. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 25331-25340)<< predošlé 1,.,2529, 2530, 2531, 2532, 2533, 2534, 2535, 2536, 2537, 2538, 2539,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Potravinárske farby



POTREBNÉ PRÍSADY

chcela by som Vás poprosiť o radu ohľadom miešania farieb. Vôbec sa v tom neviem orientovať. Aké farby môžem miešať dokopy a čo z toho vznikne? Ak poradíte nejaké kombinácie budem Vám veľmi vďačná. Za Vaše radi vopred ďakujem.

POSTUP PRÍPRAVY

Farby

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana V. (zuzzkaa) ID 42693 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.6.2008, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová tříbarevná geometrie



POTREBNÉ PRÍSADY

Modelovací čokoláda, skořicový piškot a čokoládový krém

POSTUP PRÍPRAVY

Piškot jsem dělala klasický z pěti vajec na středně velkou formu srdce. Na jedno vejce 3 dkg pol.mouky a 4 dkg cukru krupice, vyšlehat žloutky s cukrem, přidat 3 lžíce oleje, mouku s troškou prášku do pečiva a skořicí, , v tomto případě jsem část mouky nahradila kakaem. Nakonec vmíchat sníh a péct. Já peču piškot v elektrické troubě na 150 stupňů a pak teplotu snížím a dopeču.

Krém je takový pokus - docela se povedl, tak přidávám.
1 šlehačku jsem zředila trochou mléka, svařila s asi 2 lžícemi medu a jednou bílou čokoládou, pak přidala v troše mléka rozmíchaný necelý sáček vanilkového pudinku a jeden žloutek a krátce povařila vše dohromady. Po zhoustnutí čokoládovou směs necháme vychladit , ušleháme si půl másla s asi 25 dkg mouč.cukru a smícháme s čokoládovýou hmotou dohromady, přidala jsem ještě trošku rumu a vyšlehala.

Na první patro jsem dala mezi krém jahody, na druhé jsem rozdrcené jahody přimíchala do zbytku krému a naplnila.

Modelovací čokoláda: tmavá je ze dvou hořkých čokolád, rozpuštěných v horké lázni, smíchaných se třemi lžícemi kukuřičného sirupu, dále ze dvou bílých čokolád smíchaných se dvěma lžícemi sirupu. Světlou hmotu jsem ještě rozdělila na půlku a do jedné přidala asi dva čtverečky tmavé čokolády, aby vznikla světle hnědá barva.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Olga C. (Init) ID 46563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 18.6.2008, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

dort k 10.vyroci svatby



POTREBNÉ PRÍSADY

Musela jsem se snazit udelat neco hezkeho a hlavne dobreho za to ,ze se mnou manzel tech 10 let vydrzel!!!

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marcela J. (marcik001) ID 49166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.6.2008, 9:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta svokričke k 60ke


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorové cesto, orieškový maslový krém a marcipánová hmota od Arielll

POSTUP PRÍPRAVY

Nieje to moja prvá torta potiahnutá marcipánovou hmotou, ale tentokrát som vyskúšala marcipánovú hmotu podľa Arielll z českého MMB. Hmota je super. Odporúčam!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lucia K. (Lucia.K) ID 44529 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 20.8.2008, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Dvojsrdce


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dortik jsem pekla mema manzelovi k svatku.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marcela J. (marcik001) ID 49166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.6.2008, 8:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta macko Pooh - KRÉMOVÝ OBRÁZOK



POTREBNÉ PRÍSADY

obrázok vytlačený na papieri - šablóna * potravinárska fólia * tvrdá podložka * ceruzka * pravítko * nožnice ***maslový krém: 6 vajec * štipka soli * 400 g práškového cukru vrátane vanilkového * 1000 g masla * potravinárske farby * kakao ***torta: akákoľvek, moja je Pohádka z môjho albumu receptov ***(šľahačka alebo krém na zdobenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Obrázok z maslového krému sa robí veľmi podobne ako keď sa maľuje farbami na sklo. Je to časovo náročnejšie, pretože sa počas tvorenia musí dávať obrázok mraziť. Odporúčam preto obrázok nachystať vopred. Treba myslieť na to, že obrázok bude zrkadlový obraz predlohy. Ak je motívom obrázok, tak by to nemuselo vadiť, ale v prípade textu ...
Obrázkový postup je samozrejme nachystaný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (42) posledné: 7.7.2011, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

TORTA - MASCARPONE



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia....7 veľ. lyž. oleja....6 veľ. lyž. cukru....7 veľ. lyž. hl. múky....1/2 pr. do pečiva....1 van.cukor....3 m. lyž. kávy....7 veľ.lyž. Amaretta ....
KRÉM: 1 smotana na šľahanie....250g tvarohu....100g pr. cukru....500g mascarpone....
kakao na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

vajcia, olej, cukor a van. cukor vyšľaháme. Pridáme múku zmiešanú s pr. do pečiva. Cesto vylejeme do pomúčenej alebo papierom vystlanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175°C cca 10-14 min. Vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť.
Vriacou vodou (100ml) zalejeme kávu, po vychladnutí pridáme 1/2 Amaretta. Korpus natrieme kávou (nemusíme použiť všetko).
KRÉM: Vyšľaháme šľahačku. Tvaroh, cukor, mascarpone a zvyšok Amaretta dobre vymiešame a jemne pridáme šľahačku. Krém navrstvíme na korpus do tvaru polgule. Natrieme aj bok korpusu. Odkryté necháme v chlade minimálne 6 hodín alebo cez noc.
Pred servírovaním posypeme kakaom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Beata B. (betussa) ID 28005 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.6.2008, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Utopená čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 300g práškového cukru, 2 dl oleja, 2 dl mlieka, 250 g polohrubej múky, prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa;
250g masla alebo Hery, 2-3 lyžice čokoládovej nátierky (napr. nutela);
zavárané ovocie (ja som robila z hrušiek, ale môžu byť a jahody, broskyne, mandarínky, ...), ovocná šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a mlieko.
Primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom.
Dáme piecť vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri nižšej teplote.
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na tri diely.
Maslo alebo Heru vymiešame s trochou práškového cukru (od oka - podľa chuti) a primiešame čokonátierku.
Spodný plát dobre polejeme šťavou z ovocia (nie však priveľmi, aby torta držala pokope).
Môžeme, ale nemusíme potrieť riedkym džemom. Naukladáme ovocie a potrieme časťou krému. (Poliaty korpus sa drobí, ale dá sa to zvládnuť...) Zakryjeme stredným plátom.
Ten tiež dobre polejeme (ja som na celú tortu spotrebovala šťavu z troch ovocných konzerv) šťavou z ovocia (ak nemáme z kompótu, môžeme použiť napr. džús.)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2008, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Medvýdkoví k 1 roku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ořechoví +piškotoví dort.
Másloví krém.+Marcipán+ozdoby.
(na ořechoví dort mám recept vložený)

POSTUP PRÍPRAVY

Kamarádka chtěla pro prcůška dort tak jsme vybírali na MMB až jsem teda zkombinovala dva dorty dohromady.Je celí obalený marcipánem(tak jak si to přála).Dortík vážil necelích 5kg(ani to tak nevypadá)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Petra S. (Navis) ID 28412 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta - dáždnik pre babičku



POTREBNÉ PRÍSADY

mramorový korpus, orechový nadstavovaný krém, mliečny marcipán

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus prekrojiť na tri diely. Potrieť ríbezľovým džemom a naplniť krémom...taký ako mám aj v predchádzajúcich receptoch, len som pridala ešte za dve hrste mletých orechov. Povrch tenko potrieť krémom a potiahnuť marcipánom. Vymodelujeme dáždnik a čísla...potom už len umiestnime na tortu.

....ak má niekto prosím skúsenosť s hmotou K2 tak mi prosím napíšte....mne sa zdala príliš mäkká a po pridaní cukru sa drobila...tak som ostala pri osvedčenom starom mliečnom marcipáne...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 17.6.2008, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 25331-25340)<< predošlé 1,.,2529, 2530, 2531, 2532, 2533, 2534, 2535, 2536, 2537, 2538, 2539,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu