. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 209 (zobrazuje sa 201-209)<< predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21

NÁTIERKY

Jednoduchá a chutná nátierka so sušenými paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Lučina v krabičke (120 - 200 g), Dijonská horčica (1-2 malé lyžičky), sušené paradajky (vo vrecku, nie v náleve) - cca 3-5 kusov, soľ (nemusí byť, horčica je dosť pikantná)

POSTUP PRÍPRAVY

... táto nátierka vznikla úplnou náhodou, keď mi zvýšila Lučina z inej nátierky - a napadlo ma k nej pridať dijonskú horčicu a sušené paradajky :-))) .... postup je veľmi jednoduchý - lučinu zmiešame s dijonskou horčicou, sušené paradajky pokrájame na malé kúsky a primiešame do nátierky, môžeme ale nemusíme dochutiť soľou (horčica je dosť pikantná) ...... jednoduchá ale veľmi chutná nátierka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2013, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Dokonalá cuketová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

... recept je pôvodne z knihy od Marcela Ihnačáka, ja som ho našla jemne upravený na úžasnom Anetkinom blogu (www.anetagoesyummi.de) - aj fotečka je od Anetky ... varím podľa neho skoro všetky krémové polievky (napr. mrkvovú, tekvicovú - nedávam petržlenovú vňať), pretože je jednoduchý, bez múky, bez smotany ... a výsledok je vždy výborný ... preto mi nedá neposunúť recept ďalej :-)))) na polievočku potrebujeme : - 60 g masla - 4 PL olivového oleja - 1 a pol cibule, pokrájanej nadrobno - 3 strúčiky cesnaku, pokrájaného nadrobno - 1 menšia sušená čili paprička (možno nahradiť čili korením) - 1 a pol kila neošúpanej cukety, pokrájanej na kolieska (ak je cuketa väčšia odporúčam každé koliesko ešte prekrojiť na polovicu alebo štvrtinu, lepšie sa to mieša ) - 3 veľké vetvičky nadrobno posekanej petržlenovej vňate - soľ a čerstvo mleté čierne korenie - 1 l zohriateho kuracieho vývaru - 100 ml zohriateho mlieka - 1 téglik pochúťkovej kyslej smotany (nemusí byť - ja nemám rada, takže jem iba so slaninou - mňaam) - 200 g prerastenej slaniny, pokrájanej na tenké plátky

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme maslo s olejom. Pridáme cibuľu, cesnak a čili a chvíľu opekáme, kým cibuľa trochu nezmäkne. Pridáme cuketu a petržlenovú vňať. Dusíme asi 10 minút. Potom prilejeme vývar a necháme variť 20 minút. Kým sa polievka varí, rozohrejte rúru na 220 stupňov a na plech položte papier na pečenie a naň porozkladajte plátky slaniny. Potom vložte plech do vyhriatej rúry a pečte cca 10 minút, kým nie je chrumkavá (môžeme použiť aj panvicu). Polievku po dovarení dobre dosolíme, dokoreníme a pridáme mlieko. Zmixujeme ju pomocou ponorného mixéra alebo ju prelejeme do kuchynského robota. Polievku podávame s plátkami slaniny a kopčekom kyslej smotany. Kto chce jemnejšiu môže prepasírovať (napr. pre menšie detičky), ale je výborná aj bez pasírovania.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 25.7.2017, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Úžasné voňavé talianske "risotto"



POTREBNÉ PRÍSADY

... za tento recept vďačím bývalému spolužiakovi z VŠ (ahoj Robo) ... voňavé, chutné, úplne niečo iné ako naše rizoto, resp. rizoto, ktoré ponúkajú bežné reštaurácie ... mňaaaaaaaaaaaaaaaam... potrebujeme : 1 šálku ryže určenej na rizoto (napr. Arborio, Carnaroli) - RYŽU NEUMÝVAME, zeleninový vývar - cca 1,5 l, 1-1,5 dl bieleho vína, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, petržlenovú vňať, šťavu z 1 limetky (príp. citróna), min. 50 g strúhaný parmezán alebo Grana padano (prípadne syr podobného typu), maslo, soľ, korenie, sterilizovaná tmavá fazuľa (1 konzerva), sterilizované hríby - nemusí byť - ja robím len čisté so syrom, ale môže byť aj s mäskom, zeleninou a podobne

POSTUP PRÍPRAVY

... v hrnci rozohrejeme olivový olej (ja používam extra virgin, pretože iný doma nemám väčšinou)
... vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu a trošku neskôr cesnak (nemusí byť), opražíme do sklovita
... vsypeme NEUMYTÚ ryžu a premiešame, aby sa všetka obalila olejom
... pridáme víno, chvíľočku (cca 5-7 minút) miešame, pokiaľ sa neodparí alkohol
... potom už len postupne po naberačkách prilievame horúci vývar a miešame, a miešame, a miešame až
pokiaľ sa ryža neuvarí (ale nerozvarí) ... trvá to veru aj dobrú pol hodinku
... keď je ryža akurát, dochutíme šťavou z limetky (citróna), pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate a všetok
strúhaný syr, premiešame, vypneme, na vrch hodíme pár kúskov masla - nemiešame, len necháme pod pokrievkou 10 minút odpočívať

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.8.2013, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mäsové guľky vo voňavej paradajkovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

... jednoduché, voňavé, takmer bez práce (ak máme guľky pripravené vopred v mrazničke) ... potrebujeme : na guľky : mleté mäso - hovädzie, bravčové, hydinové - podľa chuti (500-600 g), ryža (cca 1/2 šálky), soľ, korenie, vegeta, sladká paprika, 1 vajce + na omáčku : veľký paradajkový pretlak (taký v tetrapakovej krabičke - cca 4 -5 dl), voda, 1 - 2 kusy čerstvá paprika, soľ, korenie (príp. vegeta), kryštálový cukor na dochutenie (cca 1 PL)

POSTUP PRÍPRAVY

GUĽKY : rnrnzmiešame mleté mäso s vopred napoly uvarenou a vychladnutou ryžou , vajíčkom, dochutíme soľou, korením, mletou paprikou, prípadne vegetou (z tohto množstva mi vyjde cca 12 - 15 guliek priemeru cca 4 cm)rnrnOMÁČKA (množstvo na cca 6 guliek)rnrndo hrnca vlejeme celý paradajkový pretlak, a rovnaké množstvo vody, osolíme, okoreníme, príp. dochutíme vegetou. vložíme čerstvú papriku a privedieme k varu, cca 5-10 minút povaríme, vložíme mäsové guľky a varíme zakryté 45 minút, nakoniec vyberieme papriky a dochutíme podľa chuti soľou, korením, vegetou a cukrom.rnrnPRÍLOHA : kto chce môže byť aj knedľa, u nás sa papá s chlebíkom alebo aj samotné.rnJednoduché a chutné jedlo, ktoré sa stalo súčasťou nášho jedálnička ... varím najmä ak nemám veľa času.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.10.2014, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapekané voňavé bravčové karé ... s bylinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

... tento recept kedysi veľmi. veľmi dávno uverejnil nejaký časopis ako recept Marcely Leiferovej ... výsledok je krásne voňavý a veľmi chutný ................... potrebujeme : cca 1,5 kg bravčové karé (prípadne pekná krkovička), soľ, korenie, 1 - 2 kyslé smotany, zmes sušených byliniek podľa chuti (ja používam zmes oregana, tymiánu, provensálskeho korenia, korenia na pizzu a bazalky), olej, múka, sladká paprika

POSTUP PRÍPRAVY

... viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2014, 23:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapekané kuracie stehná



POTREBNÉ PRÍSADY

... toto bol môj prvý recept, ktorý som ako začínajúca kuchárka skúšala ... a dodnes patrí medzi moje najobľúbenejšie ... tá chuť zapečenej šunky, syra a smotany s horčicou je jednoducho úúúžasná ......... potrebujeme : kuracie stehná podľa počtu hladošov (aj s kožou), šunka - toľko plátkov koľko je stehien, plátkový syr (podľa počtu stehien), hladká múka, sladká paprika, kyslá smotana, plnotučná horčica (prípadne dijonská), soľ, korenie, olej, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

1/ stehná umyjeme, osolíme a obalíme v zmesi hladkej múky a sladkej papriky - vypražíme na oleji, aby sa
mäsko zatiahlo
2/ kým sa mäsko opeká zmiešame kyslú smotanu s horčicou (cca 1-2 ČL horčice na kelímok smotany, alebo
podľa chuti), dochutíme soľou a korením, príp. vegetou
3/ opečené stehná preložíme so zapekacej misy (na plech) vystlaný papierom na pečenie
4/ na každé stehno položíme plátok šunky, plátok syra a celé to natrieme zmesou smotany a horčice
5/ pečieme odkryté vo vyhriatej rúre (190-200°C) cca 45 minút - pokiaľ sa smotana nezapečie do ružova
6/ príloha - mne sa najviac hodí ryža - ale každý podľa svoje chuti

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 9.4.2017, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Úžasné kuracie stehienka plnené sušenou šunkou



POTREBNÉ PRÍSADY

horné kuracie stehná aj s kožou - množstvo podľa počtu hladošov - na osobu 2-3 kusy podľa veľkosti stehienok a úrovne hladu :-)), prosciutto crudo (prípadné iná sušená šunka výraznej chuti), maslo, 1 -2 hlavičky cesnak, soľ (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

1/ prosciutto nakrájame nadrobno a zmiešame s povoleným maslom (množstvo masla a prosciutta podľa počtu stehienok - na 6 stehienok som dala 80 g prosciutta a cca 70-80 g masla, cesnak som dala cca 2-3 strúčiky, podľa chutí ), soliť netreba, šunka je dosť výrazná
2/ stehienka si vykostíme (kožu necháme, po upečení bude krásne chrumkavá)
3/ dovnútra stehienok rozdelíme plnku - trošku si necháme na potretie vrchu stehienok
4/ stehienka zarolujeme a uložíme do zapekacej misy potretej maslom, pekne vedľa seba
5/ povrch potrieme zvyškom plnky, ak nezvýši len jemne posolíme
6/ okolo stehienok rozhodíme zvyšné ošúpané strúčiky cesnaku (cca jednu hlavičku)
7/ pečieme vo vyhriatej rúre na 190 - 200°C, cca 40 minút - pokiaľ nie sú stehienka zvrchu ružové
8/ stehienka vyberieme, a výpek spolu s cesnakom prelejeme do vyššej nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka - zo šťavy z mäska, masla, prosciutta a cesnaku vznikne bez pridania múky či smotany krásna biela omáčka úžasnej chuti, ktorou prelejeme mäsko pri servírovaní

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 3.5.2014, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Piškótové cesto, ktoré sa vždy podarí



POTREBNÉ PRÍSADY

vajíčka (3-6 kusov), kryštálový cukor, polohrubá múka, 1/2 prášku do pečiva, 8 polievkových lyžíc horúcej vody, 1 - 2 PL kakao (ak chceme kakaovú piškótu)

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP :

odvážime si vajíčka - celé aj so škrupinou (množstvo podľa toho či ideme robiť na plechu alebo v tortovej forme, 3 - 6 kusov), do cesta následne použijeme rovnaké množstvo kryštálového cukru aj polohrubej múky

oddelíme bielky od žĺtkov, žĺtka vareškou vymiešame s práškom do pečiva do nadýchanej peny (trvá to len chvíľku), osobitne ušľaháme bielka, postupne zašľaháme kryštáľový cukor, pridáme po lyžiciach horúcu vodu, následne žĺtkovú zmes a nakoniec múku, ... a kakao, ak chceme hnedú piškótu, vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech (alebo do tortovej formy) a pečieme na 180°C cca 15 - 20 minút (vyskúšame špajľou)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.4.2012, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Famózna paradajková polievka s bylinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 pretlak a 1 drvené paradajky, hrsť drobných cestovín (nemusí byť - polievka je dosť hustá, ja dávam niekedy len strúhaný syr - najlepší je samozrejme parmezán), 1/2 ČL tymiánu, 1/2 ČL bazalky, 1/2 ČL oregana, 2 bobkové listy, 1 menší kúsok škorice, 3 klinčeky, 3 guličky nového korenia, mleté čierne korenie, soľ, kryštálový cukor, ocot, parmezán na posypanie alebo kúsok mozarelly alebo čerstvé bazalkové lístky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie, klinček, škoricu a povaríme. Pridáme pretlak, paradajky, všetky bylinky a povaríme, neskôr pridáme cukor povaríme. Nakoniec môžeme pridať cestoviny a povaríme ešte cca 10 minút - ja cestoviny nedávam, maximálne postrúham trošku parmezánu alebo iného syra navrch a dozdobím čerstvou bazalkou. Dochutíme podľa potreby octom, cukrom a soľou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.7.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 209 (zobrazuje sa 201-209)<< predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu