končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2, 3 |
TORTY |
Torta pre synka na 4 rôčky.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mramorový korpus, krém z ľadových gaštanov od Lucia H. (gupka) a čoko poleva čo nepraská od Gagika K(Aderiarllen). DOPORUčUJEM. Je to čokoláda od začiatku, až do konca. POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 21.7.2009, 10:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Josta s egrešmi v karamelovom ceste a s marhuľovou polevou.POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 100g kr. curku, 200ml vody, 5 vajec, 250g kr. cukru, 250g polohrubej múky, 1 PDP, 100ml oleja a 150ml mlieka. Tuk na potretie plechu a strúhanku na vysypanie plechu. Josta asi 500g a egreše na dochutenie. Marhuľová poleva: 200ml marhuľového džemu a 50ml vody POSTUP PRÍPRAVY 100g kr.cukru upálime na karamel a zalejeme 200ml vody. Roztopíme, vychladíme. Múku a PDP zmiešame, z bielkov spravíme sneh. Vymiešame žltky s cukrom a olejom. Prilievame karamel. Podľa potreby ešte mieko, lebo cesto nesmie byť husté. To mliečko pridávajte postupne, aby z toho nebola riedka " voda" . Práca z mixerom je ukončená a prejdeme na ručné miešanie. Opatrne zamiešavame múku a sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a strúhankov vysypaný plech. Poukladáme ovocie. Na našej záhrade je momentálne josta a egreše. Tie dodajú koláču správnu kyselkavú chuť. Dáme piecť na 180 stupňov asi 40 minút. Po upečení som koláč prevrátila a potrela marhuľovou polevou. Leskne sa to ako želé. Džem uvaríme, necháme asi 2 minútky vychladnúť a primiešame vodu. Prelejeme cez sitko. Ak je to husté, prilejte vodu. Ak je to riedke, pridajte džem a pretlačte cez sitko. Na koláč nanášame kefkou. A kto má chuť, môže si dať na vrch aj šľahačku. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchla ovocno-tvarohová pochúťka.POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, balíček PDP, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 vajíčka, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, granko podľa chuti / môžte použiť aj kakao / Do cesta: 1 tvaroh , 2 PL práškového cukru, ovocie / kto čo má, môže byť aj kompot /, tuk na potretie plechu a strúhanku na vysypanie plechu POSTUP PRÍPRAVY Vo väščej miske si zmiešame múku s PDP, pridáme cukor, vajíčka, mlieko, olej a vymiešame hladkú kašičku. Cesto nemá byť husté. Podľa potreby môžte pridávať mieko. Na vymastený a vysypaný plech vylejeme asi pol cesta a do druhej časti primiešame granko, alebo kakao a polejeme bledé cesto, cik cak. Tvaroh si zmiešame s cukrom, ak je hustý, zriedime si to mliekom a kladieme kôpky na cesto. Potom poukladáme ovocie a šup sa do trúby na 180 stupňov približne 30 - 40 minút. Treba si to odsledovať. Koláčik je vláčny a výhodou je, že si môžte meniť ovocie a vždy to má inú chuť. Teraz som použila slivkový kompot. Vrch môžte posypať cukrom.A ešte jedna vec, čo sa mi na tom páči. Skoro žiaden špinavý riad. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.11.2009, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pangasius s mrazenou zeleninkou.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Pangasius, cibuľku, cesnak, mrazenú zeleninu / použila som Mexickú zmes - kukurica, hrášok, paprika / , maslo na vymastenie zapekacej misky, olivy / kto nemá rád , nedá / , kečup, soľ a moje obľúbené oregano. POSTUP PRÍPRAVY Vymastíme si zapekaciu misu, na dno poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľku a cesnak. Poukadáme umyté rybky, osolíme a použijeme koreniny podľa chuti, u nás to bolo oregano. Zasypeme mrazenou / nerozmrazenou / zeleninou / . Navrstvíme olivy a zalejeme kečupom a dáme piecť do rúry pri teplote okolo 190 stupnov, tak 30 - 40 minút. Jedlo bude mať štavičku. Ako prílohu podávame pečené zemiaky v šupke, nakrájané na kolieska. Ja to väščinou robím naraz v trúbe. Zemiaky na plechu a rybky v zapekacej mise. Je to veľmi rýchle a vôbec nie pracné jedlo. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.7.2009, 17:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2, 3 |