končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 559 (zobrazuje sa 551-559) | << predošlé 1,.,51, 52, 53, 54, 55, 56 |
NÁTIERKY |
Vajíčková pomazánka s rukolou (poprípade pŕhľavou, pažítkou a zádušníkom)POTREBNÉ PRÍSADY 250 g mäkkého tvarohu, 150g termizovanej nátierky (obyčajná, napr. Bánovecká a podobne), 4-6 vajíčok (najlepšie domáce, ale nemusia byť), rukola (poprípade je do nátierky perfektná pŕhľava, pažítka a zádušník=plevel ktorý nájdete asi všade vonku v tráve), trocha soli a korenia POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie spolu zmiešame, vajíčka nakrájame na drobno alebo pretlačíme či nastrúhame. Rukolu si tiež nasekáme na jemno a pridáme do pomazánky. Ak dávame pŕhľavu, najprv ju poriadne umyjeme, aby nepŕhlila. Pažítku a zádušník umyjeme a nakrájame nadrobno tiež. Zádušníku netreba dávať veľa, pretože má výraznú chuť. Inak dáme "zeleného" podľa chuti a nakoniec trošku osolíme a okoreníme. Veľmi zdravá a výborná, jednoduchá pomazánka. Ja ju milujem :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Magdaléna T. (MagudsHka) ID 300317 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Skvelá nátierka z údeného pstruhaPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie : 300 g údeného pstruha bez kože a kostí, 100 g masla povoleného na izbovú teplotu, 5 sardeliek (ančovičky alebo očká), šťava z jednej limety, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 zelené jablko, panenský olivový olej, ciabatta alebo bageta POSTUP PRÍPRAVY ... recept mám z knihy Marcela Ihnačáka a je jemne upravený s ohľadom na dostupnosť niektorých surovín - vlastne len údenej ryby, nakoľko podľa pôvodného receptu sa má použiť údený úhor, ktorého som nezohnala - ale údený pstruh (občas dostanem kúpiť v Bille) je úplne super - údenú makrelu neodporúčam, pretože má veľmi výraznú údenú chuť, ktorá prebije ostatné chute a množstvo limetovej šťavy (pôvodne mali byť dve limety a myslím si že by to bolo veľmi kyslé) ... taaakže : do mixéra dáme údeného pstruha, maslo, sardelky, limetovú šťavu, soľ, korenie a rozmixujeme dohladka. Ciabattu alebo bagetu nakrájame a nasucho opečieme na plechu v rúre do zlatohneda. Jablko umyjeme a pokrájame na malé kocôčky. Opečené kúsky bagety natrieme nátierkou, posypeme nakrájaným jablkom a pokvapkáme olivovým olejom, na čo ja vždy zabudnem ale aj bez neho je to luxusné ... vrelo odporúčam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Avokádova nátierka s mozzarelou a majonézouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kus zrelé avokádo , 1 kus mozzarella , 2 lyžice majonézy , soľ , korenie / najlepšie mix 4 druhy / POSTUP PRÍPRAVY Avokádo očistíme bežným spôsobom pridáme mozzarelu , majonézu , soľ, korenie ( podľa chuti) , dáme do nádoby aby sme mohli vymiešať ponorným mixérom. Hotovo . Natrieme na chlebík , ktorý môžeme opiecť , alebo chipsy . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Helena B. (pivnakozmetika) ID 191611 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Zemiakova pomazankaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov, 2 stredne cibule, 5 sterilizovanych uhoriek, 2KL cervenej papriky, 1 majoneza, sol POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvarime v supke. Osupeme a postruhame na vacsom struhaku. Tiez postruhame cibulu a rovnako uhorky. Vsetky suroviny zmiesame osolime pripadne dame troxhu cierneho korenia. Nechame chvilku oddycNut v chladnicke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tuniakovú nátierka...POTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva tuniaka, 100g zmäknutého masla, 1 syr v črievku, 1 uvarené vajíčko, 1 PL plnotučnej horčice, 1 malá cibuľa alebo 1 jarná cibuľka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Tuniaka zlejeme z oleja, pridáme uvarené nasekané vajíčko, vytlačíme syr, pridáme maslo, horčicu a osolíme. Spolu vymixujeme do hladka a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
♣ Bazalková nátierka ♣POTREBNÉ PRÍSADY Netradičná, ale zato vynikajúca nátierka... pre mňa určite, Keďže bazalku milujem takmer v čomkoľvek. Našla som na internete a trošku upravila podľa seba... POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme približne 5 stoniek bazalky, 1 tofu s bazalkou alebo údené, 1 mladá cibuľka, 2 strúčiky cesnaku a asi 3-5 kúskov sušených rajčín, 1 PL plnotučnej horčice, soľ... Bazalku umyjeme necháme obschnúť a natrháme listy, ktoré vhodíme do mixéra. Tofu nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a prekrojíme na štvrťky, cibuľku očistíme a nakrájame, všetko prisypeme k bazalke do mixéra, pridáme horčicu, paradajky a osolíme.... dohladka vymiešame a podávame na pečive. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
♠ Svieža vajíčková nátierka ♠POTREBNÉ PRÍSADY Mám ju veľmi rada, pretože je ľahká a svieža a to je práve to čím je "netradičná". POSTUP PRÍPRAVY 5 kusov vajec uvarených natvrdo olúpeme, 200g kyslej smotany, 2 ČL plnotučnej horčice, 1 cibuľa nasekaná nadrobno, soľ vajíčka prepasírujeme cez mriežku na zemiaky /tú, ktorú máme na zemiakový šalát :D/, pridáme cibuľu, smotanu, horčicu a osolíme... premiešame, necháme vychladiť a podávame na chlebíku napr. posypané pažítkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Cuketová pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mladá cuketa, cibula, zelená paprika, sol, korenie, vegeta, bambíno v črievku POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibulku, pridáme papriku tiež nakrájanú na malé kúsky a na drobno nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme, dáme vegetu a necháme zmäknúť. Ked je to mäkké, vytlačíme k tomu bambíno a ešte stále na sporáku necháme spojiť a syr trochu roztopiť. Dáme dolu zo sporáka a necháme vychlaadnúť a môžme podávať. Ak máte velkú cuketu, treba vydlabať jadierka a nastrúhať len časť lebo z celej by to bolo velmi vela ale ak máte mladú malú tak netreba dlabať a nastrúhať môžte celú. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tekvicová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY (3-4 porcie) : 250g očistená a na jemno postruhaná tekvica, 1 mrkva očistená a na jemno nastrúhaná, 1 šalotka nadrobno pokrajaná (alebo cibuľa), soľ, korenie, 1 ČL udena mletá sladká paprika, 1 PL Kecup alebo paradajkový pretlak + trocha cukru, 1 PL olivový olej, kusok masla, 0,5 dl biele víno (nemusí byť), 1 dl voda, 2 paradajky (bez jadierok) POSTUP PRÍPRAVY Na oleji a masle orestujeme šalotku, mrkvu a tekvicu zbavenú prebytočnej vody, podlejeme 1/2 dl biele víno, 1 dl voda, paradajkový pretlak a cukor alebo kečup, dusíme 10 minut, pridame pokrajanu paradajku, soľ, korenie, papriku, dusime ešte 10 minút - rozmixujeme, v prípade potreby odparime prebytočnú tekutinu alebo necháme vychladnúť na site aby odtiekla. Môzeme dochutiť chilli, strúhaným parmezánom, cesnakom, opečenou sušenou šunkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 559 (zobrazuje sa 551-559) | << predošlé 1,.,51, 52, 53, 54, 55, 56 |