. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 209 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Skvelá bravčová panenka s ríbezľovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová panenka, soľ, korenie, olej, ríbezle, voda, med, červené víno

POSTUP PRÍPRAVY

kompletný recept s postupom na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Bazalková omáčka ... dokonaláááá



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 2 porcie : 1 PL maslo, 1 šalotka, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl zeleninový vývar, 1 dl smotana na varenie, 1 PL strúhaný parmezán, hrsť čerstvej pokrájanej bazalky, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku a cesnak, pridáme vývar, minutku povaríme, pridáme smotanu na varenie, parmezán, hrsť pokrajanej bazalky a varením zredudujeme na požadovanú hustotu (8-10 minút), rozmixujeme, ochutime soľou a korením ... delikatesa .. nebíčko v ústach

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.7.2017, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Banánový nepečený dezert



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 2 porcie : 2 banány, 1 PL kokosový olej, 1/2 ČL kurkuma, 1 - 1,5 dl kokosové mlieko, 1 ČL med, vnútro z 1/2 vanilkového struku, 1 kopcovitá malá lyžička želatíny alebo agaru

POSTUP PRÍPRAVY

na kokosovom oleji pol minútky restujeme kurkumu, pridáme na kolieska pokrájané banány, med, kokosové mlieko, vanilku a rozvaríme na kašu, nakoniec pridáme želatínu alebo agar pripravený podľa návodu, zmiešame, nalejeme do vymastených formičiek a necháme stuhnúť v chladničke cca 3-4 hodiny ... svieži a prudko banánový dezertík

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Skvelé cuketové brownies



POTREBNÉ PRÍSADY

200g očistenej a na jemno nastrúhanej cukety, 1 očistené a na jemno postrúhané jablko (cuketu aj jablko necháme odtiecť na sitku), 1 vajce, 80g práškový cukor, 150g horkej čokolády, 140g hladkej muky (ja som použila špaldovú), 1 ČL jedlej sódy, 1/2 ČL prášku do pečiva, 140g biely jogurt, 25g kakao, 80g maslo

POSTUP PRÍPRAVY

100g čokolády s maslom rozpustíme nad parou a necháme trocha schladnúť, zvyšnú čokoládu nasekáme, vajce vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridame čokoládovú zmes, jogurt a muku zmiešanú so sódou, praskom do pečiva a kakaom, nakoniec vareškou zamiešame cuketu a jablko a posekanú čokoládu .. ja som pridala aj hrsť mrazených malín .. pecieme vo forme vyloženej papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180•C 30 minút .. koláčik je krehký a nadýchaný .. ja som podávala s malinovo-jahodovou omáčkou (rozmixované a prepasírovane ovocie), ktorá skvelo dopĺňa čokoládovú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

TABBOULEH - svieži a chutný šalát z bulguru a zeleniny



POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie : 200g bulgur, šťava z 1/2 citróna, 2-3 PL olivový olej, kopec nasekanej petržlenovej vňate, 3-4 stonky čerstvej mäty, na malé kúsky pokrájané cherry paradajky a čerstvá uhorka (množstvo podľa chuti), olivy

POSTUP PRÍPRAVY

bulgur uvaríme tak, že na 1 diel bulguru dáme 2 diely vody alebo vývaru - vodu osolíme a dáme zovrieť a do vriacej nasypeme prepláchnutý bulgur, varíme 5 minút, potom odstavíme a necháme 10 minút dôjsť, presypeme do misy, pokvapkame citrónovou šťavou a olivovým olejom, premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a mätu, pokrájané chery paradajky, čerstvú uhorku a olivy alebo zeleninu podľa chuti - môžeme posypať slanym syrom alebo bryndzou a jesť buď samotný alebo ako prílohu k mäsku ... mal by pred jedením odstáť cca 15-20 minút aby sa chute prepojili - ja som ho zjedla hneď a bol super

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.11.2020, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Šalát z quinoi ... výbornýýý



POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie : 200g quinoi, 200g uvarenec čiernej fazule (alebo čiernej fazule z plechovky), 1 žltá paprika, 1 červená paprika, menšia červená cibuľa, hrsť koriandrovej alebo petržlenovej vňate .. na zálievku : 3 PL balzamikového octu, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL limetkovej šťavy a 3 PL olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

quinou namočíme na 10 minút do vody, scedime, uvaríme podľa návodu a necháme mierne vychladnúť. Pokrajame nadrobno žltú aj červenú papriku, červenú cibuľu a hrsť koriandrovej alebo petržlenovej vňate. Pripravíme zálievku vymiešanímvšetkých surovín. Vo väčšej mise zmiešame uvarenú a vychladnutu quinou, fazuľu, papriku, vňať a zálievku .. je to chutný letný šalát

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Skvelý sypaný ovocný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 a štvrť hrnčeka (cca 2 dl) celozrnnej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček hnedého cukru, 1 čajovú lyžičku jedlej sódy, 170g studeného masla, kôru z jedného citróna, 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu, 1 vajce, 1 kyslú smotanu, 1/2 čajovej lyžičky soli, 2 a 1/2 hrnčeka čučoriedok, 1 čajovú lyžičku škorice alebo škoricový cukor alebo korenie "Jablkový závin", tortovú formu s priemerom 24 cm, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

... dostala som čučoriedky, a tak som hľadala nejaký zaujímavý tip na koláč ... nakoniec som našla inšpiráciu na internete, pôvodný recept ma zaujal najmä preto, že nebolo potrebné použiť žiadne prístroje ani váhu ... prísady som však upravila podľa seba - použila som zdravšiu alternatívu pôvodných surovín a niektoré som vymenila či doplnila ... výsledok predčil všetky moje očakávania, koláč bol nadýchaný, chutný a vláčny, a to aj po dvoch dňoch - odteraz budem používať tento korpus na všetky ovocné koláče, najmä z bobuľového ovocia ... takže ideme na to (rozpis je na tortovú formu priemeru 24 cm) ... z 2 hrnčekov múky, hrnčeka cukru a masla pokrájaného na kocky si rukou urobíme posýpku, z ktorej časť (cca 1 hrnček odoberieme nabok - neskôr sem pridáme škoricu, alebo škoricový cukor alebo korenie "Jablkový závin" a použijeme na posypanie koláča) ... v osobitnej mise si zmiešame tekuté suroviny (smotanu, vajce, vanilkový extrakt) a asi 1/3 čučoriedok ...do zvyšnej posýpky pridáme zvyšného 1/4 hrnčeka múky, jedlú sódu, citrónovú kôru, soľ a tekutú zmes - vareškou zmiešame, vznikne také tuhšie cesto, ktoré navrstvíme do tortovej formy, ktorej dno sme si vyložili papierom na pečenie ... na vrch rozsypeme zvyšné čučoriedky a nakoniec odložený hrnček posýpky, do ktorej sme pridali voňavé korenie ... pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 35 - 45 minút, v závislosti od toho ako pečie rúra, ja som piekla 45 minút, skúšala som špajdľou - necháme vychladnúť a podávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pyré z Hokkaido tekvice .... výbornéééééé



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis cca pre 2 - 3 osoby : 1 menšia tekvica Hokkaido (moja mala 0,7 kg), 1 väčší zemiak, soľ, čierne mleté korenie, chili, karí korenie, muškátový oriešok, maslo, 20g strúhaného parmezánu alebo syra podobného typu (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirovala som sa nápadom z TV na zdravú alternatívu pyré, a keďže recept som si nezapamätala musela som improvizovať ... trocha som sa bála chuti, pretože tekvicu nemusím, ale zvedavosť zvíťazila a chuť veľmi milo prekvapila ... tekvicu umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na mesiačiky (od šupy netreba čistiť) ... dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 25 - 30 minút do mäkka ... zeniak očistíme, pokrájame na menšie kusy (ako na klasické pyré) a uvaríme do mäkka ... po uvarení zemiak scedíme, pridáme upečenú dreň z tekvice (bez šupy), 2 plátky masla a roztlačíme, dochutíme soľou, korením, karí korením, štipkou chili a štipkou muškátového orieška ... ja som podávala k rybe, ale isto sa hodí aj k mäsu napr. ku kačacinke či steaku ... neváhajte vyskúšať, chutí lepšie ako zemiakové pyré

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Skvelý Waldorf šalát s hruškou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie : polovica menšieho buľvového zeleru, 2 kúsky stopkového zeleru, 2 hrušky, 3 PL kyslej smotany, 3 PL majonézy, 1-2 hrste vlašských orechov (celé alebo sekané), citrónová šťava, trstinový cukor, biele korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Očistený buľvový zeler a hrušky bez jadierok nakrájame škrabkou na tenučké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a by nezhnedli. Stopkový zeler očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou, dochutíme cukrom, soľou, korením a citrónovou šťavou. Do misiek dáme zeler, hrušky, posypeme vlašskými orechmi (mali by byť celé alebo nahrubo sekané, ja som tentoraz využila zvyšok mletých). Pokvapkáme zálievkou alebo ju podávame osobitne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Božská jesenná Pavlova .... penová torta s ganache a karamelizovanou hruškou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 malé (priemer cca 15 cm) alebo dve väčšie (priemer cca 25 cm) tortičky : na korpus - 3 bielky, 160g jemného krupicového cukru, 1 kopcovitá ČL kukuričného škrobu, 2 ČL octu ... na ganache : 100 ml sladkej smotany a 100 g kvalitnej horkej čokolády, 15g masla ... 2 hrušky, 80g kryštálového cukru alebo hnedého či kokosového cukru, cca 0,5 - 1 dl vody

POSTUP PRÍPRAVY

korpus : rúru vyhrejeme na 150°C ... bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme kukuričný škrob a ocot ... na plech vystlaný papierom na pečenie rozvrstvíme do kruhu korpusy (buď menšie alebo väčšie), pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút (ja som robila menšie tortičky, pri väčších pridáme pár minút - pokiaľ nie je vrch korpusov jemne ružový) - neotvárame !!! ... po upečení dvierka na rúre pootvoríme a necháme v rúre vychladnúť (cca 2-3 hodiny) ... ganache : smotanu privedieme do varu, pridáme polámanú čokoládu, odstavíme z ohňa a rozmiešame na hladkú hmotu, pridáme maslo, premiešame a necháme jemne vychladnúť ... do hrnca alebo hlbšej panvice dáme cukor, zalejeme vodou, privedieme k varu a vložíme ošúpané a rozkrojené hrušky, varíme cca 15 minút, hrušky by mali chytiť jemne hnedú farbu (lepší efekt je s tmavým hnedým cukrom) ... a je tu finále : na korpus dáme ganache, položíme hrušku, dozdobíme a potom už doprajeme chuťovým pohárikom lahodnú kombináciu jemného nadýchaného bezé cesta, čokolády a šťavnatej hrušky ... mňam ... výborná kombinácia

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 209 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu