končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 311-320) | << predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Zemiaky plnené mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 8 rovnakých zemiakov, 200g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, 2Pl oleja, mletú červenú papriku, soľ, mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Na zemiakoch po dĺžke odkrojíme 1/3 a vnútro opatrne vydlabeme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, pridáme mleté mäso a restujeme asi 5 min. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a naplníme vydlabané zemiaky. Zabalíme každý zvlášť do alobalu a pečieme asi 50 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | lucia p. (Ajfelovka) ID 60738 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
SALAMOVE KOSICKYPOTREBNÉ PRÍSADY 4 hrubsie kolieska parizskej salamy,2 vajcia,mleta cervena paprika,150 g tvrdeho syra,sol,petrzlenova vnat POSTUP PRÍPRAVY Kolieska salamy neosupeme,ale len poutierame a poukladame na rozohriaty grilovaci rost.Na kazde koliesko dame cast cast rozslahanych vajec s postruhanym syrom,ktory osolime.Potom rost zasunieme a 4 minuty grilujeme lem z jednej strany.Grilovanim sa z koliesok salamy utvoria akoby kosicky.Povrch posypeme mletou cervenou paprikou.Ozdobime vňatou a podavame so zemiakmi alebo s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta M. (burky55) ID 50886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Ťapkine srdiečkové fašírky :o)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa ( hovädzie s bravčovým ) 5 starších rohlíkov 1 cibuľa niekoľko strúčikov cesnaku podľa chuti - ja som dala 5 ks 2 vajíčka cca 150 g údeného strúhaného syru lyžicu horčice medzi prsty mletej rasce asi lyžičku mletej červenej papriky soľ, korenie podľa chuti strúhanka na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Najprv si namočíme našklbané rohliky do vody a necháme rozmočiť. Potom z nich rukami vytlačíme prebytočnú vodu a šup s nimi do väčšej misy. Pridáme mleté mäsko, vajká, pretlačený cesnak, ja pretláčam aj cibuľu, nastrúhaný syr, soľ, korenie, horčicu, rascu, červenú mletú papriku a všetko zmiešame dokopy aby sa vytvorila fašírková masa mäsa. :o) Najlepšie je nechať ju odležať aspoň 2 hodinky ale nie je to nutnosť. Tesne pred vysmážaním vytvoríme srdiečka pomocou strúhanky aby sa nám zmes nelepila na ruky aým vlastne srdiečka aj obalíme do strúhanky. Ja mám také silikónové formičky na volské oká, tak ja si vzorky vytvarujem pomocou nich. Mam macíka, srdiečko a hviezdičku. A šup s nimi do rozpáleného oleja. Ak prílohu k fašírke milujeme zemiakovú kašu. Našej Ťapke fašírky veeeeľmi chutia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária P. (Mayka) ID 13577 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 21.11.2008, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
sekaná nejlepší jakou znám!!POTREBNÉ PRÍSADY je super!!! POSTUP PRÍPRAVY recept je na českém MMB. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina D. (magick) ID 57291 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Tatra roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého mäsa,1 plechovka TATRA nesladené mlieko, soľ,mčk, vegeta - všetko podľa chuti. Na náplň: 2 uvarené vajcia natvrdo, 3 kyslé uhorky, 50g šunky a 6 plátkov kápie - všetko porežeme na malé kocky POSTUP PRÍPRAVY Z mäsa a ostatných surovín vymiešame ,cesto, kktoré necháme asi 1 hod. odležať.Potom si na stôl rozprestrieme väčší kus potravinovej folie,tej širšej, trošku ju pokropíme vodou a na toto dáme mäso,ktoré z rukou roztľapkáme do obdlžnika.Posypeme pripravenými surovinami a stočíme ako roládu. Prenesieme na alobal, do ktorého roládu celú zabalíme, tak aby nám počas pečenia nevytekala šťava,prenesieme na plech, podlejeme vodou a dáme piecť.Pečieme pri 190°C 45 minút,potom odkryjeme a dopečieme do červena. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pappardelle zapečené s mletým mäsom a žampiónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g cestovín pappardelle /široké rezance/ 20 g (1/4 hrnčeka) čerstvej strúhanky 1 lyžica bieleho vína 375 g mletého kuracieho mäsa 375 g mletého teľacieho mäsa 2 prelisované strúčiky cesnaku 100 g najemno nakrájaných mladých žampiónov 2 rozšlahané vajcia štipka muškátového oriešku štipka kajenského korenia 60 ml (1/4 hrnčeka) kyslej smotany 4 najemno nakrájané jarné cibulky 2 lyžice najemno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate soľ a čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Formu na biskupský chklebíček o objeme asi 1,5 ml vytrieme tukom. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente a scedíme. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho za príjemnú cenu medzi mojimi aukciami v kategórii Darčekové predmety. Viac informácií o ňom v popise. 2. Trúbu predhrejeme na 200 C. strúhanku namočíme do vína. Potom ju zmiešame s kuracím a teľacím mletým mäsom, cesnakom, žampiónmi, vajcami, muškátovým orieškom, kajenským a čiernym korením a soľou. Pridáme kyslú smotanu, jarné cibulky a petržlenovú vňať a znovu premiešame. 3. Polovicu mäsovej zmesi upravíme rukami do formy. Po celej dĺžke vytvoríme priehlbinu, do ktorej vložíme cestoviny, a navrch dáme zostatok mäsovej zmesi. Pečieme 50 - 60 minút. Behom pečenia dvakrát odoberieme prebytočný tuk a šťavu. Pred nakrájaním na plátky necháme jedlo mierne vychladnúť. Poznámka: Žampióny môžeme taktiež rozmixovať, nesmieme ich však pripravovať príliš dlho predom, aby nezčernali. Celý pokrm, by potom od nich bol nepekne tmavý. Jedlo chutí teplé i studené. Pred podávaním doplníme jednotlivé porcie rôznou listovou zeleninou - listy červeného alebo zeleného hlávkového šalátu, potočnice a pod. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové guľky v diabolskej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY Čo potrebujeme: 500 g mletého mäsa, vajce, 2 lyžice hladkej múky, olej, soľ, mleté čierne korenie, OMÁČKA: 2 lyžice oleja, cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 250 ml sladkej smotany, 3 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, 1 paradajkový pretlak, 2 lyžice ríbezľového lekváru, čili korenie, čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso premiešame s korením a vajcom. Pomocou múky tvarujeme guľky, ktoré zo všetkých strán opečieme na oleji. Omáčka: Orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, cesnak, korenie, soľ a krátko povaríme. Primiešame lekvár, zriedime vodou, necháme zovrieť a pridáme guľky. Uvarené guľky vyberieme. Omáčku zahustíme smotanou zmiešanou s hladkou múkou. Krátko povaríme a odstavíme zo sporáka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (skyper) ID 92643 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
GURMÁNSKY BOCHNÍKPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg vykostenej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, rasca, 1 PL horčice, 2 PL rajčiakového pretlaku, 1 červená a žltá paprika, 1 cibuľa, 200 g tvrdého syra, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame, zomelieme, posolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku, rascu, horčicu, pretlak a premiešame. Papriku zbavíme jadierok, nakrájame na drobné kocky, cibuľu nadrobno, syr nahrubo postrúhame, pridáme k mäsu a opäť premiešame. Mäsovú zmes upravíme do vymasteného pekáča, potrieme studenou vodou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 60 min. Nateplo bochník podávame s duseným kelom, nastudeno s horčicou, chlebom a čerstvou zeleninou. Želám dobrú chuť :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria H. (zizi173) ID 114442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.10.2009, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírky s ľanovým semienkomPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého mäsa 2 staršie rožky 2 vajcia 1 dl mlieka 10 pol. lyžíc ľanového semienka soľ, korenie, majorán 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Rožky zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali žĺtky a zmiešame s mletým mäsom a ľanovým semienkom. Pridáme vychladnutú podusenú cibuľu, pretlačený cesnak, ochutíme korením, majoránkou a soľou. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov, tvarujeme malé guľky, ktoré obalíme v strúhanke, stlačíme a na oleji vyprážame fašírky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia K. (lusilusilusi) ID 33419 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
ZAPEKANÉ MLETÉ s haluškami****POTREBNÉ PRÍSADY krupicové halušky-u mna nepodarené,2 vajcia,koreniny/dala som majorán,grilovacie,trocha pol.korenia../mleté masko asi pol kila-podla množstva halušiek+ nasekaná cibulka,či cesnak POSTUP PRÍPRAVY povodne som robila krupicové halušky,do polievky-no dala som vela kypriaceho-takže po zovretí to bola skor -kaša-NEVYHADZUJTE! od jedu som ich precedené zmiešala s mletým maskom...doplnila vajciami ,cibulou a koreninami-všetko premiešala,a dala do silikonovej formy zapiect- mnamka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa K. (malúšik) ID 11603 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2010, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 311-320) | << predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ďalšie >> |