končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 209 (zobrazuje sa 201-209) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21 |
NÁTIERKY |
Jednoduchá a chutná nátierka so sušenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Lučina v krabičke (120 - 200 g), Dijonská horčica (1-2 malé lyžičky), sušené paradajky (vo vrecku, nie v náleve) - cca 3-5 kusov, soľ (nemusí byť, horčica je dosť pikantná) POSTUP PRÍPRAVY ... táto nátierka vznikla úplnou náhodou, keď mi zvýšila Lučina z inej nátierky - a napadlo ma k nej pridať dijonskú horčicu a sušené paradajky :-))) .... postup je veľmi jednoduchý - lučinu zmiešame s dijonskou horčicou, sušené paradajky pokrájame na malé kúsky a primiešame do nátierky, môžeme ale nemusíme dochutiť soľou (horčica je dosť pikantná) ...... jednoduchá ale veľmi chutná nátierka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2013, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Dokonalá cuketová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY ... recept je pôvodne z knihy od Marcela Ihnačáka, ja som ho našla jemne upravený na úžasnom Anetkinom blogu (www.anetagoesyummi.de) - aj fotečka je od Anetky ... varím podľa neho skoro všetky krémové polievky (napr. mrkvovú, tekvicovú - nedávam petržlenovú vňať), pretože je jednoduchý, bez múky, bez smotany ... a výsledok je vždy výborný ... preto mi nedá neposunúť recept ďalej :-)))) na polievočku potrebujeme : - 60 g masla - 4 PL olivového oleja - 1 a pol cibule, pokrájanej nadrobno - 3 strúčiky cesnaku, pokrájaného nadrobno - 1 menšia sušená čili paprička (možno nahradiť čili korením) - 1 a pol kila neošúpanej cukety, pokrájanej na kolieska (ak je cuketa väčšia odporúčam každé koliesko ešte prekrojiť na polovicu alebo štvrtinu, lepšie sa to mieša ) - 3 veľké vetvičky nadrobno posekanej petržlenovej vňate - soľ a čerstvo mleté čierne korenie - 1 l zohriateho kuracieho vývaru - 100 ml zohriateho mlieka - 1 téglik pochúťkovej kyslej smotany (nemusí byť - ja nemám rada, takže jem iba so slaninou - mňaam) - 200 g prerastenej slaniny, pokrájanej na tenké plátky POSTUP PRÍPRAVY V hrnci roztopíme maslo s olejom. Pridáme cibuľu, cesnak a čili a chvíľu opekáme, kým cibuľa trochu nezmäkne. Pridáme cuketu a petržlenovú vňať. Dusíme asi 10 minút. Potom prilejeme vývar a necháme variť 20 minút. Kým sa polievka varí, rozohrejte rúru na 220 stupňov a na plech položte papier na pečenie a naň porozkladajte plátky slaniny. Potom vložte plech do vyhriatej rúry a pečte cca 10 minút, kým nie je chrumkavá (môžeme použiť aj panvicu). Polievku po dovarení dobre dosolíme, dokoreníme a pridáme mlieko. Zmixujeme ju pomocou ponorného mixéra alebo ju prelejeme do kuchynského robota. Polievku podávame s plátkami slaniny a kopčekom kyslej smotany. Kto chce jemnejšiu môže prepasírovať (napr. pre menšie detičky), ale je výborná aj bez pasírovania. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 25.7.2017, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Úžasné voňavé talianske "risotto"POTREBNÉ PRÍSADY ... za tento recept vďačím bývalému spolužiakovi z VŠ (ahoj Robo) ... voňavé, chutné, úplne niečo iné ako naše rizoto, resp. rizoto, ktoré ponúkajú bežné reštaurácie ... mňaaaaaaaaaaaaaaaam... potrebujeme : 1 šálku ryže určenej na rizoto (napr. Arborio, Carnaroli) - RYŽU NEUMÝVAME, zeleninový vývar - cca 1,5 l, 1-1,5 dl bieleho vína, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, petržlenovú vňať, šťavu z 1 limetky (príp. citróna), min. 50 g strúhaný parmezán alebo Grana padano (prípadne syr podobného typu), maslo, soľ, korenie, sterilizovaná tmavá fazuľa (1 konzerva), sterilizované hríby - nemusí byť - ja robím len čisté so syrom, ale môže byť aj s mäskom, zeleninou a podobne POSTUP PRÍPRAVY ... v hrnci rozohrejeme olivový olej (ja používam extra virgin, pretože iný doma nemám väčšinou) ... vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu a trošku neskôr cesnak (nemusí byť), opražíme do sklovita ... vsypeme NEUMYTÚ ryžu a premiešame, aby sa všetka obalila olejom ... pridáme víno, chvíľočku (cca 5-7 minút) miešame, pokiaľ sa neodparí alkohol ... potom už len postupne po naberačkách prilievame horúci vývar a miešame, a miešame, a miešame až pokiaľ sa ryža neuvarí (ale nerozvarí) ... trvá to veru aj dobrú pol hodinku ... keď je ryža akurát, dochutíme šťavou z limetky (citróna), pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate a všetok strúhaný syr, premiešame, vypneme, na vrch hodíme pár kúskov masla - nemiešame, len necháme pod pokrievkou 10 minút odpočívať Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 29.8.2013, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové guľky vo voňavej paradajkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY ... jednoduché, voňavé, takmer bez práce (ak máme guľky pripravené vopred v mrazničke) ... potrebujeme : na guľky : mleté mäso - hovädzie, bravčové, hydinové - podľa chuti (500-600 g), ryža (cca 1/2 šálky), soľ, korenie, vegeta, sladká paprika, 1 vajce + na omáčku : veľký paradajkový pretlak (taký v tetrapakovej krabičke - cca 4 -5 dl), voda, 1 - 2 kusy čerstvá paprika, soľ, korenie (príp. vegeta), kryštálový cukor na dochutenie (cca 1 PL) POSTUP PRÍPRAVY GUĽKY : rnrnzmiešame mleté mäso s vopred napoly uvarenou a vychladnutou ryžou , vajíčkom, dochutíme soľou, korením, mletou paprikou, prípadne vegetou (z tohto množstva mi vyjde cca 12 - 15 guliek priemeru cca 4 cm)rnrnOMÁČKA (množstvo na cca 6 guliek)rnrndo hrnca vlejeme celý paradajkový pretlak, a rovnaké množstvo vody, osolíme, okoreníme, príp. dochutíme vegetou. vložíme čerstvú papriku a privedieme k varu, cca 5-10 minút povaríme, vložíme mäsové guľky a varíme zakryté 45 minút, nakoniec vyberieme papriky a dochutíme podľa chuti soľou, korením, vegetou a cukrom.rnrnPRÍLOHA : kto chce môže byť aj knedľa, u nás sa papá s chlebíkom alebo aj samotné.rnJednoduché a chutné jedlo, ktoré sa stalo súčasťou nášho jedálnička ... varím najmä ak nemám veľa času. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.10.2014, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapekané voňavé bravčové karé ... s bylinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY ... tento recept kedysi veľmi. veľmi dávno uverejnil nejaký časopis ako recept Marcely Leiferovej ... výsledok je krásne voňavý a veľmi chutný ................... potrebujeme : cca 1,5 kg bravčové karé (prípadne pekná krkovička), soľ, korenie, 1 - 2 kyslé smotany, zmes sušených byliniek podľa chuti (ja používam zmes oregana, tymiánu, provensálskeho korenia, korenia na pizzu a bazalky), olej, múka, sladká paprika POSTUP PRÍPRAVY ... viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2014, 23:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapekané kuracie stehnáPOTREBNÉ PRÍSADY ... toto bol môj prvý recept, ktorý som ako začínajúca kuchárka skúšala ... a dodnes patrí medzi moje najobľúbenejšie ... tá chuť zapečenej šunky, syra a smotany s horčicou je jednoducho úúúžasná ......... potrebujeme : kuracie stehná podľa počtu hladošov (aj s kožou), šunka - toľko plátkov koľko je stehien, plátkový syr (podľa počtu stehien), hladká múka, sladká paprika, kyslá smotana, plnotučná horčica (prípadne dijonská), soľ, korenie, olej, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY 1/ stehná umyjeme, osolíme a obalíme v zmesi hladkej múky a sladkej papriky - vypražíme na oleji, aby sa mäsko zatiahlo 2/ kým sa mäsko opeká zmiešame kyslú smotanu s horčicou (cca 1-2 ČL horčice na kelímok smotany, alebo podľa chuti), dochutíme soľou a korením, príp. vegetou 3/ opečené stehná preložíme so zapekacej misy (na plech) vystlaný papierom na pečenie 4/ na každé stehno položíme plátok šunky, plátok syra a celé to natrieme zmesou smotany a horčice 5/ pečieme odkryté vo vyhriatej rúre (190-200°C) cca 45 minút - pokiaľ sa smotana nezapečie do ružova 6/ príloha - mne sa najviac hodí ryža - ale každý podľa svoje chuti OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 9.4.2017, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Úžasné kuracie stehienka plnené sušenou šunkouPOTREBNÉ PRÍSADY horné kuracie stehná aj s kožou - množstvo podľa počtu hladošov - na osobu 2-3 kusy podľa veľkosti stehienok a úrovne hladu :-)), prosciutto crudo (prípadné iná sušená šunka výraznej chuti), maslo, 1 -2 hlavičky cesnak, soľ (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY 1/ prosciutto nakrájame nadrobno a zmiešame s povoleným maslom (množstvo masla a prosciutta podľa počtu stehienok - na 6 stehienok som dala 80 g prosciutta a cca 70-80 g masla, cesnak som dala cca 2-3 strúčiky, podľa chutí ), soliť netreba, šunka je dosť výrazná 2/ stehienka si vykostíme (kožu necháme, po upečení bude krásne chrumkavá) 3/ dovnútra stehienok rozdelíme plnku - trošku si necháme na potretie vrchu stehienok 4/ stehienka zarolujeme a uložíme do zapekacej misy potretej maslom, pekne vedľa seba 5/ povrch potrieme zvyškom plnky, ak nezvýši len jemne posolíme 6/ okolo stehienok rozhodíme zvyšné ošúpané strúčiky cesnaku (cca jednu hlavičku) 7/ pečieme vo vyhriatej rúre na 190 - 200°C, cca 40 minút - pokiaľ nie sú stehienka zvrchu ružové 8/ stehienka vyberieme, a výpek spolu s cesnakom prelejeme do vyššej nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka - zo šťavy z mäska, masla, prosciutta a cesnaku vznikne bez pridania múky či smotany krásna biela omáčka úžasnej chuti, ktorou prelejeme mäsko pri servírovaní Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 3.5.2014, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Piškótové cesto, ktoré sa vždy podaríPOTREBNÉ PRÍSADY vajíčka (3-6 kusov), kryštálový cukor, polohrubá múka, 1/2 prášku do pečiva, 8 polievkových lyžíc horúcej vody, 1 - 2 PL kakao (ak chceme kakaovú piškótu) POSTUP PRÍPRAVY POSTUP : odvážime si vajíčka - celé aj so škrupinou (množstvo podľa toho či ideme robiť na plechu alebo v tortovej forme, 3 - 6 kusov), do cesta následne použijeme rovnaké množstvo kryštálového cukru aj polohrubej múky oddelíme bielky od žĺtkov, žĺtka vareškou vymiešame s práškom do pečiva do nadýchanej peny (trvá to len chvíľku), osobitne ušľaháme bielka, postupne zašľaháme kryštáľový cukor, pridáme po lyžiciach horúcu vodu, následne žĺtkovú zmes a nakoniec múku, ... a kakao, ak chceme hnedú piškótu, vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech (alebo do tortovej formy) a pečieme na 180°C cca 15 - 20 minút (vyskúšame špajľou) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 18.4.2012, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Famózna paradajková polievka s bylinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 pretlak a 1 drvené paradajky, hrsť drobných cestovín (nemusí byť - polievka je dosť hustá, ja dávam niekedy len strúhaný syr - najlepší je samozrejme parmezán), 1/2 ČL tymiánu, 1/2 ČL bazalky, 1/2 ČL oregana, 2 bobkové listy, 1 menší kúsok škorice, 3 klinčeky, 3 guličky nového korenia, mleté čierne korenie, soľ, kryštálový cukor, ocot, parmezán na posypanie alebo kúsok mozarelly alebo čerstvé bazalkové lístky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie, klinček, škoricu a povaríme. Pridáme pretlak, paradajky, všetky bylinky a povaríme, neskôr pridáme cukor povaríme. Nakoniec môžeme pridať cestoviny a povaríme ešte cca 10 minút - ja cestoviny nedávam, maximálne postrúham trošku parmezánu alebo iného syra navrch a dozdobím čerstvou bazalkou. Dochutíme podľa potreby octom, cukrom a soľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.7.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 209 (zobrazuje sa 201-209) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21 |