končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17) | << predošlé 1, 2 |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Tekvicový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY tekvica, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 cibuľa, morská soľ, dobrotka POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík je u nás obľúbený, je zdravý a hlavne veľmi jednoduchý. Zeleninu očistíme, nakrájame na kúsky a všetko spolu varíme. Pridáme soľ a dobrotku (bez glutamanu). Necháme variť tak, aby nám neostalo veľa vody, ak je zeleninka uvarená, jednoducho je zmixujeme ponorným mixérom. Podávame napr. s vajíčkom alebo s klobáskou :-)). PS : vymyslel manžel ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.8.2010, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Makové mašličky / šúľancové mašličkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY makové - mletý mak, mliečko, cestoviny * šúľancové - cestoviny, džem, strúhanka, cukor, maslo POSTUP PRÍPRAVY Skúste makové rezance trochu inak. Mojim dcérkam sa páčia "mašličky". Robíme ich aj na spôsob ako šúľance. K uvareným mašličkám pridám obľúbený džem a "obalým" v strúhanke. Strúhanku s cukrom si opražím na masle. Chutné a hlavne rýchle jedlá :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tvarohová pomazánka s mrkvouPOTREBNÉ PRÍSADY tvaroh, mrkva, červená cibuľka (alebo zelená mladá), morská soľ, cesnak, 3L kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme čerstvý tvaroh, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľku, 3L kyslej smotany (biely jogurt), soľ a prelisovaný strúčik cesnaku. Všetko dobre premiešame a podávame na cereálnom pečive. Dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 9.5.2012, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Datľové kopčekyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g datlí, 160g práškový cukor, 100g mleté orechy, 2L piškótovej strúhanky, 2 bielka - sneh POSTUP PRÍPRAVY Datle si nakrájam na malé kúsky (ja som pôvodný recept vylepšila, aby boli kopčeky farebnejšie, nahradím časť datlí iným sušeným ovocím - marhule, čerešne, dajú sa kúpiť, alebo si čerešničky usušte v lete v sušičke, pretože sú dosť drahé :-))). V miske zmiešam všetky prísady, z bielkov urobím sneh a tem nám spojí naše prísady. Na plech potom ukladám malou lyžičkou kopčeky, naozaj stačí malé, pekne nám narastú a bude ich pre maškrtníko viac. Keď sa upiekli, neodfotila som a potom už nebolo čo, určite ich budem ešte robiť, tak foto doplním. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
GRILÁŽ (bez salka)POTREBNÉ PRÍSADY 250g kryštálový cukor, 1 Hera (Palmarín), 200g orechov (100g mleté a 100g nasekané), 1 vajíčko, oblátky POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravíme 100g mletých orechov a 100g nasekaných ( pomocou valčeka, jednoducho ich "prelisujem"), aj ostatné prísady, pretože potom už budeme len miešať...:-)) Do hrnca dáme 250g kryš. cukru, miešame, kým sa úple neskaramelizuje, nie dlho, aby nebol horký. Pridáme heru, ktorá sa úplne rozpustí, nebojte sa, ono sa to postupne spojí. Stále miešame, pridáme vopred pripravené orechy, dobre premiešame, Pred pridaním vajíčka hrniec odstavím z plameňa, aby sa znížila teplota a vajíčko sa nezrazilo, prilejem vajíčko, zamiešam a opäť prehrejem na plameni, aby prešlo varom. Lejeme na vopred pripravené 3 oblátky a nožom rozotierame (oblátka, zmes, oblátka, zmes, oblátka) a zaťažíme. Neskôr vložíme na noc do chladničky a nakrájame. Je to super recept, odporúčam robiť dve dávky, u nás sa zjedia ako prvé :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 1.12.2014, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Srnčie ragúPOTREBNÉ PRÍSADY srnčie pliecko,olej,cibuľa, koreňová zelenina,soľ, 3 zrnká čierne korenie, 3 zrnká nové korenie, 1 bobkový list, 1 L cukru,2 dl červené víno,2 L šípkový lekvár (slivkový) POSTUP PRÍPRAVY Deň pred varením pliecko pokrájam na kocky (slížiky, medailónky). Nakorením (na divinu alebo stačí soľ, drvená rasca, trošku tymiánu, nové korenie a polejem trošku olejom - premiešam, odložím do chladničky). V deň varenia cibuľu spením na oleji, pridám mäsko, pokrájanú zeleninu, cukor, korenie a ešte chvíĺu opečiem, stále miešam, zalejem vývarom (môže byť aj voda) a dusíme. Zalejem červeným vínom, pridám lekvár a povarím, pred koncom zahustím solamylom (nepoužívam zápražku z múky...:-(() Mäso môžem nakrájať aj na medailónky, potom ho vyberiem a omáčku zmixujem a zalejem ňou mäsko !!! Vyzerá to super. Podávame s ryžou. Dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Medailónky v omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY srnčie (jelenie) mäso v celku,korenie - soľ, čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list,pretlak,mrazená zelenina (ja používam Trio-mrkva, hrášok, kukurica ),sladká smotana na varenie,solamyl POSTUP PRÍPRAVY Mäso deň pred úpravou natriem korením (na divinu) a odložím do chladničky. Na druhý deň dám mäsko v celku variť do vody s korením (viď prísady). Keď je mäso uvarené, vyberiem z hrnca, vývar precedím a ďalej varím, pridám zeleninu, pred dovarením zeleniny pridám mäsko pokrájané na asi 0,5 cm medailónky, pretlak (+1L cukru) a nechám trošku povariť, aby sa prísady "zoznámili". Nakoniec pridám trocha sladkej smotany na zjemnenie chuti a zahustím solamylom rozmiešaným vo vode. Nechám prevrieť a odstavím. Podávam so zemiakovou kašou. PS: je to super jedlo bez tuku...., aj pre deti mňam....:-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2011, 9:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17) | << predošlé 1, 2 |