. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 72 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Pravý kotlíkový guľáš


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cibuľa- min. 1 kg, Min. 2 kg -br. mäso -plece, koreniny, papriková pomazánka, paprika, paradajka(lečo), sušené hríby, slaninka, bravčová masť, cesnak, zemiaky. Kto chce aj hovädzinu, dá ju skôr pred bravčovinou.

POSTUP PRÍPRAVY

Na masti si speníme cibuľu, necháme ju podusiť pod pokrievkou, pridáme mäso, trochu osolíme, okoreníme, pridáme sladkú aj pávlivú červenú papriku, nadrobno pokrájanú slaninku, necháme dusiť, aby sa to všetko prepojilo. Potom pridáme sušené hríby, papriku , paradajku, cesnak pretlačený a trochu nadrobno pokrájané zemiaky na zahustenie a pohár paprikovej pomazánky. Fígeľ tohoto guľášu je v tom, že suroviny, keď ich pridáte na začiatku všetky výborne vsiaknu do mäsa. Keď je mäso mäkké, pridáme zemiaky, dolejeme vodu a necháme dobre prevrieť. Dochutíme - trochu rasce mletej, vegety, môžeme dať petržlenovú a zelerovú vňať pokútenú aj s petržlenom. Ak je polievka riedka, zopár zemiakov pretlačíme vidličkou na kašu a tým ju zahustíme. Na záver pridáme majoránku rozmrvenú medzi dlaňami, aby uvoľnila vôňu. ( Keď ju dáte skôr guľáš vám zhorkne).
Síce bez obrázkov, ale ak budete takto postupovať, zaručujem vám úspech. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Jana M. (Šemetík) ID 100053 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.7.2012, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

udene koleno + kapusta na zobky


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

u nas sa to takto vola..lebo tu zobnes, tam zobnes a hned prazdny tanier :))..udene koleno striedam s s neudenym..podla toho ake kupim..dnes som robila udene...do hrnca dam kyslu kapustu / aj stavu/, pridam koleno, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie cele, rascu, cibulu na polku alebo stvrtky pokrajsanu a cesnaky, zalejem vodou a varim, kym sa mäsko neoddeluje od kosti..podla potreby este dochutim..hotove koleno dam na tanier, k tomu kapusticku, chlebik, kazdemu lyzicu do ruky a zobkame :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.6.2012, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Na Ples do tomboly


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pašík od řezníka Krkovičky, zelenina,přáníčko,mašle a celofán.

POSTUP PRÍPRAVY

Vyuzený vepřík nazdobit,zabalit a vyhrát.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iva K. (Ivunka 1) ID 53941 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Marináda na mäsko


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia 2 rovné lyžičky soli 3/4 lyžičky mletého čierneho korenia 3/4 lyžičky papriky 3/4 lyžičky papriky štipľavej 3/4 lyžičky vegety 3/4 lyžičky kari 1 malú lyžičku horčice 1 malú lyžičku dreveného kmínu 1 malú lyžičku worcester omáčky 1 malú lyžičku kečupu 1 malú lyžičku sojovej omáčky 2 polievkové lyžice oleja 1 polievkovú lyžicu solamilu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová kapsa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová krkovička, soľ, zemiaky, slanina, klobása, cibuľa, grilovacie korenie, alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovú krkovičku naklepeme, posolíme, poodtŕhame z alobalu kúsky, aby sa dala spraviť kapsa. Nakrájame na kolieska zemiaky, ukladáme na alobal postupne zemiaky, mäsko, cibuľu na kolieska, slaninku, pokrájanú klobásku a navrch opäť zemiaky. Posypeme grilovacím korením a zabalíme do kapsy. Takéto kapsy dáme na plech a pečieme na 180°C, kým nie je mäso hotové (dá sa jemne oddeliť)

Dobrú chuť
a.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alenka H. (Allly) ID 56692 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

"spanielske ftaky" podla Martina K. (mata198511) ID 20128


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Martinke dakujem za inspirativny receptik :-)

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12000

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové rezne od babičky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°° 6-8 bravčových rezňov (600-800g)°°1kg zemiakov°°3 vajcia°°4strúčiky cesnaku°°100g hladkej múky°°500g mrkvy°°250g petržlenu°°250g zeleru°°2 cibule°°6-8 plátkov oravskej slaniny°°korenie "divočina"°°majorán°° 1 bobkový list°°celé čierne korenie°°nové korenie°°mleté čierne korenie°°soľ°°olej na potretie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

- Umyté a osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a korením "divočina".
- Mrkvu,petržlen a zeler očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle,cibuľu pokrájame nadrobno.
- Očistené zemiaky najemno postrúhame,pridáme vajcia,prelisovaný cesnak,hladkú múku,majorán,soľ a
pripravíme si cesto ako na zemiakové placky.
- Dno vyššieho pekáča potrieme olejom,pridáme pokrájanú cibuľu,postrúhanú zeleninu,celé čierne
a nové korenie a bobkový list.
- Na zeleninovú vrstvu poukladáme rezne,ktoré obložíme plátkami slaniny. Všetko zalejeme zemiakovým
cestom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Brav. mäso zapekané so zemiakmi


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Čo potrebujeme: 60 dkg bračové karé alebo stehno, 1 kg zemiakov, cibuľa, soľ, paprika, čierne korenie, vegeta, vorchestrová omáčka slanina, lečo, smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne naklepeme, posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou a vorchesterskou omáčkou. Uložíme na seba a dáme na 2 hodiny do chladu.
Zemiaky očistíme a nakrájame na 0/5 cm krúžky.
Misu z jenského skla vymastíme olejom a postupne ukladáme, naspodok zemiaky, vrstvu koliečok z cibule, mäso a tenkú vrstvu leča.
Postup opakujeme tak, aby na vrchu zostali zemiaky.
Na vrch dáme tenké prúžky slaniny.
Prikryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu, potom odkryjeme polejeme kyslou smotanou a necháme zapiecť asi 15 min. Podávame so zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Katarína Š. (maxbb) ID 97468 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčova minútka v omelete


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčove kare á 120g (alebo rezne zo stehna) 200g šampionov ( čerstve alebo konzervovane) 40g oleja na udusenie hub 30g cibule,rasca,mlete čierne korenie,soľ,olej na opekanie. Podavame s hranolkami a čerstvou zeleninkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečená bravčová krkovička s bylinkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600 g bravčovej krkovičky, 4 strúčiky cesnaku, rasca, majoránka, tymián, rozmarín, soľ, 100 g masla, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Očistené a umyté mäso vcelku osoľte potrite rozotreným cesnakom, posypte rascou, majoránkou, rozmarínom a tymiánom. Ochutené mäso uložte na vymastený pekáč, z oboch strán prudko opečte a podlejte horúcou vodou. Na mäso poukladajte kúsky masla, pekáč zakryte a v horúcej rúre pomaly pečte. Pred koncom pečenia mäso odokryte, podlejte výpekom a upečte dočervena.
Upečenú krkovičku pokrájajte na plátky a podávajte s opekanými zemiakmi a dusenou červenou kapustou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 72 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu