končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 5811-5820) | << predošlé 1,.,577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 9 bielkov, 25 dkg práš. cukru, 20 dkg kokosovej múčky, 80 g múky, 1/2 kypr. prášku Krém : 9 žĺtkov, 15 dkg práš. cukru, 10 dkg čokolády na varenie, 1 van. cukor, 250 g masla, 2 PL kakaa Poleva : 20 dkg čokolády na varenie, 125 g masla, 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Do snehu z bielkov pridáme cukor a zašľaháme. Pridáme kokos a múku s kypr. práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Krém pripravujeme nad parou : žĺtky, čokoládu a cukry šľaháme do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť, potom doň vmiešame rozmiešané maslo a kakao. Hotový krém natrieme na vychladnuté cesto, dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky, medzitým si prpravíme polevu, ktorou polejeme stuhnutý krém a dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zákusky s ovocím a želéPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 6 PL múky, 6 PL cukru, 1 kypr. prášok, 1 kompót ( najlepšie marhule, broskyne,... ), 2 Zlaté klasy POSTUP PRÍPRAVY Upečieme piškótu, na ktorú rozložíme pokrájané ovocie. Uvaríme želé : šťavu z kompótu v kompótovej fľaši doplníme vodou takmer doplna, vylejeme do hrnca, primiešame Zlaté klasy a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Teplé ( nie horúce ) želé nalejeme na zákusok a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šľahačkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 6 PL múky, 6 PL cukru, 6 vajec, 1 kypr. prášok, 1 PL kakaa Krém : 2 sladké smotany, 1 KL cukru, 1 PL kakaa čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si pripravíme šľahačku : do šľahačky dáme 1 KL cukru, privedieme do varu, kým sa cukor nerozpustí. Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň si upečieme kakaové piškótové cesto. Šľahačku dotuha vyšľaháme a natrieme na cesto. Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť, potom polejeme čokoládovou polevou a opäť dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Černoch v bielej košeliPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 15 dkg práš. cukru, 6 žĺtkov, 3 dkg kakaa, 6 bielkov, 5 dkg múky Krém 1 : 2 dcl mlieka, 4 PL múky Krém 2 : 5 žĺtkov, 5 dkg práš. cukru, 20 dkg masla, 1 vanilkový cukor. Pena : 5 bielkov, 15 dkg kryšt. cukru Poleva : 7 dkg Cery, 2 PL kakaa POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín pečieme piškótové cesto. Krém 1 : mlieko s múkou uvaírme na hustú kašu a miešame do vychladnutia. Krém 2 : všetko dobre vymiešame a pridáme ku krému 1, spolu dôkladne vymiešame a natrieme na vychladnuté cesto. Dáme do chladničky stuhnúť. Penu vymiešame nad parou - musí byť tvrdá, vychladnutú natierame na stuhnutý krém. Opäť dáme do chladničky trocha stuhnúť, medzitým si uvaríme polevu - roztopíme Ceru a dohladka vymiešame s kakaom, nalejeme na penu. Ešte za vlažna nožom naznačíme rezy, lebo po stuhnutí poleva praská. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláčePOTREBNÉ PRÍSADY 50 dkg múky, 42 g droždia ( 1 kocka ), štipka soli, 3,5 - 4 dl teplého mlieka, 1 + 2 žĺtky, 250 g Palmarinu, 250 g hrudkového tvarohu ( ale pokojne môže byť aj 500 g ), džem ( ja som spotrebovala 260 g fľašku jahodového ), olej na plechy alebo papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Z múky, droždia, soli, 1 žĺtka a mlieka vypracujeme ľahké cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme. Naň na hrubšom strúhadle rovnomerne nastrúhame Palmarin z chladničky ( treba strúhať rýchlo, lebo v rukách mäkne :)) ), cesto zložíme na štvorec, rozvaľkáme, opäť zložíme na štvorec a opäť rozvaľkáme. Necháme 15 minút kysnúť na doske, medzitým si pripravíme dva plechy, ktoré si buď naolejujeme alebo vystelieme papierom na pečenie a rozpálime rúru na cca 170 °C. Cesto pokrájame na štvorce asi 10x10 cm, do stredu každého dáme kôpku tvarohu, okraje spolu zlepíme a vytvarujeme guľky, ktoré ukladáme zlepenou stranou na plech. Kladieme ich po tri vedľa seba, na jeden plech vyjde zhruba po 3 x 4 kusy. Spodok guliek najskôr " namočíme " v múke, aby sa nepripiekli na plech. Do stredu každej guľky dnom menšieho pohára vtlačíme jamku, do ktorej dáme kôpku lekváru ( ak jamka nie je presne v strede, ale bližšie k niektorému okraju, lekvár vytečie, ale po upečení sa dá lyžičkou "vrátiť" na miesto ), okraje koláča potrieme rozšľahaným žĺtkom ( na jeden plech potrebujeme 1 žĺtok ). Pečieme na 170 °C asi 40 minút, kým okraje nezružovejú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zdobený medovníkPOTREBNÉ PRÍSADY Toto je rozpis na tretinu...čiže celá dávka je x3. :( Som si to teraz pozerala, že čo som tu dala... Ospravedlňujem sa :) Perníkové cesto: Hladká múka .....325gramov. Práškový cukor...125gramov. Palmarin..............25gramov. Med.....................75gramov. Perníkové korenie... ½ balíčka. Sóda bikarbóna ....1 kávová lyžička. Žĺtka.....................2 kusy . Mlieko..................4 – 6 polievkových lyžíc. Biela poleva na zdobenie: Bielok......1 kus Práškový cukor.....150gramov Kyselina citrónová....1/2 kávovej lyžičky rozmiešaná vo vode Práškový cukor 10-krát preosejeme a postupne pridávame do vyšľahaných bielkov. Potom pridáme kyselinu citrónovú a ešte 5 minút šľaháme. POSTUP PRÍPRAVY Všetky tieto suroviny dáme do veľkej nádoby a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do celofánu a necháme 1 deň (24 hodín) stáť v chladničke. Potom cesto vyberieme a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré pred pečením potierame vodou a po upečení (teda ešte horúce) natrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou vody. Keď sú perníčky vychladené ozdobíme ich bielou polevou, ktorú si dáme do mikroténového sáčka, kde si v rohu urobíme malilinký otvor. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Slávka B. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2008, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Smotanová torta s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Čo potrebujeme: 3 tégliky kyslej smotany, 200 gramov piškót, 2 polievkové lyžice džemu (jahodový, ríbezľový...), vanilínový cukor, 2 polievkové lyžice kakaa, práškový cukor, zavárané alebo čerstvé ovocie (mandarínky, banán), alobal a hlboká miska. POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy Tortovú formu vystelieme alobalom a na dno poukladáme piškóty. Zalejeme ich téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali podľa chuti práškový cukor (asi 2 polievkové lyžice) a vanilkový cukor. Na smotanu uložíme mandarínky. Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a zalejeme ju téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali džem. Na túto vrstvu uložíme kolieska banánov. Znovu poukladáme vrstvu piškót a zalejeme ich posledným téglikom smotany ochutenej kakaom s práškovým cukrom. Celú zmes uložíme na 12 hodín do chladničky. Stuhnutú smotanovú tortu vyberieme z formy, zbavíme alobalu, dáme na plytký veľký tanier, ozdobíme šľahačkou, kakaom alebo ovocím. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Slávka B. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2006, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečený BEBE zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 3 balíčky BeBe keksov, 1 zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 250g masla (Hera, smetol,..), 1 žĺtok, 150g prášk. cukru, strúhaná čokoláda na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Zlatý klas s vanilkovým cukrom uvaríme v 350 ml vody, necháme vychaldnúť. Vymiešame maslo s cukrom a 1 žĺtkom dopenista a potom obe časti - pudingovú aj maslovú zmiešame, aby vznikol hladký krém. Potom na alobale spájame postupne BeBe keksy s krémom - zliepame. Nakoniec povrch zákusku potrieme krémom po celom povrchu a posypeme strúhanou čokoládou, príp. kakaom, už sme skúsili aj mleté orechy - bolo to super. Zabalíme do alobalu a uložíme stuhnúť do chladničky. Vo finále krájame šikmo a vzniknú pekné pásikované rezy. Ozdobíme šľahačkou. My takto urobíme 2 zákusky - kvôli lepšej skladovateľnosti v chladničke. P.S. A najradšej máme v tomto koláčiku BeBe cereálne...;-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lucia B. (Lucynka) ID 1395 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 22.3.2009, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Superplnka do medových rezovPOTREBNÉ PRÍSADY 2 lyžičky kávy, 2 dcl vody, 2 dcl mlieka, 60 g hladkej múky, 50 g masla, 60 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, polievkovú lyžicu Cery, 80 g varovej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme 2 dcl kávy, pridáme 2dcl mlieka s rozmiešanou múkou a uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s cukrom a primiešame do vychladnutého krému. Na medový plát natrieme plnku, preložíme druhým plátom, natrieme lekvárom, preložíme tretím plátom, natrieme zbytkom plnky, preložíme štvrtým plátom. Koláč polejeme horúcou čokoládou a dáme vychladnúť do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Petra V. (Petrah) ID 3403 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.10.2014, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč sypanýPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 hrnčeky hrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva,1 vanilkový cukor Plnka: 4x tvaroh (teda 1kg), 0,5 litra mlieka, 4 celé vajcia 1x vanilkový cukor (ak chce niekto sladší tak viac cukru) POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie na cesto zmiešame, nachystáme si zvlášť plnku ktorú tiež zmiešame .Zoberte si plech alebo nejakú vyššiu formu , na dno vysypeme polovičku cesta (teda múky) na to vylejeme celú plnku a opäť posypeme zbytkom zmiešanej múky na vrch poukladáme plátky masla a pečieme na 180 asi tak 40minút. Do plnky môžete dať aj hrozienka, orechy...na čo máte chuť je vynikajúci- Pozor nie je moc sladký. Dobrú chuť!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2008, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 5811-5820) | << predošlé 1,.,577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584 ďalšie >> |