končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 361-370) | << predošlé 1,.,32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42,.,80 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
ZABIJACKOVE ,,KRVAVE" MASO*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové pliecko alebo krkovička,bravčová pečeň,neúdená slanina alebo bravčová masť,červená paprika,čierne mleté korenie,soľ,rasca POSTUP PRÍPRAVY Slaninu pokrájame na kocky a vypražíme,ak nemáme,dáme masť.Pridáme mäso ,ktoré sme pokrájali na kocky a tiež pečeň.Poriadne orestujeme,aby sa nám zatiahlo zo všetkých strán.LEPSIE je to robiť v širokej rajnici.Pridáme červenú papriku,korenie a rascu.Mäso pustí šťavu,ale môžeme pridať aj troška vriacej vody.Dusíme s občasným podlievaním,kým nie je hotové.Pred koncom šťavu zredukujeme,aby zostala bez vody,osolíme.Môžeme dochutiť strúhaným cesnakom. Robieva sa to ako desiata pri zabíjačkách,ale tam sa dávajú trčiace kúsky mäsa,ked sa rozoberá prasiatko. Je to rýchly a nenáročný recept,ktorý sa dá ukuchtiť aj doma. Podávame s čerstvým chlebíkom,ktorý si namáčame do výpeku a kapustovo-kápiovym šalátom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2010, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové karé na smotane s hráškom a kyslými uhorkamiPOTREBNÉ PRÍSADY karé (alebo stehno), smotanu na varenie, sterilizovaný hrášok, kyslé uhorky, soľ, mleté aj celé čierne korenie, bobkový list, zeleninový bujón, petržlenová vňať, horčica, hladká múka na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Karé si nakrájame na rezne, osolíme a okoreníme ich. Rezne orestujeme na oleji a podlejeme vodou. Pridáme bobkový list, pár zrniek čierneho korenia a bujón. Pomaly dusíme. Ak už je mäsko skoro dovarené, pridáme hrášok aj s nálevom a na drobno nakrájané kyslé uhorky. Stačí tak 2-3 uhorky, aby to nebolo príliš kyselé. V smotane si rozmiešame hladkú múku a za jednu polievkovú lyžicu horčice. Rezne vyberieme. Smotanu zamiešame do vývaru a necháme prejsť varom. Pridáme ešte trošku petržlenovej vňate. Potom vložíme rezne naspäť a ešte chvíľku povaríme. A podávame so zemiakmi, cestovinami alebo aj knedľou. Každý podľa svojej chuti. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Ildiko B. (Didulka) ID 54799 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 12.1.2018, 10:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Srdiečka k obeduPOTREBNÉ PRÍSADY Ja som mala 12 párkov, 30dkg šumkovej salámy nakrájanej, 30dkg eidam tehly, zeleninku buď v konzerve alebo mrazenú hrašok-mrkvička-kukurička a 12 vájíčok POSTUP PRÍPRAVY No a ideme na to najprv si vymastíme olejom plech ja som to teraz skúšala dať na pečiaci papier a je to lepšie bo nemusela som drhnúť plech potom dáme dve kolieska salámy na ktoré položíme párok, ktorý si rozpolíme ale nie celý necháme cca 1cm v kuse a polky otčíme a spojíme páradkom. Potom rozbijeme vajko kuk či tam nieje škrupinka a šup ho do srdiečka osolíme a dáme na vajko zeleninku a zasypeme strúhamým syrom. A už len do rúry na 180 stupňou cca 20min ja pichnem páratko či nieje vajko surové. Prílohu zemiaky, s tatarkou a šalatik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Júlia K. (zyzy12) ID 7706 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2010, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Banícky bravčový rezeňPOTREBNÉ PRÍSADY plnka:cibuľa bravčové rezne mleté bravčové mäso hladká múka soľ vývar z bujónu biele korenie 3-4 vajcia strúhanka olej POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu opražíme na oleji spolu s mletým mäsom.Pridáme soľ,korenie,vajcia a podľa potreby strúhanku. Bravčové rezne si naklepeme.Naplníme plnkou a stočíme do rolky.Obalíme v hladkej múke.Dáme si rozpáliť olej a rolky osmažíme zo všetkých strán.Vyberieme a dáme do zapekacej misy,podlejeme výpekom. výpek:olej,ktorý zostal z mäsa,múka a vývar z bujónu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina K. (martina7811) ID 125357 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
FALOSNA ,,HUSACIA" PECEN*****POTREBNÉ PRÍSADY 0,5kg bravčová pečeň,2dl šľahačková smotana,1 dl olej,1čl soľ,1 čl vegeta,4 vajíčka POSTUP PRÍPRAVY Bravčovú pečeň odblánime,pokrájame na menšie kusky a zomelieme na jemno.Pridáme všetky ostatné suroviny a dobre premiešame-môžeme aj šľahačom.Nalejeme do dobre vymastenej a jemnou strúhankou vysýpanej formy.Pečieme v mierne teplej rúre asi 45 minút(ak špáratko nelepí,je hotová).Necháme vychladnúť a v chladničke stuhnúť. PODAVAME s čerstvým chlebíkom a kyslou uhorkou. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 23.2.2010, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
RESTOVANA BRAVCOVA PECEN NA SLANINE*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčová pečeň,údená slanina,cesnak,soľ,červená paprika ,čierne korenie mleté,majoránka POSTUP PRÍPRAVY Udenú slaninu pokrájame na kocky,vypražíme.Pečeň umyjeme,odblaníme a nakrájame na plátky.Dáme na rozpálenú panvicu so slaninou a prudko opečieme zo všetkých strán.Pridáme papriku, okoreníme,ocesnakujeme a za5-7 minút je pečeň hotová,pridáme rozdrvenú majoránku a soľ.Už nevaríme. Podávame s ryžou,tarhoňou alebo chlebíkom a kyslou uhorkou. Hovädzia sa robí omnoho dlhšie,preto pri kúpe pozor. Pri restovanej pečienke nebýva veľa šťavy,robí sa ako minútka,vtedy má inú chuť ako ked pridáte veľa vody,vtedy si ju rovno môžete uvariť v polievke. NAJLEPSIA JE CERSTVA ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečeň "po chlapsky"POTREBNÉ PRÍSADY Bravcova pecen, cibula, slanina, kysla uhorka, mleta paprika, cierne korenie, sol, muka na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Osobne pecen velmi nemusim,ale obcas na nu dostanem chut a vtedy velmi rada prenecham kuchynu manzelovi, ktory ju pripravuje takto: Na troche oleja si spenime cibulu, na kocky (alebo pasiky) nakrajanu slaninu a chvilu poprazime (samozrejme,ze ked je slanina dost mastna, olej ani netreba). Pridame nakrajanu pecen a orestujeme pekne zo vsetkych stran. Pridame mletu papriku, cierne korenie a napr.aj mletu rascu,ked mate radi (SOLIME AZ NA KONCI VARENIA) a za staleho miesania chvilku oprazime. Podlejeme vodou a prikryte dusime,kym pecen nie je hotova. Treba sledovat,lebo vraj ked sa vari pridlho, ma tendencie opat stvrdnut. Ked je pecen skoro hotova, vo vode si rozhabarkujeme hladku muku (mnozstvo podla toho,ci chceme omacky vela,malo,redsiu,hustejsiu, my mame radi vela stavy) a zahustime. Nechame este chvilu povarit. Odstavime a pridame na male kocky nakrajanu kyslu uhorku (mozeme aj majoran). Podavame s ryzou, zemiakmi, chlebom,... a kyslou uhorkou, samozrejme ;o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 22.9.2010, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Hrachová kaša s údeným mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY Suchý hrach cca 500g, údené mäso, dva zemiaky, cesnak, vodu, olej, maslo, hladkú múku, soľ, vegetu, bobkový list, celé i mleté korenie podľa chuti a samozrejme majoran. POSTUP PRÍPRAVY Tymto receptom som si pripomenula krasne detske casy ked nam hrachovu kasu s udenym masom alebo s klobaskou nosievala maminka zo zavodnej jedalne. Tam ju robili fakt super a doma sme ju vsetci mali radi. Nedavno ju mamusa varila doma a kedze od Silvestra mi v mrazaku zavadzalo kilecko udeneho a mala som aj hrach insprirovalo ma to a kedze som tu nasla len jeden takyto receptik rozhodla som sa, ze prispejem a mozno niektoru z vas inspirujem. Je to velmi jednoduche a chutne jedlo! No a ked si po jeho konzumacii napustite vanu... mozte mat lacny perlickovy kupel... ;-)))))) Podme na to... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Andrea B. (Godzillka) ID 34483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 20.8.2014, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVCOVA PANENKA PLNENA*****po našom RYBAPOTREBNÉ PRÍSADY Bravčová panenka,mleté bravčové mäso,korenie ako do klobás,cesnak,bravčová masť,sieťka z bravčových čriev(plachetka),voda na podlievanie POSTUP PRÍPRAVY Pomleté bravčové mäso ochutíme čiernym korením,soľou,paprikou,rascou a cesnakom a poriadne premiešame.Nožom si v panenke urobíme v strede po celej dlžke otvor.Má byť široký,aby sa doňho vošlo mleté mäso ako keby sme vložili klobásu.Do otvoru v panenke pomocou nástavca na mäsový mlynček alebo širšieho lievika natlačíme mäso.Naplnenú panenku zvrchu osolíme,zabalíme do plachetky,zakryjeme a dáme piecť s pridaním bravčovej masti.Občas mrkneme jedným očkom,či nehorí a podlejeme.Plachetka pri pečení vytvorí taký mozaikový vzor. Podávame so zemiakovou kašou a kapustovým šalátom s kápiou alebo studené s chlebom. PLACHETKU občas dostať v mäsiarni. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 28.2.2011, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Rezne s lečom podľa Martina Z. (Maťa149)POTREBNÉ PRÍSADY bravčove mäsko ( kare alebo stehno),olej,cibula,struhanka,3-4 vajcia,sol,mčk,lečo POSTUP PRÍPRAVY mäsko si nakrajame na platky,naklepeme,osolime,okorenime z oboch stran,každy kusok mäska obalime v struhanke a namočime do rozšlahanych osolenych vajičok a vypražame na oleji.Ak mame ukladame na vymasteny pekač.Na mäsko dame nakrajanu na mesiačiky cibulku a navrstvime lečo.Podlejeme trochou vody,aby mäasko bolo mäkke.Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rure na 220 stupnov tak jednu hodinku.Podavame zemiakmi,zeleninovou oblohou.Môžem len potvrdiť že na pripravu to nie je naročne :-) Dobru chuť!!!! foto vložim neskor :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 361-370) | << predošlé 1,.,32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42,.,80 ďalšie >> |