končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23781-23790) | << predošlé 1,.,2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Ďatlové guličkyPOTREBNÉ PRÍSADY balíček ďatlí mletá škorica šťava z pomaranča kokosová múčka POSTUP PRÍPRAVY Ďatličky vykôstkujeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Podľa chuti prisypeme škorice a podľa potreby prilejeme šťavu z pomaranča.Vytvarujeme guličky a obalíme ich v kokose. Vhodné i pre menšie detičky (ďatle nie sú chemicky upravované, je to bez cukru). Pokiaľ guličky budú papať dospeláci môžme do stredu zapracovať mandľu. Výborné a zdravučké!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa J. (macifuk) ID 123 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
ROŠTENKA ESTERHÁZYPOTREBNÉ PRÍSADY Plátky roštenky, soľ, čierne korenie, hl.múka, koreňová zelenina, cibuľa, zrnká čierneho a nového korenia po 4ks, bobkový list, kúsok citrónovej kôry, citrónová šťava, 1,5 dcl, bieleho vina, kyslá smotana ...vývar ... POSTUP PRÍPRAVY Roštenky naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme okoreníme, obalíme v múke a prudko opečieme. Osobitne orestujeme koreňovú zeleninu s cibuľou s koerním a bobkovým listom a citronovou kôrou zalejeme vývarom (aj hovädzím). Do tejto zeleniny potom pridáme opečenú roštenku ktorú dusíme do mäkka (ja to robím v patentnom hrnci a naozaj je to super rýchlo). Potom roštenku preložíme , do šťavy pridáme víno citrónovú šťavu prevaríme–-tá vôňa priláka všetko osadenstvo domova (ja som to zmixovala ale originál sa nemixuje) a zahustíme múkou a kyslou smotanou -je to VINIKAJUCE !!! manžel pred konzumáciu nech Vám naleje víno a chváli Vás do neba lebo potom sa už nezmôže na slovo...... Prajem Dobrú chuť!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Eidamový šalát(receptík mojej svokričky)POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg neúdenej eidamskej tehly, 2 veľké cibule, 6 kusov sterilizovanej červenej kápie, 1 majolka (250g), 1 biely jogurt, čierne mleté korenie. POSTUP PRÍPRAVY Eidam postrúham na hrubšom strúhadle, cibulu pokrájam na malé kocôčky a kápiu pokrájam na cca 2 cm tenké slížiky.Primiešam majolku(dá sa nahradiť pochúťkovou smotanou), jogurt a okorením podľa chuti. Je to rýchlo hotové a super ako raňajky alebo večera a ideálne mužíčkovi do roboty:O) Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tirolská zemiaková panvicaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 500 g zemiakov, 8 PL oleja, sušená bazalka, soľ, mleté čierne korenie, 250 g šunk. salámy, 2 paradajky, 150 g tvrdého syra. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriky umyjeme, vyberieme jadrovník, nakrájame na rezance. Na panvici zohrejeme olej, pridáme papriku, zemiaky, za stáleho miešania dochrumkava opečieme. bazalkou posypeme zemiaky, dochutíme soľou a mletým korením. Salámu nakrájame na široké rezance a vmiešame medzi zemiaky. Paradajky umyjeme, nakrájame na pláítky, primiešame. Podľa potreby dosolíme. Tvrdý syr nastrúhame, posypeme, panvicu necháme na sporáku dovtedy, kým sa syr nezačne roztápať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Slávka J. (slavka) ID 812 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Mrkvovo-cesnaková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 väčšie mrkvy, 1 tatarská omáčka, 150-200 g tvrdého syra, 1 krabička taveného syra, 2-3 strúčiky cesnaku, maslo podľa chuti, soľ na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu a tvrdý syr postrúhame do misy, pridáme tavený syr, maslo, pretlačíme cesnak, pridáme tatarskú omáčku, maslo, podľa chuti osolíme. Na túto nátierku nikdy nepoužívam presné gramáže, kľudne do nej dajte z týchto prísad čo a koľko máte. Nátierka je vynikajúca v hocijakom pomere potravín, ja dokonca dávam viac cesnaku a viac tatarskej. Výborne sa hodí k celozrnným bagetám, na jednohubky. Robievam ju aj bez mrkvy, ale vtedy dám veľa tvrdého syra, vznikne biela nátierka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.8.2010, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
ROLÁDAPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 2 tatarske omáčky, 1 želatina v prášku/asi 1a 1/2 dcl vody/, varená zelenina / hrášok,kukurica,mrkva/,dietna alebo šunková saláma, vegeta a korenie POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme vajcia na tvrdo. Žĺtky vymiešame s tatar. omáčkou. Bielky a salámu nadrobno pokrájame, Všetko spolu aj so zeleninou zamiešame.Želatínu rozpustíme a necháme vychladnúť a potom zmiešame so zmesou. Srnčí chrbát vyložíme alobalom a nalejeme tam zmes a necháme cca 6-8 hod tuhnúť v chladničke.Podávame s pečivom,chlebom... DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka - recept od babičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šľahačková smotana, 1/2 l hladkej múky, 1/4 l kryštálového cukru, 3 celé vajíčka, šťava a kôra z dvoch citrónov, 1 kypriaci prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá a bábovka vynikajúca. Robievam ju aj do nízkej formy, aj do vysokej, pekne narastie, (formu vymastím a vysypem trochou múky, ešte nemám silikónovú formu :-) ) Robievam ju aj dvojfarebnú (polovicu cesta zmiešam s kakaovým práškom). Všetky ingrediencie zmiešam v mise, moja babička používala na všetko odmerku na ryžu, a podľa nej aj uvádzam meranie v litroch. Nech Vás to vôbec nemýli, určite má každá mamička takúto odmerku doma, lepšie ako všetko vážiť :-) Pečiem ju presne hodinku pri 180 stupňoch, pri pečení ju prikrývam alobalom. Keď vychladne, vyklopím, posypem práškovým cukrom, na sviatočnejšiu chvíľu polejem čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 7.6.2011, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny ala AdrienaPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5kg cestovýn/vrtule/, 300g brokolice, 300g šampiónov, 200g nivy, 200g tvrdého syra/ eidam/, 1 kyslá smotana,rôzna zelenina, cibiľa, cesnak, čierne korenie, vegeta, soľ, gyros korenie a provensálske korenie. POSTUP PRÍPRAVY SMOTANOVÁ OMÁČKA : smotana, č. kor.,vegeta-vymiešame a zriedime vodou,aby to nebolo veľmi husté POSTUP PRI UKLADANÍ DO PEKÁČA :osolené uvarené cestoviny,cibuľa, zelenina ,brokolica, osoliť, gyros a nalieť 1/2 omáčky ,šampióny-osoliť,ochtiť a niva, Druhá vrstva : cesoviny,cibiľa, zelenina,brokolica,gyros,soľ,zaliať druhou 1/2 omáčky,šampióny,vegeta,soľ,gyros,korenie,eidam, prov.korenie.Zakryjeme alobalom a pečieme pri 180st. cca 30-40min. /zeleninu a brokolicu uvaríme/DOBRÚ CHUŤ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY piškóty * rum * pohár silnej čiernej kávy * 2 sladké smotany * 2 nátierkové maslá neochutené * 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru * na posypanie kakaový prášok * pri príprave som použila tortovú formu s odnímateľným okrajom * mixér so šľahacími metlami POSTUP PRÍPRAVY Je úplne jednoduchý a výsledok úplne fantastický. Vo veľkej mise šľahacími metlami šľahajte 2 nátierkové maslá s dvoma šľahačkovými smotanami a 8 PL kryštálového cukru, šľaháte 3-4 minúty, až vznikne výborná hladučká masa. Dno tortovej formy vysteliete piškótami, poriadne pokvapkáte silnou čiernou kávou, potom to pooblievate rumom. Dáte na to polovicu vrstvy, uhladíte, znova dáte vrstvu piškót, ktorú pooblievate silnou kávou a rumom a nakoniec prikryjete druhou polovicou krému. Uhladíte, a poriadne posypete cez sitko kakaovým práškom, aspoň 2 mm vrstvu, a hotovo :-) Rum, ktorý Vám ostal, zbytočne neodkladajte, rovno ho vypite. A nesporne zaujímavý by bol výpočet tých oných - džaulov :-) Nemám poňatia o tom, koľko má tento výborný HRIECH kalórií, takže ak držíte diétu, tak si iba oliznite a všetko nechajte "žráčom" okolo Vás, a ak diétu nedržíte, tak si kľudne naložte, k tomu pridajte bagetu, gyros, knedlo-vepřo-zelo, zopár drinkov, chipsy, zmrzlinu... a jete až po rysku na krku, ja ju mám dosť vysoko :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov) Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (40) posledné: 1.2.2014, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Tvarohové TIRAMISUPOTREBNÉ PRÍSADY 4 žĺtky, 1 van.cukor, 4PL kr. cukru, rum, 250g nátierkového masla / Lučina, ale ja používam z Lidla -nieje 250g je menšie,tak použijem 1a 1/2 /, 250g tvarohu / najlepšie v kocke-hrudkový/, 10-12 dkg práš. cukru, van. cukor, 1 šľahačka, 2dcl silnej inst.kávy, piškóty a kakao POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s van. cukrom a kryš.cukrom nad parou do husta. Po vychladnutí vmiešame maslo, tvaroh s práš. a van. cukrom a vyšľahanú šľahačku. Uvaríme kávu do ktorej pridáme 1PL rumu. Do tortovej formy poukladáme piškóty namočené v káve s rumom, dáme vrstvu krému a opakujeme 1-2krát. Posledná vrstva je krém. Zarovnáme a dáme stuhnúť do chladničky tak cca 12hod. Pred podávaním posypeme kakaom.DOBRÚ CHUŤ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.5.2008, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23781-23790) | << predošlé 1,.,2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |