. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39)<< predošlé 1, 2, 3, 4

POLIEVKY

FAZULOVICA S UDENYM KOLENOM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Tmavá fazula,údené koleno,trocha mrkvy a petržlenu,troška oleja,červená paprika,cesnak,feferonky,soľ, mleté čierne korenie,rasca, vajíčko a múka na domáce široké rezance

POSTUP PRÍPRAVY

Udené koleno umyjeme a dáme variť do vriacej vody spolu s vopred namočenou fazuľou bez vody.Pridáme rascu a feferonky,varíme skoro do mäkka.K tomu šupneme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen,soľ,korenie a uvaríme.Koleno vyberieme,necháme vychladnúť.Do zohriateho oleja dáme papriku(nešetriť) a vlejeme do hrnca.Dochutíme cesnakom a ak je potrebné,soľou a korením.Z rezancového cesta si nakrájame široké a nie veľmi dlhé rezance,ktoré zavaríme do vriacej fazuľovice.POZOR, varom ju zahustia a staním tiež.Do hotovej pridáme chudé mäsko z kolena,ktoré nakrájame na malé kocky.
Kožu a klingy stočíme do rolky a v alobale necháme stuhnúť.

FAZULOVICA má byť pikantná a červená,žiadne nemocničné jedlo.Podávame s chrumkavým čiernym chlebom.PANI môžu ako druhý chod alobalové prekvapenie a k tomu čipoš papriku alebo horčicu a chlieb.
Nie je to žiadna dieta ,iba ak bodová_ CO VIDIM ,ZBODNEM.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.10.2010, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

CVIKLOVA_NA LETO*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1-2 cvikly,šľahačková smotana,soľ,cukor,citron kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Cviklu ošúpeme, pokrájame na plátky,zalejeme vodou a uvaríme.Rozmixujeme,vlejeme šľahačku a necháme zovrieť.Dochutíme soľou,cukrom a citronovou šťavou.Kôpor použijeme ako ozdobu,ale kto má rád,tak posekaným dochutiť.

Podávame vychladenú.
Recept som si vymyslela,ked som raz uvarila veľa cvikly a bolo mi ľúto ju vyhodiť.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

GULASOVA Z MLETEHO MASA_RYCHLA*****S čipkárkami



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5kg bravčové pliecko,olej,červená paprika,soľ(vegeta), trocha mrkvy a petržlenu,mleté čierne korenie,malé lečo alebo čerstvá paprika a paradajky,pár zemiakov,cesnak,troška sušených hríbov,majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté mäso si na oleji orestujeme,pridáme červenú papriku, lečo,vopred namočené hríby,ktoré pokrájame na drobné kúsky,podlejeme horúcou vodou a chvíľu podusíme.Dolejeme vodou ,pridáme zemiaky a uvaríme do mäkka.Dochutíme soľou,korením ,cesnakom a rozdrvenou majoránkou.

Nezahusťujem múkou,ak sa mi zdá veľmi riedky,urobím cesto ako na rezance a trhám z neho kúsky,ktoré zaváram do vriaceho gulášu.Ale to ešte predtým,než pridám majoránku,lebo by zhorkol.
Podávame s čerstvým chlebom,Môžeme aj ofeferonkovať,ak nebudú jesť deti.
POZOR!cesto v guláši nabobtná.
DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.2.2010, 11:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

SOSOVICOVA KYSLA S UDENYM_KLOBASKOU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

šošovica,zemiaky,údené rebrá(klobáska),červená paprika,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,cesnak,polohr.múka,šľahačková smotana,voda,horčica,cukor,ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Do studenej vody dáme variť rebrá(klobásu) s bobkáčom.Ked sú rebrá uvarené,vyberieme,pridáme šošovicu a dákych10-15 minút necháme variť.Pridáme zemiaky(nie veľa) pokrájané na drobné kocky,soľ a uvaríme do mäkka.V smotane si rozmiešame za lyžicu-dve múky a cez sitko vlejeme do šošovice.Dochutíme cesnakom,octom,korením,horčicou.Zjemníme cukrom. Na troške teplého oleja rozpustíme za lyžičku papriky a vlejeme do polievky-to aby nevyzerala ako nemocničná.
Rebrá oberieme a pokrájame na menšie kúsky(klobásu pokrájame na kolieska) a vložíme naspäť do polievky.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.10.2010, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

RASCOVA RAZ_DVA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Rasca,polohrúba múka,soľ,olej,vajíčko,voda

POSTUP PRÍPRAVY

2-3lyžice rasce dáme variť do litra vody a necháme zo 15minút povrieť.Na troche oleja opražíme lyžicu múky,zalejeme precedeným odvarom z rasce ,osolíme a necháme chvíľku variť.Ak voda veľmi vyvrela,pridáme.Do vriacej pretrieme halušky :1vajce,asi toľko vody,múka.Ked halušky vyplávajú hore,je polievka hotová.
Cestičko na halušky nerobiť tvrdé.Moje baby ju mali radšej ako s vajíčkom.
SKUSTE

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.2.2010, 5:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KARFIOLOVA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Karfiol,mrkva,petržlen,olej,zeleninový bujon,petržlenová vňať,rasca,soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu umyjeme,očistíme.Mrkvu pokrájame na krúžky,petržlen na prúžky a orestujeme na oleji.Zalejeme vodou a pridáme hrubšie časti karfiolu.Pridáme rascu,bujon a soľ.Povaríme do polomäkka,pridáme ružičky karfiolu a dovaríme.Do hotovej pridáme nasekanú petržlenovú vňať-v zime sušenú.

SEM_TAM do nej dávam aj haluštičky:1vajce,trocha vody ,polohr.múka,petržlenová vňať-nie veľmi husté cesto.Zavariť do hotovej polievky,ked vyplávajú na vrch,sú uvarené.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 25.9.2017, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

SAMPINONOVA KYSLA POLIEVKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Mrazené šampiňony,olej,polohrúba múka,červená paprika,soľ alebo vegeta,bobkový list,mleté čierne korenie,šľahačková smotana,ocot ,sojová omáčka,cukor,voda a ak chcete,zemiaky.

POSTUP PRÍPRAVY

Na troške oleja opražíme za dve lyžice múky,odtiahneme nabok a pridáme papriku.Zalejeme studenou vodou,pridáme vavrín a necháme povrieť.Pridáme mrazené šampiňony-ak chceme,tak aj pár zemiačikov nakrájaných na drobné kocky-a varíme,kým nie sú zemiaky mäkké.V smotane si rozmiešame ešte toľko múky,akú hustú chceme mať polievku.Dochutíme soľou(vegetou),korením,octom,cukrom a sojovou omáčkou.Necháme chvíľku vrieť a FERTIG.
Ja niekedy pridávam pre vôňu údenú klobásku.
Podávame s čerstvým rožkom alebo chlebíkom.


A ZABUDLA SOM,ak niekedy nejdem kyslú polievku,prívarok alebo omáčku dochutiť(nedarí sa),tak si pomôžem plnotučnou horčicou.Dodá jedlu skvelú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2010, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KAPUSTOVO_FAZULOVA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Kyslá kapusta,suchá fazuľa,domáca klobáska,slanina,bobkový list,mleté čierne korenie,voda,červená paprika,sušené huby,polohrúba múka

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu si namočíme vopred.Dáme ju variť spolu s klobásou.Ked je uvarená,pridáme vopred namočené
huby a ešte povaríme.Pridáme kyslú kapustu a ak je potrebné,dolejeme vodu alebo šťavu z kapusty.Slaninku pokrájame na drobno,opražíme,pridáme za lyžicu múky,spravíme zápražku,odtiahneme z plameňa a pridáme papriku.Vlejeme do kapusty,necháme povrieť a dochutíme.Podávame s pokrájanou klobáskou a chlebíkom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KYSLA POLIEVKA ZO ZELENEJ FAZULKY*****alebo prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

Sterilizovaná fazuľka,zemiaky,olej,polohr.múka,šľahačková smotana,vegeta,červená paprika,plnotučná horčica,cukor,mleté čierne korenie,ocot,kôpor,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Na olej vsypeme múku a mierne oprážime.Odtiahneme z plameňa a pridáme za lyžičku červenej papriky.Zalejeme studenou vodou a za stáleho miešania necháme zovrieť.Dáme2-3 bobkové listy,na drobno pokrájané zemiaky,trocha vegety a uvaríme do mäkka.Do toho vlejeme fazuľku aj s nálevom a necháme prevrieť.V smotane rozhabarkujeme za lyžicu múky a precedíme do fazuľky.Chvíľku necháme povrieť a dochutíme octom,cukrom,horčicou,čiernym korením a kôprom.

Fazuľku nevarím dlho,lebo zavarená podľa mňa je rýchlo mäkká.Niekedy vylepšujem chuť polievky domácou klobáskou.

Ak dáme menej vody a pridáme viac múky,máme prívarok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.8.2019, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu