končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Rodinna zeleninovaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej (mast, maslo - podla toho kto co pouziva), 4 velke mrkvy, 2 petrzleny, 1/4zeleru alebo 1 pastrnak, krupica (hruba muka), 2 slepacie bujony, 1ČL drvena rasca, 2ČLsladka paprika, štipka cierneho korenia, štipôčka muškátového orieška, 1 vajce, trochu mlieka POSTUP PRÍPRAVY zeleninu postuhame na vacsom stuhaku (pre male deti odporucam maly stuhak), do hrnca dame olej a zeleninu zaciname pomalicky restovat ( ak sa bude trochu pripekat, pridajte trosku oleja) po chvilke pridame cca 1 dcl vody a dalej dusime. Ked je zelenina mäkšia, pridame do nej 2PL krupice + 1dcl vody a dalej dusime. Do masy uz mozeme pridavat červenú sladkú papriku, rascu, korenie a muskatovy oriesok. Zalejeme vodou, pridame2 bujony a varime cca 10-15min. Mezdi tym si pripravime halusky: 1 vajicko, trochu mlieka a krupicu, cesto nie huste, take trosku redsie. Ked nam polievka vrie cez sito na halusky zavarime do polievky halusky a polievku dohustime takto: v miske, v kt. sme mali zarobene cesto na halusky nechame trosicku cesta, toto rozriedime vodou a vylejeme do polievky. Aaaa hotovo.....kto ma rad hrasok moze si dat aj hrasok, popripade petrzlenovu vnatku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Veronika Z. (veroninika) ID 206093 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2013, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
dobra strankaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY www.poslirecept.cz POSTUP PRÍPRAVY zaujimave recepty ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Dusana B. (duska74) ID 73264 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.7.2009, 23:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Karfiolová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY jedna z najlepších čo poznám a chutí veľmi aj mojím deťom POSTUP PRÍPRAVY http://www.schutou.sk/index.php/recepty/polievky/63-karfiolova-polievka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana C. (zch) ID 21747 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.2.2010, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jednoduchá čočková polévkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Olej, 1 menší cibule, 3/4 hrnku čočky, 2 mrkve, 1 klobáska či párek, 1 kostka Masoxu, koření: majoránka, česnek a petržel, voda :-) POSTUP PRÍPRAVY Čočku si dám do hrnku a zaliju studenou vodou - většinou to stíhám nechat stát jen tak hodinu před vařením :-). V papiňáku si na trošce oleje mírně osmahnu na kostičky nakrájenou cibulku, přidám opět na kostičky nakrájenou uzeninu (ale nemusí být), nastrouhám si mrkve na středně hrubo a přidám do papiňáku, míchám... Potom tam naliju tu čočku i s vodou a doplním vodu tak, aby jí tam bylo tak půl hrnce - tipla bych to tak na 1,5 litru celkem. Přidám Masox (nebo jiný bujón), majoránku, česnek. Zavřu víko a jak to začne syčet, nechám vařit 30minut. Pak odpustím páru - čočka je krásně měkká až i rozvařená :-), přidám už jen petrželku čerstvou nebo sušenou a dílo je hotovo. Dle mého není potřeba ani solit, to už je pak už na vás :-). Dobrou chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Michaela F. (Myspule) ID 103479 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.4.2010, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Najlepšia "grilovaná" polievka na svete :) a hlavne veľmi zdravá!!!!!PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Dávka cca pre 2 osoby: 2 hrube petržleny 1 červená paprika 2-4 strúčiky cesnaku 1 menšia cibuľa 1-2 menšie paradajky Petržlen, papriku, cibuľku treba rozdrviť, paradajky (olúpané) rozkrojiť na polky a poukladať vsetko na plech, potrieť ich olivovým olejom a grilovať v rúre (upiecť) kým nezačnú najtenšie časti chytať farbu. V hrnci asi v ½ l vody rozpustiť zeleninový bujón, pridať oregáno, zázvor (dumbier), čierne korenie, soľ a nechať dobre prevrieť, nakoniec tam nasypať grilovanú zeleninu a rozmixovať. Vznikne nám hustá polievočka, je naozaj výborná a rýchla!!!! :) Ja ju podávam s čerstvými bagetkami. Vrch môžete ozdobiť podľa seba( petržlenová vňať,strúhaný syr, lyžica smotany...) Je to už na Vás ,o) Dobrú chuť prajem!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Andrea H. (andikah) ID 15831 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.5.2010, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
rychlovka biovkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka pohánky (f. marianna), 1 šálka červenej šošovice, 2 šálky vody, umeocot, tahini (prípadne morské riasy alebo soľ či bio bujón) POSTUP PRÍPRAVY pohánku so šošovicou prepláchneme a dáme variť, penu odstraňujeme. Varíme cca pol hodinku, kým sa šošovica nerozvarí. Polievku dochutíme umeoctom, tahinim. Prípadne použijeme soľ pred varením alebo bujón ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.6.2010, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka s ružičkovým kelomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300 g ružičkového kelu * 1 malá červená cibuľa * 100 g póru * zeleninový vývar * 1 lyžica masla * soľ * mleté biele korenie POSTUP PRÍPRAVY Ružičkový kel opečieme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme teplým vývarom, vložíme tenké kolieska červenej cibule s pórom (nemala som, preto som použila jarnú cibuľku) a na miernom ohni uvaríme domäkka. Osolíme a okoreníme. recept: Báječná žena Výsledok: vylízané taniere :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2010, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
pórová polievočkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 por, 2 mrkvy, 4 zemiaky, 2 vajcia, zeleninový bujon, sol, korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY por pozdlžne prekrojíme, dobre vyumývame a pokrájame na polkolieska. mrkvu ošúpeme, umyjeme a nahrubo postrúhame. v hrnci rozohrejeme olej a mrkvu s pórom chvílku opekáme. medzitým ošúpeme zemiaky, umyjeme a pokrájame na menšie kocky. zeleninu v hrnci zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme kocku bujonu a zemiaky. varíme kým zemiaky nezmäknú. potom podla chuti dosolíme a dokoreníme. na záver vlejeme do polievky rozhabarkované vajcia a hned vypneme plamen. pred podávaním ešte môžeme každú porciu ozdobiť petržlenovou vňaťkou. dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Naďa H. (brblosko) ID 157312 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Vianočná kapustnicaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kysla kapusta 1kg, susene hriby- dve hrste, klobasa- dve nozicky ( veľmi dobrá je budapeštianska ), cibula, olej, sol, smotana na varenie 0.5l, mleta sladka paprika, trošku mletej štiplavej červenej papriky, MČK a trošku kryštálového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Hríby si namocime do horucej vody. Kapustu trochu premyjeme vodou, aby nebola velmi kysla. Klobasu nakrajame na vädšie kúsky. Cibulu nakrajame nadrobno. Na oleji spenime cibulku, pridame klobasku, opecieme ju, poprasime sladkou mletou paprikou. Pridame huby aj s vodou, a 20 min. podusime. Pridame kyslu kapustu a zalejeme ju vodou, aby bola vsetka kapusta vo vode. Posolime. Mozme dat aj trochu MČK. Varime kapustu 30-40 minut, kym nezmäkne a dáme trošku cukru. Na zaver pridame smotanu alebo slahacku a nechame prevriet. Podávame s chlebíkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.2.2012, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
zemiaková polievka s mrkvou a smotankou :) ( náš dnešný obedík)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 stredne veľké zemiaky, 4 stredne veľké mrkvy, cibuľa, olej, hladká múka, červená paprika, soľ, vegeta, smotana POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky, mrkvu nakrájame na krúžky (ja som dnes pre zmenu nastrúhala na hrubšie pásiky) a dáme variť. Na oleji si speníme cibuľku, potom pridáme múku, papriku, potom zahustime polievočku a zjemníme so smotankou ( ja používam už len tú na varenie, tam mám istotu, že sa mi "nezgrcne" :) ) Môžme papať s čerstvým chlebíkom, ale nám to chutí aj s opraženými kúskami rohlíčka či chlebíka. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.3.2011, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |