končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26) | << predošlé 1, 2, 3 |
POLIEVKY |
Krémova brokolicová brokolicaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 brokolicu soľ 2,5 dl smotany na varenie mleté čierne korenie zeleninovú koreniacu zmes. POSTUP PRÍPRAVY Na ružičky rozdelenú brokolicu uvaríme v osolenej vode. Tretinu brokolice odoberieme, zvyšnú aj s vodou v ktorej sme ju varili zmixujeme a pridáme smotanu na varenie. Chvíľu necháme vrieť. Nakoniec pridáme zvyšné ružičky brokolice a podávame. Je vhodná aj pre malé detičky. Polievku môžeme posypať aj čiernym korením a zeleninovou koreniacou zmesou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 20.1.2009, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
FAZUĽOVÁ POLIEVKAPOTREBNÉ PRÍSADY fazuľa 1 a ½ kávovej lyžičky sladkej červenej papriky cibuľa 3 očistené zemiaky 4 bobkové listy koreňová zelenina: - mrkva, petržlen, zeler, kaleráb klobása (staroslovenská, koložvarská...) alebo údenina (2 kg rebierok, kolienko, šunka...) POSTUP PRÍPRAVY Ak varíme zo suchej fazule, tak si ju večer pred varením namočíme do studenej vody. Dôležité je, aby bola fazuľa poriadne pokrytá, minimálne raz toľko vody ako fazule. Spravíme si cibuľový základ a pridáme naň 1 a ½ kávovej lyžičky sladkej červenej papriky. Pridáme fazuľu a prevarenú vodu. Opäť raz toľko vody ako fazule. Pridáme nadrobno nakrájané 2 strúčiky cesnaku. Varím aspoň 1 hodinu. Ochutnáme. Ak nie je príliš tvrdá pridáme očistenú koreňovú zeleninu, nakrájanú na kolieska: - petržlen, mrkva, zeler a aj kaleráb ale ten len vtedy ak je mäkký. Pridáme taktiež 4 bobkové listy. Varíme kým všetko nezmäkne. Pridáme 3 očistené a nadrobno nakrájané surové zemiaky a na kolieska nakrájanú klobásu a osolíme. Ak nechceme nakrájanú klobásu ale údené mäso, tak si ho zvlášť uvaríme v neosolenej vode iba s 1 cibuľou, 4 ks bobkového listu približne 1 hodinu /ak je tvrdé tak aj 1 hod a pol/ Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
zemiakovy salat na vianocePOTREBNÉ PRÍSADY 2 až 2 ½ kg zemiakov 5 vajíčok 1 veľká majonéza ( ½ l) ¾ z fľaše kyslých uhoriek 1 a ½ cibule 1/3 kávovej lyžičky čierneho mletého korenia soľ ½ l prevarenej ochladenej vody POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dáme prevariť obyčajnú vodu o množstve minimálne 0,5 l vody do kanvice. Po prevarení necháme ochladnúť. Budeme ju potrebovať na zalievanie šalátu. Nakrájame najtenšie ako vieme cibuľu na polkolečká a osolíme ju. Nakrájame si nadrobno uhorky. Osolenú nakrájanú cibuľu spojíme s uhorkami a zalejeme približne 1 dcl z uhorkovej šťavy z fľaše. Necháme stáť. Uvaríme si 5 vajíčok. Ošúpeme. Necháme vychladnúť. Medzitým poriadne vyšúchame zemiaky a dáme ich v šupke variť do osolenej studenej vody (1 ½ polievkovej lyžice soli). Stred zemiaka musí byť uvarený. Varíme ich teda do mäkka. Vodu vylejeme, zemiaky necháme vychladnúť a až tak ich ošúpeme. Vezmeme pretláčadlo také s mriežkami, cez ktoré budeme pretláčať uvarené ošúpané zemiaky. Pridáme obsah celej majzény a tiež vajíčko zmiešané s uhorkami aj s tou šťavou. Pomiešame. Okoreníme mletým čiernym korením a soľou podľa chuti. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2008, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohovovy kolac mojej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg tvarohu 2 ks vanilkového cukru 10 dkg hrozienka ¾ kg polohrubej múky 250 g rastlinného tuku 1 ks prášok do pečiva 3 ks vajíčka 200 g kryštálového cukru (do cesta) 2-3 lyžice prevarenej vody POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh si rozmiešame s cukrom v miske. Hrozienka premyjeme studenou vodou a následne zalejeme prevarenou vodou a necháme 5 minút odstáť. Vodu vylejeme. Spravíme si cesto. Použijeme väčšiu nádobu, aby sme mohli dobre premiešať. Použijeme múku. Klepneme 2 celé vajíčka plus ešte 1 žĺtok (bielok necháme na potretie koláča na záver). Nasleduje prášok do pečiva a rozdrvené maslo – rastlinný tuk. Cukor (200 g) si dáme do misky a zalejeme ho 2-3 PL prevarenej vody (hneď po zovretí), aby sa nám cukor roztopil. Ak je roztopené pridáme ho do pripraveného cesta a miešame. Bude to trošku trvať. Vytvarujeme cesto ako keby bochník. Rozdelíme ho na väčšiu a menšiu „polovicu“. V časti cesta, ktorá je väčšia ide na spodok. Vyvaľkáme z neho kúsok, aby nám vošiel do pekáča. Ten si vytrieme masťou a nevysypuje múkou! Ak nemáme masť, použijeme trošku oleja. Druhá vrstva je tvarohová. Do tvarohu si zamiešame cukor podľa chuti a hrozienka. Potľapkáme rukou, aby bolo všade rovnomerne. Tretia vrstva je opäť zo zvyšného cesta. (z menšej časti). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 24.11.2008, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Farebné cestoviny - cestovinový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík cestovín (máme zaužívané Penne ale super sú aj špirálky - vhodné najmä farebné ale len pre okrasu), 1 väčšiu cibuľu, kuracie mäso, 4 strúčky cesnaku, 2 veľké farebné papriky (aby sme mali dve farby napr. zelená, červená), vegeta alebo soľ POSTUP PRÍPRAVY Najprv si nakrájame na stredne hrubé či stredne tenké (?) pásiky dve farebné papriky a necháme bokom. Taktiež si nakrájame cibuľu na mesiačiky, kt. od seba oddelíme na tenšie "vlasy" ale nie zasa úplne tenké. Tak stredne hrubé. Opäť odložíme bokom. Na kocky si nakrájame kuracie mäsko a na vode si ho uvaríme. K týmto cestovinám mne osobne najväčšmi pasuje kuracie. Úplne jednoducho kým nezmäkne. V osolenej vode uvaríme cestoviny. Precedíme. Do hrnca pridáme už ku uvareným precedeným cestovinám nasledovne: kuracie mäsko, nakrájanú papriku, mesiačiky cibule a prelysovaný cesnak (neodporúčam ho dávať veľa ak máte žalúdočné problémy). Opatrne pomiešame. Ochutnáme, ak je potrebné osolíme. Hotovo! Opäť svokrin recept. Niekde ho objavila pred tromi rokmi. Sem - tam ho praktizujem ale pozor. Ťažké na večer ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Brokolicové cestoviny a la haluškyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká brokolica, 1 väčšia cibuľa, 1 balík dlhých cestovín Penne Rigate, 1 menšie balenie smotany na varenie (môžeme nahradiť mliekom tak potom viac aj pol litra),2 tavené syr (bambino, favorit alebo hocijaký iný v črievku, postačí aj jeden ja mám rada viac), vegeta alebo soľ, sójová omáčka POSTUP PRÍPRAVY Najsamprv si očistíme cibuľu na drobné kúsky a nakrájame ju. Ohrejeme olej do hlbšieho hrnca, aby sme omáčku mohli neskôr dôkladne premiešať, aby všetko neostalo naspodku. Na zohriaty olej nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľku a opražíme do zlatista. Následne na cibuľku vylejeme obsah smotany a privedieme do varu. Nesolíme! Pridáme tavený syr a rozmiešame aby neostali hrudky. Pridáme trošku sójovej omáčky pre chuť. Nesolíme! Medzitým si dáme do vriacej osolenej vody variť brokolicu. Varíme pokiaľ nezmäkne. Vyberieme a necháme z nej odtiecť vodu. Nasekáme na drobné kúsky. Ide to skutočne jednoducho. Jednou rukou ju držíme vidličkou, druhou režeme nožom. Obsah nadrobno nasekanej uvarenej brokolice pridáme do smotanovej omáčky, kt. sme si pripravili počas zovretia brokolice. Dôkladne pomiešame a ochutnáme. Ak treba pridáme soľ alebo vegetu. Opatrne. Ľahko sa presolí. V osolenej vode necháme zovrieť dlhé hrubé cestoviny. Precedíme a primiešame do omáčky. Opäť dôkladne pomiešame a hotovo. Je to rýchle a veľmi chutné. Ovšem kalorické. Ja však zbožnujem cestoviny a toto je asi najlepší recept, kt. ma naučila svokra :) nedám na neho dopustiť. Vyskúšajte ;) Neskôr pridám foto ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 20.3.2009, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26) | << predošlé 1, 2, 3 |