. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Cuketová omáčka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 kg cukín, 4 cibule, 2 feferónky, 2 ČL soli, 1ČL korenia, 1dcl octu, 1,5 dcl oleja, horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Cukety /aj staršie a prerastené/ očistiť, rozkrojiť na 4 časti pozdĺž, lyžicou vybrať zrnká, nakrájať, hodiť do hrnca, pridať všetky prísady okrem horčice a bez pridania vody ! rozvariť. Necháme vychladnúť, rozmixujeme, pridáme horčicu a plníme do pohárov. Sterilizujem len aby prichytilo viečko.

Môžete robiť s rôznymi obmenami, ja pridávam kurkumu a nedám horčicu, priateľka tam zase pridala mrkvu, môžete skúsiť aj zeler / ja určite skúsim/ , táto omáčka sa dá jesť studená s párkami alebo teplá s knedľou.
Je to starý recept, niekde som ho pred rokmi vyhrabala a teraz som si naň spomenula, lebo cukín sa urodilo veľa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana Zamecnikova (Zuzana333) ID 44461 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2008, 11:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraný karfiól


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Karfiól, cibuľa, mrkva, paprika, ZELKO (al. DEKO)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.9.2010, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

hotová omáčka na špagety Favorit


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ukladám si sem ,nech na buduci rok nemusím hľadať,je mnam,netreba k nej už nič pridať,len zohriať

POSTUP PRÍPRAVY

olej,cibuľa,
cesnak
,paradajky,
paprika
,zeler
pridať,cukor,soľ,čerstvý koriander,petrž,.vnať,oregano,bazalka,nasekať,variť,červené víno ,sójový granulát ,rozmixovať,sterilizovať
(s masom-mlet. slanina,mleté maso ,pridať soľ)-s masom sterilizovať 2krát

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.12.2012, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Huby v leče


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg hub, 1 kg červená paprika (kapie), 3/4 kg cibule, 1 dcl ocot, 1/4 l olej, 60 dkg sladký kečup, 10 dkg krupicový cukor, 3 pol. lyžice soli, 3 pol. lyžice mleté nové korenie, 1/2 balíčka mletého čierneho korenia.

POSTUP PRÍPRAVY

Huby nakrájame na väčšie kúsky a tak 10- 15 min. povaríme. Opláchneme ich v studenej vode a pridáme všetky ostatné suroviny. Cibuľu nakrájať na kolečká, papriku na kocky alebo prúžky. Všetko zamiešame a krátko povaríme- stačí 5 – 10 minút. Plníme do menších pohárov, zavíčkujeme a sterilizujeme 1 hod. pri teplote 95- 100 stupňov.

Nie je to môj recept ale robím ho už dlhé roky a začína hubová sezóna. Ja používam suchohríby ale je možné použiť akékoľvek, ale jedlé...Je to výborná príloha k mäsu, do šťavy pod mäso, na cestoviny, i na ale mäso pripravované so zemiakmi v alobale na pekáči alebo na grile, do praženice

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Anna J. (andulka2) ID 48309 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladane huby a karfiol :-)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina L. (tinka1510) ID 25983 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zelenina


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Zelenina v Súdku Doporučujem robiť 2 dávky v súdku 1 lt.Ocot 8-10 percentný 4 l vody 25 dkg cukor kryštalovy 12 dkg soly 1dkg Vinny sil (biely prach do vína-záhradkarske potreby) 1 dkg salicil Bobkovy list čierne korenie nové korenie trocha kôpor Nálev sa robí za studená ,raz za 4 dni treba premiešať

POSTUP PRÍPRAVY

Nálev sa robí za studená ,raz za 4 dni treba premiešať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína P. (eleonor500) ID 278064 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jablková výživa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg jabĺk /1,5kg jabĺk - 0,5kg mrkva, prípadne iné ovocie/ 800ml vody, 1vanilka, 7 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené, nakrájané jablká dáme variť so všetkými ingredienciami. Varíme do mäkka, až ich rozvaríme. Všetko potom zmixujeme a plníme do pohárov. Sterilizujeme 5 minút a necháme vychladnúť hore dnom.
V špajzke vydržia potom aj rok.... Kým nebudú opäť nové jabľčka ,o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Mária L. (majka81) ID 32730 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

uhorkovy nalev domaci


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

9 poharov vody, 3 pohare octu, 9 pl lyžic cukru, 3 pl lyžice soli, 5 ks bobkovy list, 15 ks čierne korenie, 5 ks nove korenie. všetko spolu a priviesť k varu je to dobre pre tych ktory nemaju radi horčicove semiačka ja s tym zavaram všetku zeleninu a je to vyborne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

viera a. (wierka1) ID 78737 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

papriková pomazánka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg kapie, 750g cibule, 5 feferóniek (nemusia byť), 2 dcl oleja, 1 dcl octu, 100 g cukru, 30 g soli do vajíčka na čaj dávam korenie: 5 zrniečok nové korenie, 5 zrniečok čierne korenie, 5 klinčekov, 3 bobkové listy

POSTUP PRÍPRAVY

papriku, cibuľu a feferóny očistíme. 500g cibule, papriku a feferóny zomelieme, 250g cibule pokrájame nadrobno a dáme na olej opražiť do sklovita. potom pridáme pomletú zmes. pridáme ocot, cukor, soľ, koreniny a necháme na miernom ohni variť. občas premiešame. na konci rozmixujeme ponorným mixérom a dávame do fliaš. sterilizujeme cca 20 min.

tento recept mi dala kamarátka a je veľmi chutný. našla som tu paprikové pomazánky, ale každý recept je iný. pomazánku dávam na chlieb alebo topinky alebo aj k párkam namiesto horčice.
dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Magdaléna V. (MegieV) ID 27578 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraná cvikla ála Kvetinka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

10 kg predvarenej nastrúhanej cvikly, 1 kg cukru, 0,80 - 1 l octu (podľa chuti, či chceme kyslejšiu), 1 celý balíček rasce, 1 PL anýzu, 1 PL feniklu, 10 gulôčiek celého čierneho korenia, 1 feferónka (tiež podľa chuti) 3-4 PL soli, cca 2 litre vody, 1 prípravok proti plesni

POSTUP PRÍPRAVY

Predvarenú cvilku postrúhame na pásiky, alebo na iné "útvary" podľa ľubovôle.
Vychladnutú cviklu zasypeme 1 kg cukru, prípravkom proti plesni, zalejeme octom, posolíme a dobre premiešame.
Dáme si uvariť do 2 litrov vody všetky koreniny (rasca, fenikel, anýz, č.korenie, feferónka).
Nálev v hrnci necháme cca 5 minút povrieť. Potom ho necháme trošku vychladnúť a precedíme do cvikly. Tak nebudeme musieť pri jedení dávať pozor, či neprehryzneme korenie, ja osobne to neznášam.
Cviklu s nálevom dobre premiešame, necháme "užrať", ja som to dala na noc do chladničky.
Potom plníme do pohárov a sterilizujeme cca 1 hodinu.
Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena D. (AlaNR) ID 166636 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu