. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 103 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

POLIEVKY

Rodinna zeleninova


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

olej (mast, maslo - podla toho kto co pouziva), 4 velke mrkvy, 2 petrzleny, 1/4zeleru alebo 1 pastrnak, krupica (hruba muka), 2 slepacie bujony, 1ČL drvena rasca, 2ČLsladka paprika, štipka cierneho korenia, štipôčka muškátového orieška, 1 vajce, trochu mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

zeleninu postuhame na vacsom stuhaku (pre male deti odporucam maly stuhak), do hrnca dame olej a zeleninu zaciname pomalicky restovat ( ak sa bude trochu pripekat, pridajte trosku oleja) po chvilke pridame cca 1 dcl vody a dalej dusime. Ked je zelenina mäkšia, pridame do nej 2PL krupice + 1dcl vody a dalej dusime. Do masy uz mozeme pridavat červenú sladkú papriku, rascu, korenie a muskatovy oriesok. Zalejeme vodou, pridame2 bujony a varime cca 10-15min. Mezdi tym si pripravime halusky: 1 vajicko, trochu mlieka a krupicu, cesto nie huste, take trosku redsie. Ked nam polievka vrie cez sito na halusky zavarime do polievky halusky a polievku dohustime takto: v miske, v kt. sme mali zarobene cesto na halusky nechame trosicku cesta, toto rozriedime vodou a vylejeme do polievky. Aaaa hotovo.....kto ma rad hrasok moze si dat aj hrasok, popripade petrzlenovu vnatku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Veronika Z. (veroninika) ID 206093 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2013, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

dobra stranka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

www.poslirecept.cz

POSTUP PRÍPRAVY

zaujimave recepty

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Dusana B. (duska74) ID 73264 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.7.2009, 23:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Karfiolová polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

jedna z najlepších čo poznám a chutí veľmi aj mojím deťom

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.schutou.sk/index.php/recepty/polievky/63-karfiolova-polievka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana C. (zch) ID 21747 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.2.2010, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jednoduchá čočková polévka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Olej, 1 menší cibule, 3/4 hrnku čočky, 2 mrkve, 1 klobáska či párek, 1 kostka Masoxu, koření: majoránka, česnek a petržel, voda :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Čočku si dám do hrnku a zaliju studenou vodou - většinou to stíhám nechat stát jen tak hodinu před vařením :-).
V papiňáku si na trošce oleje mírně osmahnu na kostičky nakrájenou cibulku, přidám opět na kostičky nakrájenou uzeninu (ale nemusí být), nastrouhám si mrkve na středně hrubo a přidám do papiňáku, míchám...
Potom tam naliju tu čočku i s vodou a doplním vodu tak, aby jí tam bylo tak půl hrnce - tipla bych to tak na 1,5 litru celkem. Přidám Masox (nebo jiný bujón), majoránku, česnek.
Zavřu víko a jak to začne syčet, nechám vařit 30minut. Pak odpustím páru - čočka je krásně měkká až i rozvařená :-), přidám už jen petrželku čerstvou nebo sušenou a dílo je hotovo.
Dle mého není potřeba ani solit, to už je pak už na vás :-).
Dobrou chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Michaela F. (Myspule) ID 103479 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.4.2010, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Najlepšia "grilovaná" polievka na svete :) a hlavne veľmi zdravá!!!!!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dávka cca pre 2 osoby: 2 hrube petržleny 1 červená paprika 2-4 strúčiky cesnaku 1 menšia cibuľa 1-2 menšie paradajky Petržlen, papriku, cibuľku treba rozdrviť, paradajky (olúpané) rozkrojiť na polky a poukladať vsetko na plech, potrieť ich olivovým olejom a grilovať v rúre (upiecť) kým nezačnú najtenšie časti chytať farbu. V hrnci asi v ½ l vody rozpustiť zeleninový bujón, pridať oregáno, zázvor (dumbier), čierne korenie, soľ a nechať dobre prevrieť, nakoniec tam nasypať grilovanú zeleninu a rozmixovať. Vznikne nám hustá polievočka, je naozaj výborná a rýchla!!!! :) Ja ju podávam s čerstvými bagetkami. Vrch môžete ozdobiť podľa seba( petržlenová vňať,strúhaný syr, lyžica smotany...) Je to už na Vás ,o) Dobrú chuť prajem!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Andrea H. (andikah) ID 15831 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.5.2010, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

rychlovka biovka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka pohánky (f. marianna), 1 šálka červenej šošovice, 2 šálky vody, umeocot, tahini (prípadne morské riasy alebo soľ či bio bujón)

POSTUP PRÍPRAVY

pohánku so šošovicou prepláchneme a dáme variť, penu odstraňujeme. Varíme cca pol hodinku, kým sa šošovica nerozvarí. Polievku dochutíme umeoctom, tahinim. Prípadne použijeme soľ pred varením alebo bujón

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.6.2010, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka s ružičkovým kelom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300 g ružičkového kelu * 1 malá červená cibuľa * 100 g póru * zeleninový vývar * 1 lyžica masla * soľ * mleté biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ružičkový kel opečieme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme teplým vývarom, vložíme tenké kolieska červenej cibule s pórom (nemala som, preto som použila jarnú cibuľku) a na miernom ohni uvaríme domäkka. Osolíme a okoreníme.
recept: Báječná žena

Výsledok: vylízané taniere :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2010, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

pórová polievočka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 por, 2 mrkvy, 4 zemiaky, 2 vajcia, zeleninový bujon, sol, korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

por pozdlžne prekrojíme, dobre vyumývame a pokrájame na polkolieska. mrkvu ošúpeme, umyjeme a nahrubo postrúhame. v hrnci rozohrejeme olej a mrkvu s pórom chvílku opekáme. medzitým ošúpeme zemiaky, umyjeme a pokrájame na menšie kocky. zeleninu v hrnci zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme kocku bujonu a zemiaky. varíme kým zemiaky nezmäknú. potom podla chuti dosolíme a dokoreníme. na záver vlejeme do polievky rozhabarkované vajcia a hned vypneme plamen. pred podávaním ešte môžeme každú porciu ozdobiť petržlenovou vňaťkou.
dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Naďa H. (brblosko) ID 157312 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Vianočná kapustnica


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kysla kapusta 1kg, susene hriby- dve hrste, klobasa- dve nozicky ( veľmi dobrá je budapeštianska ), cibula, olej, sol, smotana na varenie 0.5l, mleta sladka paprika, trošku mletej štiplavej červenej papriky, MČK a trošku kryštálového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Hríby si namocime do horucej vody. Kapustu trochu premyjeme vodou, aby nebola velmi kysla. Klobasu nakrajame na vädšie kúsky. Cibulu nakrajame nadrobno. Na oleji spenime cibulku, pridame klobasku, opecieme ju, poprasime sladkou mletou paprikou. Pridame huby aj s vodou, a 20 min. podusime. Pridame kyslu kapustu a zalejeme ju vodou, aby bola vsetka kapusta vo vode. Posolime. Mozme dat aj trochu MČK. Varime kapustu 30-40 minut, kym nezmäkne a dáme trošku cukru. Na zaver pridame smotanu alebo slahacku a nechame prevriet. Podávame s chlebíkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.2.2012, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

zemiaková polievka s mrkvou a smotankou :) ( náš dnešný obedík)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 stredne veľké zemiaky, 4 stredne veľké mrkvy, cibuľa, olej, hladká múka, červená paprika, soľ, vegeta, smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky, mrkvu nakrájame na krúžky (ja som dnes pre zmenu nastrúhala na hrubšie pásiky) a dáme variť. Na oleji si speníme cibuľku, potom pridáme múku, papriku, potom zahustime polievočku a zjemníme so smotankou ( ja používam už len tú na varenie, tam mám istotu, že sa mi "nezgrcne" :) )
Môžme papať s čerstvým chlebíkom, ale nám to chutí aj s opraženými kúskami rohlíčka či chlebíka.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.3.2011, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 103 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu