. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 5821-5830)<< predošlé 1,.,578, 579, 580, 581, 582, 583, 584 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Buchtičky



POTREBNÉ PRÍSADY

polohrubá múka - 1kg
· droždie - 2 kocky
· prášok do pečiva - 1 balíček
· žĺtka z vajec - 3ks
· mlieko - 0,5l
· olej - 3dl
· soľ

(do kvásku pridať 3 polievkové lyžice cukru)

POSTUP PRÍPRAVY

1. zo surovín vymiesiť cesto
2. z vymieseného bochníka cesta ušúlať valec a ten rozdeliť na šesť rovnakých častí
3. každú zo šiestich rovnakých častí rozvalkať na kruh a ten rozdeliť na osem rovnakých častí

4. do každej z ôsmich častí pridať na vonkajší okraj plnku (napr. slivkový lekvár), potom zvinúť
5. hotové naplnené a zvinuté buchtičky poukladať na plech a nechať kysnúť asi 1 hodinu, potom piecť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (Dadka) ID 61 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia,4 lyžice polohrubej múky,4 lyžice práškového cukru, 50 ml oleja, 2 lyžice kakaa,1/2 balíčka prášku do pečiva(PDP)
Krém:250 g čokolády na varenie,250 ml šlahačkovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov šlaháme sneh, po chvíli pridáme cukor a vyšlaháme do tuha.Primiešame žĺtky, múku s PDP, kakao a olej.
Vymastíme a pomúčnime tortovú formu, dáme do nej cesto a upečieme.
Ja robím korpus deň vopred, je potom lepší, nechám ho cez noc v chladničke.
Na druhý deń si urobím krém:čokoládu nastrúham do misky, smotanu zohrejem(nesmie vrieť) a zalijem s ňou postrúhanú čookládu a miešam až kým sa čokoláda rozpustí.Nechám vychladnúť.Potom vyšlahám na krém(asi 1 minútu).
Keď sa mi nechce robiť krém, kúpim si od Dr.Oetkera -Krémová náplň čokoládová(je tiež dobrá).
Korpus prekrojím na tri časti, medzi ktoré natriem krém.Krémom natriem i boky torty.
Na vrch torty nalejem čokoládovú polevu(roztopím čokoládu na varenie a pridám trochu oleja, aby potom poleva nepraskala)a nožom ju rozotrem po vrchu torty.Nechám v chlade zaschnúť a buď dozdobím, alebodám oblátku s obrázkom, ktorá sa dáva na vrch torty.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláčik pre najmenších



POTREBNÉ PRÍSADY

70 g BIOšpaldovej krupice
2 veľké jablká
3 plátky masla + trošku na vytretie misky
hrsť hrozienok
polievkovú lyžicu slnečnicových semienok

POSTUP PRÍPRAVY

Hrozienka zalejeme vodou a necháme 20 minút stáť, potom vodu zlejeme. Jablká očistíme, na jemno nastrúhame, zmiešame s krupicou. Pridáme hrozienka a slnečnicu.
Maslom vytrieme zapekaciu misku (priemer 15 – 20 cm), na jej dno položíme 3 tenšie plátky masla a pripravené cesto rovnomerne roztrieme po celom dne. Pečieme v predohriatej rúre na 200 stupňov C 3 minúty, znížime teplotu na 180 stupňov C a pečieme ešte asi 15 – 20 minút.

Super koláčik pre detičky, najmä pri návštevách, kde sa podávajú rôzne koláče,chipsy a iné, čo by dieťatko nemalo,takto bude mať svoj vlastný zdravý a chutný koláčik :) je možné samozrejme pridať aj iné ovocie. hrušky, slivky..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PANAMA Torta



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 15 dkg mandlí alebo orechov, 3 dkg strúhanky,7vajec, 10 dkg prášk.cukru, 3 rady varovej čokolády
Plnka: 14 dkg. masla, 10dkg.cukru, zstatok varovej čokolády , 1celé vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky +cukor vymiešať ,postupne pridávať roztopenú čokoládu(nie horúcu -daj si na tanier čokoládu a zalej trochu vlažnej vody -potom zlej vodu)postupne pridávaj orechy a nakoniec tuhý sneh z bielkov (vymaž a vysyp formu strúhankou) a peč stredne 180C aj 40 min.(pomalšie)
Nakoniec po upečení nechaj vychladnúť prichystanou plnkou naplň tortu
Plnka sa robí nad parou.
Je to vynikajúca torta, je síce drahšia ale zaručene s nej nič neostane (recept mám od sestry z Viedne a je odskúšaný

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2008, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodovo-tvarohová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Krém:
2x 250 g tvarohu /danone-bez tuku/
250 ml smotany na šľahanie
1 vanilkový cukor
3 PL kryštálového cukru
4-6 plátkov želatíny
2 PL jahodového lekváru
2 konzervy jahôd
Piškóta:
6 vajíčok
150 g polohrubej múky
180 g práškového cukru
1 KL prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta/piškótové cesto/:
Žĺtka oddelíme od bielok.Žĺtka výšľaháme s 90 g pr.cukrom,bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru a pridáme k múke a ku kypriacemu prášku.A upečieme.Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom ju rozdelíme na polovicu a obidve strany natrieme jahodovým lekvárom.
Krém:
Vyšľaháme si smotanu na šľahanie do husta,potom ju pomaly pridáme do tvarohu,postupne pridáme cukor vanilkový a kryštálový,2 PL lekváru a na záver pridáme jahody.Pár si možeme nechať na ozdobu..Želatínu rozpustíme podľa návodu a vlažnú ju vlejeme pomaly do tvarohového krému.A môžme ňou natrieť piškótu,a ozdobiť si ju ako myslíme alebo akú máme náladu.Mala by stáť aspoň 5-6 hodín.Síce ak to vydržíme.
Táto torta sa dá spraviť z hocijakého iného ovocia napr.bannán,broskyňa,mandarinky atď.
Dobrú chuť praje Deni.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.4.2006, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zázračný kakaový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
¾ šálky cukru, ½ šálky múky, ¼ šálky holandského kakaa, ½ čajovej lyžičky sódy na pečenie, 2/3 šálky nesladenej jablkovej šťavy, 2 zľahka vyšľahané vaječné bielky, 1 čajová lyžička vanilky, práškový cukor na posypanie koláča, sprej na vystriekanie formy na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Vystriekajte formu na pečenie. Zmiešajte všetky suroviny (okrem práškového cukru, ktorým koláč posypete) a hmotu dobre premiešajte. Vlejte do formy na pečenie a pečte 20–30 minút pri teplote 350 stupňov C. Po upečení nechajte chladnúť na plechu ešte 5 minút. Vyklopte z plechu a nechajte úplne vychladnúť. Potom koláč pokrájajte na 8 porcií a posypte zľahka práškovým cukrom.
Jedna porcia obsahuje: 94,5 kcal, 1,5 g bielkovín, 21 g sacharidov, 0,5 g tuku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tiramisu (12 porcí)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
½ šálku cukru nebo aspartamu v odpovídajícím množství, 1 šálek netučného sýra cottage, 1 šálek nízkotučné smetany, 2 lžíce rumu, 1 šálek nízkotučného vanilkového jogurtu, 225 g nízkotučného taveného sýra, 1 ¼ šálku horké vody, 4 lžičky granulované espresso kávy, 40 piškotô (klasického tvaru ležaté osmičky, ne dětské), ½ šálku kakaového neslazeného prášku

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Prvních šest ingrediencí dohladka umixujte. V hrnečku rozpusťte espreso v horké vodě, 20 piškotů nalámejte na půlky, namočte do kávy, poklaďte jimi dno dortové formy a převrstvěteů dílem tvarohové směsi. Poklaďte další vrstvou piškotů (20 půlek) namočených v kávě, převrstvěte dalším dílem tvarohové směsi, přidejte zbývající namočené piškoty a pomažte zbytkem tvarohové směsi. Povrch formy potom zakryjte mikrotenovou potravinářskou folií a vložte ji do chladničky na 3–8 hodin. Posypte práškovým kakaem a podávejte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nízkokalorický čokoládový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY: 1/3 šálky horúcej vody, 4 lyžičky instantnej kávy, 4 lyžičky kávového likéru, 280 g rozdrobených piškótov, 2 lyžičky vanilkového extraktu, 2 vaječné bielky, 3/4 šálky nízkotučného mlieka (1 % tuku), 30 g čokoládového pudingového prášku bez tuku, 3 šálky nízkotučnej čokoládovej polevy, sprej na vymastenie formy na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP: V horúcej vode rozmiešajte 2 lyžičky instantnej kávy. Pridajte 1 lyžičku likéru, rozdrobené piškóty, bielky a lyžičku vanilkového extraktu. Premiešajte. Formu vystriekajte sprejom, naplňte ju cestom a pečte pri teplote 200 ˚C 22 minút.
NÁPLŇ: Zmiešajte 1 lyžičku instantnej kávy, likéru a vanilkového extraktu spolu s mliekom a pudingovým práškom. Vlejte do mixera a šľahajte 1 minútu pri strednej rýchlosti. Časťou takto pripraveného krému naplňte rozrezaný vychladnutý korpus.
KRÉM: Do zvyšku krému, ktorým ste plnili koláč, primiešajte zvyšok instantnej kávy a likéru. Premiešajte a natrite na povrch koláča. Ozdobte postrúhanou čokoládou. Nakrájajte 8 porcií.
1 porcia obsahuje: 289 kalórií, 4,5 g bielkovín, 52 g sacharidov, 7 g tuku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2013, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

8 vajec, 2x mascarpone (po 250g), 6 lyžíc cukru kryštal, 2 balíky piškôt, nescafé, amareto (alebo mandľová esencia :-)), kakao

POSTUP PRÍPRAVY

8 žĺtkov rozmixujeme s mascarpone a cukrom. Z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme do krému. Piškóty namáčame v silnej káve s pár kvapkami amareta (vychladnutej) a ukladáme do misky, vrstvu piškôt zalejeme krémom a zopakujeme podľa výšky misky. Uložíme do chladu a pred podavaním posypeme kakaom.

Zvyčajne to robím z polovičnej dávky. Môže sa miesto skleneného pohára, či misky použiť i tortová forma a potom krájať ako tortu. Vtedy používam dlhé piškóty.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Linda V. (hawra) ID 703 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.10.2014, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rychly makový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky poloh. múky, 1,5 hrnčeka práškového cukru, 1hrnčej celého maku (opraženého),1hrnček oleja, 1hrnček mlieka, 3vajcia, 0,5 prášku do pečiva, džem, kokos

POSTUP PRÍPRAVY

žĺtka vymiešame s cukrom ,pridáme olej, mlieko múku s práškom do pečiva a mak...nakoniec primiešame vyšľahané bielka a vylejeme na vymastený a vysypaný plech....pečiem v stredne vyhriatej trúbe ....
po vychladnutí potrieme dobrým džemom (nám chutí ríbezľový) a posypeme kokosom...
naozaj ten mak je tam super !!! deti Vám nič nenechajú....
Príjemné mlsanie...J))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 3.12.2016, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 5821-5830)<< predošlé 1,.,578, 579, 580, 581, 582, 583, 584 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu