. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.10.2008
Naposledy: 11.9.2014 23:09
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

TORTY

Lesík


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dakujem za rady Gabike K. (Aderiarleen) ID 42443 a Lucke H. (Luc2) ID 5741. Bez Vás by som to nezvládla.

POSTUP PRÍPRAVY

Táto torticka bola pre moju velmi blizku kamaratku, zaroven koleginku, ktora sa rozhodla vratit do madarska :0(

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.6.2009, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Paula na jej bielej dodávke so psom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dakujem Lucke ID 5741 za pomoc, lebo receptik som mala od nej.

POSTUP PRÍPRAVY

Tortička bola pre našu známu ktorá ma psa a stále chodí na dodávke. Robila som to večer po robotke, takže celkom som bola spokojná z prvej takejto tortičky.
Ani zďaleka to nevyzerá ako torty od Lucky ale nejako sa začať musí nie =0)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2009, 11:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Raňajky - čo treba zlikvidovať z chladničky :0)



POTREBNÉ PRÍSADY

Balík detských piškôt, biely jogurt (môže byť aj kyslá smotana alebo ochutený jogurt), vanilkový cukor, ovocie, štava z kompótu, čokoláda alebo kakao na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

V chladničke som mala čučriedky a maliny, ktoré už nutne trebalo zlikvidovať a tak som to skombinovala nejako takto.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (7) posledné: 20.11.2009, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vaječné bielka s bryndzou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vaječné bielka, 100g bryndze, 200g paradajok, alebo uhoriek

POSTUP PRÍPRAVY

Toto sú skvelé raňajky.
Bielka usmažíme na panvici a primiešame bryndzu.Podávame s nakrájanou paradajkou alebo uhorkou.
Tip: do pavičky si môžte pridať aj nakrájanú pažítku, je to veľmi chutné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.5.2009, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Filé z lososa v rozmaríne



POTREBNÉ PRÍSADY

400g filé z lososa (alebo inej ryby), citrón, soľ, mleté čierne korenie, 1,5dcl rybacieho vývaru (z kocky bujónu), 200ml šľahačkovej smotany, rozmarín.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento spôsob prípravy rýb zbožňujem, zdá sa mi najlahodnejší.
Rybu umyjeme a osušíme. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna a vo vriacom vývare ju varíme asi 5 minút. Mäso vyberieme a udržujeme v teplo. Do vývaru prilejeme šľahačkovú smotanu a varíme asi 15 minút. Osolíme, okoreníme a vytlačíme druhú polovicu citróna. Pridáme nasekaný rozmarín a necháme raz prejsť varom. Rybu polejeme omáčkou a môžeme podávať s najemno nastrúhanou mrkvou udusenou na oleji s cibuľou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Šľahaný tvaroh s pažítkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600g mäkkého tvarohu, 150g nízkotučného jogurtu, 40g pažítky, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh osolíme a zmiešame s jogurtom. Pridáme najemno nasekanú pažítku a plníme zeleninku- papriky, paradajky.
Paradajky sú v tejto kombinácií neodolateľné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Delikatesa - Mandle v datliach v čokoláde



POTREBNÉ PRÍSADY

Typ od odborníčky na zdravú výživu Tonky Mačingovej........ 20ks vykôstkovaných datlí, 20ks mandlí (chutné sú aj nasucho pražené bez soli), 150g horkej čokolády (minimálne 75% kakaa), pomleté orechy a pevné nervy, lebo verte, že Vám to rodinka bude vyjedať rovno pri príprave.

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládu rozpustíme v parnom kúpeli. Do datle vtlačíme mandľu, ponoríme do rozpustenej čokolády- ja som si pomáhala špilkami, ale postačia aj špáratka a obalíme v pomletých orechoch. Necháme vychladnúť (no toto je skoro nemožné). Je to skutočná delikatesa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.6.2009, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura posediačky



POTREBNÉ PRÍSADY

Kura, koreniny podľa chuti (soľ, čierne mleté korenie, mletá červená paprika, piri piri), olej, pivo v plechovke.

POSTUP PRÍPRAVY

Nevidim tu tento recept a preto pridavam.

Kura si umyjeme a potrieme pripravenou obľúbenou zmesou korenia a olejom.
Ja najradšej nechávam naležať takéto kuriatko 1-2 dni, ale môžte ho pripraviť okamžite.
Plechovkové pivo otvoríme a odlejeme, alebo manžel odpije asi pol deci. Vo vrchnej časti plechovky, kde pivo uz nedosahuje prepicháme nožom dierky, môžu byť aj vatšie.
A teraz, nastrkneme kura na plechovku riťkou kým nam pekne sadne a vlastne takto nasadené na plechovke v pekáčiku ho pečieme. Mriežku v rúre si dajte na najnižšiu priečku aby sa Vám zmestilo do rúry.
Pivo pod vplyvom teploty vypení do kuriatka, ale ja zvyknem po takých 45 min. pečenia ešte pichnúť jednu dierku na spodku plechovky asi 5 cm od dna aby sa zbytok piva vylial. V tejto chvíli je to veľká sranda pre tie, ktoré máte detičky, lebo kuriatko si tam stojí a pritom ako pivo vyteká zo spodnej dierky tak to z boku vyzerá, akoby si piškalo :0)
Kura bude veľmi stabilne stáť, toho sa nemusíte obávať. Ja ho polievam tou sťavičkou z plechu. Pečiem ho v teplovzdušnej rúre asi na 170 st necelé dve hodinky, ale každá gazdinka si to musí odstrážiť podľa svojej rúry a veľkosti kuriatka. Toto celé je veľmi jednoduché ale uvidíte tú zmenu oproti pečeným, plneným.....nazvala by som ho slávnostné kura. Ručím Vám za to, že takého niečo ste ešte nepapali. Je to štavnaté a chuť je neodolatelná. No a kedže sa alkohol vyparí môžu ho papať aj detúrence.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Úžasná bublanina od babky Julky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajíčka, 1 vanilkový cukor, 1 a pol pohára ( 2dcl pohár ) práškového cukru, 3/4 pohára oleja, 1 a pol pohára studeného mliečka, 1 PDP-prášok do peč., 3 poháre polohrubej múky - aj keď ja som použila hladkú, lebo tu v Írsku sa tá naša nedá zohnať, ovocie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je od babičky zo záhoria. Je to naozaj úžastná, vláčna a rýchla bublanina.

Takže najprv si vymiešam vajíčka, vanilkový cukor a práškový cukor. Pridám múku, v ktorej som najprv zmiešala PDP, mlieko a olej. Pekne si to vymiešam na jemné cesto a hneď aj lejem na vymastený a múkou vysypaný pekáč. Na cesto som len naukladala ovocie. Doma sme mali práve slivky a marhule, tak som použila tie. Ovocie naozaj nemusíte strkať do cesta ani ho obalovať v múke ako sa niekde píše, lebo ono sa pri pečení nádherne uloží v strede bublaniny. Piekla som v teplovzdušnej rúre na 175 stupňov 40 minút. Ja som si to sledovala kým bolo pekne upečené a skúšala som pichnuť špilku do stredu a ak sa nelepí tak je hotové.
Po upečení som ju hneď posypala práškovým cukrom a držala na uzde môjho drahého.
Domček Vám bude nádherne rozvoniavať.

P.S. Viem, že receptov na bublaninu je už veľa, ale tento ma naozaj nadchol tak som si ho dovolila pridať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 21.6.2012, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Írsky Shepard's Pie



POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté bravčové maso, zemiaky, syr na strúhanie, soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika, olej, malá cibuľka, no a podľa chuti buď podľa originálu mrkva, alebo kto nemá rád kombináciu varená mrkva a maso ako my tak šampióny alebo hrášok.

POSTUP PRÍPRAVY

Prepáčte, že foto zatiaľ nemám pridané ale čoskoro to napravím :o) tak aspon z internetu som pridala

Najprv si ošúpte (alebo hlavný šúpač,teda manžel) zemiaky, pokrájajte na kocky a šupnite do hrnca s vodou aby sa uvarili.Vypracujte zemiakovú kašu.
Typ, ktorý ma naučil šéfkuchár z francúzskej kuchyne:soľ do vody pri varení zemiakov dávajte až keď voda zovrie-nebudú horké a namiesto vody alebo mliečka na zjemnenie používajte smotanu a masielko-je to naozaj lahodka.
Medzitým ako sa Vám varili zemiačky si do hrnca dajte trošku oleja, najemno pokrájanú malú cibuľku, orestujte a pridajte mleté masko osolené a okorenené.Teraz je fáza rozhodovania sa podľa Vašich chutí, buď pridáte na kolieska nakrájanú mrkvu teraz, alebo počkáte kým sa masko orestuje a pridáte šampióny alebo hrášok.
Keď máme masko hotové pripravíme si zapekaciu misu alebo vysoký pekáč do ktorého vlejeme maso a pekne ho rozotrieme na celú plochu.Na vrstvu masa rozotierame pripravenú zemiakovú kašu, ale dávajte pozor aby sa masko a zemiaky nezmiešali dokopy.Vrch pekne uhlaďte a posýpte silnou vrstvou syra.
Ja to šupnem do rozohriatej rúry asi na 20 min. pri 180 st. proste hlavné je aby ste mali syr krásne roztečený.
Krájam to na kocky alebo obdĺžniky a podávam.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.6.2012, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu