končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 25291-25300) | << predošlé 1,.,2525, 2526, 2527, 2528, 2529, 2530, 2531, 2532, 2533, 2534, 2535,.,2566 ďalšie >> |
TORTY |
Citrónová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec, 300 g práškového cukru, 260 g hrubej múky, citrónová kôra, 3 lyžice maizeny, 1 lyžička citrónovej šťavy, 30 g strúhanky, šťava z dvoch citrónov, cukor Plnka: 250 g masla, 3 žĺtky, 2 balíčky maizeny so zlatým klasom, 250 g práškového cukru, 1/2 dl mlieka, kúsok vanilky POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme múku, strúhanku, maizenu a všetko primiešame k žĺtkom. Vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly pečieme. Upečenú tortu rozrežeme na tri časti a polejeme šťavou, ktorú si pripravíme zo 4 dl vody, šťavy z dvoch citrónov a cukru. Plnka: Maslo vymiešame s cukrom. Z mlieka, v ktorom sú rozšľahané vajcia z vanilky a pudingu za stáleho miešania pripravíme krém. Kým je ešte teplý, vmiešame ho do vymiešaného masla. Krém necháme vychladnúť a potom ním plníme tortu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Broskyňová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 50 g a 75 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 40 g hladkej múky, 25 g maizeny, 1 zarovnanú čajovú lyžičku prášku do pečiva, 500 g zaváraných broskýň (alebo iné ovocie), 250 g tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček čírej želatíny v prášku POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 200°C (plynová stupeň 3-4). Bielky do tuha vyšľaháme s 50 g prášk. cukru a s 1 vanilkovým cukrom. Po jednom primiešame žĺtky, múku, maizenu a prášok do pečiva. Zľahka premiešame, do vymastenej a vysypanej tortovej formy nalejeme cesto, zarovnáme a pečieme asi 15 min. Necháme vychladnúť. 1/3 broskýň nadrobno nakrájame. Tvaroh dopenista vymiešame s 75 g prášk. cukru a primiešame nakrájané broskyne. Šľahačku vyšľaháme a postupne primiešame k tvarohu. Tvarohovú plnku rovnomerne rozdelíme na piškótové cesto, poukladáme na ňu polovice broskýň a zalejeme želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Odložíme stuhnúť do ľadničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou, plátkami mandlí alebo orechov (mandľami môžeme oblepiť bok torty). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Broskyňová torta so zmrzlinouPOTREBNÉ PRÍSADY Rozpočet na 12 kúskov: 750 g broskýň, 6 plátkov želatiny, 1 tenký tortový korpus, 300 g vanilkovej zmrzliny, 2 lyžice mandľových úlomkov, 1/4 l sľahačkovej smotany, 30 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Broskyne dáme odkvapkať. Šťavu z nich vyvaríme na 1/8 l. Želatínu necháme v studenej vode napučať, vytlačíme a rozpustíme v šťave z broskýň. Odložíme do chladu. Tortový korpus - či už upečený doma alebo kúpený v obchode - vložíme do tortovej formy. Naplníme broskyňami, 12 pekných kúskov si odložíme na zdobenie. V chladničke necháme vanilkovú zmrzlinu mierne zmäknúť. V studenej miske ju vymiešame do jemného krému, pridáme vychladnutú šťavu z broskýň. Všetko spojíme a nalejeme na broskyne. Zarovnáme a odložíme do chladničky. Mandle nasucho opražíme. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a nastriekame na tortu 12 ružičiek. Napokon ozdobíme opraženými mandľami a odloženými kúskami broskýň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pro koleguPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Pro inspiraci, společná práce s kolegyňkou Lenkou POSTUP PRÍPRAVY Marcipán, perník, pevné nervy OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Olga C. (Init) ID 46563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 11.7.2008, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
super letna tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Ak niekto bude chciet recept a presny postup, staci napisat na maria2@dravecka.sk POSTUP PRÍPRAVY 1. jeden biskvit, zmotáte do rolády. 2. druhý biskvit - z neho sa vykrojí koleso v závislosti od veľkosti misky do ktorej to budete potom robiť 3.plnka je úplne jednoduchá len z plátkov želatiny, dvoch šľahačiek, vajc.likéru (koňaku) + ovocie 4. originál sa to nemá polievať želatinou, ale ja som to na záver poliala. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mária D. (MáriaD) ID 16575 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2008, 18:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pro synaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Marcipán, modelovací čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Původně to měla být pneumatika, na které syn sedí, ale tentokrát se mi nepodařilo čokoládou ideálně potáhnout a z původního záměru vyrýt do čokolády ještě rýhy rychle sešlo. Byla jsem ráda, že jsem trošku zamaskovala tu hrůzu listama, holt když se spěchá, takhle to dopadá. Ještě že figurku jsem měla udělanou předem, to už by mě asi kleplo:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Olga C. (Init) ID 46563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 25.6.2008, 17:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Maroškova torta k 1. narodeninámPOTREBNÉ PRÍSADY 1. cesto (na plech): ***8 celých vajec, ***100g medu***150g práškového cukru***160g polohrubej múky*** 2. cesto (do tortovej formy): *** 4 celé vajcia *** 120g práškového cukru *** 1 PL kakaa ** 80g polohrubej múky Krém: *** 250 g masla *** 2 žĺtky *** 120 g medu *** 100g práškového cukru *** 1 PL rumu *** 750 ml plnotučného mlieka *** 2 balíčky Zlatého klasu *** 2-3 čajové lyžičky kakaa POSTUP PRÍPRAVY Na prvé cesto (na plech) vymiešame žĺtky s medom a cukrom, pridáme preosiatu múku a sneh z bielkov. Upečieme ho na plechu a vychladnuté cesto pokrájame na 4 rovnaké pásy. Druhé cesto (do tortovej formy) upečieme tiež ako piškótu. Vychladnuté cesto prekrojíme. Čiže máme 4 svetlé pásy piškótového cesta a dva kruhové kakaové cestá. Na plnku vymiešame maslo s medom a cukrom do penista. V mlieku rozšľaháme žĺtky a Zlatý klas, uvaríme hustú kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu potom rozšľaháme s maslom a rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice vmiešam ešte kakao, do druhej rum. Polovičné množstvo svetlého krému natrieme na spodnú polovicu okrúhleho korpusu. Pásy svetlého cesta (pečeného na plechu) natrieme kakaovým krémom. Do stredu natretého kakaového korpusu so svetlým krémom položíme zvinutý pás svetlého cesta a postupne ho obtočíme ostatnými pásmi. *** Poznámka: Použite ako pomôcku rám otváracej tortovej formy, ktorú položíte na pripravený kakaový korpus, ked začínate ukladať od stredu zvinuté piškótové cestá. Tento rám, ak budete hotové, udrží formu hotovej torty, kým nestuhne. *** Navrch tejto rolády natrieme druhú polovicu svetlého krému, prikryjeme okrúhlym korpusom a dajte stuhnúť. Ďalej ľubovoľne ozdobte. Určite pridám fotopostup, pretože to môže znieť komplikovane, ale v skutočnosti je to jednoduché. Recept som vyskúšala a prebrala z časopisu Nový čas pre ženy - súťaž o najlepšiu tortu. Táto vyhrala, je jednoducho dobrá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Martina R. (MR.13) ID 7284 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 4.10.2011, 8:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Malý zázrak - čo sa dá urobiť z torty, ktorú pokazítePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Perfektný podnos - zachráni všetko. POSTUP PRÍPRAVY Pokúšala som sa robiť prvý krát dobošovú tortu - doteraz som používala osvedčený recept- a kamarátka mi nadiktovala zle krém. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Iveta R. (ivamamina) ID 6731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 24.6.2008, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
zase jedna oslavaPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Iveta R. (ivamamina) ID 6731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 27.9.2008, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pre syna do školyPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Iveta R. (ivamamina) ID 6731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.7.2008, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 25291-25300) | << predošlé 1,.,2525, 2526, 2527, 2528, 2529, 2530, 2531, 2532, 2533, 2534, 2535,.,2566 ďalšie >> |