme slaný syr, vrátime do rúry, prepneme na funkciu gril na 220°C a pečieme asi 10-15 minút ... vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a zmixujeme ponorným mixérom (treba pridávať po troche vodu, cícer je dosť hutný) ... dá sa podávať aj takto, ale v origoš recepte sa ešte do nátierky pridajú nadrobučko pokrájané farebné papričky, stonu zeleru a cherry paradajky ... úžasná chuť aj vôňa

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieži orechovo-višňový koláč ... bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g mleté lieskové orechy, 150g krupicový (alebo hnedý) cukor, 3 vajcia, 1 PL kakao, štipka prášku do pečiva, 200g višní (čerstvé, mrazené, zavárané), 1 balíček želatíny v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor a celé vajíčka vyšľaháme do hustej peny, pridáme mleté orechy (kto nemá rád pomerne výraznú chuť lieskovcov môže nahradiť mletými mandľami alebo vlašskými orechmi), kakao, prášok do pečiva a zľahka premiešame. Cesto vlejeme do papierom na pečenie vyloženej tortovej formy (priemer cca 24 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 25 minút, po upečení necháme vo forme vychladnúť a následne obložíme vykôstkovanými višňami (ja som ešte potrela korpus džemom). Podľa návodu na vrecúšku uvaríme želatínu, nalejeme ju na višne a necháme stuhnúť pár hodín (ja som premeškala vhodnú chvíľu a želé mi stuhlo viac ako bolo treba). Korpus má výraznú orechovú chuť a s kyslastými višňami sa skvelo dopĺňa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.3.2016, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborné zapekané hrušky plnené Nivou



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre 2 osoby : 1 väčšia pevnejšia hruška, 20g syra s plesňou výraznejšej chuti (Niva, Gorgonzola), 10g vlašské orechy, 1 sušená figa, 20g strúhaného parmezánu, 1/2 PL jablčný ocot, 1 PL med, 2 klinčeky, 1/2 citróna, cca 3 PL vody, šalát podľa chuti (rukola, polníček, čerstvý špenát)

POSTUP PRÍPRAVY

inšpirácia od Pyca z knihy Moje jedlo 2 ... chuťovo výborné jedlo ... rúru si dáme vyhriať na 190°C ... figu pokrájame nadrobno a namočíme do misky s vodou, orechy posekáme alebo pomeliem, zmiešame s 1 PL medu, parmezánom a plesňovým syrom. Hrušku umyjeme, po dĺžke rozkrojíme na polovicu, vyberieme jadrovník, a lyžičkou opatrne vydlabeme dužinu aby na okrajoch ostalo trocha dužiny, ktorá bude držať hrušku počas pečenia - hrušky ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou. Do orechovo-medovo-parmezánovej zmesi pridáme nadrobno pokrájanú dužinu z hrušiek a scedené figy, premiešame a zmesou naplníme polovice hrušiek. V miske zmiešame jablčný ocot, 1 PL medu, roztlčené klinčeky a vodu. Hrušky uložíme do zapekacej nádoby, podlejeme 2/3 pripravenej zálievky a v rozhorúčenej rúre pečieme asi 20 minút. Potom hrušky oblejeme zvyškom marinády, rúru prepneme na funkciu gril a pri teplote 230°C zapekáme cca 5-6 minút. Po upečení vyberieme, necháme chvíľu odstáť. Šťavu z pekáča zlejeme, dáme schladiť do mrazničky a schladenou polejeme šalát, na ktorý uložíme upečené hrušky ... alebo dáme do menšieho hrnca, prilejeme 0,5 dl portského a 0,5 dl bieleho vínka, kvapku balzamikovej redukcie a na sporáku vyredukujeme na 1/2, pridáme kúsok studeného masla a máme výbornú omáčku na poliatie ... mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2016, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chrumkavé kačacie prsia s batátovo-parmezánovou kašou a jablkovým chutney (čatní)



POTREBNÉ PRÍSADY

kačacie prsia (1 kus na osobu), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín, batáty (sladké zemiaky) cca 1/2 až 1 kus na osobu (podľa veľkosti), 1 dl plnotučného mlieka, 40g na jemno strúhaného parmezánu (alebo syra Grana Padano), štipka muškátového orieška (strúhaného alebo celý oriešok), kúsok masla, menšia cibuľa (ideálne šalotka alebo červená cibuľa), jablká, balzamiková redukcia, 0,5 dl bieleho vína, štipka hnedého alebo kryštálového cukru, štipka chilli korenia, 1 ČL jablkový ocot alebo citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Už dlho som sa chystala vyskúšať sladké zemiaky, ktoré patria medzi najzdravšiu zeleninu vôbec a obsahujú látky veľmi prospešné pre náš organizmus, ale obávala som sa sladkej chuti - keďže sa u nás označujú ako "sladké" zemiaky .... zistila som však, že obavy boli zbytočné - sú veľmi chutné, rýchlo hotové a dajú sa použiť na mnoho spôsobov ... zvolila som kombináciu s kačacími prsíčkami a jablkovým chutney, ktorý bol veľmi chutný, preto ho posúvam ďalej, možno niekoho osloví ... taaakže ideme na to : prsíčka umyjeme, osušíme, kožu narežeme, aby sa vypiekol tuk, osolíme, okoreníme, do zárezov pod kožu vtlačíme rozmarínové lístky a dáme kožou nadol piecť na suchú rozpálenú panvicu - pečieme až pokiaľ nie je tuk vypečený a koža chrumkavá (cca 4 minúty), otočíme a cca 3 minúty pečieme z druhej strany ... preložíme do pekáčika a vložíme do rúry vyhriatej na 190°C cca na 4-5 minút (prsíčka majú byť vo vnútri ružové a šťavnaté) ... batátové pyré pripravíme obdobne ako z klasických zemiakov, teda bataty očistíme, umyjeme a pokrájame na kusy, varíme v osolenej vode - pozor varia sa o dosť kratšie ako naše zemiaky - cca za 5-6 minút sú hotové ... roztlačíme s kúskom masla, pridáme horúce mlieko, vymiešame, pridáme strúhaný parmezán alebo Granu, premiešame, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom .... čatní pripravíme tak, že nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na kúsku masla, pridáme očistené a na menšie kúsky nakrájané jablká a restujeme do polomäkka, pridáme vínko, chvíľku podusíme aby sa vyparil alkohol z vína, jemne roztlačíme tak, aby zostali aj kúsky, dochutíme, korením, štipkou soli, chilli, cukrom, octom a balzamikom podľa chuti a podávame a vychutnávame túto skvelú kombináciu chutí ... napriek tomu, že postup sa zdá zložitý, do pol hodinky je všetko hotové ... je to výborné jedlo, ktoré vrelo odporúčam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 209 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu