končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 572 (zobrazuje sa 571-572) | << predošlé 1,.,53, 54, 55, 56, 57, 58 |
CHUŤOVKY |
Slaná pochúťka z lístkového cesta na veľkonočný stôlPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady na 2 záviny: 1 bal. lístkového cesta, 1,5 kg zemiakov + mlieko a soľ (budeme robiť kašu), cca15-20dkg šunky, cca 15-20dkg plátkového syra, vajíčko na potretie, sézamové semienka (moje dostali tentokrát nohy, tak som použila náhradu-ľanové semienka a provensálske korenie) , ale s tými sézamovými semienkami mi to chutí najviac POSTUP PRÍPRAVY Výborná chuťovka, ktorú určite ocenia nielen kúpači... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.1.2008, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborný maďarský tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 350 g polohrubej múky, 150 g masla, 60 g cukru krupica, 2 žĺtky, štipku soli, 1 kyslú smotanu, 1 bal.prášku do pečiva, šťava a kôra z 1 citróna. Plnka 1: 500 g tvarohu-hrudkovaného, 100 g práškového cukru, 3 žĺtka, hrozienka namočené v rUme. Plnka 2: 5 bielkov, ktoré nám zostali, trochu práškového cukru, pikantný lekvár /ríbezľový, jahodový.../mal by byť redší, aby sa dal dobre rozotrieť POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý ak sa nám príliš lepí poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť. Medzitým si zapneme rúru na cca 170-180 st.C /ja používam aj vrtuľu/ pripravíme papier na pečenie, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého po vyšľahaní jemne zamiešame práškový cukor a zamiešame si tvarohovú plnku z uvedených prísad. Do tvarohovej plnky jemne primiešame 2 lyžice snehu, ostatný si odložíme na chladné miesto. Na papier na pečenie dáme bochník cesta, ktorý valčekom vyvaľkáme, poprípade podotláčame rukou cesto tam kde ho treba . Papier s cestom prenesieme na plech a šup s ním do rúry na približne 10-15 minút. Keď uvidíte, že cesto začína ružovieť a už aj rozvoniava po byte, bleskurýchle ho vytiahnite a ešte bleskurýchlejšie naň navrstvite plnku z tvarohu a opäť dajte piecť. Koláčik vytiahnite až tesne pred dopečením a na tvarohovú plnku natrite lekvár a spravte mriežky zo snehu, ktorý Vám zostal a to tak , že sneh si dáte do mikroténového vrecka, na ktorom odstrihnete rožtek. Koláčik dáte ozaj už len na minútku zapiecť, aby sa zapiekol sneh. A potom už dobrú chuť. Hoci na obrázku koláč nevyzerá príliš vábne, je naozaj dobrý a dúfam, že Vám bude chutiť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 30.9.2008, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 572 (zobrazuje sa 571-572) | << predošlé 1,.,53, 54, 55, 56, 57, 58 |