. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Gabika F. (copka) ID 27398
.
mimibazar.sk/copka
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.11.2007
Naposledy: 25.8.2021 13:33
Aktualizácia: 25.8.2021 13:33
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 43
RODINNÉ FOTOGRAFIE 36
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 17
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17)<< predošlé 1, 2

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Tekvicový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

tekvica, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 cibuľa, morská soľ, dobrotka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík je u nás obľúbený, je zdravý a hlavne veľmi jednoduchý. Zeleninu očistíme, nakrájame na kúsky a všetko spolu varíme. Pridáme soľ a dobrotku (bez glutamanu). Necháme variť tak, aby nám neostalo veľa vody, ak je zeleninka uvarená, jednoducho je zmixujeme ponorným mixérom. Podávame napr. s vajíčkom alebo s klobáskou :-)). PS : vymyslel manžel

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.8.2010, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Makové mašličky / šúľancové mašličky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

makové - mletý mak, mliečko, cestoviny * šúľancové - cestoviny, džem, strúhanka, cukor, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Skúste makové rezance trochu inak. Mojim dcérkam sa páčia "mašličky". Robíme ich aj na spôsob ako šúľance. K uvareným mašličkám pridám obľúbený džem a "obalým" v strúhanke. Strúhanku s cukrom si opražím na masle. Chutné a hlavne rýchle jedlá :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tvarohová pomazánka s mrkvou



POTREBNÉ PRÍSADY

tvaroh, mrkva, červená cibuľka (alebo zelená mladá), morská soľ, cesnak, 3L kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme čerstvý tvaroh, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľku, 3L kyslej smotany (biely jogurt), soľ a prelisovaný strúčik cesnaku. Všetko dobre premiešame a podávame na cereálnom pečive. Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.5.2012, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Datľové kopčeky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g datlí, 160g práškový cukor, 100g mleté orechy, 2L piškótovej strúhanky, 2 bielka - sneh

POSTUP PRÍPRAVY

Datle si nakrájam na malé kúsky (ja som pôvodný recept vylepšila, aby boli kopčeky farebnejšie, nahradím časť datlí iným sušeným ovocím - marhule, čerešne, dajú sa kúpiť, alebo si čerešničky usušte v lete v sušičke, pretože sú dosť drahé :-))). V miske zmiešam všetky prísady, z bielkov urobím sneh a tem nám spojí naše prísady. Na plech potom ukladám malou lyžičkou kopčeky, naozaj stačí malé, pekne nám narastú a bude ich pre maškrtníko viac. Keď sa upiekli, neodfotila som a potom už nebolo čo, určite ich budem ešte robiť, tak foto doplním.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

GRILÁŽ (bez salka)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g kryštálový cukor, 1 Hera (Palmarín), 200g orechov (100g mleté a 100g nasekané), 1 vajíčko, oblátky

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme 100g mletých orechov a 100g nasekaných ( pomocou valčeka, jednoducho ich "prelisujem"), aj ostatné prísady, pretože potom už budeme len miešať...:-)) Do hrnca dáme 250g kryš. cukru, miešame, kým sa úple neskaramelizuje, nie dlho, aby nebol horký. Pridáme heru, ktorá sa úplne rozpustí, nebojte sa, ono sa to postupne spojí. Stále miešame, pridáme vopred pripravené orechy, dobre premiešame, Pred pridaním vajíčka hrniec odstavím z plameňa, aby sa znížila teplota a vajíčko sa nezrazilo, prilejem vajíčko, zamiešam a opäť prehrejem na plameni, aby prešlo varom. Lejeme na vopred pripravené 3 oblátky a nožom rozotierame (oblátka, zmes, oblátka, zmes, oblátka) a zaťažíme. Neskôr vložíme na noc do chladničky a nakrájame. Je to super recept, odporúčam robiť dve dávky, u nás sa zjedia ako prvé :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 1.12.2014, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Srnčie ragú



POTREBNÉ PRÍSADY

srnčie pliecko,olej,cibuľa, koreňová zelenina,soľ, 3 zrnká čierne korenie, 3 zrnká nové korenie, 1 bobkový list, 1 L cukru,2 dl červené víno,2 L šípkový lekvár (slivkový)

POSTUP PRÍPRAVY

Deň pred varením pliecko pokrájam na kocky (slížiky, medailónky). Nakorením (na divinu alebo stačí soľ, drvená rasca, trošku tymiánu, nové korenie a polejem trošku olejom - premiešam, odložím do chladničky). V deň varenia cibuľu spením na oleji, pridám mäsko, pokrájanú zeleninu, cukor, korenie a ešte chvíĺu opečiem, stále miešam, zalejem vývarom (môže byť aj voda) a dusíme. Zalejem červeným vínom, pridám lekvár a povarím, pred koncom zahustím solamylom (nepoužívam zápražku z múky...:-(()
Mäso môžem nakrájať aj na medailónky, potom ho vyberiem a omáčku zmixujem a zalejem ňou mäsko !!! Vyzerá to super.
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Medailónky v omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

srnčie (jelenie) mäso v celku,korenie - soľ, čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list,pretlak,mrazená zelenina (ja používam Trio-mrkva, hrášok, kukurica ),sladká smotana na varenie,solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso deň pred úpravou natriem korením (na divinu) a odložím do chladničky. Na druhý deň dám mäsko v celku variť do vody s korením (viď prísady). Keď je mäso uvarené, vyberiem z hrnca, vývar precedím a ďalej varím, pridám zeleninu, pred dovarením zeleniny pridám mäsko pokrájané na asi 0,5 cm medailónky, pretlak (+1L cukru) a nechám trošku povariť, aby sa prísady "zoznámili". Nakoniec pridám trocha sladkej smotany na zjemnenie chuti a zahustím solamylom rozmiešaným vo vode. Nechám prevrieť a odstavím. Podávam so zemiakovou kašou.
PS: je to super jedlo bez tuku...., aj pre deti
mňam....:-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2011, 9:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu