. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 449 (zobrazuje sa 391-400)<< predošlé 1,.,35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečená koreňová zelenina s chrenovým dresingom



POTREBNÉ PRÍSADY

mrkva, zeler, petržlen, cvikla, olej, soľ, vegeta, na dresing kyslá smotana, chren, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.6.2014, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaný zeler



POTREBNÉ PRÍSADY

Zeler, prerastenu slaninku, velka cibula, maslo, sol, korenie, vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

na masle si orestujeme cibulku, slaninku a pridame nastruhany zeler. Opekame 5 minut, posolime. Zmes dame do vymastenej zapekacej misy z lahka pokorenime a polejeme vyslahanymi vajcami. ja som pouzila na stredne velky zeler dve vajcia. Piekla som to na 150 stupnoch. Pecieme dozlatista.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana Š. (suzihu) ID 57991 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Treska s karfiolom :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie alijaskej tresky, 1 celý karfiol, trochu žltých lusiek, soľ, mčk, kurkuma, horčica,3 strúčiky cesnaku, tatarska omačka majoneza alebo smotana a jogurt...tvrdý syr na strúhanie....

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol si predvaríme vo vode s luskami...zliatu zeleninu dáme do zapekacej misy s troškou oleja osolíme, okoreníme premiešame...
prelejeme zmesou ktorú sme si pripravili z toho čo dom dal :o) ja som mala zvyšok tatarky a bieleho jogurtu greckeho z lidlu...pridala som tradične horčicu :o) kurkumu...vegetu...a postrúhaný cesnak...dve tretiny tejto zmesy teda vylejeme na zeleninu...na vrch poukladáme filety z tresky oslolíme ich...prípadne postrašíme nejakým korením ktoré máme radi napr. na ryby, grilovacie....rybky oblejeme zvyškom zmesy posypeme strúhaným syrom a dáme piecť...ja som piekla cca 45min...proste do zlatova ...dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2015, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Famózna pečená paprika s balkánskym syrom a mätou



POTREBNÉ PRÍSADY

farebné hrubostenné papriky (pre 2 osoby cca 3-4 kusy), kvalitný olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 väčší strúčik cesnaku, 1 PL kvalitnej balzamikovej redukcie, slaný syr, čerstvá mäta

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirovala som sa receptom na úžasné pečené papriky, ktorý som myslím našla na MMB a veľmi podobným receptom na nete ... a postupne som ho doladila podľa svojej chuti, a keďže nakoniec z toho vzniklo fantastické papaníčko, ktoré by som ja mohla jesť snáď aj každý deň - posúvam ďalej ... papriky umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice, ktoré očistíme od žiliek a semien, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej cca na 200 - 220°C až pokiaľ sa na paprikách neurobia čierne pľuzgiere ... následne vyberieme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme chladnúť cca 20 minúť, ošúpeme vrchnú tenkú šupu, pokrájame na pásiky, dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, balzamikovú redukciu a dobre premiešame - ak vydržíme necháme odležať napr. cez noc, aby sa chute prepojili, ale výborné to je aj keď podávame hneď ... na tanieri ozdobíme slaným syrom a natrhanou čerstvou mätou ... veeeeľkááá mňamka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná plnená kápia



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 4 porcie : 2 väčšie "bucľaté" kapie alebo hrubostenné červené papriky, olivový olej, 1 stredne veľký baklažán (alebo 1 menší baklažán a 1 menšia cuketa), 1/2 póru, provensálske korenie (alebo korenie podľa chuti), 2 konzervy tmavej fazule, 1 balenie syra Feta (alebo iného slaného syra), 1 strúčik cesnaku, soľ, olivový olej, kto má rád pikantné môže pridať polovicu čili papričky

POSTUP PRÍPRAVY

výborná ľahká večera ... papriky vcelku umyjeme a necháme jemne zmäknúť v pare alebo pod grilom ...medzitým na olivovom oleji opečieme na kocky nakrájaný baklažán, cuketu (ak ju pridávame), pokrájaný pór, spolu so soľou a bylinkami, po cca 10-15 minútach pridáme prepláchnutú fazuľu, premiešame, dochutíme cesnakom a odstavíme ... papriky prekrojíme, očistíme, naplníme zeleninovou zmesou, navrch dáme na kúsky nakrájaný alebo rozdrobený slaný syr, dáme do alobalom alebo papierom na pečenie vyložený pekáč (alobal potrieme trochou olivového oleja), zapekáme cca 15 minúť v rúre vyhriatej na 190 - 200°C, pokiaľ syr nechytí zlatistú farbu ... podávame s chlebíkom, šalátom z čerstvej zeleniny alebo s tzatziki

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Chutný syrovo-zeleninový slaný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 2 porcie resp. 2 zapekacie misky s priemerom 10 cm : zelenina podľa chuti - ja som použila 5 ks ružičkový kel, 1/2 mrkvy, 1/2 menšej cukety, 2 plátky baklažánu, 1 menšiu červenú papriku a 4 cherry paradajky, plátok masla, soľ, korenie, 2 vajíčka, 100g kyslej smotany (cca 1/2 menšieho balenia), 50g parmezánu ... pri príprave viacerých porcií napr. v okrúhlej koláčovej forme množstvo surovín zdvojnásobíme

POSTUP PRÍPRAVY

... výborná ľahká večera alebo raňajky ... zeleninu očistíme, pokrájame (cuketu a baklažán na kolieska a následne každé koliesko na štvrtinky, mrkvu na kolieska alebo pol kolieska podľa veľkosti, ružičkový kel na polovice, papriku na kúsky, paradajky na polovice alebo štvrtiny podľa veľkosti .... pokrájanú zeleninku orestujeme na masle cca 2 minúty z každej strany, osolíme, okoreníme ...zapekacie misky vymažeme maslom, navrstvíme opečenú zeleninku ... vajíčka rozšľaháme s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a nalejeme na zeleninu do misiek ... posypeme strúhaným parmezánom alebo iným voňavým tvrdým syrom (ementál, grana, ...) ... misky dáme na malý pekáčik a vložíme do rozpálenej rúry (200°C) a pečieme cca 25 minút do zlatista ... podávame so zeleninovým šalátom alebo inou obľúbenou prílohou ... dobrú chuť ... u nás sa po koláčikoch len tak zaprášilo

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Cuketové rezance



POTREBNÉ PRÍSADY

Mladá cuketa, cesnak, maslo, olivový olej, soľ, špiralizér

POSTUP PRÍPRAVY

Mladú cuketu umyjeme, a v špiralizéri z nej narobíme rezance. Na panvicu dáme kúsok masla alebo olivového oleja, štipku soli a kto má rád, aj jeden pretlačený strúčik cesnaku a dáme rozpustiť na sporák. Keď začne cesnak voňať, vložíme cuketové rezance a dusíme pod prikrytou pokrievkou cca 5 min. Servírujeme ako prílohu k lososovi, alebo ako náhradu za cestoviny s mäsovou omáčkou. Chutia výborne a sú zdravé a diétne. Chutia aj našim deťom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Boloňské cuketové špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

Cuketové špagety: mladá cuketa, maslo, olivový olej, štipka soli, cesnak, boloňská omáčka: cibuľa, mleté mäso, cesnak, bazalka a oregáno, paradajky v konzerve (príp. paradajkové pyré), tavený syrček, soľ na dochutenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo je vhodné aj pre diéty bez lepku, prípadne redukčné diéty, namiesto cestovín je totiž použitá cuketa.

Cuketové špagety pripravíme nasledovne: mladú cuketku umyjeme, NEšúpeme, vložíme do špiralizéra a točíme a točíme, až z neho vychádzajú krásne rezančeky. Na panvici si rozpustíme maslo príp. olivový olej, pridáme štipku soli a pretlačený strúčik cesnaku, a keď začne cesnak jemne voňať, vložíme cuketu a pod pokrievkou dusíme cca 5 min. Hotovo.

Omáčku pripravíme podľa svojho obľúbeného receptu, ja ju robím nasledovne: nadrobno nakrájanú cibuľu spením na oleji, pridám mleté mäso, a nechám ho zatiahnuť, premiešavam, pridám soľ, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, zalejem paradajkami a nechám pod pokrievkou dusiť. Ak treba, podlejeme vodou aby neprihorelo mäso s omáčkou, keď je mäso hotové, vložím ešte tavený syrček v črievku alebo kockový/trojuholníkový a nechám rozpustiť. Zjemní omáčku.

Podávame na cuketových špagetách, manželovi na skutočných špagetách, aspoň tomu môjmu by to nestačilo :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná cuketa



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredné cukety, 2 PL olivového oleja, kôra z 1 citróna, 4-5 strúčikov cesnaku, 3/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu, soľ a čerstvo mleté korenie, bylinky podľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pripravíme plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Cuketu si narežeme na hrubšie štvrtinky (prekrojíme pozdĺžne na polovicu a každú polovicu ešte na polovicu). V malej miske zmiešame olivový olej, citrónovú kôru, cesnak, bylinky a 1/3 parmezánu (cesnakom nešetríme, dodá nám chuť). Cukety si poukladáme na papierom vystlaný plech a pomocou štetca na nich nanesieme cesnakovo - parmezánovú pastu tak, aby bola celá cuketa natretá. Takto natreté cukety ešte posypeme parmezánom, posolíme a okoreníme. Pečieme v rúre cca 25 minút (vrch aj spodok) a potom plech premiestnime na čo najvyššie miesto v trúbe a nastavíme grilovanie z vrchu. Grilujeme ešte niekoľko minút, aby sa nám parmezán sfarbil dozlata. Upečené vyberieme a podávame ešte teplé ... ja som robila ako prílohu k lososovi, ale môžeme papať aj ako samostatné jedlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečený baklažán s paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

3 stredné baklažány, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, rastlinný olej, olivový olej, 500g olúpaných paradajok, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, hrsť bazalky, trocha petržlenovej vňate, 50g slaného syra

POSTUP PRÍPRAVY

... opäť som sa nechala inšpirovať receptom Marcela Ihnačáka, ktorý patrí k mojim najobľúbenejším kuchárom keďže varí súčasnú modernú kuchyňu, všetky jeho recepty, ktoré som doteraz skúšala boli výborné - a rovnako ma nesklamal ani tento, ktorý je vhodný či už ako ľahšia večera, alebo ako teplá príloha k rybe či mäsu, alebo aj na studeno ako obloha na bruschettu ...... recept som len jemne upravila podľa mojej chute ... baklažán umyjeme a aj so šupou nakrájame na kolieska hrubé cca 1,5 cm, osolíme z oboch strán a necháme vypotiť cca 20 minút, medzitým sparíme a olúpeme paradajky, ktoré nakrájame na kúsky, rovnako si nakrájame cibuľu a cesnak na drobno ... baklažán po vypotení opláchneme vodou, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na kocky veľké cca 2 x 2 cm ... na väčšej panvici dobre rozohrejeme rastlinný olej, a baklažán sprudka opečieme zo všetkých strán, vyberieme na papierové utierky aby odsali prebytočný olej ... na vyčistenú panvicu dáme rozohriať olivový olej, na ktorom orestujeme pokrájanú cibuľu a polovicu cesnaku na slabom ohni, aby cesnak nezhnedol a nezhorkol, pridáme pokrájané paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút ... potom pridáme opečený baklažán a pokrájanú bazalku, dobre premiešame a dusíme ešte 10 minút ... vypneme a pridáme zvyšný pretlačený cesnak a pokrájanú petržlenovú vňať, jemne premiešame, kto chce môže zamiešať ešte kúsok rozdrobeného slaného syra a potom už len vychutnávame túto mňamku ... ja som dozdobila slaným syrom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 449 (zobrazuje sa 391-400)<< predošlé 1,.,35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu