končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2, 3 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JOGURTOVÁ ŠARLOTA s lesným ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Piškótová roláda: 4 vajcia, 130g práškového cukru, 1 PL horúcej vody, 1 balíček vanilkového cukru, 125g polohrubej múky, 60g roztopeného masla (alebo Hery), štipka prášku do pečiva, štipka soli. *** Jogurtová náplň: 800g ovocného jogurtu príchuť lesné ovocie (2 veľké tégliky), 6 PL práškového cukru, malý čučoriedkový kompót, malý malinový kompót, 20g potravinárskej želatíny (jemne mletej – Dr.Oetker), potravinárske farbivo ružové. POSTUP PRÍPRAVY Pozri nižšie. Inšpirácia od Marcely Krištofíkovej (EmKa) ID 633. Ďakujem za skvelý nápad :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 27.11.2012, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
NUTELOVÉ slimáčiky z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, nutela, nahrubo nasekané vlašské orechy, 1 vajíčko. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto natenko rozvaľkáme (asi tak 2mm), potrieme nutelou (aby sa nám lepšie rozotierala, môžeme ju trochu zohriať v mikrovlnke), posypeme orechami a stočíme. Potom nakrájame na kúsky široké asi 2,5-3cm poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie, vrch aj boky potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme (180˚C, cca 25min). Upečené posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť sa praje...... sú chrumkavo-výborné...... :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 22.9.2012, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
GAŠTANOVÉ KOCKY s karamelovou šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóta: 4 vajcia, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 PL kakaa, 1 kypriaci prášok do pečiva. Plnka: 100g masla, 3-4 PL práškového cukru, 1 kocka (250g) gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 2,5 dl mlieka. Šľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky, 1 stužovač šľahačky (namiesto mlieka a práškovej šľahačky môžeme použiť aj 3 dl šľahačkovej smotany). Uvedené množstvo je na malý plech (25x35cm). POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 20min. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo, cukor a gaštanové pyré. Spojíme s pudingom a premiešame. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus. Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom, povaríme a necháme vychladnúť. Potom zmiešame so šľahačkami, stužovačom a dotuha vyšľaháme. Hotovou šľahačkou potrieme zákusok, ozdobíme podľa vlastnej fantázie...ja som len posypala kakaom. Recept je veľmi jednoduchý, rýchly, bez váženia surovín... :-) a kocky fantastické pre tých, ktorí milujú gaštany a karamel............. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov) KOMENTÁRE (55) posledné: 19.2.2017, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2, 3 |