končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
POLIEVKY |
FAZULOVICA S UDENYM KOLENOM*****POTREBNÉ PRÍSADY Tmavá fazula,údené koleno,trocha mrkvy a petržlenu,troška oleja,červená paprika,cesnak,feferonky,soľ, mleté čierne korenie,rasca, vajíčko a múka na domáce široké rezance POSTUP PRÍPRAVY Udené koleno umyjeme a dáme variť do vriacej vody spolu s vopred namočenou fazuľou bez vody.Pridáme rascu a feferonky,varíme skoro do mäkka.K tomu šupneme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen,soľ,korenie a uvaríme.Koleno vyberieme,necháme vychladnúť.Do zohriateho oleja dáme papriku(nešetriť) a vlejeme do hrnca.Dochutíme cesnakom a ak je potrebné,soľou a korením.Z rezancového cesta si nakrájame široké a nie veľmi dlhé rezance,ktoré zavaríme do vriacej fazuľovice.POZOR, varom ju zahustia a staním tiež.Do hotovej pridáme chudé mäsko z kolena,ktoré nakrájame na malé kocky. Kožu a klingy stočíme do rolky a v alobale necháme stuhnúť. FAZULOVICA má byť pikantná a červená,žiadne nemocničné jedlo.Podávame s chrumkavým čiernym chlebom.PANI môžu ako druhý chod alobalové prekvapenie a k tomu čipoš papriku alebo horčicu a chlieb. Nie je to žiadna dieta ,iba ak bodová_ CO VIDIM ,ZBODNEM. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 4.10.2010, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
CVIKLOVA_NA LETO*****POTREBNÉ PRÍSADY 1-2 cvikly,šľahačková smotana,soľ,cukor,citron kôpor POSTUP PRÍPRAVY Cviklu ošúpeme, pokrájame na plátky,zalejeme vodou a uvaríme.Rozmixujeme,vlejeme šľahačku a necháme zovrieť.Dochutíme soľou,cukrom a citronovou šťavou.Kôpor použijeme ako ozdobu,ale kto má rád,tak posekaným dochutiť. Podávame vychladenú. Recept som si vymyslela,ked som raz uvarila veľa cvikly a bolo mi ľúto ju vyhodiť. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
GULASOVA Z MLETEHO MASA_RYCHLA*****S čipkárkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5kg bravčové pliecko,olej,červená paprika,soľ(vegeta), trocha mrkvy a petržlenu,mleté čierne korenie,malé lečo alebo čerstvá paprika a paradajky,pár zemiakov,cesnak,troška sušených hríbov,majoránka POSTUP PRÍPRAVY Pomleté mäso si na oleji orestujeme,pridáme červenú papriku, lečo,vopred namočené hríby,ktoré pokrájame na drobné kúsky,podlejeme horúcou vodou a chvíľu podusíme.Dolejeme vodou ,pridáme zemiaky a uvaríme do mäkka.Dochutíme soľou,korením ,cesnakom a rozdrvenou majoránkou. Nezahusťujem múkou,ak sa mi zdá veľmi riedky,urobím cesto ako na rezance a trhám z neho kúsky,ktoré zaváram do vriaceho gulášu.Ale to ešte predtým,než pridám majoránku,lebo by zhorkol. Podávame s čerstvým chlebom,Môžeme aj ofeferonkovať,ak nebudú jesť deti. POZOR!cesto v guláši nabobtná. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 1.2.2010, 11:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
SOSOVICOVA KYSLA S UDENYM_KLOBASKOU*****POTREBNÉ PRÍSADY šošovica,zemiaky,údené rebrá(klobáska),červená paprika,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,cesnak,polohr.múka,šľahačková smotana,voda,horčica,cukor,ocot POSTUP PRÍPRAVY Do studenej vody dáme variť rebrá(klobásu) s bobkáčom.Ked sú rebrá uvarené,vyberieme,pridáme šošovicu a dákych10-15 minút necháme variť.Pridáme zemiaky(nie veľa) pokrájané na drobné kocky,soľ a uvaríme do mäkka.V smotane si rozmiešame za lyžicu-dve múky a cez sitko vlejeme do šošovice.Dochutíme cesnakom,octom,korením,horčicou.Zjemníme cukrom. Na troške teplého oleja rozpustíme za lyžičku papriky a vlejeme do polievky-to aby nevyzerala ako nemocničná. Rebrá oberieme a pokrájame na menšie kúsky(klobásu pokrájame na kolieska) a vložíme naspäť do polievky. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 20.10.2010, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
RASCOVA RAZ_DVA*****POTREBNÉ PRÍSADY Rasca,polohrúba múka,soľ,olej,vajíčko,voda POSTUP PRÍPRAVY 2-3lyžice rasce dáme variť do litra vody a necháme zo 15minút povrieť.Na troche oleja opražíme lyžicu múky,zalejeme precedeným odvarom z rasce ,osolíme a necháme chvíľku variť.Ak voda veľmi vyvrela,pridáme.Do vriacej pretrieme halušky :1vajce,asi toľko vody,múka.Ked halušky vyplávajú hore,je polievka hotová. Cestičko na halušky nerobiť tvrdé.Moje baby ju mali radšej ako s vajíčkom. SKUSTE ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 9.2.2010, 5:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KARFIOLOVA*****POTREBNÉ PRÍSADY Karfiol,mrkva,petržlen,olej,zeleninový bujon,petržlenová vňať,rasca,soľ. POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu umyjeme,očistíme.Mrkvu pokrájame na krúžky,petržlen na prúžky a orestujeme na oleji.Zalejeme vodou a pridáme hrubšie časti karfiolu.Pridáme rascu,bujon a soľ.Povaríme do polomäkka,pridáme ružičky karfiolu a dovaríme.Do hotovej pridáme nasekanú petržlenovú vňať-v zime sušenú. SEM_TAM do nej dávam aj haluštičky:1vajce,trocha vody ,polohr.múka,petržlenová vňať-nie veľmi husté cesto.Zavariť do hotovej polievky,ked vyplávajú na vrch,sú uvarené. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 25.9.2017, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
SAMPINONOVA KYSLA POLIEVKA*****POTREBNÉ PRÍSADY Mrazené šampiňony,olej,polohrúba múka,červená paprika,soľ alebo vegeta,bobkový list,mleté čierne korenie,šľahačková smotana,ocot ,sojová omáčka,cukor,voda a ak chcete,zemiaky. POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja opražíme za dve lyžice múky,odtiahneme nabok a pridáme papriku.Zalejeme studenou vodou,pridáme vavrín a necháme povrieť.Pridáme mrazené šampiňony-ak chceme,tak aj pár zemiačikov nakrájaných na drobné kocky-a varíme,kým nie sú zemiaky mäkké.V smotane si rozmiešame ešte toľko múky,akú hustú chceme mať polievku.Dochutíme soľou(vegetou),korením,octom,cukrom a sojovou omáčkou.Necháme chvíľku vrieť a FERTIG. Ja niekedy pridávam pre vôňu údenú klobásku. Podávame s čerstvým rožkom alebo chlebíkom. A ZABUDLA SOM,ak niekedy nejdem kyslú polievku,prívarok alebo omáčku dochutiť(nedarí sa),tak si pomôžem plnotučnou horčicou.Dodá jedlu skvelú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2010, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KAPUSTOVO_FAZULOVA*****POTREBNÉ PRÍSADY Kyslá kapusta,suchá fazuľa,domáca klobáska,slanina,bobkový list,mleté čierne korenie,voda,červená paprika,sušené huby,polohrúba múka POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu si namočíme vopred.Dáme ju variť spolu s klobásou.Ked je uvarená,pridáme vopred namočené huby a ešte povaríme.Pridáme kyslú kapustu a ak je potrebné,dolejeme vodu alebo šťavu z kapusty.Slaninku pokrájame na drobno,opražíme,pridáme za lyžicu múky,spravíme zápražku,odtiahneme z plameňa a pridáme papriku.Vlejeme do kapusty,necháme povrieť a dochutíme.Podávame s pokrájanou klobáskou a chlebíkom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KYSLA POLIEVKA ZO ZELENEJ FAZULKY*****alebo prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY Sterilizovaná fazuľka,zemiaky,olej,polohr.múka,šľahačková smotana,vegeta,červená paprika,plnotučná horčica,cukor,mleté čierne korenie,ocot,kôpor,voda POSTUP PRÍPRAVY Na olej vsypeme múku a mierne oprážime.Odtiahneme z plameňa a pridáme za lyžičku červenej papriky.Zalejeme studenou vodou a za stáleho miešania necháme zovrieť.Dáme2-3 bobkové listy,na drobno pokrájané zemiaky,trocha vegety a uvaríme do mäkka.Do toho vlejeme fazuľku aj s nálevom a necháme prevrieť.V smotane rozhabarkujeme za lyžicu múky a precedíme do fazuľky.Chvíľku necháme povrieť a dochutíme octom,cukrom,horčicou,čiernym korením a kôprom. Fazuľku nevarím dlho,lebo zavarená podľa mňa je rýchlo mäkká.Niekedy vylepšujem chuť polievky domácou klobáskou. Ak dáme menej vody a pridáme viac múky,máme prívarok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.8.2019, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |