. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 51181-51190)<< predošlé 1,.,5114, 5115, 5116, 5117, 5118, 5119, 5120 ďalšie >>

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Eidamový šalát(receptík mojej svokričky)



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg neúdenej eidamskej tehly, 2 veľké cibule, 6 kusov sterilizovanej červenej kápie, 1 majolka (250g), 1 biely jogurt, čierne mleté korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Eidam postrúham na hrubšom strúhadle, cibulu pokrájam na malé kocôčky a kápiu pokrájam na cca 2 cm tenké slížiky.Primiešam majolku(dá sa nahradiť pochúťkovou smotanou), jogurt a okorením podľa chuti.

Je to rýchlo hotové a super ako raňajky alebo večera a ideálne mužíčkovi do roboty:O)
Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tirolská zemiaková panvica



POTREBNÉ PRÍSADY

1 červená paprika, 1 zelená paprika, 500 g zemiakov, 8 PL oleja, sušená bazalka, soľ, mleté čierne korenie, 250 g šunk. salámy, 2 paradajky, 150 g tvrdého syra.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriky umyjeme, vyberieme jadrovník, nakrájame na rezance. Na panvici zohrejeme olej, pridáme papriku, zemiaky, za stáleho miešania dochrumkava opečieme. bazalkou posypeme zemiaky, dochutíme soľou a mletým korením. Salámu nakrájame na široké rezance a vmiešame medzi zemiaky. Paradajky umyjeme, nakrájame na pláítky, primiešame. Podľa potreby dosolíme. Tvrdý syr nastrúhame, posypeme, panvicu necháme na sporáku dovtedy, kým sa syr nezačne roztápať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Slávka J. (slavka) ID 812 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Mrkvovo-cesnaková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 väčšie mrkvy, 1 tatarská omáčka, 150-200 g tvrdého syra, 1 krabička taveného syra, 2-3 strúčiky cesnaku, maslo podľa chuti, soľ na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu a tvrdý syr postrúhame do misy, pridáme tavený syr, maslo, pretlačíme cesnak, pridáme tatarskú omáčku, maslo, podľa chuti osolíme. Na túto nátierku nikdy nepoužívam presné gramáže, kľudne do nej dajte z týchto prísad čo a koľko máte. Nátierka je vynikajúca v hocijakom pomere potravín, ja dokonca dávam viac cesnaku a viac tatarskej. Výborne sa hodí k celozrnným bagetám, na jednohubky. Robievam ju aj bez mrkvy, ale vtedy dám veľa tvrdého syra, vznikne biela nátierka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.8.2010, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ROLÁDA



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 2 tatarske omáčky, 1 želatina v prášku/asi 1a 1/2 dcl vody/, varená zelenina / hrášok,kukurica,mrkva/,dietna alebo šunková saláma, vegeta a korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme vajcia na tvrdo. Žĺtky vymiešame s tatar. omáčkou. Bielky a salámu nadrobno pokrájame, Všetko spolu aj so zeleninou zamiešame.Želatínu rozpustíme a necháme vychladnúť a potom zmiešame so zmesou. Srnčí chrbát vyložíme alobalom a nalejeme tam zmes a necháme cca 6-8 hod tuhnúť v chladničke.Podávame s pečivom,chlebom... DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka - recept od babičky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šľahačková smotana, 1/2 l hladkej múky, 1/4 l kryštálového cukru, 3 celé vajíčka, šťava a kôra z dvoch citrónov, 1 kypriaci prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá a bábovka vynikajúca. Robievam ju aj do nízkej formy, aj do vysokej, pekne narastie, (formu vymastím a vysypem trochou múky, ešte nemám silikónovú formu :-) ) Robievam ju aj dvojfarebnú (polovicu cesta zmiešam s kakaovým práškom). Všetky ingrediencie zmiešam v mise, moja babička používala na všetko odmerku na ryžu, a podľa nej aj uvádzam meranie v litroch. Nech Vás to vôbec nemýli, určite má každá mamička takúto odmerku doma, lepšie ako všetko vážiť :-) Pečiem ju presne hodinku pri 180 stupňoch, pri pečení ju prikrývam alobalom. Keď vychladne, vyklopím, posypem práškovým cukrom, na sviatočnejšiu chvíľu polejem čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 7.6.2011, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny ala Adriena



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5kg cestovýn/vrtule/, 300g brokolice, 300g šampiónov, 200g nivy, 200g tvrdého syra/ eidam/, 1 kyslá smotana,rôzna zelenina, cibiľa, cesnak, čierne korenie, vegeta, soľ, gyros korenie a provensálske korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

SMOTANOVÁ OMÁČKA : smotana, č. kor.,vegeta-vymiešame a zriedime vodou,aby to nebolo veľmi husté POSTUP PRI UKLADANÍ DO PEKÁČA :osolené uvarené cestoviny,cibuľa, zelenina ,brokolica, osoliť, gyros a nalieť 1/2 omáčky ,šampióny-osoliť,ochtiť a niva, Druhá vrstva : cesoviny,cibiľa, zelenina,brokolica,gyros,soľ,zaliať druhou 1/2 omáčky,šampióny,vegeta,soľ,gyros,korenie,eidam, prov.korenie.Zakryjeme alobalom a pečieme pri 180st. cca 30-40min. /zeleninu a brokolicu uvaríme/DOBRÚ CHUŤ!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

piškóty * rum * pohár silnej čiernej kávy * 2 sladké smotany * 2 nátierkové maslá neochutené * 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru * na posypanie kakaový prášok * pri príprave som použila tortovú formu s odnímateľným okrajom * mixér so šľahacími metlami

POSTUP PRÍPRAVY

Je úplne jednoduchý a výsledok úplne fantastický. Vo veľkej mise šľahacími metlami šľahajte 2 nátierkové maslá s dvoma šľahačkovými smotanami a 8 PL kryštálového cukru, šľaháte 3-4 minúty, až vznikne výborná hladučká masa. Dno tortovej formy vysteliete piškótami, poriadne pokvapkáte silnou čiernou kávou, potom to pooblievate rumom. Dáte na to polovicu vrstvy, uhladíte, znova dáte vrstvu piškót, ktorú pooblievate silnou kávou a rumom a nakoniec prikryjete druhou polovicou krému. Uhladíte, a poriadne posypete cez sitko kakaovým práškom, aspoň 2 mm vrstvu, a hotovo :-) Rum, ktorý Vám ostal, zbytočne neodkladajte, rovno ho vypite.
A nesporne zaujímavý by bol výpočet tých oných - džaulov :-) Nemám poňatia o tom, koľko má tento výborný HRIECH kalórií, takže ak držíte diétu, tak si iba oliznite a všetko nechajte "žráčom" okolo Vás, a ak diétu nedržíte, tak si kľudne naložte, k tomu pridajte bagetu, gyros, knedlo-vepřo-zelo, zopár drinkov, chipsy, zmrzlinu... a jete až po rysku na krku, ja ju mám dosť vysoko :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov)

Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (40) posledné: 1.2.2014, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tvarohové TIRAMISU



POTREBNÉ PRÍSADY

4 žĺtky, 1 van.cukor, 4PL kr. cukru, rum, 250g nátierkového masla / Lučina, ale ja používam z Lidla -nieje 250g je menšie,tak použijem 1a 1/2 /, 250g tvarohu / najlepšie v kocke-hrudkový/, 10-12 dkg práš. cukru, van. cukor, 1 šľahačka, 2dcl silnej inst.kávy, piškóty a kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s van. cukrom a kryš.cukrom nad parou do husta. Po vychladnutí vmiešame maslo, tvaroh s práš. a van. cukrom a vyšľahanú šľahačku. Uvaríme kávu do ktorej pridáme 1PL rumu. Do tortovej formy poukladáme piškóty namočené v káve s rumom, dáme vrstvu krému a opakujeme 1-2krát. Posledná vrstva je krém. Zarovnáme a dáme stuhnúť do chladničky tak cca 12hod. Pred podávaním posypeme kakaom.DOBRÚ CHUŤ!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.5.2008, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingovy kolac



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kakaove pudingy, 1l mlieka, 5 vajec, 250 g polohr.muky, 250 g praskove cukru, 1 vanilkovy cukor, 1 kypriaci prasok, 100 ml oleja, 100 ml vody
KREM: 2 šlahačky v prasku, 300 ml mlieka, 1 lyzica pras.cukru, 500 ml kyslej smotany, 2 vanilinove cukry, postruhana cokolada

POSTUP PRÍPRAVY

Puding uvarime, nechame vychladnut, zltky vymiesame s praskovym cukrom a vanilinovym cukrom, pridame olej, vodu, muku, kypriaci prasok, nakoniec pridame tuhy sneh z bielkov.Cesto rozotrieme na vymasteny plech a lyzicou don rovnomerne vmiesame puding.Upecieme.

Smotanu zmiesame zo slahackou a cukrom a rozotrime na kolac a posypeme nastruhanou cokoladou
Je to vynikajuce!!

DOBRU CHUT !!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Marcela B. (padinishop) ID 629 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Cestoviny na ázijský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

3 póry, jedny kuracie prsia, mleté čierne korenie, soľ, 2 polievkové lyžice tekutého medu, 300 g makarónov, 300 ml hydinového vývaru, 3 polievkové lyžice dezertného vína, 2 poliev. lyžice sójovej omáčky, 2 nasekané čili papričky bez jadrovníka, trochu cukru, 1 lyžicu maizeny, 1 poliev.lyžicu masla, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Pór očistíme a šikmo nakrájame na väčšie kúsky. Mäso umyjeme, osušíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Znížime teplotu a upečieme domäkka. Horúce mäso osolíme a potrieme medom. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, zlejeme a necháme odkvapkať. Do výpeku na panvici prilejeme hydinový vývar, víno, sójovú omáčku, necháme prevrieť, dochutíme soľou, korením, nasekaými čili papričkami a cukrom. Maizenu rozmiešame v malom množstve vody, prilejeme do omáčky a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Mäso nakrájame na tenké plátky, potom na rezance. Pór opražíme na masle, spolu s omáčkou a mäsom vmiešame do cestovín a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Slávka J. (slavka) ID 812 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 51181-51190)<< predošlé 1,.,5114, 5115, 5116, 5117, 5118, 5119, 5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu