končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3 |
POLIEVKY |
Silvestrovský BorščPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kyslá kapusta, 1 kg mäso, 1 stredne veľká cvikla, 2 mrkvičky, 2petržleny, cibuľa, soľ, MČK POSTUP PRÍPRAVY doplnim OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 13.1.2010, 23:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Nakladaný HermelínPRO INSPIRACI OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 30.12.2011, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kolieska s orechovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 150 g múky, 150 g margarínu, 150 g mletých orechov, 100 g práškového cukru, štipka kypriaceho prášku, 1 balík vanilínového cukru. Na plnku: 140 g práškového cukru, 140 g mletých orechov, 2 PL rumu, 2 PL citrónovej šťavy. POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme - nie veľmi na tenko. Potom z neho vykrajujeme menšie kolieska, uložíme ich na plech a pečieme vo vyhriatej rúre. Pripravíme si plnku: Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme mleté orechy, rum a citrónovú šťavu. Vychladnuté kolieska spájame po dve orechovou plnkou. Zvrchu kolieska ozdobíme čokoládovou polevou a kúskom celého orecha. ( my sme dali arašid ) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2020, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta na slanoPRO INSPIRACI OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2009, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča zapekané v zemiakovej kašiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kurča ( alebo stehienka, kridelka... ) 60g tvrdého syra 100g masla 2 PL kečupu soľ MČK karí korenie 500g zemiakov 1 PL masla 1 bielok POSTUP PRÍPRAVY Ďalší receptík z Receptov zo života, ktorý sme vyskúšali a nám veľmi chutil :-) Kurča pokrájame na porcie, umyjeme, posolíme a na masle prudko opečieme. Podlejeme vodou, pridáme kečup, karí korenie, MČK a udusíme. Zemiaky uvaríme, scedíme, pridáme maslo, postrúhaný syr, sneh z bielkov a vymiešame na hladkú kašu. Rozložíme ju do vymastenej zapekacej nádoby, navrch poukladáme kúsky kurčaťa a dáme do dobre vyhriatej rúry zapiecť. Šťavu z kuriatka trošku zahustíme a pri podávani kuriatko polejeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.3.2010, 10:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná po gazdovskyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie stehná, 500g kyslej kapusty, 100g údenej slaniny, 1-2 cibule, 50g masti, 30g hladkej múky, soľ, MČK, mletá rasca, grilovacie korenie POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som našla v Recoptoch zo života a nám veľmi chutil, tak sa chceme podeliť... Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame. Dáme ju do rajnice s olejom, popražíme, poprášime múkou, premiešame, podlejeme troškou vody. Pridáme pokrájanú kapustu, soľ, korenie, rascu a chvíľu dusíme. Mäso umyjeme, osušíme, osolíme. Slaninu pokrájame na tenké plátky, každý kus obalíme ( slaninu upevníme špáradlami ). Na vymastený pekáč dáme udusenú kapustu, na ňu uložíme pripravené stehná, posypeme ich grilovacím korením a dáme piecť. Počas pečenia podľa potreby podlievame. Ako prílohu podávame ryžu, uvarené zemiaky, opekané zemiaky, zemiakové lokše. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 15.4.2012, 17:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Naša bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej múky 150 g kryštáloveho cukru 250 ml mlieka 170 ml oleja 1 vajíčko vanilkový cukor prášok do pečiva kakao rum citrónová šťava, citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku s cukrom, vanilkovým cukrom, PDP. Pridáme mlieko, olej a vajíčko. Nastrúhame kôru s citróna, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a všetko dobre vymiešame. Zmes si rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme kakao ( 2 PL ) a rum podľa chuti.Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou. Po lyžičkách pridávame svetlú a tmavú hmotu. Zoberiem drevenú paličku a jemne po ceste prechádzame, pre mramorový efekt :-) Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 45 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Vločkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 l mlieka, 1 balík (400 g) ovsených vločiek, 2 balíčky vanilínového cukru, 2 lyžice práškového cukru, za plnú hrsť kokosovej múčky aj hrozienok, 5 lyžíc akéhokoľvek lekváru, 1 balíček kypriaceho prášku. Tuk a strúhanka na plech. Prípadne čokoládová poleva a kokosová múčka POSTUP PRÍPRAVY Mlieko žmiešame s vanilínovým a práškovým cukrom. Namočíme do neho ovsené vločky asi na 1 hodinu. Potom pridáme ostatné prísady a dobre premiešame. Keď je cesto husté, pridáme ešte trochu mlieka. Cesto sa musí na plechu roztiecť. Plech vymastíme, vysypeme preosiatou strúhankou a vylejeme naň cesto. Pečieme v predhriatej rúre (180-200 stupňov) asi 40 minút. Po vychladnutí môžeme koláč poliať čokoládovou polevou a posypať kokosovou múčkou, ale výborne chutí posypaný iba práškovým cukrom. Je to naozaj veľmi chutný, lacný a zdravý múčnik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 4.4.2009, 18:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Veľkonočný mazenecPOTREBNÉ PRÍSADY • 1 kocku droždia 42 g • 500 g polohrubej múky • 120 g krupicového cukru • 3 žĺtky • 150 g masla • 300 ml mlieka • 50 g hrozienok • 50 g mandlí • soľ • kôru z 1 citróna • 1/2 ČL drveného anízu • 50 ml rumu • 1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY 1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme v priebehu asi 5 minút vykysnúť kvások. 2. Dopenista vyšľaháme základ z masla, žĺtkov a cukru. Do misy vsypeme preosiatu múku, zmiešame so soľou, citrónovou kôrou a drveným anízom. Pridáme kvások, pripravený trený tukový základ a vypracujeme polotuhé nelepkavé cesto. 3. Primiešame sparené hrozienka (vsypeme ich do vriaceho rumu a necháme napučať), sparené olúpané mandle (vsypeme do horúcej vody a scedíme) a cesto ešte raz prepracujeme a necháme ho kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu. 4. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, vypracujeme hladké bochníky, každý položíme zvlášť na vymastený plech a necháme pol hodiny v teple kysnúť. 5. Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom, v strede nakrojíme krížik, posypeme plátkami mandlí a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C asi 35 až 40 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Chilli polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Dávka na 6l hrniec Suroviny: • 60 dkg mleté mäso • ½ kg fazuľa • 4 strúčiky cesnaku • 4 väčšie cibule • 2 fľaše ( 0,7l ) leča • 1 guľášová polievka v sáčku • 3 PL paradajkového pretlaku • soľ, peper, paprika, chilli papričky – mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Postup práce: Fazuľu dáme variť so soľou a s cesnakom do mäkka. V druhom hrnci popražíme do ružova cibuľu, pridáme pomleté mäso a pražíme na miernom ohni pokiaľ sa mäso nestiahne. Keď je mäso popražené pridáme 1 KL mletého čierneho korenia, 2 KL červenej papriky a 1 KL chilli korenia, podlejeme vodou a dusíme asi 30 minút. Potom mäso vylejeme k uvarenej fazuli, pridáme 2 lečá, paradajkový pretlak a necháme zovrieť. Nakoniec pridáme guľášovú polievku rozmiešanú v troške vody. Všetko varíme na miernom ohni asi pol hodinu. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 22.6.2011, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3 |