končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Barna sutemény - hnedý zákusok mojej babičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g polohrubá múka, 200g kryštálový cukor, 4 vajcia, 1/2 KL sóda bicarbona, 1/2 KL škorica......Karamel: 3 hrste kryštálového cukru, 200ml vody.......Cukrová poleva: 300g práškový cukor, 2PL vody, 1PL citrónová šťava, 1KL olej POSTUP PRÍPRAVY v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (44) posledné: 6.9.2009, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čučoriedkovo-tvarohový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Piškota: 4 vajíčka, 4PL polohrubej múky, 4PL kryštálového cukru, kvapka oleja, papier na pečenie................čučoriedkový lekvár, alebo slivkový.............. Plnka: 250g tvarohu, 1 šľahačka v prášku+mlieko na vyšľahanie , želatínový stužovač, šťava z pol citrona, čučoriedkový kompot..................Želatína: šťava z kompotu, jedlá želatína, voda POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 22.1.2016, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanový tunelPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka, 30g práškový cukor, 30g polohrubej múky, 20g kakaa, 20 masla, 350g gaštanového pyré, 250ml šľahačky................Poleva: 130g čkolády, 40g Cery.........Na vylepšenie gaštanového pyré štamperla amareta, alebo rumu - nemusí, toto som pridala len tak POSTUP PRÍPRAVY Tento zákusok má svoj príbeh. Chydtala som sa ho robiť možno aj tri mesdiace, ale že ho budem piecť hneď ako sa vrátim z dovolenky to ma ani vo sne nenapadlo. Musela som, lebo po príchode domov ma čaqkalo nemiôlé prekvapenie v podobe rozmarazenej mrazničky a ani cladnička na tom nebola lepšie, takže miesto vybaľovania kufrov umývanie chladničky a mrazničky a vyhadzovanie rozmrazených potravín. Našťastie sa asi pokazila len niekoľko hodín pred našim príchodom, že sa prvé roztopili zeleniny a ine rýchlo sa topiace potraviny, tie šli do koša. No pyré mi bolo ľúto vyhodiť aj keď na nich bolo napísané v žiadnom prípade znovu nezmrazovať, tak som sa pustila po uprataní chladničky a mrazničky do pečenia. ešte by som podotkla, že koťuha jedna po umytí fungovala normálne ešte jeden deň a nakoniec sme aj tak museli volať opravára, odišiel termostat v chladničke, ale prečo sa rozmrazila aj mraznička, keď má dva komresory to nepochopím. Ale už je všetko OK. Takže po takomto unavujúcom úvode poďme na postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 17.7.2012, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TRIKOLÓRA *****POTREBNÉ PRÍSADY Piškóta: 10 vajec, 10PL polohrubej múky, 10PL kryštálového cukru – upečieme dve piškóty z piatich vajec.............................Šľahačková masa:1L vody, 4x 250ml smotany na šľahanie, 40g agaru ( rastlinná želatína), 250g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor.......................... červené potravinové farbivo a džem POSTUP PRÍPRAVY Oddelíme si 5 bielkov od žĺtkov, vyšľaháme bielka, pridáme 5 PL kryšt. cukru, vyšľaháme do tuhej peny, jemne vmiešame žĺtka a nakoniec po lyžiciach 5 PL polohrubej múky, cesto vylejeme na plech s nízkym krajom vyložený papierom na pečenie a upečieme asi na 200°C, upečieme aj druhú piškótu. Po upečení stiahneme papier a necháme piškóty vychladnúť, potom ich spojíme pikantným džemom Pripravíme si plnku: prevaríme vodu s agarom, cukrom a vanilkou, potom z tekutiny odoberieme asi 100ml a dáme Zbytok tekutiny rozdelíme na dve rovnaké časti. Vyšľaháme dve šľahačky a spojíme s jednou polovicou tekutiny. Na piškótu položíme rám nalejeme šľahačkovú masu a necháme stuhnúť. Medzitým si vyšľaháme ďalšie dve šľahačkové smotany, tiež spojíme s tekutinou, ktorú sme si zafarbili na ružovo červenou potravinárskou farbou. Nalejeme na skoro stuhnutú bielu šľahačkovú masu a zase necháme stuhnúť. Nakoniec si odloženú tekutinu zafarbíme na červeno a nalejeme na ružovú šľahačkovú masu. Zákusok necháme poriadne stuhnúť a krájame na úhľadné kocky. Bude aj obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 15.10.2009, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Puding z instantnej kukuričnej kašePOTREBNÉ PRÍSADY 1 l jablkového džúsu, instantná kukuričná kaša, ovocie POSTUP PRÍPRAVY Do vlažného džúsu nasypeme 15 kocovitých polievkových lyžíc kukuričnej kaše, prevaríme a hotovo. Skôr ako nalejeme do pohárov , dáme na spodok ovocie podľa vlastného vkusu. Ovocie zalejeme pudingom a dáme riadne schladiť do chladničky. Zdravšia varianta je bez šľahačky. Táto lakocinka je vhodná na škrobový deň do 90DD diety, samozrejme bez tej šľahačky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 1.6.2008, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JELLY - želatínový koláčik *****POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 poháre polohrubej múky ( asi tak 250ml ), 2 vajcia, 1 pohár kryštálového cukru, 125g Palmarín, 1 ČL sóda BB, 1-2 PL kyslej smotany...........Plnka: 400ml mlieka, 1 vanilkový puding, 4-5 PL práškového cukru, 250g masla ( Hery )................. Želatína: 1 bal. Jelly želatíny - hotovej, alebo 1 sáčok práškovej Jelly želatíny .................Poleva: 125g masla, 5 PL medu, asi 150g posekaných orechov..........Na potretie: džem POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto si spracujeme linecké cesto, tým že doňho použijeme kryštálový cukor bude trochu iné, ale to je vporiadku, robí sa s ním ako s klasickým cestom. Dáme do chladničky stuhnúť. Ak sa nám nepodarí zohnať hotovú Jelly želatínu, tak si pripravíme sami podľa návodu na obale želatínu, ale je lepšie si ju urobiť deň pred pečením, aby stihla dobre stuhnúť. Kým sa cesto v chladničke chladí, uvaríme z mlieka a pudingu hustý puding a necháme za občasného premiešania vychladnúť, aby sa nám neurobila kožka. Kým sa puding chladí vymiešame maslo s cukrom. Potom vmiešame po malých častiach puding do masla. Vyberieme cesto z chladničky , prepracujeme ho, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť upečieme na opačnej strane plechu s nízkym okrajom. Želatínu pokrájame na malé kocky a jemne vmiešame do plnky. Na jeden upečený a vychladnutý plát cesta natrieme džem, potom plnku, na plnku položíme druhý plát cesta. Na vrch koláča uvaríme asi 2 minúty maslo s medom, prisypeme posekané orechy a túto teplú, ale nie horúcu polevu natrieme na koláč. Koláčik je najlepší na druhý deň z chladničky. Tento recept mi poslala z Anglie sestra Adriana S. ( adrika280 ) a je od Poľky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (15) posledné: 24.5.2008, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Szalkaliás (salkaliaš) - zákusok zo salajkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej múky, 130g práškového cukru, 1 Palmarin, 1 vajco, ¾ sáčku salajky, 100ml mlieka.......Na plnku: 900ml mlieka, 4-5 hrste hrubej múky, , 4-5 hrste kryštálového cukru, 1 Palmarin, alebo 200g Hery, 2 ČL kakaa, 2-3 ČL mletej kávy POSTUP PRÍPRAVY nižšie............ Babenky tento zákusok je fantastický, robila nám ho moja nebohá babka a vždy sme sa naňho tešili, pamätám sa ako malé decko, že keď išiel zájazd z dediny kde bývala babka do Maďarska , celý autobus musel nakúpiť pre celú dedinu Salajku, ktorá je veľmi dúležitá ingrediencia v tomto lahodnom zákusku. V Maďasku ho predávali v takých malých žltých umelohmotných súdkoch, nemali viac ako 4cm. Dnes už nemusíme chodiť na zájazdy k susedom, je ju dostať aj u nás pod názvom Salajka, tak poďme na postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (52) posledné: 25.12.2017, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banány v čokoláde IIPOTREBNÉ PRÍSADY 400ml mlieka, 400ml vody, 1 zlatý klas, 4 PL kakaa, 8 PL kryštálového cukru, prášková šľahačka, 2 banány POSTUP PRÍPRAVY Babenky asi bude Vaša reakcia, že mi šibe, že už tu recepty na banány sú, ale vyskúšajte zmiešať vodu pol na pol s mliekom, je to vynikajúce. Takže si do pohárov na puding nakrájame banány. Zmiešame si cukor s kakaom a zlatým klasom, zalejeme mliekom a vodou a uvaríme. Ešte horúcim kakaovým "pudingom" zalejeme banány, dáme dobre schladiť , podávame so šľahačkou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 3.1.2010, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Salvatorkový - makový a orechový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 300g kryštálový cukor, 300g polohrubá múka, 1 prášok do pečiva, 200ml Baldovská minerálka, 200ml olej, 100g mak mletý, alebo 100g mleté orechy, 5 bielkov na sneh......Poleva: 5 žltkov, 250g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 22.9.2008, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makový krémPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva broskýň , alebo kto má domáci jeden kompót, 2 žltky, 2PL práškového cukru, 2PL mletého maku, 1 kocka mäkkého tvarohu (ja som mala z Lidlu), 1 prášková šľahačka a mlieko na šľahačku, mikrotenový sáčok POSTUP PRÍPRAVY Babenky, keďže sa včera pojedol zákusok.........Kokosíno............. ( ktorý som plánovala aj zamraziť, lebo som na diete) a riadime sa heslom, teda moje deti, že poobede by bolo, keby bolo čo zakusiť, tak som si vzala na paškál recept, ktorý som sa chystala vyskúšať asi 15rokov a nebolo času. Takže kuk do postupu..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 13.4.2008, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |