. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 54 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

čerešnovy džem


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

žienky poprosila by som ktora mate nejaky odskušany čerešnovy džem či by mi neposlala dakujem

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

helena m. (helenka57) ID 36632 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2011, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Levanduľový med


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1-2 hrste levanduľové kvety 3 citróny 3 ks škorica celá 750-1000 ml voda 1,5 -2 kg cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Levanduľu opláchneme a vložíme do hrnca s vodou. Pridáme nakrájané citróny, škoricu a na miernom plameni varíme 20 minút.
Necháme 24 hodín lúhovať a potom precedíme.
Do scedenej tekutiny pridáme cukor, pomaly ho na miernom ohni rozpustíme a odparujeme až do hustoty sirupu.
Hustú takmer medovú hmotu plníme vriacu do nahriatych fliaš a zatvoríme.
Otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Andrea Z. (ondre) ID 95183 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.7.2012, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváranie bez cukru so solou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ovocie,štipka soli,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem či to tu už bolo,ale nám takto zavárané ovocie velmi chutí.Do pohára dáme ovocie,štipku soli,len tak medzi prsty,zalejeme vodou z vodovodu,zavrieme,zasterilizujeme,necháme spinkat na poličke minimálne 2 mesiace.Po otvorení chutí ako čerstvé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

monika s. (schugova) ID 21592 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2011, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

SIRUP z bazových kvetov


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

30 bazových kvetov zalejeme 2 litrami vody a necháme vyluhovať 24 hodín.Precedíme,pridáme 2 kg kryštálového cukru,2 umyté citróny pokrájané na kocky a 50gramov kyseliny citronovej.Varíme asi 1/2 hodiny,môžeme pridať aj štamperlík rumu precedíme a dáme horúce do fliaš,uzavrieme a necháme pod dekou vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

marta s. (skalička) ID 51393 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.6.2011, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľový kompót ♥♥♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Umyté, odkôstkované marhule natlačíme do porhárov, dobre natrasieme aby sa vyplnili prázdne miesta, zalejeme horúcim sirupom, okraje pohárov dobre poutierame do sucha a poriadne uzavrieme viečkami a strerilizujeme 20-25 minút pri teplote 85 stupňov. Príprava sirupu: na 1l vody 700g cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

NA ZÁKLADE DOTAZOV dopĺňam a upravujem, lebo asi sme sa nepochopili, alebo som zle napísala, preto chcem dodať že pekáč vkladám už do predhriatej rúry napísala som cca 180 stupňov, vložím a potom odsledujem perlenie v pohároch, teda retiazku z buliniek ktoré stúpajú zo dna na hor, teda keď bublinky začnú naskakovať znížim teplotu na 85 stupňov a potom pri tejto teplote by mala byť doba sterilizácie 20-25 minút. Asi som sa zle vyjadrila s tým začiatkom perlenia a celkovou dobou sterilizácie keď som si to teraz po roku čítala, preto upresňujem. Nič nie rozvarené, ani na blato, sú výborné, na fotke sú zavarené z minulého roka, sladkosť teda pomer cukru na 1l vody je naozaj dobrá. Takto som zavarála prvý krát minulý rok, lebo vždy som robila na sporáku a dlho to trvalo keď je veľa pohárov, ale bola som spokojná. Asi som sa zle vyjadrila v súvislosti s dobou sterilizácie a tým perlením. Teraz budem znova takto zavárať a ešte raz si to premerim, asi toľko.

Sterilizácia v elektrickej rúre: Na dno rúry alebo na mriežku v najnižšej polohe položíme pekáč, prípadne plech a naplníme ho do výšky 1-2cm horúcou vodou. Na dno pekáča dáme utierku aby poháre neboli priamo na plechu. Poháre, bezpodmienečne rovnakej veľkosti a obsahu postavíme do vody. Poháre sa nesmú dotýkať. Teplotu nastavíme na 180 stupňov. Doba sterilizácie začne bežať v okamihu "perlenia", teda vtedy, keď v malých intervaloch po sebe začnú stúpať blublinky (treba odsledovať). Po dosiahnutí okamihu perlenia znížime teplotu na sterilizačnú teplotu pri marhuľkách 20-25 minút na 85 stupňov.
Po uplynutí doby sterilizácie poháre ihneď vyberieme z vody, ja ich ešte pootáčam, zakryjem uterákom a nechám do druhého dňa úplne schládnuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.7.2012, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Detská výživa II.-s príchuťou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg očistených jabĺk,3 dcl vody,30 dkg kryštálového cukru,1 puding jahodový alebo malinový(najlepšie Dr.Oetker)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup znova rovnaký jablká očistiť pokrájať a dať variť spolu s vodou.Keď sú uvarené rozmixovať a pridať cukor.V troške vody rozmiešať puding a vlejeme ho do masy.Ešte trocha povaríme,dáme trošku kys.citrónovej a hotovo.Teplú lejeme do fliaš a sterilizujeme 5-10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.10.2012, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečo bez varenia


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, paradajky, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept jeana Š. (ivusik) ID 886, ale ocaril ma jednoduchostou.
Ja som dala 5kg paradajok a 5kg papriky, lebo mam rada, ked je viac paradajok.
Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať.
Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja , zatvoríme a dáme sterilizovať/ ja sterilizujem v rure, poukladam na hlboky pekac, dolejem vodu do pekaca a pri 150 st. asi pol hodinku, z toho 15.min. to bublalo/.
Po vybratí otočiť hore dnom.
Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny.
Pani Ivke dakujem....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Daniela U. (danilienka) ID 57919 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.8.2012, 8:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

UHORKOVY PIKANTNY SALAT*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky,cibuľa,feferonky,soľ,cukor,deko,ocot,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Uhorky postrúhame,cibuľu pokrájame na prúžky,feferonky na tenké plátky.Premiešame,pridáme soľ,preosiate deko,cukor,vodu a ocot.Opakovane premiešame,necháme polhodinku postáť a naplníme poháre.Vložíme do hrnca,nalejeme vodu a ked začne voda vrieť,poháre vyberieme.Otočíme dole hlavou a necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.8.2010, 17:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ALMA PLNENA KAPUSTOU*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.8.2010, 6:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

LUXUSNÍ KEČUP


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

viz. postup

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny

– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách):

1,5 kg rajčat (3)
5 ks jablek (10)
3 ks velké cibule (6)
1 lžíce soli (2)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Šárka B. (Šárja) ID 281143 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.8.2017, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 54 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu