. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 5811-5820)<< predošlé 1,.,577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Hruškový páj...♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Nič lepšie mi na jeseň nechutí viac, ako ovocné koláče z "jesenného" ovocia a tak sa znovu na rad dostali hrušky... Potrebujeme: 2 väčšie alebo 4 menšie hrušky, šťava a kôra z dobre umytého citróna, 250g mäkkého tvarohu, 200g kryštálového cukru, 300g polohrubej múky, 2 vajcia, 4 PL mlieka, 150 ml oleja, 1/2 balíčka kypriaceho prášku.

POSTUP PRÍPRAVY

Hrušky olúpeme, nakrájame na osminky a pokvapkáme polovicou citrónovej šťavy. Múku zmiešame s kypriacim práškom. v miske vyšľaháme vajcia, cukor, tvaroh, mlieko, zvyšnú šťavu, potom pridáme múku a premiešame. Cesto vylejeme do okrúhlej formy, vymastenej a vysypanej jemnou strúhankou, poukladáme hrušky a jemne vtlačíme do cesta. Pečieme na 180 °C, 30-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.10.2015, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Pomarančové cupcakes s ricottovým krémom...♣



POTREBNÉ PRÍSADY

2 pomaranče /dôkladne umyjeme a usušíme/, 2 vajcia, 1 ČL vanilkového extraktu, 125g kryštálového cukru, štipka soli, 175g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 200g jogurtu /bieleho alebo broskyňového/, 80 ml oleja ♥♥♥ 3 vetvičky čerstvej mäty, 60g práškového cukru, 80g zmäknutého masla, 100g ricotty, 100g krémového syra /mascarpone alebo Lučina/, 2 PL pomarančového alebo marhuľového džemu

POSTUP PRÍPRAVY

Z pomarančov nastrúhame kôru, jeden olúpeme, povykrajujeme z neho mesiačiky a z druhého vytlačíme šťavu. Vajcia, vanilkový extrakt, cukor a soľ vyšľaháme do penista... múku zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Do žĺtkovej zmesi vmiešame, jogurt, olej, múčnu zmes, polovicu pomarančovej kôry a 3 PL pomarančovej šťavy /môže byť aj s dužinou/. Cesto rozdelíme do 15 košíčkov, na vrch každeho dáme kúsok pomaranča a pečieme na 175 °C asi 20 minút. Po vychladnutí nastriekame na vrch krém...





KRÉM: Mätu opláchneme, necháme osušiť a nasekáme nadrobno. Cukor s maslom vyšľaháme do peny, pridáme ricottu, krémový syr /mascarpone alebo Lučinu/ a marmeládu. Krátko prešľaháme. Nakoniec vmiešame druhú polovicu pomarančovej kôry a mätu. Ak je krém riedky, necháme ho pred plnením cupcake vychladiť na 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Škoricovo-jablkový cheesecake...



POTREBNÉ PRÍSADY

ďalší výborný, jesenný koláčik...

POSTUP PRÍPRAVY

receptík mám z tejto stránky: http://www.dulce-de-leche.eu/2013/10/skoricovo-jablkovy-cheesecake.html




len ja som naspodok dala podrvené medové pláty


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.11.2015, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥ Svieži ovocný dezert ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kyslej smotany, 250ml smotany na šľahanie, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, asi 300g jahôd, maliny, dlhé piškóty, ovocie...

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu na šľahanie prevaríme a odstavíme, nasypeme želatínu a za občasného miešania necháme vychladnúť. 250g jahôd umyjeme očistíme a rozmixujeme. Kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor zmiešame, pridáme rozmixované jahody a vlažnú smotanu. Premiešame...Formu na biskupský chlebík vystelieme potravinárskou fóliou, nalejeme 1/3 krému, poukladáme nahusto dlhé piškóty, necháme asi 10-15 minút stuhnúť v chladničke, potom posypeme nahusto malinami a zalejeme 2/3 krému, poukladáme dlhé piškóty a popritláčame. Necháme stuhnúť v chladničke, vrch ozdobíme ovocím a podávame...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.7.2016, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zdravá čokoládová pena



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 2-6 porcií (podľa veľkosti porcie) : 2 zrelé avokáda, 80g kvalitnej horkej čokolády, 1/4 šálky nesladeného kakaa, 1/2 šálky kokosového mlieka (podľa mňa nemusí byť - nabudúce urobím bez neho), 1/4 šálky kokosového oleja, 1 ČL vanilkového extraktu, pyré z černíc (malín, ríbezlí, čučoriedok) - cca 1 dl (nemusí byť - bez neho je dezert viac čokoládový a sladší na chuť), stévia alebo cukor podľa chuti (ja som nedala a nechýbal) ... ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo mi 8 degustačných mini porcií (každá cca o objeme 2 kopcovitých čajových lyžičiek)

POSTUP PRÍPRAVY

vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom, odstavíme a necháme trocha vychladnúť ... avokádo očistíme a rozmixujeme s kakaom, kokosovým mliekom, vanilkovým extraktom, čokoládou a ovocným pyré do hladkej peny ... dáme do misiek, cca na hodinku dáme do chladničky ... servírujeme a vychutnávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Burgyňáky - pagáče z cukrovej repy



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hl.múky, 50g kr.cukru, 80g klasického masla, 20g droždia, cca 300ml mlieka, štipka soli, menšia cukrová repa, 5 PL maku

POSTUP PRÍPRAVY

Burgyňová sezóna je v plnom prúde, preto pridávam náš tradičný a dlhoročný recept na pagáče.

Najskôr si uvaríme očistenú a umytú burgyňu. Alebo ju na mlieku podusíme, alebo burgyňu neuvaríme vôbec :-D mám vyskúšané všetky verzie a zakaždým robím inak.

Potom si pripravíme cesto: urobíme si klasický kvások - do letného mliečka dáme štipku cukru a droždie.Necháme postáť. Múku preoseje, pridáme cukor podľa chuti, nie veľmi, lebo repa bude sladká, soľ, roztopené maslo, mak a repu postrúhanú najemno. Pridáme hotový kvások a vypracujeme cesto. Podľa potreby dolejeme mlieko alebo pridáme múku. Cesto má byť akurát :-) ani nie riedke ani nie husté.
Necháme kysnúť, u nás tak cca 45min. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieská - pagáče. Ukladáme na plech s peč. papierom alebo tef.podložkou. Necháme chvíľu podkysnúť, potom trošku popicháme vidličkou a potrieme maslom alebo olejom. Pečieme na 180*C cca 15 min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte.

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♠ Pomarančovo- makový koláčik ♠



POTREBNÉ PRÍSADY

Postupujeme rovnako ako pri Pomarančovo-kokosovom koláčiku...Potrebujeme pomaranče / ja som mala 8 kúskov, ale pokojne môže byť aj polovica alebo menej/ ktoré riadne vydrhneme a opláchneme a znova vydrhneme a opláchneme :D... a potom dáme do hrnca, kde ich do 3/4 zalejeme vodou, prikryjeme a varíme /neošúpané, neprekrojené/ asi 1 hodinu až 1 1/2hodiny. Jednoducho, kým nebudú mäkké. Potom vodu zlejeme a pomaranče rozmixujeme /a znova nakomplet so šupkou/, ak by nám to šlo ťažšie, môžeme pridať 2-3 PL vody. Odoberieme si 400ml pomarančovej "kašičky"...

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalej budeme potrebovať: 3 vajcia, 180g práškového cukru, 100g celého maku, 200g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, tuk a hrubá múka na vymastenie a vysypanie koláčovej formy.... Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame pomarančovú dužinu, múku zmiešame s makom a kypriacim práškom a primiešame k ostatným ingredienciám.... Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy a pečieme na 160°C, 45 minút. Hotový koláčik môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.1.2017, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládovo – banánový parfait



POTREBNÉ PRÍSADY

Na zdravú čokoládovú zmrzlinu:1 šálku mrazených banánových koliesok, 1 PL arašidového masla, odmerku čokoládového proteínu, 2 PL kvalitného kakaa, 1 ČL vanilkového extraktu, 1-2 PL mlieka. Na parfait:čerstvý banán nakrájaný na kolieska, kúsky horkej čokolády, ovsené vločky alebo musli, čerstvé čučoriedky (alebo iné ovocie podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Všetky ingrediencie na zdravú zmrzlinu zmixujte na jemnú hmotu. Zmrzlinu môžete ihneď servírovať alebo dať na 15-20 minút do mrazničky trochu stuhnúť.2. Do pohára navrstvite čokoládovú zmrzlinu, banány, čokoládu, vločky a čučoriedky. Hotovo.\\r\\nViac receptov na: www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Super rýchle proteínovo – arašidové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 odmerku vanilkového proteínu, 2 PL medu alebo javorového sirupu, 2 PL kvalitného arašidového masla

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame proteín s medom a arašidovým maslom. Do hmoty môžeme pridať ďalšie dobroty podľa chuti (kokos, oriešky, čokoládu..) V rukách vytvarujeme malé guličky – a je to :-) Podávame ihneď alebo odložíme do chladničky na neskôr. Viac receptov na www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Ríbezľové tartaletky ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Na mrveničku: 150g masla, 200g hrubej múky, 50g mletých orechov, 125g kryštálového cukru, štipka škorice, 1 žĺtok... všetko spolu zmiešať a dať na 1/2 hodinku do chladničky. - Cesto: 175g hladkej múky, 1 vajce, 50g práškového cukru, 100g tvarohu, štipka soli, na hrot noža kypriaceho prášku, 40 ml oleja, 150g ríbezľovej marmelády /alebo kyslejšej marmelády/, 120g čerstvých ríbezlí...

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh, vajce, cukor a soľ vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame olej. Formičky na tartaletky jemne vymastíme, cesto rozdelíme na 6 častí, každú natenko rozvaľkáme a vyložíme formičky. Na dno natrieme marmeládu, posypeme ríbezľami, nahusto posypeme mrveničkou a pečieme na 180°C, 25 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 5811-5820)<< predošlé 1,.,577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu