končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 32 (zobrazuje sa 31-32) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Rýchle Chilli con carnePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravčového /kuracieho/ mäsa, môže byť aj viac /podľa toho, koľko kto doma varí, ono sa to prispôsobí, je tam omáčka/, 1 pohár Maggi Mexická omáčka /je to v skle, je to omáčka na mäso, má 290 g, žltý obal s nápisom Maggi - Mexická omáčka/, 2 konzervy červenej fazuľe v slanom náleve, 1 konzerva kukurice, 1 cibuľa, voda, soľ, olej, chilli - kto má rád. Na prílohu zemiaky, alebo ryžu. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si speníme cibuľu, keď je spenená pridáme na pásiky pokrájané mäso, opražíme, podlejeme troškou vody a chvíľu podusíme /tak asi 15 minút/, potom pridáme Maggi - Mexickú omáčku, vylejeme do mäsovej zmesi, do toho ďalej vylejeme 2 konzervy červenej fazuľe /bez vody, vodu z konzervy zlejeme/, 1 konzervu kukurice a dolejeme vodu tak, aby sa nám celá zmes pekne dusila do mäkka. Dusíme dovtedy, kým mäso nie je mäkké. Podľa toho, koľko chceme mať omáčky, dolievame vodu, je nechávam tak akurát na dusenie celej zmesi. Keď je mäso mäkké, dochutíme soľou, ja dávam aj 2 lyžice kečupu /sladkého/, kto chce môže si pridať korenie /akékoľvek chilli atď./. Ja celú zmes už ničím nezahusťujem, lebo omáčku nechávam tak akurát. Ale ak chcete mať omáčky viac, tak môžete zahustiť 1 lyžicou hladkej múky asi v 1 dl vody studenej a trošku posoliť, rozmiešať vidličkou a vyliať do zmesi, tá soľ je aby sa hrčky nerobili :-) Nám k tomu najviac chutí zemiaková kaša (ale dobrá je aj ryža), je to musím povedať naozaj skvelé jedlo, rýchle sa navarí, veľa sa toho navarí a ešte to aj fantasticky chutí. A nakoniec podľa chuti osoliť, okoreniť, kto má ako najradšej :-) Odporúúúčam. Mňam. Mňam. Mňam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Miliónová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Detská krupica, 2 vajcia, 3-5 lyžíc oleja, zeleninová zmes - 350 g, bujón zeleninový, podľa chuti petržlenová vňať na posypanie, a na dochutenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca na polievku si dáme tak asi cca 3-4 lyžice oleja /ja dávam od oka/, zapneme sporák, do oleja nasypeme detskú krupicu /grís/ a sypeme a miešame až pokým sa neurobí taká polotuhá masa /tiež asi tak 4 možno aj viac lyžíč/, stále miešame a do tejto zmesi vmiešame 2 vajcia /predtým rozharbarkované v pohári/ a zase ďalej miešame až kým sa nám nazačnú robiť také hrudky, kvázi skoro ako halušky, vareškou to od seba rozdeľujeme, potrháme /ono to na koniec aj bude v polievke ako halušky, taká závarka krupicová/, keď vajcová zmes stuhne, ale stále miešame a tú zmes máme tuhú a potrhanú, zalejeme vodou a nasypeme zeleninovú zmes a hodíme 1 kocku bujónu, jemne premiešame a necháme zovrieť a potom pomaličky dovaríme, až kým zelenina nie je mäkká, tipujem, že toto celé tak asi 20 minút, max. 30 minút trvá. U nás doma je veľmi obľúbená, hlavne tá závarka /alebo teda akože kvázi halušky/, chutí ako krupicové halušky. A obľúbená je aj kvôli tomu, že je véééľmi dobrá a véééľmi rýchla a vždy jej navarím aj na 2-3 dni. Je to super, naozaj miliónová polievka, mám ju od susedy. Poviem vám fakt rýchlovka, všetko máte v jednom hrnci naraz a rovno od začiatku. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 14.5.2009, 23:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 31-32) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |