končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,109 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medový krémeš ♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 30 dkg hladkej múky, 10 dkg práškového cukru, 1-2 lyžice rumu, 1 celé vajíčko, 1 žĺtok, 1 lyžica medu, 1 lyžička sódy bicarbony, 5 dkg masla PLNKA I : 1l mlieka, 2 zlaté klasy, 2 žĺtka, 2 lyžice polohrubej múky, cukor podľa chuti, 250g masla PLNKA II : 2 šľahačky, 2x vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Z prísad spracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme a upečieme dva pláty. Pečieme na opačnej strane plechu. Z 1 litra mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtok, 2 lyžíc polohrubej múky, cukru podľa chuti uvaríme hustú kašu a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú primiešame k maslu. Na upečený plát rovnomerne rozotrieme plnku, šľahačkovú plnku a ukončíme plátom. Polejeme čokoládou a krájame na štvorce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 21.3.2011, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Expresná šťavnatá bábovka s jablkamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálový cukor, 1 vanilinový cukor, 1 vajíčko ,1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1 1/2 nastuhaného jablka, trošku orechov, ( ja dávam kúsky , sú potom príjemne chrumkave) može ale nemusí byť čokoláda ( ja používam polámané veľkonočne zajace, mikuláškov, vajíčka a pod.) Na posypanie práškový cukor, resp. na ozdobu šľahačku POSTUP PRÍPRAVY Potrebné prísady: múku, cukor, mlieko vajce, vanilínovy cukor, prídáme postrúhane jablka, orechy, čokoládu a olej , všetko zmiešame, nakoniec vsypem do cesta a jemne vmiešam kypriaci prášok resp. prašok do pečiva. Hotové cesto dáme do tukom vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre zhruba 45 min. Kontrolujem špilkou aby sa cesto nelepilo. Nakoniec posypem práškovým cukrom,, môžme dozdobiť pred podávaním šľahačkou. Bábovka je výborna, rýchla, šťavnata a nenáročná, zvládne ju každá gazdinka. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Andrea S. (talamara) ID 45692 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 14.10.2015, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanejPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Toto je síce recept na neťahanú štrúdľu, ale chuťou veľmi pripomína tú pravú ťahanú. Mám ho od svojej svokry. 1 L hladkej múky Špeciál, 125 g masla, 1 celé vajce, 1 žĺtok, štipka soli, mlieko podľa potreby. Jablká, mak, práškový cukor. Neviem prečo sa múka meria na litre, ale rešpektujem pôvodný recept a meriam v odmerke. POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké diely. Z každého dôkladne vypracujeme hladký bochník, ktorý zľahka potrieme roztopeným maslom a necháme 1 hodinu odpočinúť na doske. Potom každý bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenulinký plát - ide to dobre a cesto sa dá vyvaľkať ozaj na tenko. Posypeme mletým makom, práškovým cukrom, strúhanými jabĺčkami. Pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme do štrúdle. Dáme na papier na pečenie a potrieme maslom. Pečieme pri 180 C, až povrch štrúdle zružovie. Potom znovu potrieme maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Plniť môžeme samozrejme rôznymi náplňami - výborná je aj plnená višňami s makom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 17.11.2010, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BÁBOVKA S TVAROHOM A MARHUĽAMIPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubé mouky 150 g cukru krupice 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 1 vanilkový cukr 1 prášek po pečiva 200 ml mléka 2 lžíce kakaa na náplň: 1 tvaroh 1 vanilkový cukr 1/2 vanilkového pudinku 2 lžíce cukru krupice trochu mléka meruňky POSTUP PRÍPRAVY Množství surovin odpovídá menší bábovkové formě. Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukry, máslo a mléko, asi 1/3 tohoto těsta oddělíme do jiné nádoby a vmícháme kakao. Smícháme suroviny na tvarohovou náplň. Do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme část světlého těsta, na to dáme proužek hnědého těsta (nejlépe lžičkou, protože konzistence těsta není příliš řídká), opakujeme světlé těsto a znovu kakaové, pak naklademe polovinu tvarohové náplně, tmavé těsto, proložíme meruňkami a pak dáme zbytky tvarohové náplně, hnědého těsta a bílého těsta. Pečeme při 180 °C asi hodinu (píší 45 - 50 minut, ale musela jsem dopékat, takže každý dle schopnosti své trouby) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 30.11.2022, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Topľanské medové rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 15dkg práš.cukru, 2 vajcia, 2PL medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, 5dkg palmarínu, 40 dkg hladkej múky. Krém: 1/2l mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilka, 25dkg masla, 18dkg praš.cukru. Džem alebo marmeláda. POSTUP PRÍPRAVY Cukor, vajcia, med, sódu a tuk miešame nad parou a zohrievame na bod varu, Horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky. Spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme a po 1 upečieme na vymastenom a posypanom plechu. Z mlieka, zlatých klasov a vanilky uvaríme krém a necháme ho vychladnúť.Maslo s cukrom vymiešame do penista a po lyžiciach pridávame krém. Plníme takto: cesto, krém, cesto, lekvár, cesto, krém, cesto. Koláč zaťažíme a necháme odležať 4-5 h. Vrch polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 6.4.2018, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zamatová roládaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 5 PL kryšt. cukru, 3 PL tmavého kakaa, 1/2 KL sody bikarbony. Plnka: 1/2 litra mlieka, 5 PL PH múky, 1 vajce, 250 g masla, 1 vanilka, 5 PL prášk. cukru, 2 PL kakaa POSTUP PRÍPRAVY Bielka vyslaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme žltky a potom sodu b. s kakaom už len jemne vmiešame varechou. Použijeme papier na pečenie. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme. V mlieku rozmiešame vajce a múku, uvaríme hustú kašu. Do vlažného vmiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme vanilku, a do druhej kakao a prášk. cukor. Plát po vychladnutí rozbalíme, natrieme nan svetlú plnku a potom tmavú, zvinieme do rolády. Nechávam si trocha kakaovej plnky, ktorú potom natriem na roládu, a ozdobím ju ťahmi vidličkou alebo čokoládovou ryžou. Necháme stuhnúť. rezy som robila podľa rady, ktorú som tu našla na mmb: niťou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 21.12.2016, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KINDER PINGUIPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 3vajcia, 75 g prášk.cukru, 2polievkové lyžice vody, 15g kakaa, 80g polohrubej múky,štvrť bal.prášku do pečiva./UPEČIEME 2X/ ŠĽAHAČKOVÁ PLNKA: 1dcl mlieka,10g želatíny,4dcl sladkej smotany. 1 vanilkový cukor/AJ TO 2X/ ČOKOLÁDOVA NÁPLŇ: 150G várovej čokolády,1dcl mlieka,50g margarínu. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: 100g mlečnej polevy(CARLA),50g CERA. POSTUP PRÍPRAVY Žľtky vyšľaháme s práškovým cukrom,vodou,pridáme preosiate kakao,zľahka pridávame múku zmiešanú s PDP(najlepšie primiešavať ručne),striedavo so snehom ušľahaným z bielkov.Dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie.Tak isto upečieme aj druhú piškótu. Šľahač.plnka:V 1/2dcl mlieka napučíme želatínu 15 minút.Zvyšné mlieko1/2dcl s vanilkou zahrejeme nesmie vrieť,musí ostať len teplé,pridám napučanú želatínu necháme ju tam rozpustiť.Necháme chvíľu vychladnúť a potom to pomaly primiešavame do vyšľahanej šľahačky pripravenej s 0,4 dcl sladkej smotany. Boky zákusku vystelieme alobalom aby nám plnka nestekala.Šľahačkový krém vylejeme na prvý kakaový plát ,dáme stuhnúť do chladničky. Pripravíme si čokolád.náplň:Nad parou rozpustíme čokoládu,mlieko,margarín nechámevychladnúť,natrieme na stuhnutú šľahačkovú plnku,pripravíme si druhú časť šľahačkovej plnky trošku necháme stuhnúť aby sme mohli priložiť,2kakaový plát zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky asi na 10 hod.Polejeme polevou: 100g mliečnej polevy(CARLA)50g stuž.tuku rozpustíme nad parou.Uchovávame v chladničke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) ivana š. (ivas) ID 52175 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 18.8.2013, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lístkové kvetinkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, džem/lekvár, vajíčko na potretie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Miriam D. (Tili) ID 6544 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 17.9.2017, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moje prvé akože tiramisuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 smotanové nátierkové maslo bez príchute (napr.tesco), 1 mäkký tvaroh 250g (kapucín), 2 kyslé smotany 16% (po 200ml), cukor podľa chuti, tuzemák, uvarená čierna káva, 2 balenia dhých piškót (pafino) POSTUP PRÍPRAVY V zátvorkách sú uvedené presne suroviny, ktoré som použila. Príprava je jednoduchá...do nádoby poukladáme piškóty a polejeme hojne čiernou kávou zmiešanou s rumom pol na pol. V mise si rozmiešame nátierkové maslo, tvaroh a kyslé smotany s cukrom a šprtkou rumu. Polovicu hmoty nanesieme na piškóty. Naukladáme ďalšiu vrstvu piškót, ale tie je lepšie máčať v káve s rumom a potom ukladať na hmotu. Ja som bola taká rýchla, že som na to zabudla a potom som ich polievala priamo v nádobe:o)ale výsledný efekt bol aj tak fantastický. Ale k veci...na piškóty dáme zvyšnú polovicu hmoty a bohato posypeme kakaom cez sitko. Na druhý deň môžme podávať. Dobrú chuť!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 11.8.2012, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Grófkin jablkový koláč ♥♥♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 450g polohrubej múky, 125g hery, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200g práškového cukru, 4 žĺtky, 1-2 lyžice mlieka, citrónová kôra, 1lyžička kakaa PLNKA: jablká, škorica, vanilka, kryštál. cukor /množstvo podľa chuti/, cca 100g posekaných orechov, hrozienka, zo 4 bielkov sneh POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín vypracujeme vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku cesta pridáme kakao a zapracujeme. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preneseme na plech. Na cesto rovnomerne rozotriem jablkovú plnku /ja si jabĺčka udusím a dochutím/, posypeme posekanými orechami a hrozienkami. Na jablkovú vrstvu rozostrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry tak na cca 30-35minút. Hotový koláč pokvapkám čokoládou. Super koláčik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 28.10.2013, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,109 ďalšie >> |