. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,109 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Lístkové kvetinky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto, džem/lekvár, vajíčko na potretie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Miriam D. (Tili) ID 6544 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 17.9.2017, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Grófkin jablkový koláč ♥♥♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 450g polohrubej múky, 125g hery, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200g práškového cukru, 4 žĺtky, 1-2 lyžice mlieka, citrónová kôra, 1lyžička kakaa PLNKA: jablká, škorica, vanilka, kryštál. cukor /množstvo podľa chuti/, cca 100g posekaných orechov, hrozienka, zo 4 bielkov sneh

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku cesta pridáme kakao a zapracujeme. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preneseme na plech.
Na cesto rovnomerne rozotriem jablkovú plnku /ja si jabĺčka udusím a dochutím/, posypeme posekanými orechami a hrozienkami.
Na jablkovú vrstvu rozostrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry tak na cca 30-35minút. Hotový koláč pokvapkám čokoládou. Super koláčik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 28.10.2013, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je síce recept na neťahanú štrúdľu, ale chuťou veľmi pripomína tú pravú ťahanú. Mám ho od svojej svokry. 1 L hladkej múky Špeciál, 125 g masla, 1 celé vajce, 1 žĺtok, štipka soli, mlieko podľa potreby. Jablká, mak, práškový cukor. Neviem prečo sa múka meria na litre, ale rešpektujem pôvodný recept a meriam v odmerke.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké diely. Z každého dôkladne vypracujeme hladký bochník, ktorý zľahka potrieme roztopeným maslom a necháme 1 hodinu odpočinúť na doske. Potom každý bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenulinký plát - ide to dobre a cesto sa dá vyvaľkať ozaj na tenko. Posypeme mletým makom, práškovým cukrom, strúhanými jabĺčkami. Pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme do štrúdle. Dáme na papier na pečenie a potrieme maslom. Pečieme pri 180 C, až povrch štrúdle zružovie. Potom znovu potrieme maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Plniť môžeme samozrejme rôznymi náplňami - výborná je aj plnená višňami s makom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 17.11.2010, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Snehové srdce s jahodami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

dalsia Valentinska inspiracia...

POSTUP PRÍPRAVY

Postupovala som podla tohto mojho receptiku: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13723&user=8602
len som zo snehu upiekla srdce,nechala vychladnut,a dozdobila slahackou a jahodami...

DOBRU CHUT A SLADKEHO VALENTINA !!!!!!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 1.6.2010, 9:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Romankov prvý koláč, podľa jeho vlastného receptu...jedzte na vlastnú zodpovednosť, xixi :))...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 banán, zvyšok piškótovej bábovky, vanilkové sušienky, jahodový jogurt fantázia, hrozienka, citrónová šťava, štipka škorice, štipka kypriaceho prášku, 2 burské oriešky, 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

..no, ja som si Romanka pri práci natočila, myslím, že sa budeme doma ešte dlho zabávať...takže, nakrájal a roztlačil banán, vylial na neho jogurt aj s džemom, tĺčikom na mäso rozbil sušienky a zvyšok bábovky, prilial tam asi pol deci vody a pomiešal...pridal štipku škorice a kypriaceho prášku, za hrsť hrozienok a vytlačil celý citrón / kôstky povyberal /...obavy som mala pri vajci, škrupinky našťastie všetky vybral, xixi...a tie dva buráky ? Som zvedavá, kto ich bude mať vo svojej porcii, tie totiž nechal v celku...au moje zuby !... chcel to silou-mocou piecť, tak som mu vymastila a krupicou vysypala formu...piekli sme to cca 15 minút a ono sa to fakt upieklo a nerozpadlo...takže po vychladnutí si to Romino aj ozdbil...nepochopila som akurát tú zlomenú špajlu uprostred :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika L. (monina) ID 3065 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 4.3.2011, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Venčeky ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Odpaľované cesto: 0,25l vody, 90g rastlinného, 140g hrubej múky, 4 vajíčka, štipka soli. KRÉM: 1maslo vymiešame do peny, z 1l mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtkov, 2 lyžíc polohrubej múky a cukru podľa vlastnej chuti uvaríme hustú kašu. Vychladnutú zmiešame s maslom a plníme. Tento krém je originál z medového krémeša, ale strašne nám chutí tak dávam aj do venčekov:o)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vodu tuk a soľ dáme zovrieť, potom nasypeme po troške múku a za stáleho miešania na miernom ohni varíme a miešame, kým sa cesto nelepí na steny a dno (cca 4-5minút). Odstavíme a miešame do vychladnutia.Nakoniec postupne pridáme jedno po druhom celé vajcia a všetko dobre vymiešame na hladké cesto. Dáme do vrecka a striekame na vymastený plech venčeky. Pečieme v dobre predhriatej rúre, neotvárame cca 10min, aby nekleslo cesto.Vlažné cesto - venčeky rozkrojíme a necháme vychladnúť. Nakoniec naplníme, pocukrujeme uvaríme kávičku a MŇAM:O)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 5.3.2016, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

MAKOVEC - ako ho robím ja


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Viem, že je tu niekoľko receptov na MAKOVEC, ale u nás sa osvedčil tento : 2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky kryšt. cukru, 1 hrnček oleja, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček nemletého maku, 3 celé vajcia, 1 balík prášku do pečiva. Čokoládová poleva a lekvár.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu dobre vymiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rúru si vyhrejeme na 200 st. C, vložíme plech a teplotu znížime na 175 st.C. Pečieme asi 30 minút. Upečený, ešte teplý koláč potrieme lekvárom a posypeme strúhanou čokoládou, alebo polejeme čokoládovou polevou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 25.4.2011, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vyborny kysnuty slivkovy kolac


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

450-480g polohrubej muky, 1 mocca lyzicku soli, 3 polievkove lyzice praskoveho cukru kopcom, 1 vajce, 2x 125ml vylazneho mlieka 1 polievkova lyz. cukru na kvasok, 20g drozdia, Mrvenicka: 3 Pl kryst. cukru, 3 PL polohrubej muky, 50 hery . slivky, stavu s kompotu!, skoricovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

125ml mlieka zohrejeme, pridame lyzicu cukru, drozdie a urobime kvasok. Do misky dame muku, sol, cukor, vajce a kvasok a zalejeme mliekom (125ml). Spracujeme cesto. Pripadne pridame muku ak je cesto redsie. Nechame kysnut 40 min. a este 10 min. v rure pri cca 50°C. Vyberieme cesto a ruru vyhrejeme na 200°C. Na plech dame papier na pecenie, cesto pomocou ruk rozotrieme na plech (pomoze nam pritom trosku oleja) a ukladame slivky. Stavou polejeme cesto (pozor aby nam nevytiekla na plech) a posypeme skoricovym cukrom. Nakoniec navrch nasypeme mrvenicku a dame piect. Pecieme 15 min. a potom ruru zohrejeme na 250°C a pecieme este asi 5 min. SLEDUJEME KOLAC, nakolko kazda rura je ina.
Kolac je vyborny!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 109 návštěvníkov)

Ivana B. (levicaiva) ID 94691 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 26.5.2020, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ťahaná štrúdla


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

125g hladka muka 00, 125g polohruba muka, 125ml tepla voda, 1/2 lyzicky soli, 2 lyzice oleja, cukor, mak, strúhanka, čierne hrozno

POSTUP PRÍPRAVY

vypracujeme úplne hladké cesto a to necháme pod nahriatou teplou miskou odpočinúť pol hodinu... potom môžme začať ťahať...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Michaela V. (misiatko33) ID 231495 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 15.11.2015, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

muffinky pre deti do škôlky na karneval


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

recept na cesto je od Iveta R. (Ivkarybka) ID 865 muffiny fajnové a rýchle a na ozdobu som použila marcipán od Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana N. (zuzanaTT) ID 14989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 15.12.2010, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,109 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu