končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 39 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
POLIEVKY |
MEXICKA ZELENINOVA SO SAMPINONMI*****POTREBNÉ PRÍSADY Mrazená mexická zmes,mrazené šampiňony,olej,cibuľa,múka,soľ-vegeta,čierne mleté korenie,červená paprika,štípľavá údená klobáska,voda,kto má rád-chilli papričky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľku,pokrájanú na drobné kocky.Pridáme 1-2 lyžice múky a ešte necháme troška zbežovieť.Odtiahneme nabok,pridáme papriku a vlejeme vodu.Necháme zovrieť,pridáme zeleninovú zmes,šampiňony a rascu.Klobásku pokrájame na kolieska a troška orestujeme.Hotovú vsypeme do hrnca a varíme.Ked je zelenina uvarená,dochutíme korením,soľou,poprípade cesnakom a chilli papričkami. POLIEVKA má byť pikantná a hustejšia,nie je to vývar. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 18.2.2010, 8:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KELOVA RYCHLOVKA*****polhodinovaPOTREBNÉ PRÍSADY Kel,zemiaky,oravská slanina,červená paprika,rasca,vegeta,cesnak,majoránka,voda,múka POSTUP PRÍPRAVY Slaninku vyškvaríme,ak nepúšťa,pridáme troška masti alebo oleja.NEKAZIT olivovým!Pridáme pokrájaný kel-ako chceme,orestujeme,trocha papriky pre farbu-najlepšie z trhu.Zalejeme vodou,aby bol kel zakrytý,vhodíme 2-3 zemiaky,ktoré sme pokrájali na drobné kocky,vsypeme rascu-dodá chuť a nezdúva,vegetu-aj ked vraj nie je zdravá.Stále varíme NEZAKRYTY.AK sa nám zdá riedka,naberieme polohrúbej múky medzi prsty a rozsýpeme po vrchu.Opakujeme,kým sa nám hustota nepáči,ale POZOR,nevaríme krupicu.Cesnak postrúhame,tak2-3 strúčiky,len pred dovarením.Do hotovej rozmrvíme majoránku. Ja mám takú FINTU,že dám majoránku na sekundičku do mikrovlnky,alebo do rúry-to, na chalupe-a až potom ju rozmrvím do jedla. Je voňavejšia. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 21.6.2011, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KRUPKOVA S UDENYM MASKOM*****POTREBNÉ PRÍSADY Mrkva,petržlen,údené mäso alebo klobása,krúpky,olej,cesnak,červená paprika,mleté čierne korenie,soľ-vegeta,rasca, POSTUP PRÍPRAVY Mäso alebo klobásu-netreba veľa-dáme variť do studenej vody.V polovici varenia pridáme zeleninu nakrájanú na drobné kocky a korenie.Ked začne vrieť,pridáme krúpky a varíme do mäkka.Krúpky dávame radšej menšie,lebo zväčšia svoj objem a nie veľa,aby z polievky nebola hustá kaša.Ku koncu varenia pridáme postrúhaný cesnak a papriku,ktorú sme pridali do trochy letného oleja. Mäso-klobásku vyberieme,pokrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť. Podávame s chlebom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
RYCHLA POLIEVKA *****POTREBNÉ PRÍSADY Mrkva,petržlen,petržlenová vňať,detská krupica,olej,soľ,rasca POSTUP PRÍPRAVY Nahrubo postrúhanú mrkvu orestujeme na oleji,pridáme krupicu a ešte chvíľku popražíme.Zalejeme vodou, pridáme strúhaný petržlen,trocha rasce,soľ a varíme.Nezabudneme pomiešať,aby krupica neprihorela.Ked je zeleninka mäkká,DILO DOKONANO JEST.Posýpeme nasekanou vňaťou a podávame. To je taká obyčajná verzia. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
POLIEVKA S MASOVYMI KNEDLICKAMI*****POTREBNÉ PRÍSADY Mrkva,petržlen,ružičkový kel,mleté mäso,vajíčko,trocha strúhanky alebo krupice,cesnak,cibuľa,podravka,rasca,mleté čierne korenie,soľ,troška oleja,voda POSTUP PRÍPRAVY Na oleji orestujeme nahrubo postrúhanú mrkvu,pridáme postrúhaný petržlen a zalejeme vodou.Pridáme vegetu,rascu,strúčik cesnaku a ružičky kelu.Ked je kel napoly uvarený,vkladáme malé guľky z mletého mäsa,vajíčka,soli,korenia a trochy krupice alebo strúhanky.Pomaly necháme vrieť,kým sa nám kel a knedličky neuvaria,ak treba,dochutíme. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
VYVAR Z TEKVICE_AKO MASOVY*****POTREBNÉ PRÍSADY Dužina z tekvice aj s jadierkami,ktorú by ste ináč vyhodili,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibuľa,soľ-vegeta,celé čierne korenie,rasca,pl oleja, POSTUP PRÍPRAVY Dužinu z tekvice dáme variť do studenej vody,trocha mrkvy nastrúhame na hrubo a na oleji orestujeme.Vlejeme do hrnca,pridáme koreňovú zeleninu,strúčik cesnaku a cibuľu,soľ,rascu a korenie.Varíme pomaly,kým nie je zelenina uvarená.Precedíme a podávame so závarkou,akú chceme. V lete,ked sú paradajky,tak pridávam orestovanú kvôli farbe.Môžeme posypať zelenou vniatkou. Recept mám z jednej chaty z Donovalov a páči sa mi,lebo je chutný,rýchly a zo suroviny,ktorá by ináč skončila v komposte alebo v koši. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (12) posledné: 20.7.2010, 20:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KALERABOVA_Z GIGANTU*****POTREBNÉ PRÍSADY Gigant-alebo kaleráb-nie je zrebnatý,trocha mrkvy,soľ-vegeta,zeleninový bujon,biele mleté korenie,olej,detská krupica POSTUP PRÍPRAVY Na lyžici oleja orestujeme nahrubo postrúhanú mrkvu,pridáme trocha krupice a ešte oprážime.Zalejeme vodou,vložíme hrubé strúhance gigantu,bujon-nemusí byť- a povaríme.Dochutíme soľou,korením a troškou postrúhaného muškatového orieška.Prizdobíme čerstvou petržlenovou vňaťkou. Je to rýchla a jednoduchá polievka s okami od restovanej mrkvy na tanieri. Ja takto prifarbujem troškou mrkvy aj mäsové vývary,potom vyzerajú ako BABKINA domáca slepačia .Kaleráb nerozváram. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
VELKONOCNA JUCHA _PODLA NASHO DEDKA*****POTREBNÉ PRÍSADY Udené kare alebo krkovička s kosťou,údená domáca klobáska-ak chceme farebnejšie,šľahačková smotana, múka,bobkový list,rasca,cesnak,mleté čierne korenie, kyslá kapusta aj so šťavou ,šťava- veľa,kapusta málo,vajíčka POSTUP PRÍPRAVY Udené mäso(plus klobásku) dáme variť do vriacej vody s bobkáčom a rascou ,najlepšie deň vopred. Nesmieme ho rozvariť,aby sa nám dobre krájalo.Vyberieme ho ,vývar dáme na šporák a ked vrie,prilejeme vodu z kapusty,necháme zovrieť a zahustíme múkou,ktorú sme pridali do šľahačky.Dochutíme cesnakom a korením,soľ väčšinou netreba.Múky nedávame veľa.Odtiahneme z plameňa a pridáme za hrsť surovej kapusty.Už NEVARíME.Podávame so strateným vajíčkom.POSTUP:Voda s octom sa nechá zovrieť a do nej sa opatrne vleje vyklepnuté vajíčko,ktoré varíme asi 5 minút.JUCHU podávame s vloženým vajíčkom a PASCHOU-veľkonočný koláč,jemný a trocha nasladlý,vnútri s hrozienkami.Ked sme leniví,tak vajce na tvrdoJa sa vždy smejem,že po veľkonočnom pondelku POOPICNA polievka DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 17.3.2010, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
PARADAJKOVA Z DZUSU*****s haluštičkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1l paradajkový džús,trocha oleja,1pl múky,1vajíčko plus múka na haluštičky,,trocha vody,2-3 klinčeky,kúštik celej škorice,čierne celé korenie,soľ ,cukor POSTUP PRÍPRAVY Na oleji oprážime múku a zalejeme ju džúsom,pridáme koreniny a necháme malú chvíľku variť.Z vajíčka,vody a múky si urobíme nie veľmi husté cestíčko a cez haluškár ho pretrieme do vriacej polievky.Ked vyplávajú na vrch,JEST DILO DOKONANO.Podľa chuti osladíme a osolíme. DZUS je treba kúpiť aspoň 50%. Deťom sa bude páčiť.OBMENA halušiek- písmenková abeceda,zvieratká DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.7.2011, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
DRZKOVICA-TAKA PIKANTNA*****POTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie držky mrazené,cibuľa, bravčová masť,hladká múka,vegeta-soľ,čierne korenie,cesnak,majoránka,chilli papričky,voda POSTUP PRÍPRAVY Na masti speníme cibuľu aj dve,pridáme za tri lyžice múky a za stáleho miešania troška opražíme.Odtiahneme z ohňa,prisýpeme papriku,tej môže byť viac.Zalejeme vodou,osolíme a dáku polhodinku necháme vrieť.Potom pridáme držky a podľa potreby varíme(bývajú predvarené). Pokrájame na drobno chilli papričky,prelisujeme cesnak,tým nešetríme.Ak je potrebné,dáme vegetu a korenie a nakoniec zlatý klinec MAJORANKU.Tú rozdrvíme medzi prstami. Správna držkovica je pikantná,s vôňou cesnaku a majoránky ,nie s kopou múky a zemiakov,ale s kopcom držiek na tanieri. Podávame so slaným rožkom alebo s čerstvým čiernym chlebíkom. DUFAM,ZE VAM BUDE CHUTIT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.2.2010, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |