končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
TORTY |
Kaktus pre mamkuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY piškótový korpus, parížsky krém, čučoriedky, džem, punčovina POSTUP PRÍPRAVY poťah z varny ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 25.1.2010, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mini tortička pre dcérku k MDDPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY piškótový korpus, jahodová plnka (z čerstvých jahôd) POSTUP PRÍPRAVY poťah - varna ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pre starkú k 79 - moje prvé ružičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 piškótové korpusy - jeden z 2 vajec, parížsky krém, banány, lekvár na potretie. Poťah a ozdoby z varny. POSTUP PRÍPRAVY Korpus klasická piškóta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 30.5.2009, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ananásová pre tatíka..POTREBNÉ PRÍSADY Svetlý piškótový korpus z 3 vajec (prekrojený na 3x) a tmavý z 1 vajcia. Plnka varená z mlieka a múky, vyšľahaná s maslom a cukrom, zamiešaný ananás, nadrobno pokrájaný. Plus ríbezľový džem a ananásová šťava. POSTUP PRÍPRAVY Poťah z varny - robila som 1x a je zatiaľ pre mňa najlepšou poťahovacou hmotou (skúšala som aj marschmallow a marcipán zo sušeného mlieka). Je síce časovo náročnejšia, ale robilo sa s ňou fantasticky, vôbec sa nedrobila, nelepila, krásne sa vyvaľkala, aj preniesla na tortu.. jedine, čo mi vadí, že sa nedá pekne zahladiť popraskanie.. Inak naozaj super. Hroznové guličky sú z marschmallowskej hmoty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 4.2.2010, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Hygienická :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Trocha srandy, ale veľa osohu :) okrem toaletného papiera aj zopár vreckoviek, sprchový gél, šampón, antiperspirant, mydlo :) a samozrejme šampus.. POSTUP PRÍPRAVY Nedalo mi, aby som to neskúsila.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.5.2009, 23:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta s číslom - moja prváPOTREBNÉ PRÍSADY 5 svetlých a 1 tmavý piškótový korpus z troch (menších) vajec. Citrónová krémová plnka, parížsky falošný krém (recept podľa Alenky Č.) poťah - marshmallowská hmota POSTUP PRÍPRAVY Najväčším problémom pre mňa nebolo ani tak skladanie čísla, ako som si pôvodne myslela.. potrápila ma marschmallowská hmota, ktorú som už mala odskúšanú na inej torte.. preto aj výsledný efekt povrchu nebol podľa mojej predstavy.. ale stále sa učím a som pyšná, že som v relatívnej pohode zvládla tú osemnástku vo vnútri. Veľmi pekne ďakujem za rady Alenke Č., Pavlíne M., Kataríne K. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 30.10.2012, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kittynková tortička pre moju maličkú - moja prvá poťahovanáPOTREBNÉ PRÍSADY *Cesto* tri piškótové korpusy - rovnaké - 3vajcia, 80g cukor, 80g hladká múka, 1/2 prášku do pečiva, 2PL olej (jeden korpus). *Plnka* - citrónová - 300ml mlieka, 100g práškový cukor, 150g hladká múka, šťava z jedného citróna, 150g maslo (hera), 100g práškový cukor "poťah" - marshmallowská hmota z jojo cukríkov POSTUP PRÍPRAVY Piškóta - bielky vyšľaháme s cukrom do zhustnutia, postupne pridávame po jednom žĺtku a dôkladne vymiešame. pridáme olej (po nitke) a vmiešame múku s práškom do pečiva. Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu cca 30minút pri 150stupnoch. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť. Plnka - v mlieku rozmiešame cukor a múku a uvaríme hustý krém. Dáme vychladnúť. Vymiešame maslo s cukrom, pridáme citrónovú šťavu a do hladkej masy vmiešame varený krém. Cukríkovú hmotu som robila prvýkrát.. pracovalo sa mi s ňou celkom dobre, až na to, že príliš rýchlo stvrdla a nepodarilo sa mi ju potom dostatočne rozvaľkať. Musela som teda nadrábať kraje a maskovať spoje kvietočkami (tie pôvodne neboli v pláne). Ale s výsledným efektom som na moju prvotinu naozaj spokojná. Verím, že moja dvojročná slečna z nej bude mať radosť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (12) posledné: 13.5.2010, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Piškótová s rýchlym nevareným krémomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY no tak som to skúsila aj ja.. zo zvedavosti.. a na moju prvotinu som naozaj hrda.. spodný korpus je pecena piskota z troch vajec, stredna vrstva su piskoty namocene v stave a navrchu je farbeny kokos.. ozdoby su jednoduche, ale skusala som 1x marschmalovsku hmotu.. aby som nou potiahla velku tortu na sobotnajsiu oslavu dvoch rockov mojej princeznicky :) POSTUP PRÍPRAVY a aby som nezabudla, krem je zo sladkej slahackovej smotany, kyslej (pochutkovej) smotany a nizkotucneho tvarohu (+ trosku praskoveho cukru a vanilinovy cukor) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.6.2010, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pórková polievka s haluštičkami.POTREBNÉ PRÍSADY menšia cibuľa, mrkva, 2 zemiaky, 1 menší pór, trošku oleja, vegeta. Osobne zásadne nepoužívam bujóny, ale do tejto polievky sa môže pridať jeden zeleninový. Na haluštičky: 1PL masla, 1vajce, 3PL hladkej múky, štipka vegety. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme cibuľku, pridáme očistenú a nastrúhanú mrkvu. Krátko podusíme, mrkva pekne pustí farbu, potom zalejeme vodou. Pridáme na kolieska narezaný pór a zemiačky nakrájané na malé kocky. Osolíme, resp. ochutíme vegetou a povaríme 15minút. Pridáme haluštičky, ktoré pripravíme nasledovne: všetky suroviny spolu zmiešame. Cesto musí byť vláčne, ak je husté, pridáme trošku vody, ak riedke pridáme múku. Malou lyžičkou formujeme haluštičky, hneď vkladáme do polievky. Povaríme ešte 5-7minút a odstavíme. Môžeme pridať nasekanú petržlenovú vňať alebo rezanec. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2009, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |