. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

veronika s. (nikaszan) ID 237581
Oblasť: Rožňava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.3.2012
Naposledy: 28.6.2021 19:46
Aktualizácia: 19.6.2021 20:12
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 20
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2

NÁPOJE, DRINKY

Horúca čokoláda



POTREBNÉ PRÍSADY

100g čokolády,200ml mlieka,150ml smotany na varenie,škorica.

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca nalejeme mlieko a smotanu,pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a pomaly zahrievame,kým sa čokoláda nerozpustí.Ochutíme škoricou a necháme prejsť varom.Stiahneme z ohňa a našlaháme metličkou.Podávame ozdobené strúhanou čokoládou.Horúcu čokoládu môžeme pripravovať z mliečnej,varovej alebo horkej čokolády s obsahom aspoň 50% kakaa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Vanilková zmzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

500ml mileka,100g kryšt.cukru,3žítky,10g zlatého klasu,1vanilkový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci prevaríme 500ml mlieka so 100g kryštálového cukru.V malom množstve studeného mlieka rozmiešame 3žítky a 10g zlatého klasu,prilejeme k vriacemu mlieku a za stáleho miešania necháme prejsť varom.Vychladnutý krém precedíme,pridáme 1balíček vanilkového cukru,vlejeme do podlhovastej nádoby a vložíme na 3až4 hodiny do mrazničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Rafaello



POTREBNÉ PRÍSADY

1salko,1balíček kokosovej múčky,2 lyžice práškového cukru,1balíček mandlí.

POSTUP PRÍPRAVY

Mandle nasypeme do vriacej vody,po niekolkých minútach vodu zlejeme,mandle olúpame a osušíme v rúre.Salko nalejeme do misy,pridáme práškový cukor a kokosovú múčku,z ktorej asi 3lyžice odložíme na obalovanie guliek.Všetky prísady spolu zmiešame a z kokosovej masy formujeme gulky,do stredu dáme olúpanú mandlu,potom ich obalíme v kokosovej múčke a uložíme do papierových košíčkov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Domáci perník



POTREBNÉ PRÍSADY

300g práškového cukru,3vajíčka,2dl oleja,2pl džemu,2pl kakaa,4dl mlieka,1kypriaci prášok do perníka,500g polohrubej múky.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny vymiešame šlahačom.Vylejeme na vymastený,múkou vysypaný plech a upečieme,po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Chrumkavá pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky,kocku kvasníc,1vajce,1dl oleja,soí,2dl mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka,droždia a štipky soli si pripravíme kvások.Potom všetko dobre vymiešame a necháme podkysnúť,cesto vyvalkáme alebo rozdelíme na 2časti,lubovolne obložíme.,necháme zapiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Piškótová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:120g kakaových piškót,100g práškového cukru,2lyžice kakaa,3lyžice tuzemského umu,40g mäkkého masla,pár lyžíc mlieka.Plnka:150g masla,100g práškového cukru,150g strúhaného kokosu.

POSTUP PRÍPRAVY

Kakaové piškóty pomelieme najemno.Dáme do misy,pridáme preosiaty prášk.cukor s preosiatym kakaom a maslo.Prilejeme tuzemský um a tolko mlieka aby sme vypracovali stredne tuhú masu.Tú odložíme na 30minút do chladničky,medzitým pripravíme plnku.Maslo vymiešame s prášk.cukrom,prisypeme strúhaný kokos a spolu premiešame.Plnku odložíme do chladu.Stuhnuté cesto rozvalkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami na plát.Naň položíme do valčeka sformovanú plnku,stočíme ju do rolády a odložíme do chladničky stuhnúť.Po stuhnutí pokrájame na plátky a ozdobne ich pokvapkáme rozpustenou bielou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Gofry (Wafle)



POTREBNÉ PRÍSADY

3poháre(2dl)hladkej múky,2poháre mlieka,150g margarínu,1vajce,1kl. práškového cukru,1kl. prášku do pečiva.

POSTUP PRÍPRAVY

Spracujeme na cesto,nalejeme do vymastenej formy a upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Maffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

3vajcia,150g krišt.cukru,1balíček vanilkového cukru,soí,75ml oleja,250g plnotučného jogurtu,300g polohrubej múky,1/2balíčka prášku do pečiva,12cukrárenských košíčkov(priemer 5cm)

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia,kryštálový,vanilkový cukor a soí miešame 5minút.Za stáleho miešania prilejeme olej a vmiešame jogurt.Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta.Na plech rozostavíme košíčky a naplníme ich cestom.Pečieme v predhriatej rúre (elektrická 150 c,teplovzdušná tiežˇ)20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Dokonalý krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

500g lístkového cesta,100g prášk.cukru,2balíčky zlatého klasu,2balíčky vanilkového cukru,800ml mlieka,2žítky,250g masla,2tégliky šlachačkovej smotany,2balíčky stužovadla šlachačky,1/2 balíčka čokoládovej polevy.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a rozvalkáme.Plechy pokvapkáme vodou,cestá na ne opatrne prenesieme,dobre popicháme vidličkou a postupne upečieme v rúre vyhriatej na 190 c.V mlieku rozmiešame práškový a vanilkový cukor,žítky a zlatý klas.Zmes privedieme do varu a miešame do zhustnutia,potom necháme vychladnúť.Zmäknuté maslo rozšlacháme a postupne k nemu pridáme vychladnutý krém.šlachačku vyšlaháme so stužovadlom dotuha.Na upečený plát cesta natrieme krém,potom navrstvíme tuhú šlachačku.Druhý plát cesta polejeme roztopenou čokoládovou polevou,necháme stuhnúť a nakrájame na štvorce.Opatrne ich prenesieme na šlachačkovú vrstvu,dáme stuhnúť do chladničky a potom celé nakrájame na štvorce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:4poháre hladkej múky,4vajcia,1pohár cukru,2lyžice oleja,1lyžička jedlej sódy,4lyžice medu,1pohár mletých orechov,4lyžice kyslej smotany.Na krém:500ml kyslej smotany,1pohár práškového cukru,citrônová kôra,uvarený čierny čaj.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku nasypeme do misy,dáme do nej vyšlahané vajce s cukrom.Med ohrejeme v mikrovlnke,vmiešame doň sódu s kvapkou octu.Pridáme do misy spolu s olejom a orechmi.Všetko zmiešame,vypracujeme tuhé cesto a necháme ho v chladničke polhodinu vychladnúť.Na vymazanom plechu pečieme tenké korpusy,ktorých by malo vyjsť 5až7kusov.Každúvrstvu korpusu natrieme čiernym čajom a krémom a posypeme citrónovou kôrou.Zo zvyškov a z odrobiniek urobíme mrveničku a posypeme ňou tortu.Cez noc necháme postáť v chladničke,na druhý deň môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu