. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,117 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Cokoladove mini kolaciky



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/08/cokoladove-mini-kolaciky.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:200g cokolady
125ml rastlinneho oleja
125ml bieleho jogurtu
200g krystaloveho cukru
3 vajicka,velkost L
1 CL vanilkoveho extraktu
200g hladkej muky
1 1/2 CL prasku do peciva

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.8.2015, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Studená sladká ryža s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Sladkú ryžu pripravujem vždy do dvoch väčších misiek, takže ak chcete menšie množstvo zo všetkého si polovicu odrátajte. Potrebujeme: cca 60-70 dkg ryže, cca 3/4 l obyč. mlieka, 2 x vanilkový cukor, 150 g hrozienok, nakladané ovocie (jahody, mandarínky, ananás, broskyne, čučoriedky, atď...), 4 x šľahačková smotana, 4 PL práškového cukru, 150 g čokolády na varenie, alebo inej horkej čokolády s vysokým percentom kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu uvaríme tak na 90%. Scedíme a necháme v hrnci. Prilejeme mlieko, pridáme hrozienka, vanilkový cukor a ešte chvíľku povaríme. Necháme vychladnúť !

Všetko ovocie si nakrájame na menšie kúsky a z každého kompótu odoberieme aj trošku šťavy.

Vyšľaháme šľahačky zmiešané s práškovým cukrom.

Nastrúhame si čokoládu.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana Hrudková (Hag) ID 170371 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.12.2016, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Rýchly závin z jogurtu, špaldovej múky a ovocia :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g špaldovej múky (ja používam Kuchenmeister 812), 150g bieleho jogurtu, 70g masla, 1 KL sódy bicarbóny, 1PL prášk. cukru. Tvarohová plnka: vaša obľúbená, tá moja je: 250g jemného tvarohu, 1 žĺtok, trochu škorice, 1-3 PL hnedého cukru + ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom z jedného časopisu, ale samozrejme ingrediencie a pomer surovín som si upravila a vznikol jeden receptík na rýchly a skvelý závin. A keďže je tam min.cukru je vhodný pre diabetikov a pri diéte. Samozrejme keď môžete, cukru si dajte kľudne podľa chuti.


Do misy preosejeme múku, cukor a sódu. Pridáme kúsky zmäknutého masla, jogurt a vypracujeme vláčne cesto. Môžeme si ho vypracovať na doske. S cestom sa dobre pracuje, je vláčne, ale keď bude lepiť, tak podsypte múku.Necháme chvíľu odpočívať, zatiaľ si zapneme rúru na 190*C a pripravíme si tvarohovú plnku podľa chuti. Zmiešame tvaroh, žĺtok, cukor, škoricu. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto, rozotrieme tvarohovú plnku a uložíme ovocie. Ja som použila maliny. Cesto buď preložíme, alebo zrolujeme. Závin preložíme na plech s peč. papierom, ja mám dosť veľký, tak i závin má cca 40cm. Pečieme 30-35min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte. Upečený zlatistý závin potrieme osladeným mliekom. Môžete pocukriť, u nás sa však necukruje :-)


Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.2.2016, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Šťavnatá zdravá višňovo-malinová torta bez cukru a bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

na korpus : 1 hrnček mletých ľubovoľných orechov, 1 hrnček kokosovej múčky, 1/2 šálky hrozienok namočených na 1 hodinu do vody (či rumu), 2 PL kokosového oleja, 3 PL kakaa ..... na náplň : 500g mrazených višní bez kôstky, 100g mrazených malín (lesné ovocie), 2 banány, 3 PL medu, 2 PL kokosového oleja ..... na ozdobenie : 1 plechovka (400 ml) kokosového mlieka, 2 PL medu

POSTUP PRÍPRAVY

inšpiráciu som čerpala z internetu - hľadala som nejakú tortu z mrazených višní, ktoré som potrebovala minúť ... recept som trocha upravila podľa seba - pridala som maliny a krém som tiež robila iný, nakoľko som nemala dostatok kokosového mlieka ... výsledkom je výborná šťavnatá torta, ako stvorená na teplé letné dni, navyše ak robíme podľa originál receptu aj zdravá ... preto posúvam ďalej, možno niekoho osloví ..... Korpus : všetky suroviny rozmixujeme a hmotu roztlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom o priemere cca 20 cm. Dáme do chladničky cca na pol hodinku ...... Náplň : Višne a maliny necháme čiastočne rozmraziť (zopár ich odložíme na zdobenie, uložíme do mrazničky). Višne a maliny rozmixujeme spolu s banánmi, medom a zľahka roztopeným kokos. olejom ... podľa originál receptu banány možno nahradiť šálkou kešu orechov (namočených pár hodín vo vode, najlepšie cez noc), tie však treba dôkladne rozmixovať, s kešu orechmi bude hmota menej "dreňovitá" viac krémová .... Hmotu rozotrieme na korpus a dáme na pár hodín do mrazničky. Šľahačka: Kokosové mlieko dáme na hodinu schladiť do chladničky. Zlejeme vodu a hustú smotanu vyšľaháme s medom. Ak je tuhá, skúste ju zľahka zohriať. Môžete pridať vanilku a lyžicu citrónovej šťavy Tortu ozdobíme šľahačkou pomocou zdobiaceho vrecka (ja som len rozotrela, na vrch som postrúhala Margot čokoládu a dozdobila som višňami). Tortu (originál recept bez želatíny) treba skladovať v mrazničke a pred podávaním necháme hodinku postáť pri izbovej teplote .... moja torta nebola až taká úplne zdravá, pretože vzhľadom k tomu, že som nemala dostatok kokosového mlieka, musela som improvizovať s tým, čo som mala k dispozícii - na krém som použila 250g mascarpone, 250 g jemného odtučneného tvarohu, 150g kokosového mlieka (len hustá časť), 2 PL kokosového sirupu, 2 PL medu, vanilkový extrakt a vanilkový struk + 3 plátky želatíny + 1 balíček želatíny do ovocnej zmesi, nakoľko som potrebovala tortu hneď podávať ... ale výsledok je chuťovo výborný ... určite vyskúšam aj zdravšiu variantu s kokosovým mliekom alebo kokosovou šľahačkou, ktorú som minule objavila v bio predajni

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.8.2015, 8:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Rýchle a menej kalorické jahodové knedlíky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 žĺtky, 80g masla, 40g hnedého cukru ( alebo podľa chuti), 250g jemného tvarohu, 200g špaldovej múky, štipka soli. Jahodová pena: jahody, biely jogurt, hnedý cukor podľa chuti, škorica. Na dochutenie: mak, orechy, tvaroh....

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom z relácie Kluci v akcii a urobila som si recept na knedlíky, ktoré su chutné, rýchle a tak trochu aj menej kalorické oproti kysnutým :-)


V miske si ručne zmiešame žĺtka, cukor a maslo. Postupne pridáme tvaroh a nakoniec preosiatu múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto - podľa potreby dosypeme múku. Na pomúčenej doske si z cesta vytvarujeme valček, rozdelíme ho na rovnaké časti a do každej zabalíme jahodu alebo iné ovocie. Poriadne ovocie obalíme a ešte trošku pogúlame v múke. Dáme knedlíky variť do vriacej mierne osolenej vody a varíme ich na miernom ohni 7-10min. Potom ich vyberieme, páratkom prepichneme, aby vyšla para, opláchneme a trošku prelejeme maslom. Dochutíme podľa vlastnej fantázie :-) Z tejto dávky mi vyšlo 20ks, ale mala som extra veľké jahody.


Špaldovú múku používam od značky Kuchenmeister T812

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.6.2015, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohovo-makové guľky s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

250g nízkotučného hrudkového tvarohu, 1 vajce, 4 PL detskej krupice (alebo špaldovej), 1 PL maku, citrónovú kôru, trochu hnedého cukru/xylitolu/stévie, mrazené ovocie, med

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame tvaroh s krupicou, vajcom a makom. Nastrúhame trochu citrónovej kôry a ak chceme, môžeme trochu prisladiť obľúbeným sladidlom. Z hmoty tvarujeme malé guľky, ktoré hádžeme do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, povyberáme ich a necháme chladnúť.

Mrazené ovocie dáme do hrnca a zohrejeme. Horúce ovocie naservírujeme na tvarohové guľky a celé to polejeme medom. Môžeme tiež dozdobiť čerstvým ovocím a lístkami mäty alebo medovky.

www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2015, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jahodovo mandlove crumble



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/06/jahodovo-mandlove-crumble.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:500g jahod
50g krupicoveho cukru
25g mletych mandli
4 CL vanilkoveho extraktu
Na mrvenicku:110g hladkej muky
1 CL prasku do peciva
75g studeneho masla
100g mandlovych lupienkov

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.6.2015, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Srdiečka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Čokoládový koláčik podľa receptu: Dusana B. (duska2) ID 8637 - Gateau au chocolat (nas oblubeny francuzsky cokoladovy kolac) - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5804

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Miroslava H. (miroslava72) ID 96819 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.6.2015, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Passionfruit melting moments



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/05/passionfruit-melting-moments.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:250g masla,izbovej T
60g praskoveho cukru
225g hladkej muky
80g kukuricneho skrobu
1CL vanilkoveho extraktu
Na krem:60g masla,izbovej T
125g praskoveho cukru
1 PL marakujovej duziny

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.6.2015, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Cviklový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

200g červenej repy,soľ,3vajcia,200g kryštálového cukru,200ml oleja,200g poloh.muky,1 čl prášku do pečiva,1 čl sody bikarbony,80g kakaa,100g čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Červenú repu očistíme a uvaríme v osolenej vode do mäkka.Po vychladnutí ju rozmixujeme dohladka.V mise vyšľaháme vajcia,pridáme rozmixovanú repu,rozmiešame,pridáme soľ,cukor.Postupne pridávame olej,muku+prášok do pečiva+sodu bikarbonu a kakao.Nakoniec v miešame nasekanú čokoládu a cesto vylejeme do vymastenej a pomučenej formy srnčí chrbát a pečieme pri 180 stupnoch asi 1 hodinu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2015, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,117 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu