končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Cuketová omáčkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2,5 kg cukín, 4 cibule, 2 feferónky, 2 ČL soli, 1ČL korenia, 1dcl octu, 1,5 dcl oleja, horčica POSTUP PRÍPRAVY Cukety /aj staršie a prerastené/ očistiť, rozkrojiť na 4 časti pozdĺž, lyžicou vybrať zrnká, nakrájať, hodiť do hrnca, pridať všetky prísady okrem horčice a bez pridania vody ! rozvariť. Necháme vychladnúť, rozmixujeme, pridáme horčicu a plníme do pohárov. Sterilizujem len aby prichytilo viečko. Môžete robiť s rôznymi obmenami, ja pridávam kurkumu a nedám horčicu, priateľka tam zase pridala mrkvu, môžete skúsiť aj zeler / ja určite skúsim/ , táto omáčka sa dá jesť studená s párkami alebo teplá s knedľou. Je to starý recept, niekde som ho pred rokmi vyhrabala a teraz som si naň spomenula, lebo cukín sa urodilo veľa. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana Zamecnikova (Zuzana333) ID 44461 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2008, 11:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraný karfiólPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Karfiól, cibuľa, mrkva, paprika, ZELKO (al. DEKO) POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.9.2010, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
hotová omáčka na špagety FavoritPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ukladám si sem ,nech na buduci rok nemusím hľadať,je mnam,netreba k nej už nič pridať,len zohriať POSTUP PRÍPRAVY olej,cibuľa, cesnak ,paradajky, paprika ,zeler pridať,cukor,soľ,čerstvý koriander,petrž,.vnať,oregano,bazalka,nasekať,variť,červené víno ,sójový granulát ,rozmixovať,sterilizovať (s masom-mlet. slanina,mleté maso ,pridať soľ)-s masom sterilizovať 2krát ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.12.2012, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Huby v lečePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg hub, 1 kg červená paprika (kapie), 3/4 kg cibule, 1 dcl ocot, 1/4 l olej, 60 dkg sladký kečup, 10 dkg krupicový cukor, 3 pol. lyžice soli, 3 pol. lyžice mleté nové korenie, 1/2 balíčka mletého čierneho korenia. POSTUP PRÍPRAVY Huby nakrájame na väčšie kúsky a tak 10- 15 min. povaríme. Opláchneme ich v studenej vode a pridáme všetky ostatné suroviny. Cibuľu nakrájať na kolečká, papriku na kocky alebo prúžky. Všetko zamiešame a krátko povaríme- stačí 5 – 10 minút. Plníme do menších pohárov, zavíčkujeme a sterilizujeme 1 hod. pri teplote 95- 100 stupňov. Nie je to môj recept ale robím ho už dlhé roky a začína hubová sezóna. Ja používam suchohríby ale je možné použiť akékoľvek, ale jedlé...Je to výborná príloha k mäsu, do šťavy pod mäso, na cestoviny, i na ale mäso pripravované so zemiakmi v alobale na pekáči alebo na grile, do praženice ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Anna J. (andulka2) ID 48309 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nakladane huby a karfiol :-)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ... POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina L. (tinka1510) ID 25983 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ZeleninaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Zelenina v Súdku Doporučujem robiť 2 dávky v súdku 1 lt.Ocot 8-10 percentný 4 l vody 25 dkg cukor kryštalovy 12 dkg soly 1dkg Vinny sil (biely prach do vína-záhradkarske potreby) 1 dkg salicil Bobkovy list čierne korenie nové korenie trocha kôpor Nálev sa robí za studená ,raz za 4 dni treba premiešať POSTUP PRÍPRAVY Nálev sa robí za studená ,raz za 4 dni treba premiešať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína P. (eleonor500) ID 278064 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablková výživaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg jabĺk /1,5kg jabĺk - 0,5kg mrkva, prípadne iné ovocie/ 800ml vody, 1vanilka, 7 PL cukru POSTUP PRÍPRAVY Očistené, nakrájané jablká dáme variť so všetkými ingredienciami. Varíme do mäkka, až ich rozvaríme. Všetko potom zmixujeme a plníme do pohárov. Sterilizujeme 5 minút a necháme vychladnúť hore dnom. V špajzke vydržia potom aj rok.... Kým nebudú opäť nové jabľčka ,o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Mária L. (majka81) ID 32730 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
uhorkovy nalev domaciPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 9 poharov vody, 3 pohare octu, 9 pl lyžic cukru, 3 pl lyžice soli, 5 ks bobkovy list, 15 ks čierne korenie, 5 ks nove korenie. všetko spolu a priviesť k varu je to dobre pre tych ktory nemaju radi horčicove semiačka ja s tym zavaram všetku zeleninu a je to vyborne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) viera a. (wierka1) ID 78737 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
papriková pomazánkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg kapie, 750g cibule, 5 feferóniek (nemusia byť), 2 dcl oleja, 1 dcl octu, 100 g cukru, 30 g soli do vajíčka na čaj dávam korenie: 5 zrniečok nové korenie, 5 zrniečok čierne korenie, 5 klinčekov, 3 bobkové listy POSTUP PRÍPRAVY papriku, cibuľu a feferóny očistíme. 500g cibule, papriku a feferóny zomelieme, 250g cibule pokrájame nadrobno a dáme na olej opražiť do sklovita. potom pridáme pomletú zmes. pridáme ocot, cukor, soľ, koreniny a necháme na miernom ohni variť. občas premiešame. na konci rozmixujeme ponorným mixérom a dávame do fliaš. sterilizujeme cca 20 min. tento recept mi dala kamarátka a je veľmi chutný. našla som tu paprikové pomazánky, ale každý recept je iný. pomazánku dávam na chlieb alebo topinky alebo aj k párkam namiesto horčice. dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Magdaléna V. (MegieV) ID 27578 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná cvikla ála KvetinkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 10 kg predvarenej nastrúhanej cvikly, 1 kg cukru, 0,80 - 1 l octu (podľa chuti, či chceme kyslejšiu), 1 celý balíček rasce, 1 PL anýzu, 1 PL feniklu, 10 gulôčiek celého čierneho korenia, 1 feferónka (tiež podľa chuti) 3-4 PL soli, cca 2 litre vody, 1 prípravok proti plesni POSTUP PRÍPRAVY Predvarenú cvilku postrúhame na pásiky, alebo na iné "útvary" podľa ľubovôle. Vychladnutú cviklu zasypeme 1 kg cukru, prípravkom proti plesni, zalejeme octom, posolíme a dobre premiešame. Dáme si uvariť do 2 litrov vody všetky koreniny (rasca, fenikel, anýz, č.korenie, feferónka). Nálev v hrnci necháme cca 5 minút povrieť. Potom ho necháme trošku vychladnúť a precedíme do cvikly. Tak nebudeme musieť pri jedení dávať pozor, či neprehryzneme korenie, ja osobne to neznášam. Cviklu s nálevom dobre premiešame, necháme "užrať", ja som to dala na noc do chladničky. Potom plníme do pohárov a sterilizujeme cca 1 hodinu. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alena D. (AlaNR) ID 166636 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |