končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,115 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Petrzlenovo spenatova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2016/01/petrzlenovo-spenatova-polievka.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:500g petrzlenu 1 strucik cesnaku 1 liter kuracieho alebo zeleninoveho vyvaru (ja som pouzila zeleninovy ) 1 CL garam masala korenia 150g mrazeneho spenatu cerstveho nastruhaneho muskatoveho orieska sol a cierne korenie na dochutenie Postup:Petrzlen si ocistime a nakrajame na mensie kusky.Cesnak rozkrojime na 3 kusky a oboje pridame do hrnca..Prilejeme vyvar a vsetko privedeme k varu.Ohen stisime a prikrijeme pokrievkou.Nechame bublat 15 minut alebo az poial bude petrzlen makky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2016, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výborná *pôstna* kapustnicaPOTREBNÉ PRÍSADY kyslá kapusta, soľ, korenie, bobkový list, sušené hríby, sušené slivky, cibuľa, hladká múka, sladká červená paprika, cukor POSTUP PRÍPRAVY ... u nás sa odjakživa na štedrý večer podáva pôstna kapustnica - bez mäsa, klobásy aj bez smotany - je to recept ešte po babke - a pretože som takýto recept nikde nenašla - posúvam ďalej - možno niekoho osloví - množstvá som zámerne neuvádzala, pretože každý robí iné množstvo - u nás sa robí cca 3,5 litra : kyslú kapustu (cca 400 g) dáme do hrnca aj so šťavou, zalejeme vodou (cca 2 litre), jemne osolíme, pridáme sušené hríby, bobkový list a varíme pokiaľ kapusta aj hríby nie sú mäkké (cca 35 minút), potom vložíme sušené slivky (10-15 kusov) a varíme ďalej ... medzitým si urobíme zápražku z 1 cibule, bravčovej masti alebo oleja, 1 kopcovitej PL hladkej múky a 1/2 ČL sladkej mletej papriky, jemne osolíme, okoreníme, prevaríme a asi 1/2 prepasírujeme do variacej sa polievky ... premiešame, v prípade potreby dochutíme soľou, korením a cukrom, prevaríme ... a hotovo môžeme podávať ... ja som tentoraz robila deň vopred, aby sa chute prepojili ... táto je u mňa TOP, chutí mi viac ako s mäsom a klobásou - môžem ju jesť celé sviatky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazulovo cestovinova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/11/fazulovo-cestovinova-polievka.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:1 stredne velka cibula 2 mrkve ,nakrajane na mensie kusky 2 struciky cesnaku, 1/2 CL suseneho rozmarinu sol,cierne korenie 1 PL rajcinoveho pretlaku 2 konzervy cannellini fazul 4 poh zeleninoveho vyvaru Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.11.2015, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Skvostná francúzska cibuľačkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká biela cibuľa, 1/2 PL kryštálového cukru, 1 cca 1/2 cm plátok masla, 1 dl kvalitného bieleho vína, 1 PL hladkej múky, cca 1 liter vývaru (zeleninový, kurací, ...), 1 ČL sušeného tymianu, soľ, čerstvo mleté čierne alebo biele korenie, a asi 5 cm kus kôry z tvrdého syra - ideálne z parmezánu alebo Grany POSTUP PRÍPRAVY ... začíname tradične ... cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a pokrájame na tenké polkolieska, ktoré sa nám krásne rozpadnú na jednotlivé pásiky ... v hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a cukor a restujeme pokiaľ cibuľa nezačne hnednúť - trvá to asi 20-25 minút, podľa sily plameňa, do opečenej cibule pridáme víno a necháme pár minút variť, pokiaľ sa nevyvarí alkohol ... poprášime 1 zarovnanou lyžicou hladkej múky, premiešame, 2 minútky opražíme, zalejeme vývarom, dochutíme soľou a čiernym korením, pridáme sušený tymian ... a tu prichádza zlatý klinec varenia - do polievky vložíme kúsok kôry z kvalitného syra - ideálne parmezánu alebo Grany ... túto fintu mi poradil talian Gigi, ktorý má u nás predajňu talianskych špecialít - odvtedy si vždy na tento účel odkladám zvyšky parmezánu či Grany, ktoré by som dovtedy vyhadzovala, pretože sú tak tvrdé, že sa nedajú ani strúhať ani krájať ... musím povedať, že syr, ktorého chuť sa počas varenia vyvarí do polievky dá tejto polievočke fantastickú chuť ... pred podávaním zvyšok syra vyberieme, podávame s bagetkou zapečenou s kvalitným voňavým syrom alebo len samotnú ... je úúúžasnáááááá ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.11.2015, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Veĺmi chutná Hokkaido tekvicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tekvica, pór, zázvor, 3 strúčky cesnaku, máslo, vývar, zemiak, šl. smotana, balzamico, 1/2 citróna, soľ, korenie, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu som si prekrojila, vybrala vnútro, ošupala a nakrájala na kocky, Kúsok póra som si nakrájala a rovnako aj kúsok zázvoru. Na másle som orestovala porko so zázvorom a pretlačeným cesnakom. Neskôr som vložila tekvicu, trošku soli a korenia, premiešala a tiež orestovala. Zaliala som to vývarom (podľa potreby, aby bolo všetko pod vodou), vložila nakrájaný zemiak a nechala na slabom ohni variť. Keď už bolo všetko mäkké, tak som to pomixovala, vyliala smotanu, vyšťavila som do toho polku citronu, pridala v. lyžicu balzamica a podla chuti dosolila. Pridala som nakoniec ešte trochu petržlenovej vňati a po prevarení som si petržlenovu vňať dala ešte i do taniera... Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ivana P. (vivaba) ID 166657 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 18.1.2017, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Minestrone podla Nigelly LawsonPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/10/minestrone-podla-nigelly-lawson.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:2PL olivoveho oleja 1 por,nakrajany na drobno 1 cuketa,nakrajana na drobne kocky priblizne 225g nasekaneho hlavkoveho kelu 50-75g zelenych fazuliek ,nakrajane na mensie kusky (2 cm) 1 liter zeleninoveho vyvaru 100g cestoviny (ja som pouzila ditalini ) sol a cierne korenie Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.10.2015, 10:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
veľmi chutná polievka s mletým mäskomPOTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso, cibuľa, mrkva, petržlen, 2 zemiaky, malý rajčinový pretlak, šlahačková smotana, bujon, sol, korenie POSTUP PRÍPRAVY Najprv som si nakrájala cibuľu, mrkvu a petržlen a spravila si vývar z bujónu. Cibuľu som si orestovala na oleji, pridala mleté mäsko (asi 150 - 200g ). Keď mäsko chytilo farbu, pridala som nachystanú mrkvu s petržlenom. Osolila, okorenila, premiešala, naliala pretlak, znovu premiešala a zaliala vývarom. Keď sa mi to celé varilo, začala som šúpať zemiačky a krájať. Následne som ich vložila do polievky a podla potreby doliala vodu a ochutila. Ked už bola zeleninka a zemiaky mäkké, vliala som šlahačkovú smotanu a trošku zahustila. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ivana P. (vivaba) ID 166657 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2015, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazulova polievka so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY 250g suchej fazule, 4 velke mrkvy, 1 petrzlen, 2 zemiaky, pasirovane paradajky, strucik cesnaku, smotana na slahanie, bujon, sol, bobkovy list, majoran. POSTUP PRÍPRAVY Den vopred namocenu fazulu dame varit s bobkovym listom a bujonom, ked zmakne, pridame nastruhanu mrkvu, petrzlen, zemiak a paradajky. Varime do uplneho zmaknutia. Na zaver dosoline, smotanu zmixujeme s asi naberackou polievky a cesnakom a kratko povarime spolu s majorankou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Tekvicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 menšia tekvica, 1 zemiak, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 3 PL masla, 100 ml 33% smotany, zeleninový alebo kurací vývar, kari korenie, biele korenie, muškátový oriešok, soľ, citrón, tekvicový olej, tekvicové semienka, čerstvý tymián POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu, cesnak a zemiak očistíme a nakrájame na malé kúsky. Z tekvice odstránime semienka a nakrájame ju tiež na menšie kocky – niektoré druhy tekvice nie je potrebné ani ošúpať, stačí poriadne umyť. Na masle opečieme nakrájanú tekvicu, zemiak, cibuľu a cesnak. Podlejeme trochou vody a dusíme pokiaľ tekvica nezmäkne. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu, dolejeme vývarom a necháme zovrieť. Na miernom plameni varíme cca 15 minút. Dochutíme kari korením, bielym korením, troškou nastrúhaného muškátového orieška, pár kvapkami citróna a posolíme. Olúpané tekvicové jadierka opečieme nasucho na panvici. Polievku na tanieri posypeme opečenými tekvicovými semienkami, čerstvým tymiánom a pokvapkáme tekvicovým olejom. Prípadne môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Janka P. (Janka TN) ID 100538 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cuketovo-tekvicovo-uhorková polievočka :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 cuketa, 1/2 tekvice, 1 uhorka, 3-4 zemiačiky, pár koliesok póru, mlieko podľa potreby, maslo,soľ, kôpor POSTUP PRÍPRAVY Bola dobrá úroda cukiet a tekvíc, tak som si vymyslela takúto polievku, možno niekoho osloví....... Na masle si orestujeme pór, na jemno postúhanú cuketu, tekvicu a na kocky pokrájané zemiaky. Po tom zalejeme vodou a chvíľu dusíme. Pridáme zohriate mlieko, postrúhanú uhorku a polievočku dochutíme. Nezahusťujem polievku, ale keď je riedka, pridám postrúhaný zemiak a ešte chvíľu polievku povarím.Môžete pridať aj ocot, či šľahačkovú smotanu, alebo inú zeleninu, fantázií sa medze nekladú........... Prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,115 ďalšie >> |