končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 5821-5830) | << predošlé 1,.,578, 579, 580, 581, 582, 583, 584 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BuchtičkyPOTREBNÉ PRÍSADY polohrubá múka - 1kg · droždie - 2 kocky · prášok do pečiva - 1 balíček · žĺtka z vajec - 3ks · mlieko - 0,5l · olej - 3dl · soľ (do kvásku pridať 3 polievkové lyžice cukru) POSTUP PRÍPRAVY 1. zo surovín vymiesiť cesto 2. z vymieseného bochníka cesta ušúlať valec a ten rozdeliť na šesť rovnakých častí 3. každú zo šiestich rovnakých častí rozvalkať na kruh a ten rozdeliť na osem rovnakých častí 4. do každej z ôsmich častí pridať na vonkajší okraj plnku (napr. slivkový lekvár), potom zvinúť 5. hotové naplnené a zvinuté buchtičky poukladať na plech a nechať kysnúť asi 1 hodinu, potom piecť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (Dadka) ID 61 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,4 lyžice polohrubej múky,4 lyžice práškového cukru, 50 ml oleja, 2 lyžice kakaa,1/2 balíčka prášku do pečiva(PDP) Krém:250 g čokolády na varenie,250 ml šlahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov šlaháme sneh, po chvíli pridáme cukor a vyšlaháme do tuha.Primiešame žĺtky, múku s PDP, kakao a olej. Vymastíme a pomúčnime tortovú formu, dáme do nej cesto a upečieme. Ja robím korpus deň vopred, je potom lepší, nechám ho cez noc v chladničke. Na druhý deń si urobím krém:čokoládu nastrúham do misky, smotanu zohrejem(nesmie vrieť) a zalijem s ňou postrúhanú čookládu a miešam až kým sa čokoláda rozpustí.Nechám vychladnúť.Potom vyšlahám na krém(asi 1 minútu). Keď sa mi nechce robiť krém, kúpim si od Dr.Oetkera -Krémová náplň čokoládová(je tiež dobrá). Korpus prekrojím na tri časti, medzi ktoré natriem krém.Krémom natriem i boky torty. Na vrch torty nalejem čokoládovú polevu(roztopím čokoládu na varenie a pridám trochu oleja, aby potom poleva nepraskala)a nožom ju rozotrem po vrchu torty.Nechám v chlade zaschnúť a buď dozdobím, alebodám oblátku s obrázkom, ktorá sa dáva na vrch torty. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčik pre najmenšíchPOTREBNÉ PRÍSADY 70 g BIOšpaldovej krupice 2 veľké jablká 3 plátky masla + trošku na vytretie misky hrsť hrozienok polievkovú lyžicu slnečnicových semienok POSTUP PRÍPRAVY Hrozienka zalejeme vodou a necháme 20 minút stáť, potom vodu zlejeme. Jablká očistíme, na jemno nastrúhame, zmiešame s krupicou. Pridáme hrozienka a slnečnicu. Maslom vytrieme zapekaciu misku (priemer 15 – 20 cm), na jej dno položíme 3 tenšie plátky masla a pripravené cesto rovnomerne roztrieme po celom dne. Pečieme v predohriatej rúre na 200 stupňov C 3 minúty, znížime teplotu na 180 stupňov C a pečieme ešte asi 15 – 20 minút. Super koláčik pre detičky, najmä pri návštevách, kde sa podávajú rôzne koláče,chipsy a iné, čo by dieťatko nemalo,takto bude mať svoj vlastný zdravý a chutný koláčik :) je možné samozrejme pridať aj iné ovocie. hrušky, slivky.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PANAMA TortaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 15 dkg mandlí alebo orechov, 3 dkg strúhanky,7vajec, 10 dkg prášk.cukru, 3 rady varovej čokolády Plnka: 14 dkg. masla, 10dkg.cukru, zstatok varovej čokolády , 1celé vajce POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky +cukor vymiešať ,postupne pridávať roztopenú čokoládu(nie horúcu -daj si na tanier čokoládu a zalej trochu vlažnej vody -potom zlej vodu)postupne pridávaj orechy a nakoniec tuhý sneh z bielkov (vymaž a vysyp formu strúhankou) a peč stredne 180C aj 40 min.(pomalšie) Nakoniec po upečení nechaj vychladnúť prichystanou plnkou naplň tortu Plnka sa robí nad parou. Je to vynikajúca torta, je síce drahšia ale zaručene s nej nič neostane (recept mám od sestry z Viedne a je odskúšaný ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2008, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodovo-tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Krém: 2x 250 g tvarohu /danone-bez tuku/ 250 ml smotany na šľahanie 1 vanilkový cukor 3 PL kryštálového cukru 4-6 plátkov želatíny 2 PL jahodového lekváru 2 konzervy jahôd Piškóta: 6 vajíčok 150 g polohrubej múky 180 g práškového cukru 1 KL prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Piškóta/piškótové cesto/: Žĺtka oddelíme od bielok.Žĺtka výšľaháme s 90 g pr.cukrom,bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru a pridáme k múke a ku kypriacemu prášku.A upečieme.Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom ju rozdelíme na polovicu a obidve strany natrieme jahodovým lekvárom. Krém: Vyšľaháme si smotanu na šľahanie do husta,potom ju pomaly pridáme do tvarohu,postupne pridáme cukor vanilkový a kryštálový,2 PL lekváru a na záver pridáme jahody.Pár si možeme nechať na ozdobu..Želatínu rozpustíme podľa návodu a vlažnú ju vlejeme pomaly do tvarohového krému.A môžme ňou natrieť piškótu,a ozdobiť si ju ako myslíme alebo akú máme náladu.Mala by stáť aspoň 5-6 hodín.Síce ak to vydržíme. Táto torta sa dá spraviť z hocijakého iného ovocia napr.bannán,broskyňa,mandarinky atď. Dobrú chuť praje Deni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.4.2006, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zázračný kakaový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY ¾ šálky cukru, ½ šálky múky, ¼ šálky holandského kakaa, ½ čajovej lyžičky sódy na pečenie, 2/3 šálky nesladenej jablkovej šťavy, 2 zľahka vyšľahané vaječné bielky, 1 čajová lyžička vanilky, práškový cukor na posypanie koláča, sprej na vystriekanie formy na pečenie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Vystriekajte formu na pečenie. Zmiešajte všetky suroviny (okrem práškového cukru, ktorým koláč posypete) a hmotu dobre premiešajte. Vlejte do formy na pečenie a pečte 20–30 minút pri teplote 350 stupňov C. Po upečení nechajte chladnúť na plechu ešte 5 minút. Vyklopte z plechu a nechajte úplne vychladnúť. Potom koláč pokrájajte na 8 porcií a posypte zľahka práškovým cukrom. Jedna porcia obsahuje: 94,5 kcal, 1,5 g bielkovín, 21 g sacharidov, 0,5 g tuku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tiramisu (12 porcí)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY ½ šálku cukru nebo aspartamu v odpovídajícím množství, 1 šálek netučného sýra cottage, 1 šálek nízkotučné smetany, 2 lžíce rumu, 1 šálek nízkotučného vanilkového jogurtu, 225 g nízkotučného taveného sýra, 1 ¼ šálku horké vody, 4 lžičky granulované espresso kávy, 40 piškotô (klasického tvaru ležaté osmičky, ne dětské), ½ šálku kakaového neslazeného prášku POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Prvních šest ingrediencí dohladka umixujte. V hrnečku rozpusťte espreso v horké vodě, 20 piškotů nalámejte na půlky, namočte do kávy, poklaďte jimi dno dortové formy a převrstvěteů dílem tvarohové směsi. Poklaďte další vrstvou piškotů (20 půlek) namočených v kávě, převrstvěte dalším dílem tvarohové směsi, přidejte zbývající namočené piškoty a pomažte zbytkem tvarohové směsi. Povrch formy potom zakryjte mikrotenovou potravinářskou folií a vložte ji do chladničky na 3–8 hodin. Posypte práškovým kakaem a podávejte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nízkokalorický čokoládový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY: 1/3 šálky horúcej vody, 4 lyžičky instantnej kávy, 4 lyžičky kávového likéru, 280 g rozdrobených piškótov, 2 lyžičky vanilkového extraktu, 2 vaječné bielky, 3/4 šálky nízkotučného mlieka (1 % tuku), 30 g čokoládového pudingového prášku bez tuku, 3 šálky nízkotučnej čokoládovej polevy, sprej na vymastenie formy na pečenie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: V horúcej vode rozmiešajte 2 lyžičky instantnej kávy. Pridajte 1 lyžičku likéru, rozdrobené piškóty, bielky a lyžičku vanilkového extraktu. Premiešajte. Formu vystriekajte sprejom, naplňte ju cestom a pečte pri teplote 200 ˚C 22 minút. NÁPLŇ: Zmiešajte 1 lyžičku instantnej kávy, likéru a vanilkového extraktu spolu s mliekom a pudingovým práškom. Vlejte do mixera a šľahajte 1 minútu pri strednej rýchlosti. Časťou takto pripraveného krému naplňte rozrezaný vychladnutý korpus. KRÉM: Do zvyšku krému, ktorým ste plnili koláč, primiešajte zvyšok instantnej kávy a likéru. Premiešajte a natrite na povrch koláča. Ozdobte postrúhanou čokoládou. Nakrájajte 8 porcií. 1 porcia obsahuje: 289 kalórií, 4,5 g bielkovín, 52 g sacharidov, 7 g tuku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2013, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec, 2x mascarpone (po 250g), 6 lyžíc cukru kryštal, 2 balíky piškôt, nescafé, amareto (alebo mandľová esencia :-)), kakao POSTUP PRÍPRAVY 8 žĺtkov rozmixujeme s mascarpone a cukrom. Z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme do krému. Piškóty namáčame v silnej káve s pár kvapkami amareta (vychladnutej) a ukladáme do misky, vrstvu piškôt zalejeme krémom a zopakujeme podľa výšky misky. Uložíme do chladu a pred podavaním posypeme kakaom. Zvyčajne to robím z polovičnej dávky. Môže sa miesto skleneného pohára, či misky použiť i tortová forma a potom krájať ako tortu. Vtedy používam dlhé piškóty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Linda V. (hawra) ID 703 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 15.10.2014, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rychly makový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky poloh. múky, 1,5 hrnčeka práškového cukru, 1hrnčej celého maku (opraženého),1hrnček oleja, 1hrnček mlieka, 3vajcia, 0,5 prášku do pečiva, džem, kokos POSTUP PRÍPRAVY žĺtka vymiešame s cukrom ,pridáme olej, mlieko múku s práškom do pečiva a mak...nakoniec primiešame vyšľahané bielka a vylejeme na vymastený a vysypaný plech....pečiem v stredne vyhriatej trúbe .... po vychladnutí potrieme dobrým džemom (nám chutí ríbezľový) a posypeme kokosom... naozaj ten mak je tam super !!! deti Vám nič nenechajú.... Príjemné mlsanie...J)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 3.12.2016, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 5821-5830) | << predošlé 1,.,578, 579, 580, 581, 582, 583, 584 ďalšie >> |