. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,109 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Medový krémeš ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 30 dkg hladkej múky, 10 dkg práškového cukru, 1-2 lyžice rumu, 1 celé vajíčko, 1 žĺtok, 1 lyžica medu, 1 lyžička sódy bicarbony, 5 dkg masla PLNKA I : 1l mlieka, 2 zlaté klasy, 2 žĺtka, 2 lyžice polohrubej múky, cukor podľa chuti, 250g masla PLNKA II : 2 šľahačky, 2x vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad spracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme a upečieme dva pláty. Pečieme na opačnej strane plechu. Z 1 litra mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtok, 2 lyžíc polohrubej múky, cukru podľa chuti uvaríme hustú kašu a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú primiešame k maslu. Na upečený plát rovnomerne rozotrieme plnku, šľahačkovú plnku a ukončíme plátom. Polejeme čokoládou a krájame na štvorce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 21.3.2011, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Expresná šťavnatá bábovka s jablkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálový cukor, 1 vanilinový cukor, 1 vajíčko ,1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1 1/2 nastuhaného jablka, trošku orechov, ( ja dávam kúsky , sú potom príjemne chrumkave) može ale nemusí byť čokoláda ( ja používam polámané veľkonočne zajace, mikuláškov, vajíčka a pod.) Na posypanie práškový cukor, resp. na ozdobu šľahačku

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebné prísady: múku, cukor, mlieko vajce, vanilínovy cukor, prídáme postrúhane jablka, orechy, čokoládu a olej , všetko zmiešame, nakoniec vsypem do cesta a jemne vmiešam kypriaci prášok resp. prašok do pečiva.
Hotové cesto dáme do tukom vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre zhruba 45 min. Kontrolujem špilkou aby sa cesto nelepilo.
Nakoniec posypem práškovým cukrom,, môžme dozdobiť pred podávaním šľahačkou.

Bábovka je výborna, rýchla, šťavnata a nenáročná, zvládne ju každá gazdinka.

Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Andrea S. (talamara) ID 45692 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 14.10.2015, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je síce recept na neťahanú štrúdľu, ale chuťou veľmi pripomína tú pravú ťahanú. Mám ho od svojej svokry. 1 L hladkej múky Špeciál, 125 g masla, 1 celé vajce, 1 žĺtok, štipka soli, mlieko podľa potreby. Jablká, mak, práškový cukor. Neviem prečo sa múka meria na litre, ale rešpektujem pôvodný recept a meriam v odmerke.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké diely. Z každého dôkladne vypracujeme hladký bochník, ktorý zľahka potrieme roztopeným maslom a necháme 1 hodinu odpočinúť na doske. Potom každý bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenulinký plát - ide to dobre a cesto sa dá vyvaľkať ozaj na tenko. Posypeme mletým makom, práškovým cukrom, strúhanými jabĺčkami. Pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme do štrúdle. Dáme na papier na pečenie a potrieme maslom. Pečieme pri 180 C, až povrch štrúdle zružovie. Potom znovu potrieme maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Plniť môžeme samozrejme rôznymi náplňami - výborná je aj plnená višňami s makom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 17.11.2010, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BÁBOVKA S TVAROHOM A MARHUĽAMI


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubé mouky 150 g cukru krupice 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 1 vanilkový cukr 1 prášek po pečiva 200 ml mléka 2 lžíce kakaa na náplň: 1 tvaroh 1 vanilkový cukr 1/2 vanilkového pudinku 2 lžíce cukru krupice trochu mléka meruňky

POSTUP PRÍPRAVY

Množství surovin odpovídá menší bábovkové formě. Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukry, máslo a mléko, asi 1/3 tohoto těsta oddělíme do jiné nádoby a vmícháme kakao. Smícháme suroviny na tvarohovou náplň. Do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme část světlého těsta, na to dáme proužek hnědého těsta (nejlépe lžičkou, protože konzistence těsta není příliš řídká), opakujeme světlé těsto a znovu kakaové, pak naklademe polovinu tvarohové náplně, tmavé těsto, proložíme meruňkami a pak dáme zbytky tvarohové náplně, hnědého těsta a bílého těsta. Pečeme při 180 °C asi hodinu (píší 45 - 50 minut, ale musela jsem dopékat, takže každý dle schopnosti své trouby)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 30.11.2022, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Topľanské medové rezy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

15dkg práš.cukru, 2 vajcia, 2PL medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, 5dkg palmarínu, 40 dkg hladkej múky. Krém: 1/2l mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilka, 25dkg masla, 18dkg praš.cukru. Džem alebo marmeláda.

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor, vajcia, med, sódu a tuk miešame nad parou a zohrievame na bod varu, Horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky. Spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme a po 1 upečieme na vymastenom a posypanom plechu. Z mlieka, zlatých klasov a vanilky uvaríme krém a necháme ho vychladnúť.Maslo s cukrom vymiešame do penista a po lyžiciach pridávame krém. Plníme takto: cesto, krém, cesto, lekvár, cesto, krém, cesto. Koláč zaťažíme a necháme odležať 4-5 h. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 6.4.2018, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zamatová roláda


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 5 PL kryšt. cukru, 3 PL tmavého kakaa, 1/2 KL sody bikarbony. Plnka: 1/2 litra mlieka, 5 PL PH múky, 1 vajce, 250 g masla, 1 vanilka, 5 PL prášk. cukru, 2 PL kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka vyslaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme žltky a potom sodu b. s kakaom už len jemne vmiešame varechou. Použijeme papier na pečenie. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme. V mlieku rozmiešame vajce a múku, uvaríme hustú kašu. Do vlažného vmiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme vanilku, a do druhej kakao a prášk. cukor. Plát po vychladnutí rozbalíme, natrieme nan svetlú plnku a potom tmavú, zvinieme do rolády. Nechávam si trocha kakaovej plnky, ktorú potom natriem na roládu, a ozdobím ju ťahmi vidličkou alebo čokoládovou ryžou. Necháme stuhnúť.

rezy som robila podľa rady, ktorú som tu našla na mmb: niťou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 21.12.2016, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KINDER PINGUI


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 3vajcia, 75 g prášk.cukru, 2polievkové lyžice vody, 15g kakaa, 80g polohrubej múky,štvrť bal.prášku do pečiva./UPEČIEME 2X/ ŠĽAHAČKOVÁ PLNKA: 1dcl mlieka,10g želatíny,4dcl sladkej smotany. 1 vanilkový cukor/AJ TO 2X/ ČOKOLÁDOVA NÁPLŇ: 150G várovej čokolády,1dcl mlieka,50g margarínu. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: 100g mlečnej polevy(CARLA),50g CERA.

POSTUP PRÍPRAVY

Žľtky vyšľaháme s práškovým cukrom,vodou,pridáme preosiate kakao,zľahka pridávame múku zmiešanú s PDP(najlepšie primiešavať ručne),striedavo so snehom ušľahaným z bielkov.Dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie.Tak isto upečieme aj druhú piškótu.
Šľahač.plnka:V 1/2dcl mlieka napučíme želatínu 15 minút.Zvyšné mlieko1/2dcl s vanilkou zahrejeme nesmie vrieť,musí ostať len teplé,pridám napučanú želatínu necháme ju tam rozpustiť.Necháme chvíľu vychladnúť a potom to pomaly primiešavame do vyšľahanej šľahačky pripravenej s 0,4 dcl sladkej smotany.
Boky zákusku vystelieme alobalom aby nám plnka nestekala.Šľahačkový krém vylejeme na prvý kakaový plát ,dáme stuhnúť do chladničky.
Pripravíme si čokolád.náplň:Nad parou rozpustíme čokoládu,mlieko,margarín nechámevychladnúť,natrieme na stuhnutú šľahačkovú plnku,pripravíme si druhú časť šľahačkovej plnky trošku necháme stuhnúť aby sme mohli priložiť,2kakaový plát zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky asi na 10 hod.Polejeme polevou:
100g mliečnej polevy(CARLA)50g stuž.tuku rozpustíme nad parou.Uchovávame v chladničke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

ivana š. (ivas) ID 52175 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 18.8.2013, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lístkové kvetinky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto, džem/lekvár, vajíčko na potretie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Miriam D. (Tili) ID 6544 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 17.9.2017, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moje prvé akože tiramisu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 smotanové nátierkové maslo bez príchute (napr.tesco), 1 mäkký tvaroh 250g (kapucín), 2 kyslé smotany 16% (po 200ml), cukor podľa chuti, tuzemák, uvarená čierna káva, 2 balenia dhých piškót (pafino)

POSTUP PRÍPRAVY

V zátvorkách sú uvedené presne suroviny, ktoré som použila. Príprava je jednoduchá...do nádoby poukladáme piškóty a polejeme hojne čiernou kávou zmiešanou s rumom pol na pol. V mise si rozmiešame nátierkové maslo, tvaroh a kyslé smotany s cukrom a šprtkou rumu. Polovicu hmoty nanesieme na piškóty. Naukladáme ďalšiu vrstvu piškót, ale tie je lepšie máčať v káve s rumom a potom ukladať na hmotu. Ja som bola taká rýchla, že som na to zabudla a potom som ich polievala priamo v nádobe:o)ale výsledný efekt bol aj tak fantastický. Ale k veci...na piškóty dáme zvyšnú polovicu hmoty a bohato posypeme kakaom cez sitko. Na druhý deň môžme podávať. Dobrú chuť!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 11.8.2012, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Grófkin jablkový koláč ♥♥♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 450g polohrubej múky, 125g hery, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200g práškového cukru, 4 žĺtky, 1-2 lyžice mlieka, citrónová kôra, 1lyžička kakaa PLNKA: jablká, škorica, vanilka, kryštál. cukor /množstvo podľa chuti/, cca 100g posekaných orechov, hrozienka, zo 4 bielkov sneh

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku cesta pridáme kakao a zapracujeme. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preneseme na plech.
Na cesto rovnomerne rozotriem jablkovú plnku /ja si jabĺčka udusím a dochutím/, posypeme posekanými orechami a hrozienkami.
Na jablkovú vrstvu rozostrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry tak na cca 30-35minút. Hotový koláč pokvapkám čokoládou. Super koláčik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 28.10.2013, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,109 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu