. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 25291-25300)<< predošlé 1,.,2525, 2526, 2527, 2528, 2529, 2530, 2531, 2532, 2533, 2534, 2535,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Citrónová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

8 vajec, 300 g práškového cukru, 260 g hrubej múky, citrónová kôra, 3 lyžice maizeny, 1 lyžička citrónovej šťavy, 30 g strúhanky, šťava z dvoch citrónov, cukor
Plnka: 250 g masla, 3 žĺtky, 2 balíčky maizeny so zlatým klasom, 250 g práškového cukru, 1/2 dl mlieka, kúsok vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme múku, strúhanku, maizenu a všetko primiešame k žĺtkom. Vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly pečieme. Upečenú tortu rozrežeme na tri časti a polejeme šťavou, ktorú si pripravíme zo 4 dl vody, šťavy z dvoch citrónov a cukru.

Plnka: Maslo vymiešame s cukrom. Z mlieka, v ktorom sú rozšľahané vajcia z vanilky a pudingu za stáleho miešania pripravíme krém. Kým je ešte teplý, vmiešame ho do vymiešaného masla.
Krém necháme vychladnúť a potom ním plníme tortu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Broskyňová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia, 50 g a 75 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 40 g hladkej múky, 25 g maizeny, 1 zarovnanú čajovú lyžičku prášku do pečiva, 500 g zaváraných broskýň (alebo iné ovocie), 250 g tvarohu,
250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček čírej želatíny v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 200°C (plynová stupeň 3-4). Bielky do tuha vyšľaháme s 50 g prášk. cukru a s 1 vanilkovým cukrom. Po jednom primiešame žĺtky, múku, maizenu a prášok do pečiva. Zľahka premiešame, do vymastenej a vysypanej tortovej formy nalejeme cesto, zarovnáme a pečieme asi 15 min. Necháme vychladnúť. 1/3 broskýň nadrobno nakrájame. Tvaroh dopenista vymiešame s 75 g prášk. cukru a primiešame nakrájané broskyne. Šľahačku vyšľaháme a postupne primiešame k tvarohu. Tvarohovú plnku rovnomerne rozdelíme na piškótové cesto, poukladáme na ňu polovice broskýň a zalejeme želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Odložíme stuhnúť do ľadničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou, plátkami mandlí alebo orechov (mandľami môžeme oblepiť bok torty).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Broskyňová torta so zmrzlinou



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpočet na 12 kúskov: 750 g broskýň, 6 plátkov želatiny, 1 tenký tortový korpus, 300 g vanilkovej zmrzliny, 2 lyžice mandľových úlomkov, 1/4 l sľahačkovej smotany, 30 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Broskyne dáme odkvapkať. Šťavu z nich vyvaríme na 1/8 l. Želatínu necháme v studenej vode napučať, vytlačíme a rozpustíme v šťave z broskýň. Odložíme do chladu. Tortový korpus - či už upečený doma alebo kúpený v obchode - vložíme do tortovej formy. Naplníme broskyňami, 12 pekných kúskov si odložíme na zdobenie. V chladničke necháme vanilkovú zmrzlinu mierne zmäknúť. V studenej miske ju vymiešame do jemného krému, pridáme vychladnutú šťavu z broskýň. Všetko spojíme a nalejeme na broskyne. Zarovnáme a odložíme do chladničky. Mandle nasucho opražíme. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a nastriekame na tortu 12 ružičiek. Napokon ozdobíme opraženými mandľami a odloženými kúskami broskýň.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pro kolegu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pro inspiraci, společná práce s kolegyňkou Lenkou

POSTUP PRÍPRAVY

Marcipán, perník, pevné nervy

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Olga C. (Init) ID 46563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 11.7.2008, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

super letna torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Ak niekto bude chciet recept a presny postup, staci napisat na maria2@dravecka.sk

POSTUP PRÍPRAVY

1. jeden biskvit, zmotáte do rolády.
2. druhý biskvit - z neho sa vykrojí koleso v závislosti od veľkosti misky do ktorej to budete potom robiť
3.plnka je úplne jednoduchá len z plátkov želatiny, dvoch šľahačiek, vajc.likéru (koňaku) + ovocie
4. originál sa to nemá polievať želatinou, ale ja som to na záver poliala.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Mária D. (MáriaD) ID 16575 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2008, 18:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pro syna


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Marcipán, modelovací čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Původně to měla být pneumatika, na které syn sedí, ale tentokrát se mi nepodařilo čokoládou ideálně potáhnout a z původního záměru vyrýt do čokolády ještě rýhy rychle sešlo. Byla jsem ráda, že jsem trošku zamaskovala tu hrůzu listama, holt když se spěchá, takhle to dopadá.
Ještě že figurku jsem měla udělanou předem, to už by mě asi kleplo:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Olga C. (Init) ID 46563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.6.2008, 17:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Maroškova torta k 1. narodeninám



POTREBNÉ PRÍSADY

1. cesto (na plech): ***8 celých vajec, ***100g medu***150g práškového cukru***160g polohrubej múky*** 2. cesto (do tortovej formy): *** 4 celé vajcia *** 120g práškového cukru *** 1 PL kakaa ** 80g polohrubej múky Krém: *** 250 g masla *** 2 žĺtky *** 120 g medu *** 100g práškového cukru *** 1 PL rumu *** 750 ml plnotučného mlieka *** 2 balíčky Zlatého klasu *** 2-3 čajové lyžičky kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Na prvé cesto (na plech) vymiešame žĺtky s medom a cukrom, pridáme preosiatu múku a sneh z bielkov. Upečieme ho na plechu a vychladnuté cesto pokrájame na 4 rovnaké pásy. Druhé cesto (do tortovej formy) upečieme tiež ako piškótu. Vychladnuté cesto prekrojíme.
Čiže máme 4 svetlé pásy piškótového cesta a dva kruhové kakaové cestá. Na plnku vymiešame maslo s medom a cukrom do penista. V mlieku rozšľaháme žĺtky a Zlatý klas, uvaríme hustú kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu potom rozšľaháme s maslom a rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice vmiešam ešte kakao, do druhej rum.
Polovičné množstvo svetlého krému natrieme na spodnú polovicu okrúhleho korpusu. Pásy svetlého cesta (pečeného na plechu) natrieme kakaovým krémom. Do stredu natretého kakaového korpusu so svetlým krémom položíme zvinutý pás svetlého cesta a postupne ho obtočíme ostatnými pásmi. *** Poznámka: Použite ako pomôcku rám otváracej tortovej formy, ktorú položíte na pripravený kakaový korpus, ked začínate ukladať od stredu zvinuté piškótové cestá. Tento rám, ak budete hotové, udrží formu hotovej torty, kým nestuhne. *** Navrch tejto rolády natrieme druhú polovicu svetlého krému, prikryjeme okrúhlym korpusom a dajte stuhnúť. Ďalej ľubovoľne ozdobte.
Určite pridám fotopostup, pretože to môže znieť komplikovane, ale v skutočnosti je to jednoduché. Recept som vyskúšala a prebrala z časopisu Nový čas pre ženy - súťaž o najlepšiu tortu. Táto vyhrala, je jednoducho dobrá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Martina R. (MR.13) ID 7284 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 4.10.2011, 8:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Malý zázrak - čo sa dá urobiť z torty, ktorú pokazíte


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Perfektný podnos - zachráni všetko.

POSTUP PRÍPRAVY

Pokúšala som sa robiť prvý krát dobošovú tortu - doteraz som používala osvedčený recept- a kamarátka mi nadiktovala zle krém.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Iveta R. (ivamamina) ID 6731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.6.2008, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

zase jedna oslava


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta R. (ivamamina) ID 6731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.9.2008, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pre syna do školy


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta R. (ivamamina) ID 6731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.7.2008, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 25291-25300)<< predošlé 1,.,2525, 2526, 2527, 2528, 2529, 2530, 2531, 2532, 2533, 2534, 2535,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu