končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23741-23750) | << predošlé 1,.,2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodovo-tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Krém: 2x 250 g tvarohu /danone-bez tuku/ 250 ml smotany na šľahanie 1 vanilkový cukor 3 PL kryštálového cukru 4-6 plátkov želatíny 2 PL jahodového lekváru 2 konzervy jahôd Piškóta: 6 vajíčok 150 g polohrubej múky 180 g práškového cukru 1 KL prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Piškóta/piškótové cesto/: Žĺtka oddelíme od bielok.Žĺtka výšľaháme s 90 g pr.cukrom,bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru a pridáme k múke a ku kypriacemu prášku.A upečieme.Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom ju rozdelíme na polovicu a obidve strany natrieme jahodovým lekvárom. Krém: Vyšľaháme si smotanu na šľahanie do husta,potom ju pomaly pridáme do tvarohu,postupne pridáme cukor vanilkový a kryštálový,2 PL lekváru a na záver pridáme jahody.Pár si možeme nechať na ozdobu..Želatínu rozpustíme podľa návodu a vlažnú ju vlejeme pomaly do tvarohového krému.A môžme ňou natrieť piškótu,a ozdobiť si ju ako myslíme alebo akú máme náladu.Mala by stáť aspoň 5-6 hodín.Síce ak to vydržíme. Táto torta sa dá spraviť z hocijakého iného ovocia napr.bannán,broskyňa,mandarinky atď. Dobrú chuť praje Deni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.4.2006, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezančeky so špargľouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bielej špargle, 4 plátky kuracích pŕs, 1/8 bieleho vína, soľ, 1/2 lyžičky ďumbiera, 2 lyžice maizeny, 1/2 l vody, 1 cibuľa, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezančeky a marinujeme aspoň 12 hodín v zmesi vína, soli, ďumbiera, maizeny, vody a nadrobno nakrájanej cibule. Špargľu ošúpeme a pokrájame na jemné, asi 3 cm dlhé, rezančeky. V hlbokej panvici rozpálime olej, vložíme rezančeky špargle, osolíme, za stáleho miešania 3 minúty popražíme. Špargľu vyberieme, pridáme olej, vložíme rezančeky mäsa a niekoľko minút prudko opekáme. K takto pripravenému mäsu pridáme špargľu, premiešame a spolu ešte asi dve minúty opekáme. Podávame teplé s ryžou a zeleninovou oblohou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.5.2013, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakové placky s kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g zemiakov, majoránka, soľ, korenie, hladká múka, 3 vajcia, mlieko, kapusta, cukor, ocot, slanina, cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Zo zemiakov, majoránky, vajec, múky a mlieka urobíme cesto na haruľu. Dochutíme soľou a korením. Z cesta urobíme placky, ktoré vysmážame na oleji. Hotové placky plníme zmesou dusenej kapusty a na kocky pokrájanej slaniny osmaženej na cibuľke :) Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.11.2007, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Šunkovo-syrová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 12 tenkých plátkov syra Aidam, asi 12 plátkov šunky, 10dkg liptovskej salámy, 1 cibuľa, 2 vajcia na tvrdo, pažítka alebo petržlenova vňaťka, 125 dkg masla, 2 kocky syru Lunex, korenie. POSTUP PRÍPRAVY Maslo, syr Lunex rozmačkáme, pridáme cibuľu na drobno nakrájanú, salámu nakrájanú na drobno, pažítku, vajíčka postrúhané a dôkladne zmiešame. Na alobal si rozložíme syrové plátky tak aby sa prekrývali 3x4, dáme do vyhriatej rúry na max. 1 minútu aj menej, vyberieme z rúry, a naukladáme na syr šunku po celej ploche, na to natrieme na 2/3 plnku,a zrolujeme do alobalu, trošku to vytvarujeme a vložíme do chladničky aspoň na 3 hodinky. POtom už len krájať a papať:O) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Bibiána G. (Biba) ID 18 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 11.12.2010, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Paradajkový šalát s mozzarellouPOTREBNÉ PRÍSADY chutné dobré paradajky, mozzarella, čerstvý cesnak, olivový olej, bazalka, soľ, mleté čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY Pravdepodobne asi každá maminka pozná tento recept:O) Nakrájame si paradajky na plátky, potrieme ich postrúhaným alebo prelisovaným cesnakom, potrháme na ne mozzarellu, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, jemne pokoreníme a posypeme buď sušenou bazalkou alebo čerstvou. Nechať odstáť v chladničke aspoň hodinku a potom konzumovať. Je to lahodné a svieže:O) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Bibiána G. (Biba) ID 18 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 30.9.2007, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Osviežujúca želatínová málokalorická dobrotaPOTREBNÉ PRÍSADY kompótové ovocie, želatína v prášku POSTUP PRÍPRAVY Recept je veľmi veľmi náročný, vymedzte si naň celý víkend :-)))). Samozrejme s predprípravou, keď si budete robiť prieskum hypermarketov, kde je aká želatína. S tým nikomu neporadím, so želatínou mám samé zlé skúsenosti :-)), až na jednu, ale to nebudem robiť reklamu - nikto ma za to neplatí. Takže keď prídete na to, ktorá želatína je najlepšia, vyskúšajte tento nepečený "koláčik". Do tohto "koláčika" používam výlučne kompótové ovocie, nakoľko želatína je dosť jemná, aby sa dala dobre krájať. Hocijakú formu si vysteliem najjemnšou potravinárskou fóliou, pripravím podľa návodu na obale želatínu - aj 3 sáčky, nechám ju trocha stuhnúť, nalejem do formy, do toho vložím všetko ovocie a dám stuhnúť do chladničky na celú noc. POtom to opatrne vyklopím a osviežujúca letná ľahučká dobrota je na svete. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 25.11.2010, 10:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracia pečeň s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pečienok 1 kocka kuracieho bujónu (urobiť 1/2 l bujónu) 4 ks jabĺk 1 dcl bieleho vína hladká múka 120 g kryštalovéko cukru POSTUP PRÍPRAVY Kuracie pečienky umyjeme a obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z každej strany,aby zmäkli.Pečienky pečieme na miernom ohni nesolíme ich ani nekoreníme!!!, až keď budú opečené.Potom ich odstavíme zo sporáka.Ďalej si pripravíme. Cukor nechame roztopiť na karamel a zalejeme ho studeným kuracím vývarom.Trošku to povaríme,pridáme víno a na mesiačiky nakrajané jablká.Zase to necháme prevariť a možeme podávať. Príloha:pyré zemiaky. Na tanier dáme pyré zemiaky pridáme opečené pečienky a polejeme to s pripravenou zmesou z jabĺk. DOBRÚ CHUŤ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) PETRONELA D. (šimonko) ID 3141 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.12.2014, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Šťavnaté kuracie stehnáPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, soľ, drvená rasca, mletá červená paprika, vegeta, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná posolíme, posypeme drvenou rascou, červenou paprikou a trochou vegety. Prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán, podlejeme vodou a dáme dusiť. Podľa potreby podlievame vodou. Asi 10min pred dokončením (čiže asi po pol hodine dusenia) pridáme do šťavy prelisovaný cesnak. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika T. (momo) ID 382 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.9.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Quiche (kiš)POTREBNÉ PRÍSADY ..kedže sa v poslednej dobe ozvalo vela záujemcov na tento slaný koláč...pridávam ho ešte raz ..je naozaj dobrý.... lístkové cesto, 10 vajec,2 šlahačky,2 bal.nizkotučneho syra, vňať petržlenu,cesnak,uvarenú mrkvu, šunku(je to dobré aj zo samotnou brokolicou). POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.3.2006, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KURČA S KYSNUTOU KAPUSTOUPOTREBNÉ PRÍSADY 20dkg anglickej slaniny 1 kg kysnutej kapusty za hrsť cukru(8 dkg) 1 kura rasca, soľ Na nálev potrebujeme:2 dcl červeného vína 3 polievkové lyžice medu 5 polievkových lyžíc sojovej omáčky POSTUP PRÍPRAVY a OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 2.8.2006, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23741-23750) | << predošlé 1,.,2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |