. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23781-23790)<< predošlé 1,.,2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >>

CUKROVINKY

Ďatlové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

balíček ďatlí
mletá škorica
šťava z pomaranča
kokosová múčka

POSTUP PRÍPRAVY

Ďatličky vykôstkujeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Podľa chuti prisypeme škorice a podľa potreby prilejeme šťavu z pomaranča.Vytvarujeme guličky a obalíme ich v kokose.

Vhodné i pre menšie detičky (ďatle nie sú chemicky upravované, je to bez cukru).
Pokiaľ guličky budú papať dospeláci môžme do stredu zapracovať mandľu.
Výborné a zdravučké!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa J. (macifuk) ID 123 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

ROŠTENKA ESTERHÁZY



POTREBNÉ PRÍSADY

Plátky roštenky, soľ, čierne korenie, hl.múka, koreňová zelenina, cibuľa, zrnká čierneho a nového korenia po 4ks, bobkový list, kúsok citrónovej kôry, citrónová šťava, 1,5 dcl, bieleho vina, kyslá smotana ...vývar ...

POSTUP PRÍPRAVY

Roštenky naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme okoreníme, obalíme v múke a prudko opečieme. Osobitne orestujeme koreňovú zeleninu s cibuľou s koerním a bobkovým listom a citronovou kôrou zalejeme vývarom (aj hovädzím). Do tejto zeleniny potom pridáme opečenú roštenku ktorú dusíme do mäkka (ja to robím v patentnom hrnci a naozaj je to super rýchlo). Potom roštenku preložíme , do šťavy pridáme víno citrónovú šťavu prevaríme–-tá vôňa priláka všetko osadenstvo domova (ja som to zmixovala ale originál sa nemixuje) a zahustíme múkou a kyslou smotanou -je to VINIKAJUCE !!! manžel pred konzumáciu nech Vám naleje víno a chváli Vás do neba lebo potom sa už nezmôže na slovo......
Prajem Dobrú chuť!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Eidamový šalát(receptík mojej svokričky)



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg neúdenej eidamskej tehly, 2 veľké cibule, 6 kusov sterilizovanej červenej kápie, 1 majolka (250g), 1 biely jogurt, čierne mleté korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Eidam postrúham na hrubšom strúhadle, cibulu pokrájam na malé kocôčky a kápiu pokrájam na cca 2 cm tenké slížiky.Primiešam majolku(dá sa nahradiť pochúťkovou smotanou), jogurt a okorením podľa chuti.

Je to rýchlo hotové a super ako raňajky alebo večera a ideálne mužíčkovi do roboty:O)
Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tirolská zemiaková panvica



POTREBNÉ PRÍSADY

1 červená paprika, 1 zelená paprika, 500 g zemiakov, 8 PL oleja, sušená bazalka, soľ, mleté čierne korenie, 250 g šunk. salámy, 2 paradajky, 150 g tvrdého syra.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriky umyjeme, vyberieme jadrovník, nakrájame na rezance. Na panvici zohrejeme olej, pridáme papriku, zemiaky, za stáleho miešania dochrumkava opečieme. bazalkou posypeme zemiaky, dochutíme soľou a mletým korením. Salámu nakrájame na široké rezance a vmiešame medzi zemiaky. Paradajky umyjeme, nakrájame na pláítky, primiešame. Podľa potreby dosolíme. Tvrdý syr nastrúhame, posypeme, panvicu necháme na sporáku dovtedy, kým sa syr nezačne roztápať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Slávka J. (slavka) ID 812 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Mrkvovo-cesnaková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 väčšie mrkvy, 1 tatarská omáčka, 150-200 g tvrdého syra, 1 krabička taveného syra, 2-3 strúčiky cesnaku, maslo podľa chuti, soľ na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu a tvrdý syr postrúhame do misy, pridáme tavený syr, maslo, pretlačíme cesnak, pridáme tatarskú omáčku, maslo, podľa chuti osolíme. Na túto nátierku nikdy nepoužívam presné gramáže, kľudne do nej dajte z týchto prísad čo a koľko máte. Nátierka je vynikajúca v hocijakom pomere potravín, ja dokonca dávam viac cesnaku a viac tatarskej. Výborne sa hodí k celozrnným bagetám, na jednohubky. Robievam ju aj bez mrkvy, ale vtedy dám veľa tvrdého syra, vznikne biela nátierka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.8.2010, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ROLÁDA



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 2 tatarske omáčky, 1 želatina v prášku/asi 1a 1/2 dcl vody/, varená zelenina / hrášok,kukurica,mrkva/,dietna alebo šunková saláma, vegeta a korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme vajcia na tvrdo. Žĺtky vymiešame s tatar. omáčkou. Bielky a salámu nadrobno pokrájame, Všetko spolu aj so zeleninou zamiešame.Želatínu rozpustíme a necháme vychladnúť a potom zmiešame so zmesou. Srnčí chrbát vyložíme alobalom a nalejeme tam zmes a necháme cca 6-8 hod tuhnúť v chladničke.Podávame s pečivom,chlebom... DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka - recept od babičky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šľahačková smotana, 1/2 l hladkej múky, 1/4 l kryštálového cukru, 3 celé vajíčka, šťava a kôra z dvoch citrónov, 1 kypriaci prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá a bábovka vynikajúca. Robievam ju aj do nízkej formy, aj do vysokej, pekne narastie, (formu vymastím a vysypem trochou múky, ešte nemám silikónovú formu :-) ) Robievam ju aj dvojfarebnú (polovicu cesta zmiešam s kakaovým práškom). Všetky ingrediencie zmiešam v mise, moja babička používala na všetko odmerku na ryžu, a podľa nej aj uvádzam meranie v litroch. Nech Vás to vôbec nemýli, určite má každá mamička takúto odmerku doma, lepšie ako všetko vážiť :-) Pečiem ju presne hodinku pri 180 stupňoch, pri pečení ju prikrývam alobalom. Keď vychladne, vyklopím, posypem práškovým cukrom, na sviatočnejšiu chvíľu polejem čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 7.6.2011, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny ala Adriena



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5kg cestovýn/vrtule/, 300g brokolice, 300g šampiónov, 200g nivy, 200g tvrdého syra/ eidam/, 1 kyslá smotana,rôzna zelenina, cibiľa, cesnak, čierne korenie, vegeta, soľ, gyros korenie a provensálske korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

SMOTANOVÁ OMÁČKA : smotana, č. kor.,vegeta-vymiešame a zriedime vodou,aby to nebolo veľmi husté POSTUP PRI UKLADANÍ DO PEKÁČA :osolené uvarené cestoviny,cibuľa, zelenina ,brokolica, osoliť, gyros a nalieť 1/2 omáčky ,šampióny-osoliť,ochtiť a niva, Druhá vrstva : cesoviny,cibiľa, zelenina,brokolica,gyros,soľ,zaliať druhou 1/2 omáčky,šampióny,vegeta,soľ,gyros,korenie,eidam, prov.korenie.Zakryjeme alobalom a pečieme pri 180st. cca 30-40min. /zeleninu a brokolicu uvaríme/DOBRÚ CHUŤ!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

piškóty * rum * pohár silnej čiernej kávy * 2 sladké smotany * 2 nátierkové maslá neochutené * 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru * na posypanie kakaový prášok * pri príprave som použila tortovú formu s odnímateľným okrajom * mixér so šľahacími metlami

POSTUP PRÍPRAVY

Je úplne jednoduchý a výsledok úplne fantastický. Vo veľkej mise šľahacími metlami šľahajte 2 nátierkové maslá s dvoma šľahačkovými smotanami a 8 PL kryštálového cukru, šľaháte 3-4 minúty, až vznikne výborná hladučká masa. Dno tortovej formy vysteliete piškótami, poriadne pokvapkáte silnou čiernou kávou, potom to pooblievate rumom. Dáte na to polovicu vrstvy, uhladíte, znova dáte vrstvu piškót, ktorú pooblievate silnou kávou a rumom a nakoniec prikryjete druhou polovicou krému. Uhladíte, a poriadne posypete cez sitko kakaovým práškom, aspoň 2 mm vrstvu, a hotovo :-) Rum, ktorý Vám ostal, zbytočne neodkladajte, rovno ho vypite.
A nesporne zaujímavý by bol výpočet tých oných - džaulov :-) Nemám poňatia o tom, koľko má tento výborný HRIECH kalórií, takže ak držíte diétu, tak si iba oliznite a všetko nechajte "žráčom" okolo Vás, a ak diétu nedržíte, tak si kľudne naložte, k tomu pridajte bagetu, gyros, knedlo-vepřo-zelo, zopár drinkov, chipsy, zmrzlinu... a jete až po rysku na krku, ja ju mám dosť vysoko :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov)

Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (40) posledné: 1.2.2014, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tvarohové TIRAMISU



POTREBNÉ PRÍSADY

4 žĺtky, 1 van.cukor, 4PL kr. cukru, rum, 250g nátierkového masla / Lučina, ale ja používam z Lidla -nieje 250g je menšie,tak použijem 1a 1/2 /, 250g tvarohu / najlepšie v kocke-hrudkový/, 10-12 dkg práš. cukru, van. cukor, 1 šľahačka, 2dcl silnej inst.kávy, piškóty a kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s van. cukrom a kryš.cukrom nad parou do husta. Po vychladnutí vmiešame maslo, tvaroh s práš. a van. cukrom a vyšľahanú šľahačku. Uvaríme kávu do ktorej pridáme 1PL rumu. Do tortovej formy poukladáme piškóty namočené v káve s rumom, dáme vrstvu krému a opakujeme 1-2krát. Posledná vrstva je krém. Zarovnáme a dáme stuhnúť do chladničky tak cca 12hod. Pred podávaním posypeme kakaom.DOBRÚ CHUŤ!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.5.2008, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23781-23790)<< predošlé 1,.,2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu