končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 465 (zobrazuje sa 451-460) | << predošlé 1,.,41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zeleninové lasane - čo dom dal :o)POTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny lasane,cibuľa, 8ks mrkvy, 250g šampiňónov, 4 zelerove stopky,1 cuketa, olej, soľ príp.vegeta, mčk, 0,5l mlieka, 4l polievkové lyžice masla, 4 pol. lyžice hl. múky (može byť aj polohrubá), muškátový oriešok, rozne syry ja som použila zvyšky :o) POSTUP PRÍPRAVY Zeleninová zmes : na troške oleja si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu pridáme nahrubo nastrúhané mrkvy, nahrubo nastrúhanú cuketu,očistené nakrájané šampiňóny, nakrájané zelerové stopky...osolíme..okoreníme a chvílu podusíme... Bešamelová omáčka: do hrnca si dáme roztopiť maslo do neho pridáme múku chvílu osmahneme a prilievame postupne mlieko tak aby sa nám nespravili hrčky...omáčka postupne hustne pridáme mleté čierne korenie,soľ, štipku strúhaného muškátového orieška a necháme v nej roztopiť syry..ja som dala za hrsť eidamu a za hrsť strúhaného parmezánu....odstavíme...nemala by byť ani príliš riedka ani príliš hustá... na spodok zapekacej nádoby dáme trošku bešamelovej omáčky prípadne kvapku oleja...naukladáme 1 vrstvu neuvarených! lasani...na tie dáme zase trochu omáčky...potom vrstvu dusenej zeleniny...zase lasane..bešamelová omáčka...vrstva zeleniny až kým všetky prísady neminieme :o) na vrch dávam ako posledné lasane na ne omáčku a posypem ešte hrsťou strúhaného syra...pečieme na 160 stupnov dozlatova...dobrú chuť... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Jednoduché a chutné cvikľové carpaccioPOTREBNÉ PRÍSADY upečená cvikľa (1 menší kus na osobu), soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, balsamiková redukcia, 1 malá lyžička medu, slaný syr, vlašské orechy a čerstvý tymian na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY ... rýchla večera alebo raňajky ...... upečenú cviklu (pečieme neošúpanú, zabalenú v alobale v rúre vyhriatej na 200°C - menšiu 1 hodinu, väčšiu 1,5 hodiny - najlepšie deň vopred) očistíme a nakrájame na čo najtenšie plátky, rozložíme na tanier, jemne osolíme a okoreníme, pokvapkáme balsamicovou redukciou, medom, posypeme rozdrobeným syrom, dozdobíme vlašskými orechmi a tymianom ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Fantastický zeleninový šalátikPOTREBNÉ PRÍSADY 1 baklažán, 2 mladé cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, farebné papriky (zelená, žltá, červená), soľ, korenie, 1 čili paprička (príp pár kvapiek Tabaska alebo čili omáčky), 2 paradajky, čierne olivy, bylinky podľa chuti - napr. petržlenová vňať, bazalka, tymián, ..., šťava z 1 citróna, chlebík alebo bagetky POSTUP PRÍPRAVY Jemne upravený recept od Marcela Ihnačáka - úžasná chuť, ktorá úplne dostala aj môjho *mäsožravého* manžela. Baklažán umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky, rovnako aj papriky. Cibuľku a 3 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a krátko orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme baklažán a restujeme dozlatista. Podľa potreby pridáme olej. Pridáme nakrájané papriky, osolíme a okoreníme, pridáme pokrájanú čili papričku - zrnká vyberieme, nakoniec pridáme paradajky nakrájané na kocky, premiešame. Chvíľu dusíme a pridáme pokrájané olivy. Osolíme, okoreníme a dochutíme nadrobno nasekanými bylinkami a šťavou z polovice citróna. Zmes premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Servírujeme s opečenými plátkami bagetky alebo chlebíka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Famózna pečená paprika s balkánskym syrom a mätouPOTREBNÉ PRÍSADY farebné hrubostenné papriky (pre 2 osoby cca 3-4 kusy), kvalitný olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 väčší strúčik cesnaku, 1 PL kvalitnej balzamikovej redukcie, slaný syr, čerstvá mäta POSTUP PRÍPRAVY ... inšpirovala som sa receptom na úžasné pečené papriky, ktorý som myslím našla na MMB a veľmi podobným receptom na nete ... a postupne som ho doladila podľa svojej chuti, a keďže nakoniec z toho vzniklo fantastické papaníčko, ktoré by som ja mohla jesť snáď aj každý deň - posúvam ďalej ... papriky umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice, ktoré očistíme od žiliek a semien, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej cca na 200 - 220°C až pokiaľ sa na paprikách neurobia čierne pľuzgiere ... následne vyberieme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme chladnúť cca 20 minúť, ošúpeme vrchnú tenkú šupu, pokrájame na pásiky, dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, balzamikovú redukciu a dobre premiešame - ak vydržíme necháme odležať napr. cez noc, aby sa chute prepojili, ale výborné to je aj keď podávame hneď ... na tanieri ozdobíme slaným syrom a natrhanou čerstvou mätou ... veeeeľkááá mňamka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekaná cviklaPOTREBNÉ PRÍSADY upečená a očistená cvikľa pokrájaná na plátky, slaný syr, oregano, olivový olej na vymastenie pekáča POSTUP PRÍPRAVY pekáč jemne pomastíme olivovým olejom, uložíme na kolieska nakrájanú očistenú upečenú cviklu, na každú dáme plátok slaného syra, posypeme sušeným oreganom a upečieme v rúre vyhriatej na 200°C pokiaľ sa syr nezačne sfarbovať do zlatista - alebo len dáme pod gril na 5 minút ... jednoduchý a chutný recept ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekaná plnená kápiaPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 4 porcie : 2 väčšie "bucľaté" kapie alebo hrubostenné červené papriky, olivový olej, 1 stredne veľký baklažán (alebo 1 menší baklažán a 1 menšia cuketa), 1/2 póru, provensálske korenie (alebo korenie podľa chuti), 2 konzervy tmavej fazule, 1 balenie syra Feta (alebo iného slaného syra), 1 strúčik cesnaku, soľ, olivový olej, kto má rád pikantné môže pridať polovicu čili papričky POSTUP PRÍPRAVY výborná ľahká večera ... papriky vcelku umyjeme a necháme jemne zmäknúť v pare alebo pod grilom ...medzitým na olivovom oleji opečieme na kocky nakrájaný baklažán, cuketu (ak ju pridávame), pokrájaný pór, spolu so soľou a bylinkami, po cca 10-15 minútach pridáme prepláchnutú fazuľu, premiešame, dochutíme cesnakom a odstavíme ... papriky prekrojíme, očistíme, naplníme zeleninovou zmesou, navrch dáme na kúsky nakrájaný alebo rozdrobený slaný syr, dáme do alobalom alebo papierom na pečenie vyložený pekáč (alobal potrieme trochou olivového oleja), zapekáme cca 15 minúť v rúre vyhriatej na 190 - 200°C, pokiaľ syr nechytí zlatistú farbu ... podávame s chlebíkom, šalátom z čerstvej zeleniny alebo s tzatziki ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Chutný syrovo-zeleninový slaný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 2 porcie resp. 2 zapekacie misky s priemerom 10 cm : zelenina podľa chuti - ja som použila 5 ks ružičkový kel, 1/2 mrkvy, 1/2 menšej cukety, 2 plátky baklažánu, 1 menšiu červenú papriku a 4 cherry paradajky, plátok masla, soľ, korenie, 2 vajíčka, 100g kyslej smotany (cca 1/2 menšieho balenia), 50g parmezánu ... pri príprave viacerých porcií napr. v okrúhlej koláčovej forme množstvo surovín zdvojnásobíme POSTUP PRÍPRAVY ... výborná ľahká večera alebo raňajky ... zeleninu očistíme, pokrájame (cuketu a baklažán na kolieska a následne každé koliesko na štvrtinky, mrkvu na kolieska alebo pol kolieska podľa veľkosti, ružičkový kel na polovice, papriku na kúsky, paradajky na polovice alebo štvrtiny podľa veľkosti .... pokrájanú zeleninku orestujeme na masle cca 2 minúty z každej strany, osolíme, okoreníme ...zapekacie misky vymažeme maslom, navrstvíme opečenú zeleninku ... vajíčka rozšľaháme s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a nalejeme na zeleninu do misiek ... posypeme strúhaným parmezánom alebo iným voňavým tvrdým syrom (ementál, grana, ...) ... misky dáme na malý pekáčik a vložíme do rozpálenej rúry (200°C) a pečieme cca 25 minút do zlatista ... podávame so zeleninovým šalátom alebo inou obľúbenou prílohou ... dobrú chuť ... u nás sa po koláčikoch len tak zaprášilo OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Cuketové rezancePOTREBNÉ PRÍSADY Mladá cuketa, cesnak, maslo, olivový olej, soľ, špiralizér POSTUP PRÍPRAVY Mladú cuketu umyjeme, a v špiralizéri z nej narobíme rezance. Na panvicu dáme kúsok masla alebo olivového oleja, štipku soli a kto má rád, aj jeden pretlačený strúčik cesnaku a dáme rozpustiť na sporák. Keď začne cesnak voňať, vložíme cuketové rezance a dusíme pod prikrytou pokrievkou cca 5 min. Servírujeme ako prílohu k lososovi, alebo ako náhradu za cestoviny s mäsovou omáčkou. Chutia výborne a sú zdravé a diétne. Chutia aj našim deťom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Boloňské cuketové špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY Cuketové špagety: mladá cuketa, maslo, olivový olej, štipka soli, cesnak, boloňská omáčka: cibuľa, mleté mäso, cesnak, bazalka a oregáno, paradajky v konzerve (príp. paradajkové pyré), tavený syrček, soľ na dochutenie. POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo je vhodné aj pre diéty bez lepku, prípadne redukčné diéty, namiesto cestovín je totiž použitá cuketa. Cuketové špagety pripravíme nasledovne: mladú cuketku umyjeme, NEšúpeme, vložíme do špiralizéra a točíme a točíme, až z neho vychádzajú krásne rezančeky. Na panvici si rozpustíme maslo príp. olivový olej, pridáme štipku soli a pretlačený strúčik cesnaku, a keď začne cesnak jemne voňať, vložíme cuketu a pod pokrievkou dusíme cca 5 min. Hotovo. Omáčku pripravíme podľa svojho obľúbeného receptu, ja ju robím nasledovne: nadrobno nakrájanú cibuľu spením na oleji, pridám mleté mäso, a nechám ho zatiahnuť, premiešavam, pridám soľ, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, zalejem paradajkami a nechám pod pokrievkou dusiť. Ak treba, podlejeme vodou aby neprihorelo mäso s omáčkou, keď je mäso hotové, vložím ešte tavený syrček v črievku alebo kockový/trojuholníkový a nechám rozpustiť. Zjemní omáčku. Podávame na cuketových špagetách, manželovi na skutočných špagetách, aspoň tomu môjmu by to nestačilo :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekaná cuketaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredné cukety, 2 PL olivového oleja, kôra z 1 citróna, 4-5 strúčikov cesnaku, 3/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu, soľ a čerstvo mleté korenie, bylinky podľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pripravíme plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Cuketu si narežeme na hrubšie štvrtinky (prekrojíme pozdĺžne na polovicu a každú polovicu ešte na polovicu). V malej miske zmiešame olivový olej, citrónovú kôru, cesnak, bylinky a 1/3 parmezánu (cesnakom nešetríme, dodá nám chuť). Cukety si poukladáme na papierom vystlaný plech a pomocou štetca na nich nanesieme cesnakovo - parmezánovú pastu tak, aby bola celá cuketa natretá. Takto natreté cukety ešte posypeme parmezánom, posolíme a okoreníme. Pečieme v rúre cca 25 minút (vrch aj spodok) a potom plech premiestnime na čo najvyššie miesto v trúbe a nastavíme grilovanie z vrchu. Grilujeme ešte niekoľko minút, aby sa nám parmezán sfarbil dozlata. Upečené vyberieme a podávame ešte teplé ... ja som robila ako prílohu k lososovi, ale môžeme papať aj ako samostatné jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 465 (zobrazuje sa 451-460) | << predošlé 1,.,41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ďalšie >> |