. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > NÁTIERKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 559 (zobrazuje sa 551-559)<< predošlé 1,.,51, 52, 53, 54, 55, 56

NÁTIERKY

Vajíčková pomazánka s rukolou (poprípade pŕhľavou, pažítkou a zádušníkom)



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g mäkkého tvarohu, 150g termizovanej nátierky (obyčajná, napr. Bánovecká a podobne), 4-6 vajíčok (najlepšie domáce, ale nemusia byť), rukola (poprípade je do nátierky perfektná pŕhľava, pažítka a zádušník=plevel ktorý nájdete asi všade vonku v tráve), trocha soli a korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie spolu zmiešame, vajíčka nakrájame na drobno alebo pretlačíme či nastrúhame. Rukolu si tiež nasekáme na jemno a pridáme do pomazánky. Ak dávame pŕhľavu, najprv ju poriadne umyjeme, aby nepŕhlila. Pažítku a zádušník umyjeme a nakrájame nadrobno tiež. Zádušníku netreba dávať veľa, pretože má výraznú chuť. Inak dáme "zeleného" podľa chuti a nakoniec trošku osolíme a okoreníme. Veľmi zdravá a výborná, jednoduchá pomazánka. Ja ju milujem :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Magdaléna T. (MagudsHka) ID 300317 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Skvelá nátierka z údeného pstruha



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie : 300 g údeného pstruha bez kože a kostí, 100 g masla povoleného na izbovú teplotu, 5 sardeliek (ančovičky alebo očká), šťava z jednej limety, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 zelené jablko, panenský olivový olej, ciabatta alebo bageta

POSTUP PRÍPRAVY

... recept mám z knihy Marcela Ihnačáka a je jemne upravený s ohľadom na dostupnosť niektorých surovín - vlastne len údenej ryby, nakoľko podľa pôvodného receptu sa má použiť údený úhor, ktorého som nezohnala - ale údený pstruh (občas dostanem kúpiť v Bille) je úplne super - údenú makrelu neodporúčam, pretože má veľmi výraznú údenú chuť, ktorá prebije ostatné chute a množstvo limetovej šťavy (pôvodne mali byť dve limety a myslím si že by to bolo veľmi kyslé) ... taaakže : do mixéra dáme údeného pstruha, maslo, sardelky, limetovú šťavu, soľ, korenie a rozmixujeme dohladka. Ciabattu alebo bagetu nakrájame a nasucho opečieme na plechu v rúre do zlatohneda. Jablko umyjeme a pokrájame na malé kocôčky. Opečené kúsky bagety natrieme nátierkou, posypeme nakrájaným jablkom a pokvapkáme olivovým olejom, na čo ja vždy zabudnem ale aj bez neho je to luxusné ... vrelo odporúčam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Avokádova nátierka s mozzarelou a majonézou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kus zrelé avokádo , 1 kus mozzarella , 2 lyžice majonézy , soľ , korenie / najlepšie mix 4 druhy /

POSTUP PRÍPRAVY

Avokádo očistíme bežným spôsobom pridáme mozzarelu , majonézu , soľ, korenie ( podľa chuti) , dáme do nádoby aby sme mohli vymiešať ponorným mixérom. Hotovo . Natrieme na chlebík , ktorý môžeme opiecť , alebo chipsy .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Helena B. (pivnakozmetika) ID 191611 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Zemiakova pomazanka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg zemiakov, 2 stredne cibule, 5 sterilizovanych uhoriek, 2KL cervenej papriky, 1 majoneza, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvarime v supke. Osupeme a postruhame na vacsom struhaku. Tiez postruhame cibulu a rovnako uhorky. Vsetky suroviny zmiesame osolime pripadne dame troxhu cierneho korenia. Nechame chvilku oddycNut v chladnicke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tuniakovú nátierka...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva tuniaka, 100g zmäknutého masla, 1 syr v črievku, 1 uvarené vajíčko, 1 PL plnotučnej horčice, 1 malá cibuľa alebo 1 jarná cibuľka, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Tuniaka zlejeme z oleja, pridáme uvarené nasekané vajíčko, vytlačíme syr, pridáme maslo, horčicu a osolíme. Spolu vymixujeme do hladka a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

♣ Bazalková nátierka ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Netradičná, ale zato vynikajúca nátierka... pre mňa určite, Keďže bazalku milujem takmer v čomkoľvek. Našla som na internete a trošku upravila podľa seba...

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme približne 5 stoniek bazalky, 1 tofu s bazalkou alebo údené, 1 mladá cibuľka, 2 strúčiky cesnaku a asi 3-5 kúskov sušených rajčín, 1 PL plnotučnej horčice, soľ...



Bazalku umyjeme necháme obschnúť a natrháme listy, ktoré vhodíme do mixéra. Tofu nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a prekrojíme na štvrťky, cibuľku očistíme a nakrájame, všetko prisypeme k bazalke do mixéra, pridáme horčicu, paradajky a osolíme.... dohladka vymiešame a podávame na pečive.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

♠ Svieža vajíčková nátierka ♠



POTREBNÉ PRÍSADY

Mám ju veľmi rada, pretože je ľahká a svieža a to je práve to čím je "netradičná".

POSTUP PRÍPRAVY

5 kusov vajec uvarených natvrdo olúpeme, 200g kyslej smotany, 2 ČL plnotučnej horčice, 1 cibuľa nasekaná nadrobno, soľ



vajíčka prepasírujeme cez mriežku na zemiaky /tú, ktorú máme na zemiakový šalát :D/, pridáme cibuľu, smotanu, horčicu a osolíme... premiešame, necháme vychladiť a podávame na chlebíku napr. posypané pažítkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Cuketová pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

Mladá cuketa, cibula, zelená paprika, sol, korenie, vegeta, bambíno v črievku

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibulku, pridáme papriku tiež nakrájanú na malé kúsky a na drobno nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme, dáme vegetu a necháme zmäknúť. Ked je to mäkké, vytlačíme k tomu bambíno a ešte stále na sporáku necháme spojiť a syr trochu roztopiť. Dáme dolu zo sporáka a necháme vychlaadnúť a môžme podávať. Ak máte velkú cuketu, treba vydlabať jadierka a nastrúhať len časť lebo z celej by to bolo velmi vela ale ak máte mladú malú tak netreba dlabať a nastrúhať môžte celú. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tekvicová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

(3-4 porcie) : 250g očistená a na jemno postruhaná tekvica, 1 mrkva očistená a na jemno nastrúhaná, 1 šalotka nadrobno pokrajaná (alebo cibuľa), soľ, korenie, 1 ČL udena mletá sladká paprika, 1 PL Kecup alebo paradajkový pretlak + trocha cukru, 1 PL olivový olej, kusok masla, 0,5 dl biele víno (nemusí byť), 1 dl voda, 2 paradajky (bez jadierok)

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji a masle orestujeme šalotku, mrkvu a tekvicu zbavenú prebytočnej vody, podlejeme 1/2 dl biele víno, 1 dl voda, paradajkový pretlak a cukor alebo kečup, dusíme 10 minut, pridame pokrajanu paradajku, soľ, korenie, papriku, dusime ešte 10 minút - rozmixujeme, v prípade potreby odparime prebytočnú tekutinu alebo necháme vychladnúť na site aby odtiekla. Môzeme dochutiť chilli, strúhaným parmezánom, cesnakom, opečenou sušenou šunkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 559 (zobrazuje sa 551-559)<< predošlé 1,.,51, 52, 53, 54, 55, 56
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu