. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 39 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

POLIEVKY

MEXICKA ZELENINOVA SO SAMPINONMI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Mrazená mexická zmes,mrazené šampiňony,olej,cibuľa,múka,soľ-vegeta,čierne mleté korenie,červená paprika,štípľavá údená klobáska,voda,kto má rád-chilli papričky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľku,pokrájanú na drobné kocky.Pridáme 1-2 lyžice múky a ešte necháme troška zbežovieť.Odtiahneme nabok,pridáme papriku a vlejeme vodu.Necháme zovrieť,pridáme zeleninovú zmes,šampiňony a rascu.Klobásku pokrájame na kolieska a troška orestujeme.Hotovú vsypeme do hrnca a varíme.Ked je zelenina uvarená,dochutíme korením,soľou,poprípade cesnakom a chilli papričkami.

POLIEVKA má byť pikantná a hustejšia,nie je to vývar.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.2.2010, 8:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KELOVA RYCHLOVKA*****polhodinova



POTREBNÉ PRÍSADY

Kel,zemiaky,oravská slanina,červená paprika,rasca,vegeta,cesnak,majoránka,voda,múka

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninku vyškvaríme,ak nepúšťa,pridáme troška masti alebo oleja.NEKAZIT olivovým!Pridáme pokrájaný kel-ako chceme,orestujeme,trocha papriky pre farbu-najlepšie z trhu.Zalejeme vodou,aby bol kel zakrytý,vhodíme 2-3 zemiaky,ktoré sme pokrájali na drobné kocky,vsypeme rascu-dodá chuť a nezdúva,vegetu-aj ked vraj nie je zdravá.Stále varíme NEZAKRYTY.AK sa nám zdá riedka,naberieme polohrúbej múky medzi prsty a rozsýpeme po vrchu.Opakujeme,kým sa nám hustota nepáči,ale POZOR,nevaríme krupicu.Cesnak postrúhame,tak2-3 strúčiky,len pred dovarením.Do hotovej rozmrvíme majoránku.

Ja mám takú FINTU,že dám majoránku na sekundičku do mikrovlnky,alebo do rúry-to, na chalupe-a až potom ju rozmrvím do jedla.

Je voňavejšia.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 21.6.2011, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KRUPKOVA S UDENYM MASKOM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Mrkva,petržlen,údené mäso alebo klobása,krúpky,olej,cesnak,červená paprika,mleté čierne korenie,soľ-vegeta,rasca,

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso alebo klobásu-netreba veľa-dáme variť do studenej vody.V polovici varenia pridáme zeleninu nakrájanú na drobné kocky a korenie.Ked začne vrieť,pridáme krúpky a varíme do mäkka.Krúpky dávame radšej menšie,lebo zväčšia svoj objem a nie veľa,aby z polievky nebola hustá kaša.Ku koncu varenia pridáme postrúhaný cesnak a papriku,ktorú sme pridali do trochy letného oleja.
Mäso-klobásku vyberieme,pokrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť.

Podávame s chlebom.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

RYCHLA POLIEVKA *****



POTREBNÉ PRÍSADY

Mrkva,petržlen,petržlenová vňať,detská krupica,olej,soľ,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Nahrubo postrúhanú mrkvu orestujeme na oleji,pridáme krupicu a ešte chvíľku popražíme.Zalejeme vodou,
pridáme strúhaný petržlen,trocha rasce,soľ a varíme.Nezabudneme pomiešať,aby krupica neprihorela.Ked je zeleninka mäkká,DILO DOKONANO JEST.Posýpeme nasekanou vňaťou a podávame.

To je taká obyčajná verzia.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

POLIEVKA S MASOVYMI KNEDLICKAMI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Mrkva,petržlen,ružičkový kel,mleté mäso,vajíčko,trocha strúhanky alebo krupice,cesnak,cibuľa,podravka,rasca,mleté čierne korenie,soľ,troška oleja,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme nahrubo postrúhanú mrkvu,pridáme postrúhaný petržlen a zalejeme vodou.Pridáme vegetu,rascu,strúčik cesnaku a ružičky kelu.Ked je kel napoly uvarený,vkladáme malé guľky z mletého mäsa,vajíčka,soli,korenia a trochy krupice alebo strúhanky.Pomaly necháme vrieť,kým sa nám kel a knedličky neuvaria,ak treba,dochutíme.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

VYVAR Z TEKVICE_AKO MASOVY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Dužina z tekvice aj s jadierkami,ktorú by ste ináč vyhodili,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibuľa,soľ-vegeta,celé čierne korenie,rasca,pl oleja,

POSTUP PRÍPRAVY

Dužinu z tekvice dáme variť do studenej vody,trocha mrkvy nastrúhame na hrubo a na oleji orestujeme.Vlejeme do hrnca,pridáme koreňovú zeleninu,strúčik cesnaku a cibuľu,soľ,rascu a korenie.Varíme pomaly,kým nie je zelenina uvarená.Precedíme a podávame so závarkou,akú chceme.
V lete,ked sú paradajky,tak pridávam orestovanú kvôli farbe.Môžeme posypať zelenou vniatkou.

Recept mám z jednej chaty z Donovalov a páči sa mi,lebo je chutný,rýchly a zo suroviny,ktorá by ináč skončila
v komposte alebo v koši.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.7.2010, 20:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KALERABOVA_Z GIGANTU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Gigant-alebo kaleráb-nie je zrebnatý,trocha mrkvy,soľ-vegeta,zeleninový bujon,biele mleté korenie,olej,detská krupica

POSTUP PRÍPRAVY

Na lyžici oleja orestujeme nahrubo postrúhanú mrkvu,pridáme trocha krupice a ešte oprážime.Zalejeme vodou,vložíme hrubé strúhance gigantu,bujon-nemusí byť- a povaríme.Dochutíme soľou,korením a troškou postrúhaného muškatového orieška.Prizdobíme čerstvou petržlenovou vňaťkou.

Je to rýchla a jednoduchá polievka s okami od restovanej mrkvy na tanieri.
Ja takto prifarbujem troškou mrkvy aj mäsové vývary,potom vyzerajú ako BABKINA domáca slepačia .Kaleráb nerozváram.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

VELKONOCNA JUCHA _PODLA NASHO DEDKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Udené kare alebo krkovička s kosťou,údená domáca klobáska-ak chceme farebnejšie,šľahačková smotana, múka,bobkový list,rasca,cesnak,mleté čierne korenie, kyslá kapusta aj so šťavou ,šťava- veľa,kapusta málo,vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Udené mäso(plus klobásku) dáme variť do vriacej vody s bobkáčom a rascou ,najlepšie deň vopred. Nesmieme ho rozvariť,aby sa nám dobre krájalo.Vyberieme ho ,vývar dáme na šporák a ked vrie,prilejeme vodu z kapusty,necháme zovrieť a zahustíme múkou,ktorú sme pridali do šľahačky.Dochutíme cesnakom a korením,soľ väčšinou netreba.Múky nedávame veľa.Odtiahneme z plameňa a pridáme za hrsť surovej kapusty.Už NEVARíME.Podávame so strateným vajíčkom.POSTUP:Voda s octom sa nechá zovrieť a do nej sa opatrne vleje vyklepnuté vajíčko,ktoré varíme asi 5 minút.JUCHU podávame s vloženým vajíčkom a PASCHOU-veľkonočný koláč,jemný a trocha nasladlý,vnútri s hrozienkami.Ked sme leniví,tak vajce na tvrdoJa sa vždy smejem,že po veľkonočnom pondelku POOPICNA polievka


DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.3.2010, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

PARADAJKOVA Z DZUSU*****s haluštičkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1l paradajkový džús,trocha oleja,1pl múky,1vajíčko plus múka na haluštičky,,trocha vody,2-3 klinčeky,kúštik celej škorice,čierne celé korenie,soľ ,cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji oprážime múku a zalejeme ju džúsom,pridáme koreniny a necháme malú chvíľku variť.Z vajíčka,vody a múky si urobíme nie veľmi husté cestíčko a cez haluškár ho pretrieme do vriacej polievky.Ked vyplávajú na vrch,JEST DILO DOKONANO.Podľa chuti osladíme a osolíme.
DZUS je treba kúpiť aspoň 50%.

Deťom sa bude páčiť.OBMENA halušiek- písmenková abeceda,zvieratká
DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.7.2011, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

DRZKOVICA-TAKA PIKANTNA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie držky mrazené,cibuľa, bravčová masť,hladká múka,vegeta-soľ,čierne korenie,cesnak,majoránka,chilli papričky,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Na masti speníme cibuľu aj dve,pridáme za tri lyžice múky a za stáleho miešania troška opražíme.Odtiahneme z ohňa,prisýpeme papriku,tej môže byť viac.Zalejeme vodou,osolíme a dáku polhodinku necháme vrieť.Potom pridáme držky a podľa potreby varíme(bývajú predvarené).
Pokrájame na drobno chilli papričky,prelisujeme cesnak,tým nešetríme.Ak je potrebné,dáme vegetu a korenie a nakoniec zlatý klinec MAJORANKU.Tú rozdrvíme medzi prstami.
Správna držkovica je pikantná,s vôňou cesnaku a majoránky ,nie s kopou múky a zemiakov,ale s kopcom držiek na tanieri.
Podávame so slaným rožkom alebo s čerstvým čiernym chlebíkom.

DUFAM,ZE VAM BUDE CHUTIT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.2.2010, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 39 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu