končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
TORTY |
LesíkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Dakujem za rady Gabike K. (Aderiarleen) ID 42443 a Lucke H. (Luc2) ID 5741. Bez Vás by som to nezvládla. POSTUP PRÍPRAVY Táto torticka bola pre moju velmi blizku kamaratku, zaroven koleginku, ktora sa rozhodla vratit do madarska :0( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 14.6.2009, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Paula na jej bielej dodávke so psomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Dakujem Lucke ID 5741 za pomoc, lebo receptik som mala od nej. POSTUP PRÍPRAVY Tortička bola pre našu známu ktorá ma psa a stále chodí na dodávke. Robila som to večer po robotke, takže celkom som bola spokojná z prvej takejto tortičky. Ani zďaleka to nevyzerá ako torty od Lucky ale nejako sa začať musí nie =0) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2009, 11:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Raňajky - čo treba zlikvidovať z chladničky :0)POTREBNÉ PRÍSADY Balík detských piškôt, biely jogurt (môže byť aj kyslá smotana alebo ochutený jogurt), vanilkový cukor, ovocie, štava z kompótu, čokoláda alebo kakao na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY V chladničke som mala čučriedky a maliny, ktoré už nutne trebalo zlikvidovať a tak som to skombinovala nejako takto. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 20.11.2009, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vaječné bielka s bryndzouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 vaječné bielka, 100g bryndze, 200g paradajok, alebo uhoriek POSTUP PRÍPRAVY Toto sú skvelé raňajky. Bielka usmažíme na panvici a primiešame bryndzu.Podávame s nakrájanou paradajkou alebo uhorkou. Tip: do pavičky si môžte pridať aj nakrájanú pažítku, je to veľmi chutné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.5.2009, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Filé z lososa v rozmarínePOTREBNÉ PRÍSADY 400g filé z lososa (alebo inej ryby), citrón, soľ, mleté čierne korenie, 1,5dcl rybacieho vývaru (z kocky bujónu), 200ml šľahačkovej smotany, rozmarín. POSTUP PRÍPRAVY Tento spôsob prípravy rýb zbožňujem, zdá sa mi najlahodnejší. Rybu umyjeme a osušíme. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna a vo vriacom vývare ju varíme asi 5 minút. Mäso vyberieme a udržujeme v teplo. Do vývaru prilejeme šľahačkovú smotanu a varíme asi 15 minút. Osolíme, okoreníme a vytlačíme druhú polovicu citróna. Pridáme nasekaný rozmarín a necháme raz prejsť varom. Rybu polejeme omáčkou a môžeme podávať s najemno nastrúhanou mrkvou udusenou na oleji s cibuľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Šľahaný tvaroh s pažítkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 600g mäkkého tvarohu, 150g nízkotučného jogurtu, 40g pažítky, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh osolíme a zmiešame s jogurtom. Pridáme najemno nasekanú pažítku a plníme zeleninku- papriky, paradajky. Paradajky sú v tejto kombinácií neodolateľné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Delikatesa - Mandle v datliach v čokoládePOTREBNÉ PRÍSADY Typ od odborníčky na zdravú výživu Tonky Mačingovej........ 20ks vykôstkovaných datlí, 20ks mandlí (chutné sú aj nasucho pražené bez soli), 150g horkej čokolády (minimálne 75% kakaa), pomleté orechy a pevné nervy, lebo verte, že Vám to rodinka bude vyjedať rovno pri príprave. POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu rozpustíme v parnom kúpeli. Do datle vtlačíme mandľu, ponoríme do rozpustenej čokolády- ja som si pomáhala špilkami, ale postačia aj špáratka a obalíme v pomletých orechoch. Necháme vychladnúť (no toto je skoro nemožné). Je to skutočná delikatesa. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 1.6.2009, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura posediačkyPOTREBNÉ PRÍSADY Kura, koreniny podľa chuti (soľ, čierne mleté korenie, mletá červená paprika, piri piri), olej, pivo v plechovke. POSTUP PRÍPRAVY Nevidim tu tento recept a preto pridavam. Kura si umyjeme a potrieme pripravenou obľúbenou zmesou korenia a olejom. Ja najradšej nechávam naležať takéto kuriatko 1-2 dni, ale môžte ho pripraviť okamžite. Plechovkové pivo otvoríme a odlejeme, alebo manžel odpije asi pol deci. Vo vrchnej časti plechovky, kde pivo uz nedosahuje prepicháme nožom dierky, môžu byť aj vatšie. A teraz, nastrkneme kura na plechovku riťkou kým nam pekne sadne a vlastne takto nasadené na plechovke v pekáčiku ho pečieme. Mriežku v rúre si dajte na najnižšiu priečku aby sa Vám zmestilo do rúry. Pivo pod vplyvom teploty vypení do kuriatka, ale ja zvyknem po takých 45 min. pečenia ešte pichnúť jednu dierku na spodku plechovky asi 5 cm od dna aby sa zbytok piva vylial. V tejto chvíli je to veľká sranda pre tie, ktoré máte detičky, lebo kuriatko si tam stojí a pritom ako pivo vyteká zo spodnej dierky tak to z boku vyzerá, akoby si piškalo :0) Kura bude veľmi stabilne stáť, toho sa nemusíte obávať. Ja ho polievam tou sťavičkou z plechu. Pečiem ho v teplovzdušnej rúre asi na 170 st necelé dve hodinky, ale každá gazdinka si to musí odstrážiť podľa svojej rúry a veľkosti kuriatka. Toto celé je veľmi jednoduché ale uvidíte tú zmenu oproti pečeným, plneným.....nazvala by som ho slávnostné kura. Ručím Vám za to, že takého niečo ste ešte nepapali. Je to štavnaté a chuť je neodolatelná. No a kedže sa alkohol vyparí môžu ho papať aj detúrence. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Úžasná bublanina od babky JulkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka, 1 vanilkový cukor, 1 a pol pohára ( 2dcl pohár ) práškového cukru, 3/4 pohára oleja, 1 a pol pohára studeného mliečka, 1 PDP-prášok do peč., 3 poháre polohrubej múky - aj keď ja som použila hladkú, lebo tu v Írsku sa tá naša nedá zohnať, ovocie. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je od babičky zo záhoria. Je to naozaj úžastná, vláčna a rýchla bublanina. Takže najprv si vymiešam vajíčka, vanilkový cukor a práškový cukor. Pridám múku, v ktorej som najprv zmiešala PDP, mlieko a olej. Pekne si to vymiešam na jemné cesto a hneď aj lejem na vymastený a múkou vysypaný pekáč. Na cesto som len naukladala ovocie. Doma sme mali práve slivky a marhule, tak som použila tie. Ovocie naozaj nemusíte strkať do cesta ani ho obalovať v múke ako sa niekde píše, lebo ono sa pri pečení nádherne uloží v strede bublaniny. Piekla som v teplovzdušnej rúre na 175 stupňov 40 minút. Ja som si to sledovala kým bolo pekne upečené a skúšala som pichnuť špilku do stredu a ak sa nelepí tak je hotové. Po upečení som ju hneď posypala práškovým cukrom a držala na uzde môjho drahého. Domček Vám bude nádherne rozvoniavať. P.S. Viem, že receptov na bublaninu je už veľa, ale tento ma naozaj nadchol tak som si ho dovolila pridať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 21.6.2012, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Írsky Shepard's PiePOTREBNÉ PRÍSADY Mleté bravčové maso, zemiaky, syr na strúhanie, soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika, olej, malá cibuľka, no a podľa chuti buď podľa originálu mrkva, alebo kto nemá rád kombináciu varená mrkva a maso ako my tak šampióny alebo hrášok. POSTUP PRÍPRAVY Prepáčte, že foto zatiaľ nemám pridané ale čoskoro to napravím :o) tak aspon z internetu som pridala Najprv si ošúpte (alebo hlavný šúpač,teda manžel) zemiaky, pokrájajte na kocky a šupnite do hrnca s vodou aby sa uvarili.Vypracujte zemiakovú kašu. Typ, ktorý ma naučil šéfkuchár z francúzskej kuchyne:soľ do vody pri varení zemiakov dávajte až keď voda zovrie-nebudú horké a namiesto vody alebo mliečka na zjemnenie používajte smotanu a masielko-je to naozaj lahodka. Medzitým ako sa Vám varili zemiačky si do hrnca dajte trošku oleja, najemno pokrájanú malú cibuľku, orestujte a pridajte mleté masko osolené a okorenené.Teraz je fáza rozhodovania sa podľa Vašich chutí, buď pridáte na kolieska nakrájanú mrkvu teraz, alebo počkáte kým sa masko orestuje a pridáte šampióny alebo hrášok. Keď máme masko hotové pripravíme si zapekaciu misu alebo vysoký pekáč do ktorého vlejeme maso a pekne ho rozotrieme na celú plochu.Na vrstvu masa rozotierame pripravenú zemiakovú kašu, ale dávajte pozor aby sa masko a zemiaky nezmiešali dokopy.Vrch pekne uhlaďte a posýpte silnou vrstvou syra. Ja to šupnem do rozohriatej rúry asi na 20 min. pri 180 st. proste hlavné je aby ste mali syr krásne roztečený. Krájam to na kocky alebo obdĺžniky a podávam. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 21.6.2012, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |