. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Maria I. (mucilienka) ID 47050
.
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.5.2008
Naposledy: 14.5.2019 7:49
Aktualizácia: 10.11.2014 15:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 108
RODINNÉ FOTOGRAFIE 57
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 80
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 80 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Makaronovy salat - uplne uzasny a rychly!



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g makaronov *100ml slahacky* 100ml tatarskej omacky * 250g sunky* 250g hrasku * 3 vajcia * 4 kysle uhorky* sol* ciene korenie ZALIEVKA: 1 PL oleja* 2 PL octu *2PL kecupu * 1PL worcestrovej omacky

POSTUP PRÍPRAVY

Makarony nalameme na cca 5cm kusky, uvarime v slanej vode. Pripravime si zalievku - olej, ocot, kecup a worcestrovu omacku spolu rozvarime, nechame vychladnut. Vajcia uvarime natvrdo, nadrobno nakrajame spolu so sunkou a uhorkou. Zmiesame s makaronami a sterilizovanym hraskom. Pridame vychladnutu zalievku. Smotanu prevarime a ochladime, zmiesame s tatarskou a vylejeme na uplne studenu zmes. Premiesame, dochutime solou a korenim. Ja som pridala aj malicku cibulku, lebo mi tam nieco take chybalo - skuste bez - potom si pripadne pridate.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moj HRAD - torticka podla youtube.com


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tak som neodolala tomuto: http://www.youtube.com/watch?v=fNKh75uxKN4 Len som to prepracovala do vlastnej chutnejsej verzie.. Nemam sice nic proti ruzovej, ale parizska slahacka je parizska slahacka, nie? :-P

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.11.2010, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Pernikove srdiecka



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej muky* 120g medu* 60g Hery* 160g praskoveho cukru* 2 vajcia* 1 cl skorice* 1 cl sody bikarbony * lekvar* cokoladova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Zo vsetkych ingrediencii zmiesime cesto a dame tak na 2-3 hodinky do chladnicky (dobre je nechat cez noc dlezat). Potom rozvalkame cesto na primeranu hrubku a vykrajujeme srdiecka, ktore ukladame na plech s peciacim papierom.Upecieme do ruzova. Po vychladnuti spajame vzdy dve a dve srdiecka slivkovym lekvarom. Jedno zo srdiecok namacame do cokoladovej polevy a lubovolne ozdobime. Ukladame na mastny/peciaci papier a nechame stuhnut. Najlepsie su na 2-3 den a neskor, ale len velmi tazko vydrzia takto dlho :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 60 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (33) posledné: 12.12.2011, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Branska tocena



POTREBNÉ PRÍSADY

Teraz lutujem, ze som nefotila postup, no ale dufam, ze som ju nerobila posledny krat, lebo je uzasna. Na gulaty korpus: 6 zltkov, 25 dkg krystaloveho cukru, 25dkg orechov, 3 PL struhanky, 1 PDP, sneh zo 6 bielkov Na 3 kakaove platy (na kazdy): 6 zltkov, 7dkg praskoveho cukru, 2dkg kakaa, 4 dkg hrubej muky, sneh zo 6 bielkov Na HNEDU PLNKU: uvarime 1dcl mlieka s 1 varovou cokoladou a po vychladnuti zmiesame s 250g praveho kravskeho masla Na BIELU PLNKU: uvarime 300ml mlieka s 2 zlatymi klasmi, 10 dkg cukru, 3 PL medu a po vychladnuti zmiesame s 375 g praveho kravskeho masla a par kvapkami rumovej esencie. nieco na ozdobu zvrchu

POSTUP PRÍPRAVY

Ingrediencie na gulaty korpus zmiesame tradicnym sposobom a vylejeme do gulatej tortovej formy. Dobre upecieme. Po vychladnuti korpus prekrojime na 1/2.*** Z ingrediencii na platy upecieme postupne na peciacom papieri 3 platy, ktore po vychladnuti prerezeme po dlzke na tri rovnako siroke platy.*** Spodny gulaty plat natrieme 1/2 hnedej plnky. Postupne po jednom natierame primerate vsetkych 9 pasov nakrajanych z platov bielou plnkou. Z prveho urobime natuho pevnu ulitu, ktoru zasadime do stredu orechoveho korpusu Postupne ho obtacame ostatnymi natretymi pasmi. Vrch rolady prikryjeme druhou polovicou orechoveho (gulateho) korpusu, ktory sme natreli zostalou polovicou hnedej plnky.. Dozdobime podla fantazie - mozeme potiahnut marcipanom, alebo natriet plnkou (treba vsak dorobit, lebo toto je presne mnozstvo, nezostane, ale ani nechyba ani trosku) a posypat mletymi orechami.. Necham na vas... No, a na zaver len konstatovanie - davno som nejedla nic take fantasticke!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 2.2.2011, 8:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Korytnacka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Torticka pre moju mladsiu dcerku k 1. narodeniam... Je to slahackova korytnacka s ananasom potiahnuta fondatom.

POSTUP PRÍPRAVY

Po nociach, ked deti spia .-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.10.2010, 23:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracia rolada - uspech zaruceny!



POTREBNÉ PRÍSADY

vsetky ingrediencie podla mnozstva ludi: kuracie prsia* syr nakrajany na platky * sunka na platky* prazenica z vajec* zavarana kapia a uhorky* sol* alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrajame na platky a trosku vyklepeme. Posolime podla chuti - radsej menej, lebo syr a sunka pustia svoje. Alobal si trosku potrieme olejom a vystelieme ho platkami kuracich prs. Na tuto vrstvu naukladame sunku, potom syr. Cca 3cm od okraja si navrstvime prazenicu z vajicom, do ktorej stredu sme dali nakrajanu kapiu (po dlzke) s kyslou uhorkou. Opatrne stacame - tuho, tak aby alobal nebol vo vnutri rolady, iba na jej povrchu. Zabalime do este jednej vrstvy alobalu a dame piect na 180C cca 70 minut. Je to super studene i teple - na oslavy, podla mna vzdy lepsie ako oblozeny chlebik! Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 24.10.2010, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rodinna babovka - bez muky



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec * 200 g praskoveho cukru* 200g kukuricneho skrobu - Gustin * 2dcl oleja * 1PDP * kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Zltky vyslahame s cukrom a olejom. Pridame kukuricny skrob s praskom do peciva a snehom z 5 bielkov - opatrne. Do polovice dame kakao. Velmi lahky a rychly kolacik a hlavne bajecna chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 20.9.2013, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Knedla z parneho hrnca



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hrubej muky* 1 vajce * 1 kocka drozdia* 1CL cukru * sol podla chuti * 1 dcl mlieka * vlazna voda na domiesenie* olej na potieranie

POSTUP PRÍPRAVY

Tazko sa mi pise mnozstvo, ked robim vsetko od oka. Postup je nasledovny - zohrejeme si mlieko s cukrom, pridame kvasok a nechame vykysnut. Do misy si dame muku, osolime, pridame kvasok a tolko vlaznej vody aby bolo cesto akurat - ani riedke ani huste. Dobre vymiesime. Ked nemam cas, dam vymiesit cesto do domacej pekarnicky, to je tak akurat a hlavne poriadne. Nechame pokysnut asi 1 hodinu. Potom si cesto rozdelime na 5 casti - vymastime jednotlive misky z parneho hrnca perkom namocenym v oleji a dame si tam hned 3ks knedle. Nechame pokysnut 20 min. Potom si nalejeme do parneho hrnca vodu a parime vsetky tri knedlicky 20 min. Po tomto case su uz urcite uparene, pre istotu vyskusajte spajlou. Na dalsi raz dame parit dalsie 2ks - nezabudneme vymastit misky olejom, aby sa nam neprilepili. Hotove knedle ponatierame olejom.
Su naozaj paraaaaadne a za par centov mate 5ks :-). Ak neminiete, mozete dat do mrazaka, inokedy akoby ste nasli :-))) A hlavne to nenormalne setri cas - ked som parila iba na utierke natiahnutej na hrnci, tak sa mi na jeden sup zmestila iba jedna.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 12.11.2014, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Gnoochi


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Fantasticke, uzasne, famozne!!! Podla Andy - Deni K. ID 1652 -dakujem za super receptik!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.6.2010, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Likerove jazycky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g cokolady na varenie* 3 zltky* 6 PL cokoladoveho likeru* 450g hladkej muky* 150g mletych orechov* 90g praskoveho cukru * 300g hery PLNKA: 300g cokolady na varenie* 90g masla* 3PL medu* 3 PL cokoladoveho likeru * cokoladova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Vo vodnom kupeli rozpustime cokoladu, ktoru nechame mierne vychladnut. Pridame k nej zltok, liker, muku, orechy, cukor a margarin. Vypracujeme cesto, ktore nechame aspon hodinu odpocivat v chlade - ale nie v chladnicke! Potom ho rozvalkame na hrubku asi 3mm, vykrajujeme jazycky/piskotky a ukladame na plech s papierom. Upecieme do hneda.\r\nPLNKA: Cokoladu rozpustime nad parou vo vodnom kupeli, nechame takmer vychladnut, potom pridame maslo, med a liker - vyslahame do peny. Plnkou spajame vzdy dva a dva jazycky/piskotky a namacame v cokoladovej poleve. Dozdobime podla fantazie... \r\nTieto kolaciky boli u nas TOP 1!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 88 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (77) posledné: 17.12.2017, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 80 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu