. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Soňa L. (sonalove) ID 79253
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.1.2009
Naposledy: 27.4.2024 20:16
Aktualizácia: 5.6.2012 23:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 25
RODINNÉ FOTOGRAFIE 36
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 17
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17)<< predošlé 1, 2

MÚČNIKY, POHÁRE

Pavúk (perníkový) na narodeninovú oslavu (5r)



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto je podobné perníkovému cestu, ak budete chciet, doplním ho sem; 1 várovú čokoládu, kúsok cery; džem; kokos na obalenie; na pavučinu,oči, kríž- kyslá "dúha? " z tesca- je tam 8 ks štyroch spojených farebných prúžkov ktoré sa dajú dobre oddelit- modrá, červená, žltá a zelená; zuby sú 2 burizony zafarbené červeným potravinárs.farbivom

POSTUP PRÍPRAVY

Ked je cesto vymiesené rozdelíme ho na 2 časti, z jednej urobíme telo a hlavu a z druhej polovice urobíme valček, ktorý rozkrájame na 24 častí, ktoré budú tvoriť nohy.
Po upečení, každú časť (nohu, hlavu, telo) rozkrojíme a natrieme džemom a znovu zlepíme- aby rýchlejšie zmäkli, potrieme roztopenou čokoládou a čo najskôr poriadne posypeme kokosom- snažime sa z každej strany. Keď všetky časti pavúka zmäknú v uzavretej nádobe- uložíme ich na pavučinu.
Pod pavúka urobíme pavučinu z kyslých farebných častí žížaliek (dúha)- ktoré idú ľahko odseba oddeliť.
Deti pavučinu zjedli ako prvú :-).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.10.2009, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Kokosové Myšky na narodeninovú oslavu (5r)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 salko, 1 sáčik kokosu, 250g práškového cukru, 1 vrchnák hnedých krupiniek z kostíkov - na oči, 3 vrchnáky lentiliek z kostíkov - na uši, 1 balíček kyslých žížaliek (jednoťácke majú viac farebných kombinácií i príchutí) - na chvostíky, konfety (posyp) z cukru na nosy, 1 špáradlo- tenké

POSTUP PRÍPRAVY

cukor zmiešame s kokosom a salkom a tvarujeme myšky,
necháme si asi 3 PL salka ktoré pridáme neskôr , lebo hmota pri tvorení myšiek trošku osychá a ked znovu pridáme lyžičku salka znovu pekne zmekne a lepšie sa z nej myšky tvarujú.
po vytvarovaní myšiek, špáradlom urobíme malé ryhy na uši a oči, do ktorých ja som dala špáradlom ešte kvapku salka aby lentilky, oči i nos dobre držali.
kyselé žížaly rozkrojíme každú na 8 častí - podla foto- tieto potom vložíme do dierky urobenej špáradlom ako chvostíky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 25.6.2013, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

RYBA - Slaná torta pre kamaráta rybára



POTREBNÉ PRÍSADY

prísady i postup sú ako pri mojej prvej slanej torte, len tu je ešte pridaný ku kruhovej torte - "chvost" ryby - vykrojené (vystrihnuté) do tohto tvaru všetky prísady

POSTUP PRÍPRAVY

prísady i postup sú ako pri mojej prvej slanej torte, len tu je ešte pridaný ku kruhovej torte - "chvost" ryby - vykrojené (vystrihnuté) do tohto tvaru všetky prísady
rajčiny i paprikové plutvy sú pripevnené (napichnuté) zospodu špáratkami

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 28.4.2009, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Slaná torta - pre švagra



POTREBNÉ PRÍSADY

1. 1 celý krájaný biely toustový chleba 2. polovicu tmavého toustového chleba (neviem či bol viaczrnný či slnečnicový) veľké nožnice - nimi som chleba strihala ked som ho vrstvila-dávala do tortovej formy 3. 1 a pol kelímka rodinnej cesnakovej pomazánky 4. 2 kelímky nejakej smotanovej pomazánky 5. 1 šunková pena - Maťko alebo Kubko - neviem ktorý z nich 6. vajíčková pomazánka - recept je v mojich receptoch 7. cca 30 dkg eidamu nakrájaného na plátky + 35dkg eidamu 45% v celku alebo tiež nakrájaný na plátky (záleží aký bude povrch torty) 8. cca 30 dkg šunky- alebo šunkovej salámy 9. cca 30 dkg "suchšej" salámy - typu nitran malokarpatská alebo palivec- jemne páli-ktorý som dala ja 10. rajčiny- šery 11. pór - aby sa rajčiny nezošuchli z eidamu 12. mrkva alebo paprika 13. nejaké vykrajovátka (pr. hviezdičky, kvetiny, srdiečka,..)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
ak budete dávať aj vajíčkovú pomazánku- prichystajte si ju deň pred - ak nie dajte inú
do tortovej formy dáme na spodok biely chleba, naň cesnakovú pomazánku - cca pol cm, na to plátky šunky, potom plátky eidamu - ten potrieme smotanovou pomazánkou. na to dáme hnedý toustový chlieb, naň dáme vajíčkovú pomazánku, na ňu zasa vrstvu inej salámy, na túto zasa plátky eidamu, tie potrieme smotanovou pomazánkou a zasa dáme biely toustový chleba. Ten potrieme šunkovou penou ktorú sme zmiešali s 1 kelímkom smotanovej pomazánky. Na toto zasa dáme plátky šunky - potrieme smotanovou pomazánkou.
otvoríme korpus torty a potrieme aj boky smotanovou pomazánkou
teraz tortu bud obložíme tými plátkami eidamu, alebo eidam v kuse dáme do 2 igelitových sáčikov a dáme variť do vody - keď je úplne zmäknutý vytiehneme ho z vriacej vody pomocou varechy a vylejeme zo sáčikov na vopred pripravený igelit- alebo rozsrihnutý velký sáčik, na vyliaty eidam dáme 2 igelit a rozválame eidam valčekom. Odstránime vrchný sáčik a pomocou drevenej dosky-ktorú dáme pod sáčik s rozválaným eidamom dáme tento na tortu, odstránime igelit a orežeme prevyšujúci rozvalkaný eidam.
potom už len ozdobíme povrch torty - či už salámovými ružami alebo vykrojenými ozdobami so šunky, salámu, eidamu (aby na boku držali- potrela som ich trochou smotan.pomazánky)a zeleniny.
Dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 3.7.2009, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Vajíčková pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

8-10 vajec uvarených na tvrdo 1 bambino, alebo iný tavený syr 1 tatarka 2PL plnotučnej horčice (resp. podľa chuti) cca polovicu póru nasekaného najemno alebo pažitka mleté čierne korenie vegeta sladká paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia uvarené natvrdo postrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme, pridáme najemno nakrájaný pór (alebo pažitku), bambino, tatarku, korenie, vegetu, horčicu, papriku a všetko poriadne premiešame. ak je pomazánka velmi hustá možme pridať trošku mlieka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zemiakové placky na iný spôsob - nevysmážané



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, soľ, bazalka, majoránka, čierne ml. korenie, cesnak, vajíčko, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si cesto ako na zemiakové placky, len potom ich nevysmážame na panvici, ale cesto vylejeme do prichystaných formičiek - či už ako ja do silikónových alebo iných. Potom pečieme do zlatova asi 30-45 min na 180.
Príloha nielen k úžasným rezňom od Silwusky ID 21018 ktoré boli super!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.4.2009, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

MINIBáBOVKY



POTREBNÉ PRÍSADY

8-9 vajec - podľa velkosti 330 g práškového cukru 1 vanilkový cukor 330 g stuženého tuku (palmarin alebo hera) 330g polohrubej múky 1,5 balíčka prášku do pečiva 8PL horúcej vody 3-4 ČL kakaa hrozienka, nasekané orechy alebo iné sušené ovocie - podľa chuti a obľuby, ja keď mám - dávam i hrozienka v čokoláde

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelíme bielka od žĺtkov, bielka vyšlaháme so špetkou soli dotuha. Žltka vyšlaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do bledej peny/hmoty. do žltkovej peny pridáme tuk a vyšlaháme. Nakoniec pridáme múku, prášok do pečiva, vyšlahané bielky a horúcu vodu a všetko premiešame. z vyšlahanej hmoty oddelíme asi tretinu cesta do druhej misky do ktorej pridáme kakao a opat vymiešame. do každého cesta (kakaového i bieleho) pridáme iné sušené ovocie - podľa chuti. potom vrstvíme do formičiek - biele - kakaové - biele. pečieme na 180 stupňov cca 30-45 min do zlatova v malých formíčkách. táto dávka cesta výjde na 1 veľkú bábovku alebo na 14 minibáboviek - podľa objemu. dobrú chuť
Formičky som si kúpila v BA, napíšem ak budete chciet vediet kde.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.3.2009, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu